…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

Αυτοβιογραφία. Πως έγινα χορτοφάγος (Vegetarian), συνειδητά ολικά χορτοφάγος (Vegan) και ωμοφάγος (Raw Vegan)

Συγνώμη για το αυστηρό ήθος μου, αλλά η αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι, πρέπει να λέγεται και όχι να κρύβεται κάτω από το χαλί.

Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά πρέπει να λέγεται.
Ελληνική Παροιμία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη Τζαμπούλ του Καζακστάν. Φοίτησα στην Ανώτερη Σχολή Μεταλλείων της πόλης Καρατάου στο κλάδο «Βιομηχανικής και Αστικής Οικοδόμησης» και πήρα πτυχίο Τεχνολόγου Δομικών Έργων. Εργάσθηκα ως Τεχνολόγος Δομικών έργων σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες και ως μηχανικός ασφαλείας έργων και προσωπικού και ανωτέρου βαθμού μηχανικός σε μεγάλο σωφρονιστικό εργοστάσιο μεταλλουργίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το 1979 μαζί με την οικογένειά μου μετακόμισα στη πόλη Νοβορωσίσκ της Ρωσίας. Το 1990 εγκατασταθήκαμε μόνιμα στην Ελλάδα.

Το 1995 μετά από μια «θεραπεία» με φάρμακα που μου σύστησε να κάνω ένας γιατρός του Ι.Κ.Α. για πόνους στη μέση, έπαθα έλκος του στομάχου και του δωδεκαδαχτύλου. Νοσηλεύτηκα για 10 μέρες στο νοσοκομείο. Μετά από μια προσωρινή βελτίωση, το πρόβλημα παρουσιάστηκε ξανά. Έκανα ξανά θεραπεία με φάρμακα – ισχυρά αντιβιοτικά, άλλα μετά από κάποιο μικρό χρονικό διάστημα πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα. Έτσι πάλευα αυτήν την αρρώστια 3 χρόνια.

Ήξερα τους κινδύνους που κρύβουν οι θεραπείες με φάρμακα, ότι τα φάρμακα δηλητηριάζουν τον οργανισμό. Σκέφτηκα, ότι πρέπει να κάνω κάτι άλλο, κάτι φυσικό. Διάβασα σε ένα βιβλίο για το «Γνώθι σαυτόν» - Γνώρισε τον εαυτό σου - γνωμικό των αρχαίων σοφών, γραμμένο στο υπέρθυρο της πύλης των Δελφών και γνωμικό του Jean Brun «Χάνονται στη γνώση της εξωτερικότητας, που τους κάνει να είναι όλο και περισσότερο ξένοι προς τον εαυτό τους». Άρχισα να ψάχνω τι είναι φυσικό για τον άνθρωπο και τι είναι αφύσικο, ποια είναι η φυσική διατροφή του και γενικά όλα για τον άνθρωπο.

Σκέφτηκα, ότι επειδή σύμφωνα με τους επιστήμονες, πριν εκατομμύρια χρόνια όλη η Γη, ακόμα και στο Βόρειο και στο Νότιο Πόλο (Αρκτική και Ανταρκτική) ήταν καλυμμένη με τροπικά δάση και οι πρόγονοι του ανθρώπου, οι πίθηκοι, για εκατομμύρια χρόνια ζούσαν εκεί, αυτοί (οι πρόγονοι) τρέφονταν με φρούτα του τροπικού δάσους. Σκέφτηκα ότι η φυσική διατροφή του ανθρώπου είναι η φρουτοφαγία.

Το 1993 σε μια ρώσικη εφημερίδα διάβασα ένα άρθρο μιας καθηγήτριας Ιατρικής η οποία έλεγε ότι «Το στομάχι του σημερινού ανθρώπου είναι τάφος για ψόφια ζώα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρρωστήσει».
Διάβασα βιβλίο της κ. Γ. Σατάλοβα, καθηγήτριας Ιατρικής Πανεπιστημίου Μόσχας με 50 χρόνια πείρα, χορτοφάγο και φυτοθεραπεύτρια, η οποία έγραφε για καταπληκτικές αντοχές των χορτοφάγων, για φυσικές θεραπείες από χρόνιες και βαριές ασθένειες. Εκεί, που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα οι συμβατικοί γιατροί και στέλνανε τους ασθενείς να πεθάνουν στα σπίτια τους, αυτή, με τις δικές τις μεθόδους τους έκανε να γίνουν όλοι καλά!!

Διάβασα κάπου ότι όλες οι τροφές χωρίζονται σε δυο ύλες, στην 1η ύλη και στη 2η ύλη. Η 1η ύλη είναι όλες οι φυτικές τροφές και 2η ύλη - όλες οι ζωικές τροφές. Ας πούμε οι αγελάδες τρώνε χόρτα, που είναι 1η ύλη και με το μεταβολισμό, τα χόρτα μετατρέπονται σε μυς και στο γάλα – 2ης ύλης. Ο σύγχρονος άνθρωπος συνήθως τρέφεται με τροφές επεξεργασμένες, δυσκολοχώνευτες - 2ης ύλης τροφές -κρέατα, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά-, στις οποίες έχει γίνει ήδη ο μεταβολισμός.
Επηρεάστηκα από τον Πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, ο οποίος έλεγε ότι «Η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου».

Διάβασα όλα τα βιβλία του Δρ. Ηλία Πέτρου (Ιατρός που ζούσε προ-πολεμικά) για τις φυσικές θεραπείες, για τους αρχαίους Αιγύπτιους, οι οποίοι προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να αμαρτήσουν τρώγοντας κρέας. Μόλις το διάβασα αυτό, άλλαξα τη διατροφή μου. Στην αρχή, το 1998, «έκοψα» τα κρέατα (βλέπε μαγειρεμένα πτώματα), και το 1999 - όλα τα γαλακτοκομικά, αυγά και ψάρια (νεκρές σάρκες - πτώματα). Μετανιώνω που έτρωγα πτώματα ζώων και ψαριών για 42 χρόνια. Ντρέπομαι γι’ αυτό.

Δεν είχα τη σωστή παιδεία, δεν είχα τη σωστή θρησκεία, δεν διάβασα μέχρι το 1997-1998 κανένα σωστό βιβλίο, δεν είχα κατάλληλες γνώσεις, δεν είχα και δεν έχω σωστό περιβάλλον γύρω μου, δεν είχα κανέναν δάσκαλο - καθηγητή δίπλα μου να μου πει ότι είναι ανήθικο να προκαλείς πόνο και βάσανα στα κατώτερα πλάσματα, να μου πει ότι όλες ψυχές είναι ιερή, ότι είναι βάρβαρο και απάνθρωπο να σκοτώνεις και να τρως κάποιον άλλον.

Μετά από περίπου 40-50 μέρες που «έκοψα» όλα τα ζωικά, άρχισα να καταλαβαίνω, πόσο νόστιμες είναι οι φυτικές τροφές. Έτρωγα το καρπούζι και έλεγα «αμάν, τι νόστιμο που είναι»!!! Έτρωγα το πεπόνι - το ίδιο!!! Βελτιώθηκε η υγεία μου, η φυσική κατάστασή μου, αλλά δεν σταμάτησαν εντελώς οι ενοχλήσεις στο στομάχι. Συνειδητοποίησα, ότι αλλάζοντας τη διατροφή, άλλαξε και η συμπεριφορά μου πρώτα απέναντι στα ζώα και στη συνέχεια στη φύση.
Άλλαξα εντελώς.

Για μένα τώρα τα ζώα και τα ψάρια είναι οι καλύτεροι μου φίλοι και εγώ δεν θέλω να κάνω κακό στους φίλους μου, δεν θέλω να δολοφονούνται εξαιτίας μου τα μοσχαράκια, τα γουρουνάκια, τα κοτοπουλάκια και τα ψαράκια. Η καρδιά μου πλημμυρίζει όλο και περισσότερο από απέραντη αγάπη και συμπόνια προς όλα τα πλάσματα της γης, πλημμυρίζει από αγάπη και σεβασμό στη φύση.
Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία καθαρών φυτικών τροφών που δίνουν δύναμη, ενέργεια, αντοχή και ευεξία. Χειμώνα - Καλοκαίρι βρίσκεις πάμπολλα φρούτα, πάμπολλα λαχανικά, πάμπολλα δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρια, αποξηραμένα φρούτα και χόρτα.

Δεν χρειαζόμαστε και τόσες τροφές. Το άλογο τρώει μόνο χόρτα, σανό και δημητριακά, έχει το πιο όμορφο σώμα στον κόσμο και μπορεί να τρέξει μέχρι 80 χιλιόμετρα την ώρα!!

Ο ταύρος τρώει χόρτα, σανό και δημητριακά, ζυγίζει μέχρι και ένα τόνο και έχει μια τεράστια δύναμη!!

Ο ελέφαντας τρώει μόνο φύλλα, κλαδιά, καρπούς δέντρων και χόρτα ζυγίζει έως πέντε τόνους και έχει μια τεράστια δύναμη. Ο Αφρικανικός ελέφαντας είναι ο μεγαλύτερος με ύψος που φτάνει τα 3,9 μέτρα και βάρος τους 7,5 τόνους ενώ ο Ασιατικός (Elephas maximus-Ελέφας ο μέγιστος) τα 3 μέτρα και βάρος τους 5 τόνους. Ο ελέφαντας μπορεί να τρέξει μέχρι 40 χιλιόμετρα την ώρα!! (http://el.wikipedia.org/wiki/Ελέφαντας).

Η καμήλα τρώει μόνο αγκάθια, χόρτα και φρούτα, πίνει νερό και με αυτές τις τροφές και νερό αποκτάει 2 μεγάλους όγκους λίπους πάνω στη ράχη, ζυγίζει έως 800 κιλά και μπορεί να τρέξει μέχρι 16 χιλιόμετρα την ώρα!!

Ο ρινόκερος τρώει μόνο φύλλα και κλαδιά ενός θάμνου, ζυγίζει μέχρι και 1.5 τόνο και έχει μια τεράστια δύναμη!!

Ο γορίλας τρώει μόνο φρούτα, ρίζες και διάφορα φύλλα ωμά και έχει δεκαπλάσια δύναμη από τον άνθρωπο. Ο αρσενικός γορίλας είναι έως 40 φορές πιο δυνατός από τον άνθρωπο!!
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για να κτίσουν πυραμίδες, μετέφεραν για δεκάδες χιλιόμετρα και ανέβαζαν πάνω όγκους 40 τόνων και άνω χωρίς βοήθεια γερανών και φορτηγών και τρώγανε ραπανάκια, κρεμμύδι, σύκα και σκόρδο!!

Οι Times του Λος Άντζελες και η Weekly World News δημοσίευσαν άρθρο για ένα άτομο που ζει στη Κίνα ονόματι Wu Yunging. Ο κ. Yunging το 1980 ήταν 142 ετών. Το άρθρο περιλαμβάνει μια φωτογραφία του που οδηγεί το ποδήλατό του. Όταν πέρασε από συνέντευξη για τη διατροφή του, απάντησε… «τρώω καλαμπόκι, ρύζι, γλυκές πατάτες και άλλα φρούτα και λαχανικά».

Οι γυμνοσοφιστές γιόγκι στην αρχαία Ινδία, ζούσαν στα δάση και τρεφόντουσαν με καρπούς, ρίζες και νερό. Αντί να αρρωστήσουν εξαιτίας αυτής της διατροφής, ισχυροποιούνταν και αποκτούσαν μια ανίκητη εσωτερική δύναμη!! Έλεγαν ότι, από τη στιγμή που σταματούν να τρώνε κρέας ζώων, ο νους τους αποκτά μεγαλύτερη διαύγεια και δεκτικότητα στο φως που προέρχεται από το Είναι τους. Το κρέας, έλεγαν, θολώνει το νου. (Benigno Morilla. «Πυθαγόρας, Ο Γιος της Σιωπής»).

Στο Rig – Veda, το αρχαιότερο θρησκευτικό κείμενο που καταγράφηκε στη γη, διαβάζουμε ότι τα ανθρώπινα όντα στην προϊστορία δεν έτρωγαν τροφή καθόλου. Οι άνθρωποι άρχισαν την τροφή ως πηγή ενέργειας πολύ έπειτα στη χρονική διαδρομή. Γράφεται ότι σε εκείνο το μακρόχρονο απόμακρο παρελθόν οι άνθρωποι που έτρωγαν τροφή υποτιμόντουσαν με οίκτο. Οποιαδήποτε ύπαρξη είναι σε καλή πνευματική κατάσταση πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργεί αφθονία ενέργειας για να λειτουργήσει το σώμα χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική πηγή ενέργειας (Larry Spencer «Διατροφή: Το Μυστικό Όπλο Μυστική Γνώση Για Τη Διατροφή Και Την Υγεία Σας»)….και εμείς θα συνεχίζουμε να είμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα τέρατα και κανίβαλοι;

Για μένα τώρα τα ζώα και τα ψάρια είναι οι καλύτεροι μου φίλοι, γιατί τα ζώα δεν βάζουν φωτιές στο δάσος, τα ζώα δεν βάζουν φόλες, τα ζώα και τα ψάρια δεν πετάνε σκουπίδια από δω και από εκεί, τα ζώα και τα ψάρια δεν μολύνουν αέρα, νερό, έδαφος, τρόφιμα, λίμνες, ποτάμια, θάλασσες, διάστημα με τοξικά απόβλητα και σκουπίδια. Τα ζώα και τα ψάρια δεν παίρνουν μίζες και φακελάκια, δεν λένε ψέματα, δεν κοροϊδεύουν, δεν κάνουν πολέμους, δεν ρίχνουν πυραύλους, ατομικές βόμβες, δεν ισοπεδώνουν πόλεις, χωριά, κράτη, δεν σκοτώνουν εκατομμύρια ομοίους τους, …δεν…, …δεν…, …δεν…

Για μένα τώρα η ευσπλαχνία είναι η θρησκεία μου, η συμπόνια, η Μη Βία, ο ουμανισμός (ανθρωπισμός) και ο πολιτισμός είναι οι θρησκείες μου και χορτοφαγία - ένα τεράστιο δώρο που μπορούσα να κάνω ποτέ στον εαυτό μου.

Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι ολικά χορτοφάγος, γιατί με τη χορτοφαγία απολαμβάνω την καλή φυσική κατάστασή μου, με τη χορτοφαγία απολαμβάνω τις πεντανόστιμες πατατοσαλάτες, απολαμβάνω τις πεντανόστιμες μελιτζανοσαλάτες, την πεντανόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, τους πεντανόστιμες ντοματοκεφτέδες, πατατοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες. Τώρα μου αρέσει το λαχανόρυζο, το σπανακόρυζο, το πρασόρυζο, το σελινόρυζο, οι λαχανοντολμάδες, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, οι πιπεριές γεμιστές, τα κολοκυθάκια και ντομάτες γεμιστές, το ριζότο, ο πουρές πατάτας, σαλάτες με βλίτα, τα αντίδια και τα ραδίκια, πιροσκί με πατάτες, πιροσκί με λάχανο και φασόλια, η βινεγκρέτ, το μπριάμι, τα φασολάκια με πατάτες.

Αντί να τρώω σάρκες, πτώματα, πρόσωπα, πόδια, χέρια, πλάτες, νεφρά, κεφαλές, συκώτια, αυτιά, γλώσσες, ούλα, ουρές, καρδιές, μάτια, έντερα, μωρά, παιδιά, γονείς όντων που δεν ανήκουν στο ανθρώπινο γένος θα τρώω όλη τη ζωή μου μόνο φυτικές τροφές.

Όταν διάβασα σε ένα άρθρο για την ωμοφαγία, ότι η φυσική διατροφή των ανθρώπων και όλων των ζώων γενικά είναι η ωμοφαγία, ότι πολλές αρρώστιες εμφανίζονται, επειδή άνθρωποι τρώνε θερμαινόμενες νεκρές τροφές, σκέφτηκα ότι αυτή η θεωρία πρέπει να είναι σωστή. Σκέφτηκα, ότι φυσική διατροφή των ανθρώπων είναι να τρώνε ωμές μη θερμαινόμενες ζωντανές τροφές, όπως και οι πρόγονοι των ανθρώπων πριν την ανακάλυψη της φωτιάς, όπως τρέφονται ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι της πεδιάδας Χούνζα κοντά στον ποταμό Ινδό (Πακιστάν), όπως και όλο το ζωικό βασίλειο εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Σκέφτηκα να εφαρμόσω την ωμοφαγία στον εαυτό μου. Σταμάτησα να τρώω θερμαινόμενες τροφές: πατάτες, μακαρόνια, όσπρια, ψωμί κ.ο.κ. Έτρωγα μόνο φρούτα, ωμά λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά μουλιασμένα σε νερό. Είχα τότε και τις δυνάμεις μου και την αντοχή. Όμως είχα ένα μεγάλο πρόβλημα: ήταν δύσκολο να βλέπω τους άλλους να τρώνε μακαρονάδες, αρακά με πατάτες, πατάτες τηγανιτές, πατάτες φούρνου, φακές. Μετά από ένα περίπου χρόνο ωμοφαγίας, για 4 χρόνια περίπου, έτρωγα και μαγειρεμένες νεκρές τροφές. Με τη πλήρη ωμοφαγία σταμάτησαν οι ενοχλήσεις στο στομάχι και δεν χρειαζόταν να κάνω θεραπείες.

Διάβασα σε μια εφημερίδα, ότι θεωρείται κλοπή να τρως γαλακτοκομικά προϊόντα και μέλι. Προορίζονται για τα μικρά παιδιά τους και για να έχουν να φάνε το χειμώνα (οι μέλισσες). Μόλις το διάβασα αυτό, έκοψα και το μέλι. Ο άνθρωπος, επειδή έχει περισσότερη δύναμη και δεν σκέφτεται για τους άλλους, αλλά μόνο για τον εαυτό του, μόνο για το στομάχι του, σκέφτεται μόνο για το συμφέρον του, αφαιρεί από τους άλλους, αφαιρεί απ’ αυτούς που είναι δεν μπορούν να αντισταθούν. Ντροπή του!!!

Όπου και να βρίσκομαι σκέφτομαι, ότι αυτή τη στιγμή σε όλα τα σφαγεία του κόσμου, σε όλα τα κτηνοτροφία, ορνιθοτροφεία και χηνοτροφία του κόσμου, στα λιβάδια και στα δάση, στα βουνά και στις πεδιάδες, στη Γη και στον Ουρανό, στις θάλασσες και στους ωκεανούς οι άνθρωποι δολοφονούν εκατομμύρια μοσχάρια, χοίρους, πρόβατα, κατσίκια, κοτόπουλα, γαλοπούλες, άγρια πουλιά, ψάρια, μύδια, δελφίνια, φάλαινες, χταπόδια, αστακούς, κουνέλια, λαγούς, πάπιες, χήνες, άλογα, ελάφια, φίδια, μύγες... Δολοφονούν ότι βρίσκουν μπροστά τους. Δολοφονούν κάθε μέρα και κάθε λεπτό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δολοφονούν σε όλα τα κράτη του κόσμου (και στην Ελλάδα επίσης). Δολοφονούν τα πιο αδύναμα και τα πιο υπέροχα πλάσματα του κόσμου, δολοφονούν αυτούς οι οποίοι απ΄ όλα τα γήινα  πλάσματα έχουν το πιο ήρεμο χαρακτήρα, δολοφονούν αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν. Ντροπή τους!!!
«Εντολή» θανάτωσης άμοιρων και ανυπεράσπιστων όντων δίνουν απλοί άνθρωποι, ήσυχοι άνθρωποι, «καλοί» άνθρωποι αγοράζοντας στα μαγαζιά, στις αγορές και στα πτωματο-νεκρο-ψαρο-φονο-πωλεία σάρκες, πτώματα υπέροχων και όμορφων αδελφών μας για τον εαυτό τους, για τις οικογένειές τους, για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους· αγοράζοντας δολοφονημένους μικρούς μας αδελφούς, σάρκες, πτώματα, για να κάνουν τις βάρβαρες εκδηλώσεις τους, για τα βαφτίσια που θα κάνουν, για τα γενέθλια και τους γάμους τους. Κάποιοι χορεύουν και γελάνε και κάποιοι άλλοι κλαίνε και πονάνε. Στις κηδείες κάποιοι κλαίνε επειδή πέθανε δικός τους άνθρωπος και κάποιοι άλλοι επειδή δεν θέλουν να πεθάνουν. Ντροπή τους!!!

Αυτά μάθαμε από τους γονείς μας, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας· αυτά μάθαμε από τους συγγενείς, φίλους, γείτονες και γνωστούς μας, οι οποίοι έμαθαν από τους γονείς τους, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, από τους συγγενείς, φίλους, γείτονες και γνωστούς τους, οι οποίοι έμαθαν από τους γονείς τους, από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, από τους συγγενείς, φίλους, γείτονες και γνωστούς τους. Αυτά μαθαίνουμε στα σχολεία και τα πανεπιστήμια του συστήματος. Αυτά μαθαίνουμε από τις τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και τα περιοδικά. Αυτά μαθαίνουμε από τους εκπρόσωπους θρησκείας της «αγάπης» –πάπες, πατριάρχες, θεολόγους, δεσποτάδες, μητροπολίτες, παπάδες, ψάλτες, μοναχούς και  ηγούμενους των μοναστηριών. Αυτά μαθαίνουμε από τους γιατρούς και διατροφολόγους του συστήματος. Αυτά θέλουν άνθρωποι των χρημάτων και τα μεγάλα συμφέροντα.

Οι μισοί άνθρωποι του κόσμου δουλεύουν για να αρρωσταίνει ο κόσμος και οι άλλοι μισοί, για να τους κάνουν να γίνουν καλά.
Γνωμικό διάσημων μη συστηματικών γιατρών

Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. 

Για τη θρησκεία της «αγάπης» (σωστό: θρησκεία του μίσους, του φόνου, των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της πονηριάς), τους πάπες, πατριάρχες, θεολόγους, δεσποτάδες, μητροπολίτες, παπάδες, ψάλτες, μοναχούς και  ηγούμενους των μοναστηριών ξεχωριστός λόγος. Για τη Θρησκεία της «αγάπης», τους πάπες, πατριάρχες, θεολόγους, δεσποτάδες, μητροπολίτες, παπάδες, ψάλτες, μοναχούς και  ηγούμενους των μοναστηριών, όπως και 98% περίπου αυτών που δηλόνουν ότι είναι  χριστιανοί, όπως και σχεδόν όλους τους ιουδαίους και μουσουλμάνους, όλα τα έμβια όντα δεν έχουν ψυχή!!!!(;;;;) Για τη Θρησκεία της «αγάπης», τους ρασοφόρους, 98% περίπου αυτών που δηλόνουν ότι είναι  χριστιανοί, σχεδόν όλους τους ιουδαίους και τους μουσουλμάνους του κόσμου μόνο άνθρωποι έχουν ψυχή!!!!!(;;;;) Για τη Θρησκεία της «αγάπης», πάπες, πατριάρχες, θεολόγους, δεσποτάδες, μητροπολίτες, παπάδες, ψάλτες, μοναχούς και  ηγούμενους των μοναστηριών μόνο άνθρωποι αισθάνονται πόνο(!!!!)· μόνο άνθρωποι αγαπάνε τα παιδιά τους(!!!!;;;;)· μόνο άνθρωποι θέλουν να ζήσουν(!!!!;;;;)· μόνο άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη ζωή και κανένας άλλος!!!!(;;;;). Αν μιλήσεις με τους ρασοφόρους, με τους «χριστιανούς», ιουδαίους και μουσουλμάνους, αυτοί θα πουν ότι «ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους τα ζώα και τα ψάρια για να τα τρώνε» (!!!!;;;). Ντροπή τους!!!!

Τι είπε ο παπάς όταν γιόρτασε η εκκλησία στην παραλία «Κτήμα του Καραγκιόζη» στην Επανομή της Θεσσαλονίκης πριν 5 περίπου χρόνια, όταν εγώ ήθελα να του πω ότι τα ζώα έχουν ψυχή, ότι τα ζώα, όπως και άνθρωποι, πονάνε, αισθάνονται και δεν θέλουν να πεθάνουν;  Είπε ότι «Τα ζώα δεν έχουν ψυχή»!!!!……

Η λέξη «ηθική», αν την βρίσκαμε μέσα στο Ευαγγέλιο θα μας εξέπλησσε όσο η λέξη τηλέφωνο ή αυτοκίνητο.
Μπέρναρντ Σω

Να φοβάσαι τον άνθρωπο ο Θεός του οποίου ζει στον ουρανό.
Μπέρναρντ Σω

Ντροπή για τον «Πολιτισμό» μας!! Ντροπή για την «Παιδεία» μας. Ντροπή για τη Θρησκεία «μας»!! Ντροπή για τις βάρβαρες και ιερόσυλες κρεατο-ψαρο-φονο-νεκρο-πτωματο-αγορές και τα κρεατο-ψαρο-φονο-νεκρο-πτωματο-πωλεία, για τα βάρβαρα και ιερόσυλα έθιμα και παραδόσεις μας, για το βάρβαρο και ιερόσυλο ντύσιμο, για τις γούνες και τα παπούτσια που φοράνε, για τις τσάντες και τις ζώνες από τα γδαρμένα και δολοφονημένα όντα που δεν ανήκουν στο ανθρώπινο γένος!!

Ντροπή στους μαγείρους και στις μαγείρισσες για την «τέχνη» τους, για τις βάρβαρες και ιερόσυλες «συνταγές» τους, για τα τηγάνια τους και τις κατσαρόλες τους, για τα βιβλία και τις εκπομπές τους για το πώς να μετατρέπεις τις σορούς των άμοιρων και όμορφων μικρών μας αδελφών σε «σουβλάκια και μακαρόνια με κιμά», σε «κοτόπουλο με μανιτάρια», «κοτόπουλο με μπάμιες», «κοτόσουπες και αρνάκι ψημένο μέσα σε ψωμί», σε «χοιρινό με λάχανο» και «πάπια με πατάτες και κάστανα», «ψάρια πλακί με δαμάσκηνα», «τονοσαλάτα με καλαμπόι»,….

Πόσο αναίσθητοι πρέπει να είναι αυτοί οι «άνθρωποι», πόσο αδιάφορη πρέπει να είναι αυτή η κοινωνία, πόσο βάρβαρος πρέπει να είναι αυτός ο «Πολιτισμός» για να φτάνουν αυτοί οι άνθρωποι στο σημείο να μαγειρεύουν και να τρώνε κάποιον άλλον, να μαγειρεύουν και να τρώνε σορούς των μικρών μας αδελφών.

Για αυτούς που θα ήθελαν να μάθουν, αν είμαι χριστιανός, ή όχι, θα απαντήσω ότι μεγάλωσα σε μια οικογένεια χριστιανών ορθόδοξων, όπως σχεδόν όλοι Έλληνες του κόσμου και σχεδόν όλοι λαοί της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Εγώ όμως μια έλεγα ότι πιστεύω στο Θεό, μια έλεγα ότι δεν πιστεύω στο θεό. Το 1988 – 1993 με το στυλό στο χέρι μελέτησα σελίδα – σελίδα, λέξη προς λέξη,  όλη την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και ό,τι μου άρεσαν εκεί, τα έγραφα σε ένα τετράδιο. Το 1993 - 1994, εδώ στην Ελλάδα, όταν έγραψα ένα σύγγραμμα για μια δική μου θεωρία για το πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν, πως δημιουργήθηκαν οι γαλαξίες, οι πλανήτες, για μια φόρμουλα για ό,τι υπάρχει στη Γη και στο Σύμπαν, έγραψα ότι υπάρχει Θεός, ότι το σύμπαν είναι ο Θεός, ότι είμαστε τα κύτταρα του Θεού. Όταν όμως διάβασα τον Θαλή τον Μιλήσιο, ο οποίος έλεγε ότι «Δεν δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος τον Θεό», συλλογίστηκα και άλλαξα τη γνώμη. Είμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα και αρνούμαι να πιστεύω στα παραμύθια των παπάδων· στον εικοστό πρώτο αιώνα αρνούμαι να μιλάω για θεούς και δαίμονες, στον εικοστό πρώτο αιώνα αρνούμαι να μιλάω για γυναίκες που γεννούσαν παιδιά χωρίς να κάνουν προηγουμένως σεξ με άνδρες, αρνούμαι να μιλάω για κάποιους που περπατούσαν με  γυμνά πόδια πάνω στις λίμνες, πέθαναν πάνω στον σταυρό και αναστήθηκαν επειδή ήταν γιοι του θεού. Αρνούμαι να πιστεύω σε παραμύθια της Βίβλου που μιλάνε για θάλασσες που άνοιγαν στη μέση για να περάσουν μεγάλοι πληθυσμοί ανθρώπων, αρνούμαι να μιλάω για τον Χάρι Πότερ, για την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Κακό Λύκο, τον Πινόκιο, την Χιονάτη, τους Επτά Νάνους….  Δεν είμαι μικρό παιδί.

