…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Φυτοφαγική Διατροφή


"I have given you every herb-bearing seed, which is upon the face of the earth, and every tree,
in the which is the fruit of a tree-yielding seed; to you it shall be for meat"           Genesis 1:29 
 
Η φυτοφαγική διατροφή είναι απολύτως απαραίτητη για κάποιον που επιθυμεί να ακολουθήσει το μονοπάτι της πνευματικότητας. Οι άγιοι και οι μυστικιστές της αρχαιότητας διακύρηξαν μια αυστηρή φυτοφαγική διατροφή για αυτούς που επιθυμούν την Αυτογνωσία και την Συνειδητοποίηση του Θεού.

Ο Πυθαγόρας, δίδασκε τους μαθητές του να ακολουθούν μια αυστηρή φυτοφαγική διατροφή. Ο Πρίγκηπας Σιντάρτα, ο Βούδας, δίδαξε την μή βία και την φυτοφαγία. Ο Ιησούς δίδαξε την οικουμενική αγάπη και συμπόνοια για όλα τα πλάσματα του Θεού, διδασκαλία που επιβάλει μια διατροφή απαλαγμένη από θάνατο. Οι άγιοι των Σούφι και των Σιχ δίδαξαν πως η φυτοφαγία είναι δρόμος προς το Φως του Θεού. Τέλος, η μυστικιστική παράδοση πολλών Ανατολικών Θρησκειών υποστήριξε ολοφάνερα, έναν φυτοφαγικό τρόπο διατροφής.

Πολλοί μεγάλοι στοχαστές από όλες τις εποχές ήταν φυτοφάγοι. Ο Ισαάκ Νεύτων, ο Λεονάρντο ΝταΒίντσι, ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Αλμπερτ Αϊνστάιν και πολλοί άλλοι υιοθέτησαν την φυτοφαγία, ελευθερώνοντας τον εαυτό τους από το κάρμα του θανάτου.

Ο Θεός μέσα στην απέραντη Σοφία Του έχει δώσει στην ανθρωπότητα πληθώρα φρούτων, βοτάνων, λαχανικών και άλλων καρπών ώστε να διατηρήσουν μια ισοροπημένη διατροφή χωρίς την ανάγκη σφαγής αθώων ζωών. Οι άγιοι όλων των εποχών έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη της ανθρωπότητας για τροφή και έτσι υποστηρίζουν μια διατροφή που προκαλεί τον λιγότερο πόνο.

Το να ακολουθεί κανείς μια πνευματική ζωή σημαίνει να έχει συμπόνοια και αγάπη για όλη την δημιουργία. Η διατροφή μας πρέπε να είναι ένα μέσο που εξυπηρετεί έναν στόχο, ένα θεμελιώδες στοιχείο μιας φωτισμένης φιλοσοφίας. Αν ακόμη απέχουμε από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα, θα μπορέσουμε να έχουμε ένα υγιέστερο σώμα και νου.

Οι μυστικιστές της Ανατολής έχουν κατηγοριοποιήσει τις τροφές ως εξής:
      Α) Αγνές τροφές - Φασόλια, φρούτα, γάλα (και τα προϊόντα του), ξηροί καρποί και λαχανικά.
      Β) Τροφές που δίνουν ενέργεια - Πικρά χόρτα, πιπεριές, μπαχαρικά και ξυνές τροφές.
      Γ) 'Ναρκωτικές' τροφές - Ποτά με αλκοόλ, αυγά, ψάρια, πουλερικά και κρέας κάθε είδους.


Ο Sarmad, ένας Σούφι, είπε:'Το Φως της Ζωής, που είναι η ουσία του Κυρίου μας, βρίσκεται 'εν ύπνω' στον κόσμο των ορυκτών, στον κόσμο των φυτών βρίσκεται σε μια ονειρική κατάσταση, στον κόσμο των ζώων είναι αφυπνισμένο, και στον άνθρωπό βρίσκεται σε πλήρη συνείδηση.'

Ενας Πέρσης μυστικιστής, ο Sheikh Saadi μας συμβουλεύει να χωρίζουμε το στομάχι μας σε τέσσερα μέρη: δύο γι απλές τροφές, ένα για νερό, και ένα μέρος γοα το Φως και το Πνεύμα του Θεού. Ο Προφήτης Μωάμεθ δίδαξε στους μαθητές του: ' Πάντα να τρώτε πιο λίγο από όσο θα θέλατε να φάτε όταν πεινάτε.'
Hellenic Branch, Society of the Rose and Cross

Περισσότερα άρθρα
Νηστειοθεραπεία  
Fruitarianism 
Διατροφική αξία φρούτων - λαχανικών
Η υπερκατανάλωση κρέατος συνδέεται με την πρώιμη εφηβεία  
Το γάλα και η "πλύση" εγκεφάλου.Η χειρότερη πηγή ασβεστίου 
Τα 7 θαύματα του κόσμου
Αυτό που τρως... είσαι
Μία δίαιτα ηθικής: Η χαρά του να είσαι χορτοφάγος

Σοκαριστικά και αποκαλυπτικά βίντεο για τα παράσιτα που ζουν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό
Γιόγκα
 
Θεραπευτική Ύπνωση

Η διατροφή των Yogi

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ

Θαλασσοθεραπεία

Αποκαλύπτοντας το 'AIDS'

Το «χρυσάφι» των Ίνκας

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: