…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Το Εσσαϊκό Ευαγγέλιο της Υγείας

"Δεν θα σκοτώνεις". Γιατί η ζωή δόθηκε σ’ όλους από τον Θεό και αυτό το οποίο έχει ο Θεός δεν επιτρέπεται να το αφαιρεί ο άνθρωπος. Γιατί αληθώς σας λέω, από μιά Μητέρα εκπορεύονται όλα όσα ζουν πάνω στη γη. Γι αυτό λοιπόν εκείνος ο οποίος σκοτώνει, σκοτώνει τον αδελφό του. Και από αυτόν η Γήινη Μητέρα θα απομακρυνθεί και θα τραβήξει απ΄αυτόν τα ζωογόνα της στήθη. Και θα αποφύγουν οι άγγελοι της και ο Σατανάς θα έχει την κατοικία του στο σώμα του. Και η σάρκα των θανατωμένων κτηνών στο σώμα του θα γίνει ο δικός του τάφος.
Γιατί αληθώς σας λέω, εκείνος ο οποίος σκοτώνει, σκοτώνει τον εαυτό του, και οποιοσδήποτε τρώει τη σάρκα των θανατωμένων κτηνών τρώει το σώμα του θανάτου. Γιατί κάθε σταγόνα του αίματός σας μετατρέπεται σε δηλητήριο στην αναπνοή του, η αναπνοή τους σε δυσοσμία, στη σάρκα του ή σάρκα τους στα σπυριά, στα κόκκαλά του τα κόκκαλά σε κιμωλία, στα σπλάχνα του τα σπλάχνα τους σε σαπίλα, στα μάτια του τα μάτια τους σε λέπια, στα αυτιά του τα αυτιά τους σε κηρώδη εκροή. Και ο θάνατός τους θα γίνει ο θάνατός του. Γιατί μόνο στην υπηρεσία του Ουράνιου Πατέρα σας συγχωρούνται τα χρέη των εφτά ετών σε εφτά μέρες.
Αλλά ο Σατανάς δεν σας συγχωρεί τίποτε και πρέπει να πληρώσετε για όλα. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος, χείρα αντί χειρός, πόδα αντί ποδός, κάψιμο αντί καψίματος, τραύμα αντί τραύματος, ζωή αντί ζωής, θάνατο αντί θανάτου. Γιατί ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος
Μη σκοτώνετε, ούτε να τρώτε τη σάρκα της αθώας λείας σας μη τυχόν και γίνεστε σκλάβοι του Σατανά. Γιατί αυτό είναι το μονοπάτι των πόνων και αυτό οδηγεί στον θάνατο. Αλλά κάνετε το θέλημα του Θεού, ώστε οι άγγελοι του να σας υπηρετούν στο δρόμο της ζωής.
Υπακούτε λοιπόν στους λόγους του Θεού: ''Κοιτάξτε, σας έχω δώσει κάθε χόρτο που παράγει σπόρο, το οποίο βρίσκει πάνω στο πρόσωπο όλης της γης, και κάθε δένδρο στο οποίο βρίσκεται ο καρπός που παράγει σπόρο. Αυτά θα είναι για σας αντί για σάρκα. Και για κάθε κτήνος της γης και για κάθε πετεινό του ουρανού και για οτιδήποτε έρπει πάνω στη γη, στο οποίο υπάρχει η αναπνοή της ζωής, δίνω κάθε πράσινο χορτάρι αντί για σάρκα. Επίσης το γάλα κάθε πλάσματος το οποίο κινείτε και το οποίο ζει πάνω στη γη θα είναι σάρκα για σας. Όπως έχω δώσει σ’ αυτά τα πράσινα χορτάρια, έτσι δίνω το γάλα τους σε σας. Αλλά τη σάρκα και το αίμα που ζωογονούν δεν πρέπει να τρώτε. Και σίγουρα θα απαιτήσω το αναβλύζον αίμα σας, το αίμα σας στο οποίο είναι η ψυχή σας. Θα απαιτήσω όλα τα θανατωμένα κτήνη και τις ψυχές όλων των θανατωμένων ανθρώπων. Γιατί εγώ ο Κύριος ο Θεός σας είμαι ένας Θεός δυνατός και ζηλότυπος, που επισκέπτεται την αδικία των γονιών στα παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς εκείνων που με μισούν, και δείχνει έλεος σε χιλιάδες από κείνους που μ’ αγαπούν και τηρούν τις εντολές μου''.
…Τότε ένας άλλος είπε: «Ο Μωυσής, ο επιφανέστερος του Ισραήλ, ανεχόταν τους προγόνους μας να τρώνε τη σάρκα των καθαρών κτηνών και απαγόρευε μόνο τη σάρκα των ακάθαρτων κτηνών. Γιατί λοιπών μας απαγορεύεις τη σάρκα όλων των κτηνών; Ποιος νόμος έρχεται απ’ το Θεό; Αυτός του Μωυσή ή ο δικός σου;
Και ο Ιησούς απάντησε: «Ο Θεός έδωσε με τον Μωυσή δέκα εντολές στους προγόνους σας. Αυτές οι εντολές είναι σκληρές, είπαν οι πρόγονοί σας, και δεν ήθελαν να τις τηρήσουν. Όταν ο Μωυσής το είδε αυτό ευσπλαχνίστηκε τους ανθρώπους του και δεν ήθελε να πεθάνουν. Και τότε τους έδωσε δέκα εντολές, λιγότερο σκληρές, ώστε να μπορέσουν να τις ακολουθήσουν. Αληθώς σας λέω, αν οι πρόγονοί σας ήσαν ικανοί να τηρήσουν τις δέκα εντολές του Θεού, ο Μωυσής δεν θα χρειαζόταν ποτέ να δεκαπλασιάσει τις δέκα εντολές. Γιατί εκείνος του οποίου τα πόδια είναι δυνατά σαν το βουνό της Σιών δεν χρειάζεται δεκανίκια, αλλά εκείνου του οποίου τα άκρα τρέμουν πηγαίνει μακρύτερα με δεκανίκια παρά χωρίς αυτά.
Και ο Μωυσής είπε στον Κύριο: ''Η καρδιά μου είναι γεμάτη από θλίψη γιατί ο λαός μου θα χαθεί επειδή δεν έχει τη γνώση και δεν είναι ικανός να κατανοήσει τις εντολές σου. Είναι σαν τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν ακόμη να κατανοήσουν τα λόγια του πατέρα τους. Δείξε ανοχή. Κύριε, να δώσω σ’ αυτούς άλλους νόμους ώστε να μη πεθάνουν. Εάν δεν μπορούν να είναι μαζί σου Κύριε, μη τους αφήσεις να είναι εναντίον σου, ώστε να μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους και όταν θα έχει έλθει η ώρα που θα είναι ώριμοι για τους λόγους σου, να αποκαλύψεις σ’ αυτούς τους νόμους σου.''
Γι αυτό ο Μωυσής έσπασε τις δυο πέτρινες πλάκες πάνω στις οποίες ήταν γραμμένες οι δέκα εντολές και τους έδωσε δέκα φορές δέκα στη θέση τους. Και αυτές τις δεκαπλάσιες οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι τις έκαναν εκατό φορές δέκα εντολές. Και φόρτωσαν ανυπόφορα φορτία στους ώμους σας που οι ίδιοι δεν τα κουβαλούν. Γιατί όσο πιο κοντά είναι οι εντολές στο Θεό, τόσο λιγότερες ανάγκες έχουμε, και όσο πιο μακριά είναι από τον Θεό, τόσο περισσότερες ανάγκες έχουμε.
Γι’ αυτό λοιπόν οι νόμοι των Φαρισαίων και Γραμματέων είναι αναρίθμητοι, οι νόμοι του Υιού του ανθρώπου επτά, των αγγέλων τρεις και του Θεού ένας. Και φόρτωσαν ανυπόφορα φορτία στους ώμους σας που οι ίδιοι δεν τα κουβαλούν. Γιατί όσο πιο κοντά είναι οι εντολές στο Θεό, τόσο λιγότερες ανάγκες έχουμε, και όσο πιο μακριά είναι από τον Θεό, τόσο περισσότερες ανάγκες έχουμε. Γι’ αυτό λοιπόν οι νόμοι των Φαρισαίων και Γραμματέων είναι αναρίθμητοι, οι νόμοι του Υιού του Ανθρώπου εφτά, των αγγέλων τρεις και του Θεού ένας.
Γι’ αυτό λοιπόν σας διδάσκω μόνο εκείνους τους νόμους τους οποίους μπορείτε να κατανοήσετε, ώστε να μπορέσετε να γίνετε άνθρωποι και να ακολουθήσετε τους επτά νόμους του Υιού του Ανθρώπου. Τότε οι άγγελοι θα σας αποκαλύψουν και τους δικούς τους νόμους, ώστε το άγιο πνεύμα του Θεού να κατέλθει σε σας και να σας οδηγήσει στο νόμο του.
Και όλοι εκπλαγήκανε από τη σοφία του και του είπαν παρακλητικά:
«Συνέχισε Δάσκαλε και δίδαξέ μας όλους τους νόμους τους οποίους μπορούμε να λάβουμε».
Και ο Ιησούς συνέχισε: «Ο Θεός πρόσταξε τους προγόνους σας: Ου φονεύσεις. Αλλά η καρδιά τους σκλήρυνε και σκότωναν. Τότε ο Μωυσής επιθυμούσε να μην σκοτώνουν τουλάχιστον ανθρώπους και ανέχτηκε να σκοτώνουν κτήνη. Και τότε η καρδιά των προγόνων σας σκλήρυνε ακόμη περισσότερο και σκότωναν και ανθρώπους και κτήνη χωρίς διάκριση. Αλλά εγώ λέω σε σας: Μη σκοτώνετε ούτε ανθρώπους, ούτε κτήνη, ούτε ακόμη και την τροφή που μπαίνει στο στόμα σας. Γιατί αν τρώτε ζωντανή τροφή ή ίδια θα σας ζωογονήσει, ενώ αν σκοτώνετε τη τροφή σας ή νεκρή τροφή θα σας σκοτώσει. Γιατί η ζωή προέρχεται μόνο από τη ζωή και από τον θάνατο έρχεται πάντα ο θάνατος. Γιατί οτιδήποτε σκοτώνει τις τροφές σας, σκοτώνει επίσης και τα σώματά σας. Και οτιδήποτε σκοτώνει τα σώματά σας σκοτώνει επίσης τις ψυχές σας. Και τα σώματά σας γίνονται ό,τι είναι οι τροφές σας, ακόμη και τα πνεύματά σας ομοίως γίνονται μ’ αυτό που είναι οι σκέψεις σας. Γι αυτό λοιπόν μην τρώτε τίποτε το οποίο η φωτιά ή πάγος ή το νερό έχει καταστρέψει. Γιατί τα καμένα, παγωμένα και τα σάπια τρόφιμα θα κάψουν, θα παγώσουν και θα σαπίσουν το σώμα σας. Μην είστε σαν τον ανόητο γεωργό που έσπειρε στο χωράφι του μαγειρεμένους και παγωμένους και σάπιους σπόρους. Και το φθινόπωρο ήρθε και τα χωράφια του δεν γέννησαν τίποτε. Και μεγάλη ήταν η δυστυχία του.
Αλλά να είστε σαν τον γεωργό που έσπειρε στο χωράφι του ζωντανό σπόρο και του οποίου ο αγρός γέννησε ζωντανούς μίσχους σταριού, ανταμείβοντας τον εκατονταπλάσια για τους σπόρους τους οποίους είχε σπείρει. Γιατί αληθώς σας λέω, ζήστε μόνο με τη φωτιά της ζωής και μην παρασκευάζετε τα φαγητά σας με τη φωτιά του θανάτου, ή οποία σκοτώνει τα φαγητά σας, τα σώματά σας και τις ψυχές σας.»
«Δάσκαλε, που είναι η φωτιά της ζωής;» ρώτησαν μερικοί απ’ αυτούς.
«Μέσα σας, μέσα στο αίμα σας και στα σώματά σας».
«Και η φωτιά του θανάτου;» ρώτησαν άλλοι.
«Είναι η φωτιά που καίει έξω από το σώμα σας, η οποία είναι θερμότερη από το αίμα σας. Μ’ αυτή τη φωτιά του θανάτου μαγειρεύετε τα φαγητά σας στα σπίτια σας και στα χωράφια σας. Αληθώς σας λέω, είναι η ίδια η φωτιά που καταστρέφει τις τροφές σας και τα σώματά σας με κείνη τη φωτιά της κακίας, η οποία λεηλατεί τις σκέψεις σας, λεηλατεί τα πνεύματά σας. Γιατί το σώμα σας είναι ό,τι τρώτε και το πνεύμα σας είναι ό,τι σκέπτεστε. Μην τρώτε τίποτε, λοιπόν το οποίο έχει σκοτώσει μια φωτιά δυνατότερη από τη φωτιά της ζωής. Γι’ αυτό να ετοιμάζετε και να τρώτε όλους τους καρπούς των δένδρων και όλα τα χόρτα των αγρών και όλα τα γάλατα των ζώων που είναι καλά για φαγητό. Γιατί όλα αυτά τράφηκαν και ωρίμασαν με τη φωτιά της ζωής, όλα είναι δώρα των αγγέλων της Γήινης Μητέρας μας. Αλλά μόνο μην τρώτε τίποτε στο οποίο η φωτιά του θανάτου δίνει γεύση, γιατί αυτή είναι από τον Σατανά».
«Πώς μπορούμε να ψήσουμε το καθημερινό μας ψωμί χωρίς φωτιά, Δάσκαλε;» ρώτησαν μερικοί με μεγάλη κατάπληξη.
«Αφήστε τους αγγέλους του Θεού να ετοιμάσουν το ψωμί σας. Μουσκέψτε το στάρι σας, ώστε ο άγγελος του νερού να μπορέσει να μπει μέσα του. Μετά βάλτε το στον αέρα, ώστε ο άγγελος του αέρα να μπορέσει επίσης να το αγκαλιάσει. Και αφήστε το από το πρωί μέχρι το απόγευμα κάτω από τον ήλιο, ώστε να μπορέσει ο άγγελος του ηλιακού φωτός να κατέλθει σ’ αυτό. Και η ευλογία των τριών αγγέλων θα κάνει σύντομα το σπέρμα της ζωής να φυτρώσει στο σιτάρι σας. Τότε συνθλίψτε τον σπόρο και κάντε τον λεπτές πίτες, όπως έκαναν οι πρόγονοί σας όταν αποχώρησαν έξω από την Αίγυπτο, στο σπίτι της σκλαβιάς. Βάλτε τις πίσω πάλι κάτω από τον ήλιο όταν ανατέλλει, και όταν έχει ανυψωθεί στο ψηλότερο σημείο των ουρανών γυρίστε τις από την άλλη μεριά ώστε να αγκαλιαστούν και εκεί επίσης από τον άγγελο του ηλιακού φωτός και αφήστε τις μέχρις ότου δύσει ο ήλιος. Γιατί οι άγγελοι του νερού, του αέρα και του ηλιακού φωτός έθρεψαν και ωρίμασαν το στάρι στα χωράφια, και αυτοί κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να ετοιμάσουν το ψωμί σας. Και ο ίδιος ο ήλιος που με τη φωτιά της ζωής έκανε το στάρι να μεγαλώσει και να ωριμάσει, πρέπει να μαγειρέψει το ψωμί σας με την ίδια φωτιά. Γιατί η φωτιά του ήλιου δίνει ζωή στο στάρι και στο ψωμί και στο σώμα. Άλλα η φωτιά του θανάτου σκοτώνει το στάρι, το ψωμί και το σώμα. Και οι ζωντανοί άγγελοι του ζωντανού Θεού υπηρετούν μόνο ζωντανούς ανθρώπους. Γιατί ο Θεός είναι ο Θεός των ζωντανών και όχι των νεκρών.
Έτσι να τρώτε πάντα από το τραπέζι του Θεού: τους καρπούς των δένδρων, τους σπόρους και τα χόρτα των αγρών, το γάλα των ζώων και το μέλι των μελισσών. Γιατί οτιδήποτε πέρα από αυτά είναι του Σατανά και οδηγεί μέσω του δρόμου των αμαρτημάτων και των ασθενειών στο θάνατο. Αλλά οι τροφές τις οποίες τρώτε από το άφθονο τραπέζι του Θεού δίνουν δύναμη και υγεία στο σώμα σας και δεν θα δείτε ποτέ ασθένεια. Γιατί το τραπέζι του Θεού έθρεψε τον Μαθουσάλα των παλαιών και αληθώς σας λέω, αν ζήσετε όπως εκείνος, τότε και ο Θεός των ζωντανών θα σας δώσει μακροζωία πάνω στη γη σαν τη δική του.