Μου αρέσει η διδασκαλία των ωμοφάγων, λακτο-χορτοφάγων και ζωόφιλων Εσσαίων που λέγανε - «Να τρέφεστε με όλα αυτά που βρίσκετε στο τραπέζι του Θεού, καρπούς δέντρων, σπόρους και χρήσιμα βότανα, γάλα των ζώων και μέλι από μέλισσες. Όλη η υπόλοιπη τροφή είναι η δουλειά του Σατανά, οδηγούν στην αμαρτία, αρρώστια και θάνατο.», γι’ αυτό μπορώ να πω ότι είμαι χριστιανός και με το παραπάνω. (δεν συμφωνώ καθόλου με το γάλα.)

Σχεδόν όλοι αυτοί που δηλώνουν ότι είναι χριστιανοί δεν διάβασαν - δεν μελέτησαν την Παλαιά Διαθήκη και δεν ακολουθούν τις εντολές του Θεού ο οποίος έλεγε: «Να. Σας έδωσα κάθε είδους χορτάρι, που κάνει σπόρους, και κάθε είδους δέντρο, που κάνει καρπούς. Όλα αυτά θα είναι η τροφή Σας. Σε όλα τα ζώα της γης και τα πουλιά του ουρανού και τα ερπετά και σ’ όλα τα πλάσματα της γης έδωσα χλωρό χορτάρι για να τρέφονται μ’ αυτό» (Βίβλος, Κεφάλαιο 1, στοίχ. 29 και 30), ούτε του Χριστού (Που δεν υπήρχε ποτέ. Υπήρχαν πολλοί επαναστάτες τότε στο Ισραήλ, αλλά ο Χριστός δεν υπήρχε) δεν είναι χορτοφάγοι, ούτε ωμομονοφάγοι, ούτε ζωόφιλοι, όπως ήταν οι Εσσαίοι. Όλοι βασανιστές και δολοφόνοι ζώων και ψαριών είναι. Όλοι δολοφόνοι και βασανιστές των ανυπεράσπιστων και άβλαβων πλασμάτων είναι. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Από τη μία πλευρά μιλάνε για τη Θεία Αγάπη, μιλάνε για αγάπη σε όλους και από την άλλη πλευρά κάνουν τη δουλειά του Σατανά. Άλλα λένε και άλλα κάνουν. Αυτοί (οι δήθεν χριστιανοί) κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίζεται η αιματοχυσία σε όλο το κόσμο, να συνεχίζεται η βία, να αρρωσταίνουν οι ίδιοι σωματικά και ψυχικά και να έχει όλος ο κόσμος προβλήματα. Επαναλαμβάνω «Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά πρέπει να λέγεται».

Θαυμάζω τους αρχαίους Αιγύπτιους, οι οποίοι για έξι χιλιάδες χρόνια είχαν τον Θεό Όσιρη, ο οποίος τους απαγόρευε να τρώνε κρέας. Τους θαυμάζω για την παιδεία τους, για τον πολιτισμό τους και τη θρησκεία που είχαν. Τους θαυμάζω γιατί οι Αιγύπτιοι προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να αμαρτήσουν τρώγοντας κρέας.

