…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008

Ιατρική, υγειά και συμφέρον

Το μόνο αγαθό είναι η γνώση, 
και το μόνο κακό η άγνοια.
Σωκράτης

Για να έχουμε σωστές γνώσεις για τη διατροφή και υγεία, για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε κρέας, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, πρέπει να ξέρουμε και άλλα πράγματα, που υποτίθεται δεν έχουν καμία σχέση με τη διατροφή και την υγεία. Πρέπει να ξέρουμε, ότι εδώ και πολλές δεκαετίες τον κόσμο κυβερνάει το χρήμα, ότι τον κόσμο κυβερνάει το συμφέρον. Πρέπει να ξέρουμε, ότι τον κόσμο κυβερνάνε οι μεγάλες βιομηχανίες πετρελαίου, οι μεγάλες βιομηχανίες φαρμάκων, οι κολοσσοί των κρεάτων και του γάλακτος, οι σκοτεινές δυνάμεις, οι άρρωστες δυνάμεις. Τους συμφέρει να είναι άρρωστοι όλοι, τους συμφέρει να έχουν δουλειά αυτοί και να βγάζουν λεφτά αυτοί (οι μισοί άνθρωποι του κόσμο δουλεύουν για να αρρωσταίνουν και οι άλλοι μισοί για να τους κάνουν να γίνουν καλά).
Πρέπει να ξέρουμε, ότι όλες οι Επιστήμες, η Ιατρική, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ελεγχόμενες και κατευθυνόμενες, σχεδόν όλες οι Κυβερνήσεις του κόσμου είναι ελεγχόμενες και κατευθυνόμενες, σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα.
Πρέπει να ξέρουμε, ότι όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες των Ιατρικών και άλλων σχολών σπουδάζουν στα δικά τους Πανεπιστήμια και παίρνουν γνώσεις που θέλουν αυτοί να δώσουν.
Πρέπει να ξέρουμε, ότι τα Πανεπιστήμια παίρνουν δισεκατομμύρια για να κάνουν έρευνες, να βγάζουν καινούργια φάρμακα και καινούριες θεραπείες. Αυτοί εφευρίσκουν ασθένειες, προωθούν «θεραπείες».
Πρέπει να ξέρουμε, ότι πολλοί γιατροί δεν μπορούν να μιλήσουν, δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και διώκονται ποινικά.
Πρέπει να ξέρουμε, ότι σήμερα να βρεις μια σωστή πληροφορία για την υγεία και τη διατροφή είναι σχεδόν αδύνατον.
Οι γιατροί γνωρίζουν ελάχιστα για θέματα διατροφής. Ο μέσος όρος εκμάθησης σε τέσσερα χρόνια ιατρικών σπουδών φτάνει τις 3 ώρες ανά γιατρό (
Dr.Terry Shintani).
Ωστόσο ο
Dr. Robert Mentelson, επίτιμος καθηγητής προληπτικής ιατρικής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Ιλινόις (ΗΠΑ), που χαρακτηρίζεται ως μέλος μιας μικρής αδελφότητας αφοσιωμένης στην απαλλαγή της Ιατρικής από την κυριαρχία των φαρμακευτικών εταιριών ρίχνει το λάθος στην πληθώρα παραπλανητικών πληροφοριών για θέματα διατροφής που δίνεται σε ιατρικές Σχολές και πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερα αν δε δίδασκαν καθόλου το μάθημα.
Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο τεύχος της 19ης Ιανουαρίου 2000 της ιατρικής επιθεώρησης «
Journal of the American Medical Association» JAMA με τίτλο «Γιατροί και φαρμακευτική βιομηχανία. Είναι ποτέ ένα δώρο απλώς ένα δώρο;» της γιατρού Ashley Wazana του Πανεπιστημίου Mac Gill του Καναδά η Ashley Wazana αποκαλύπτει ...«η φαρμακευτική βιομηχανία στα πλαίσια προώθησης των φαρμάκων ξοδεύει κάθε χρόνο μεγάλα ποσά για τους γιατρούς σε δώρα, γεύματα, ταξίδια, επιχορηγούμενες διαλέξεις και συμπόσια».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στο άρθρο του
JAMA περισσότερα από 11 δις. δολάρια ξοδεύονται κάθε χρόνο από τις φαρμακευτικές εταιρείες για την προώθηση των προϊόντων τους, 5 δις δολάρια από τα οποία διανείμουν οι ιατρικές επισκέπτες.
Υπολογίζεται ότι ένα ποσό της τάξεως των 8.000 δολαρίων ως 13.000 δολαρίων ξοδεύεται ετησίως για κάθε γιατρό «Γιατροί – φαρμακοβιομηχανίες Μια πανάκριβή σχέση» ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΥΦΛΕΡΗ – ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ. Παρά την τεράστια πρόοδο της επιστήμης της ιατρικής και της βιολογίας σήμερα μόνο ένας στους 10.000 ανθρώπους πεθαίνει από γεράματα και οι υπόλοιποι από αιτίες που αποκαλούν "φυσικές".
Κάθε χρόνο 2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από τη φυματίωση και περίπου 9 εκατομμύρια προσβάλλονται από αυτή τη νόσο, 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν λόγο καρδιακών επεισοδίων και περίπου 6 εκατομμύρια εξαιτίας κάποιας μορφής καρκίνου με κύριους ένοχους τη κακή διατροφή, βασισμένη στη κατανάλωση ζωικών τροφών και το κάπνισμα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νιλ Μπάρναρντ, ιατρός …"Η βιομηχανία του κρέατος έχει συμβάλλει σε παραπάνω θανάτους Αμερικανών από όλους τους πολέμους του αιώνα μας, όλες τις φυσικές καταστροφές και όλα τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, όλα μαζί. Εάν το κρέας είναι αυτό που ονομάζεις "πραγματικό φαγητό για πραγματικούς ανθρώπους" θα πρέπει να μένεις πραγματικά κοντά σε ένα πραγματικά καλό νοσοκομείο".
Σύμφωνα με τον Δρ. Μάικλ Γκρέγκερ σε μια διάλεξη που έδωσε τον Ιανουάριο του 2004 στο ΜΙΤ, κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο τόνοι κοπριάς ταΐζονται στα ίδια τα ζώα των βιομηχανικών φαρμών που προορίζονται για ανθρώπινοι κατανάλωση προκειμένου να υπάρχει μείωση του κόστους.
Υποστηρίζει πως μέχρι και το 10% του αίματος από τα ζώα που θανατώνονται στα σφαγεία, αναμειγνύεται με την τροφή τους, και μέχρι 30% από την τροφή των κοτόπουλων είναι από αίμα.
Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια που προσβάλλει τα βοοειδή (νόσος των τρελών αγελάδων), έχει προκληθεί από την εκτροφή των ζώων αυτών με μολυσμένο κρέας και κόκκαλα, πρωτεΐνες που προέρχονται από τα σφαγιασμένα ζώα (αγελάδες, πρόβατα). Στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, τέτοια κατάλοιπα από τις σφαγές απαγορεύεται να καταλήξουν στην τροφή των εναπομείναντων ζώων, αλλά σε κάποιες χώρες χρησιμοποιούνται ακόμη τέτοιες πρακτικές.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υποστήριξης Της Υγείας στο φυλλάδιο του αναφέρει… «Σύμφωνα με τους επιστημολόγους της ιατρικής, η συμβατική ιατρική βρίσκεται σε αδιέξοδο. Οι ερευνητές στην ιατρική και τη βιολογία βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της σχεδόν απόλυτης απουσίας ελευθερίας στη σκέψη, την έρευνα και την έκφραση.
Παρά την εξάλειψη πολλών ασθενειών τον προηγούμενο αιώνα, αρκετών κυρίως λόγω των καλύτερων συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης, τα τελευταία τριάντα χρόνια υπάρχει μια έκρηξη νέων χρόνιων ασθενειών του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος, κυρίως σε παιδιά. Παρά τις ιατρικές έρευνες και την τεράστια εξέλιξη στις τεχνολογίες διάγνωσης και θεραπείας, ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο και τα αίτιά του παραμένουν άγνωστα.
Παράλληλα έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στις Η.Π.Α. το 2002 αποκάλυψε ότι τα ιατρικά λάθη και οι παρενέργειες των φαρμάκων αποτελούν τον τρίτο λόγο θανάτου μετά από τον καρκίνο και τα καρδιακά νοσήματα. Οι αλλεργίες έχουν κυριολεκτικά εκτοξευθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια και τα περισσότερα αντιβιοτικά είναι πλέον αναποτελεσματικά, καθώς η αντίσταση των προσαρμοσμένων πια βακτηριδίων αυξάνεται.
Παρά την καθαρή αύξηση των δαπανών για την υγεία, η ποιότητα της ζωής και της υγείας του ανθρώπου στις χώρες της δύσης έχει επιδεινωθεί. Όσο η ιατρική επιστήμη και έρευνα υπόκειται στον έλεγχο των φαρμακευτικών εταιριών, ζητήματα υγείας που δεν υποστηρίζουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, δεν εξετάζονται ποτέ.»

Βασίλης ΚαφαταρίδηςΘα είμαι ειλικρινής μαζί σου.
Δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ γιατρό που δεν είναι χορτοφάγοςΠΩΣ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Πραγματικότητα: Η εξέταση για τον καρκίνο του μαστού (με ακτινοβολία) βλάπτει δέκα φορές παραπάνω απ' ό,τι να τις βοηθήσει.
Δείτε http://NewsTarget.com/020829.html


Εκπαίδευση
Όχι Φαρμακευτική Αγωγή

Σκίτσο του MIKE ADAMSΣχετικά άρθρα και βιβλία:

1. Dr. Louis de Brouwer ''Φαρμακευτική και Τροφική Μαφία''
2. Άθικτες Οι Αιτίες Της Αρρώστιας
3. Γιατροί – Φαρμακοβιομηχανίες Μια Πανάκριβη Σχέση
4. Γνώσεις και Ιατρική
5. Ιατρική, Φάρμακα Και Χρήμα
6. Σπάζοντας Τα Όρια Της Κατεστημένης Ιατρικής
«Σκοτώνοντας Ανθρώπους! Σκεφτείτε το…»
Επιστημονικά «Εγκεκριμένος» Έμπολα Η Λύση Για Τη Σωτηρία Του Πλανήτη!
Η Εκπληκτική Ακτίνα Του Δρ. Ράιφ
Περιοδικό HELLENIC NEXUS Τεύχος 15 Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2006
7. "Στον Γιατρό Να Πηγαίνεις Μόνο Με Φορείο"
Του Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Ευτύχιο Βορίδη
8. Φαρμακοβιομηχανίες - Εφευρίσκουν Ασθένειες, Προωθούν
«Θεραπείες»

Για το γάλα:


1. Επικίνδυνο Για Την Υγεία το Γάλα
2. Πως η Βιομηχανία Γάλακτος Προωθεί Την Οστεοπόρωση
Του Herb Denenberg, Στην Εφημερίδα The Evening Bulletin
http://www.theeveningbulletin.com
3. Το Γάλα ….Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία
4. NOT milk (Όχι Γάλα) 
5. Milk Sucks
6. Γιατί Η Ραδιενέργεια Είναι Επιβλαβής Για Τους Οργανισμούς;
7. Εγκυμοσύνη, Παιδιά και η Vegan Διατροφή
Pregnancy, Children and the Vegan Diet By Michael Klaper
8. Όλη Η Αλήθεια Για Το Γάλα Του Dr. Κωνσταντίνου Μουρούτη


Εμβόλια:
1. Dr. Gerhard Buchwald "Εμβολιασμοί, μια επιχείρηση βασισμένη στο φόβο"
2. Εμβολιασμοί των κατοικίδιων ζώων, ένα θεσμοθετημένο έγκλημα
3. Εμβολιασμοί. Ωφελούν ή Βλάπτουν;
4. Ερωτηματικά για τα Εμβόλια – Γιατί Απαγορεύτηκε το Εξαδύναμο Hexavac;
5. Ο Εμβολιασμός Δεν Εξαλείφει τη Γρίπη των Πτηνών
6. Ηπατίτιδα Β, Διαφωνίες Για Το Εμβόλιο