Πρέπει να ξέρει ο κάθε σκεπτόμενος πολιτικός και κάθε σκεπτόμενος πολίτης, οι εκπαιδευτικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι ακαδημαϊκοί, οι συγγραφείς και δημοσιογράφοι, οι εκδότες και νομοθέτες, οι Υπουργοί και Υφυπουργοί του Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργοί και Υφυπουργοί του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργοί και Υφυπουργοί του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι Ευρωβουλευτές, ο Ο.Η.Ε., ότι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία των ανθρώπων από διάφορες ασθένειες της ψυχής και του σώματος, από τη βία στην οικογένεια και στα σχολεία, από την αυξανόμενη εγκληματικότητα και αγριότητα των ανθρώπων, ναρκωτικά, αλκοολισμό και υποσιτισμό, ρύπανση του περιβάλλοντος, εξαφάνιση χιλιάδων ειδών ζώων και φυτών περνάει μέσα από τη φιλοσοφία της χορτοφαγίας και της Μη Βίας.

Οι ανήθικες και λαίμαργες κοινωνίες των νέκρο-πτωματο-φονο-ζωο-ψαρο-φάγων «γεννάνε» ανήθικους πολιτικούς.

Για το καλό της ανθρωπότητας και για το καλό της φύσης πρέπει να σταματήσει αυτή η ντροπή. Για το καλό της ανθρωπότητας και για το καλό της φύσης πρέπει να σταματήσει αυτό το έγκλημα, αυτό το έγκλημα, αυτή η ντροπή της ανθρωπότητας. Οι καλοί πολίτες, οι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, οι ευαίσθητοι και ευσυνείδητοι πολίτες πρέπει να ζητήσουν να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα σφαγεία του κόσμου, πρέπει να ζητήσουν να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα ορνιθοτροφεία του κόσμου, πρέπει να ζητήσουν να απαγορευτεί η κτηνοτροφία, το κυνήγι και αλιεία, να ζητήσουν να σταματήσει η γενοκτονία μικρών μας αδελφών.

Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος κάθε συνειδητού πολίτη. Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος των εκπαιδευτικών. Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος όλων των οργανώσεων, όλων των συλλόγων, όλων των ιδρυμάτων, όλων των κομμάτων, του Κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Κάθε μέρα τέρατα «άνθρωποι» σκοτώνουν τους πιο αδύνατους, σκοτώνουν τους πιο ευαίσθητους, σκοτώνουν τους υπέροχους μικρούς μας αδελφούς. Σκοτώνουν αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να μιλήσουν και να πουν για τα προβλήματά τους. Σκοτώνουν και τους τα τρώνε. Ντροπή τους!!!

Μιλάνε για τη μουσική, για τα τραγούδια· μιλάνε για τον Πολιτισμό και την Ηθική, για το τι είναι το δίκαιο και τι είναι το άδικο· μιλάνε για το σινεμά, για τα βιβλία και την Ιστορία, για το τι είπε ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Σωκράτης· γράφουν ποιήματα, νουβέλες, κάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με τραπέζια γεμάτα πτώματα μικρών μας αδελφών· χορεύουν, τραγουδούν….

Δεν περιμένω κανένα καλό από τέρατα «ανθρώπους» που τρώνε σάρκες, πτώματα μικρών μας αδελφών, όποιοι και να είναι αυτοί. Δεν μπορούν να κάνουν κανένα καλό για τους ανθρώπους, για τον τόπο που ζουν, για την κοινωνία. Φταίει η «παιδεία» τους, φταίει η αναισθησία τους, φταίει η αδιαφορία για τη ζωή και το θάνατο όντων που δεν ανήκουν στο ανθρώπινο γένος.


Όπου και να βρίσκεστε, στο σπίτι, στη δουλειά, στις διακοπές, να σκέφτεστε ότι δίπλα σας, στις πόλεις και στα χωριά, στα βουνά και στις πεδιάδες, στα δάση, λίμνες, ποτάμια, θάλασσες και ωκεανούς κάθε λεπτό και κάθε στιγμή «άνθρωποι» δολοφονούν εκατομμύρια μοσχάρια, χοίρους, πρόβατα, κατσίκια, κοτόπουλα, γαλοπούλες, άγρια πουλιά, κουνέλια, λαγούς, πάπιες, χήνες, άλογα, ελάφια, ψάρια, μύδια, χταπόδια, δελφίνια, φάλαινες, φώκιες, λύκους, αρκούδες, αλεπούδες….. Δολοφονούν κάθε μέρα και κάθε λεπτό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δολοφονούν τους πιο αδύνατους· δολοφονούν αυτούς οι οποίοι απ΄ όλα τα ζώα και τα ψάρια του κόσμου έχουν το πιο ήρεμο και το πιο ισορροπημένο χαρακτήρα· δολοφονούν αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν· δολοφονούν αυτούς οι οποίοι δεν ξέρουν τη γλώσσα των ανθρώπων και δεν μπορούν να πουν  ΌοοοοοΧιιιιιι!!!!!!!!!…… Δεν Θέλουμε να Πεθάνουμε!!!!!!!!!............….……..Θέλουμε να Ζήσουμε!!!!!!!!!!