Γιατί αληθώς σας λέω, ο Θεός των ζωντανών είναι πιο πλούσιος από όλους τους πλούσιους της γης και το άφθονο τραπέζι του είναι πλουσιότερο από το πιο πλούσιο τραπέζι φιλοξενίας όλων των πλουσίων της γης. Τρώτε λοιπόν όλη σας τη ζωή στο τραπέζι της Γήινης Μητέρας σας και δεν θα σας λείπει τίποτα. Και όταν τρώτε στο τραπέζι της, τρώτε όλα τα πράγματα όπως ακριβώς βρίσκονται στο τραπέζι της Γήινης Μητέρας. Μη μαγειρεύετε ούτε να αναμιγνύετε όλα τα πράγματα το ένα με το άλλο, γιατί αλλιώς τα σπλάχνα σας θα γίνουν σαν ατμίζοντες βάλτοι. Γιατί αληθώς σας λέω αυτό είναι σιχαμερό στα μάτια του Κυρίου.
Και μην είστε σαν τον λαίμαργο υπηρέτη, ο οποίος πάντα έτρωγε στο τραπέζι του κυρίου του τις μερίδες των άλλων. Και καταβρόχθιζε τα πάντα και αναμίγνυε τα πάντα πάνω στη λαιμαργία του. Και βλέποντας αυτό ο κύριός του θυμωμένος τον έδιωξε από το τραπέζι. Και όταν όλοι είχαν τελειώσει το γεύμα τους, ανάμιξε ό,τι είχε απομείνει πάνω στο τραπέζι και κάλεσε αυτόν τον λαίμαργο υπηρέτη και του είπε: ''Πάρε και φάει όλα αυτά μαζί με τα γουρούνια, γιατί η θέση σου είναι μαζί τους και όχι στο τραπέζι μου''.
Προσέχετε λοιπών και μη μολύνετε μ’ όλων των ειδών τις σιχαμάρες τον ναό των σωμάτων σας. Να είστε ευχαριστημένοι με δύο ή τρία είδη τροφών, τα οποία θα βρίσκετε πάντα στο τραπέζι της Γήινης Μητέρας μας. Και μην επιθυμείτε να καταβροχθίσετε όλα τα πράγματα που βλέπετε γύρο σας. Γιατί αληθώς σας λέω, αν αναμίξετε όλα τα είδη τροφών στο σώμα σας, τότε η ειρήνη του σώματός σας θα πάψει και ατέλειωτος πόλεμος θα μαίνεται μέσα σας. Και θα εξαλειφθεί (το σώμα σας) όπως τα σπίτια και τα βασίλεια που χωρίζονται εναντίον των εαυτών τους εργαζόμενα για την ίδια τους την καταστροφή. Γιατί ο Θεός σας είναι ο Θεός της ειρήνης και δεν βοηθά ποτέ τον χωρισμό. Μην προκαλείτε λοιπόν εναντίον σας την οργή του Θεού, μη τυχόν και σας τραβήξει από το τραπέζι του και αναγκαστείτε να πάτε στο τραπέζι του Σατανά, όπου η φωτιά των αμαρτιών, των ασθενειών και του θανάτου θα φθείρει το σώμα σας.
Και όταν τρώτε, μην τρώτε ποτέ μέχρι κορεσμού. Αποφύγετε τους πειρασμούς του Σατανά και ακούστε τη φωνή των αγγέλων του Θεού. Γιατί ο Σατανάς και η δύναμή του θα σας δελεάζει πάντα να τρώτε όλο και περισσότερο. Αλλά να ζείτε με το πνεύμα και να αντιστέκεστε στις επιθυμίες του σώματος. Και η νηστεία θα είναι πάντα ευχάριστη στα μάτια των αγγέλων του Θεού. Γι αυτό να προσέχετε πόσο φάγατε όταν έχετε χορτάσει και να τρώτε πάντα λιγότερο κατά ένα τρίτο.
Το βάρος της καθημερινής σας τροφής να μην είναι λιγότερο από μιά μνά (1 μνά – 420,5γρ), αλλά να προσέχετε ώστε να μην ξεπερνάτε τις δύο (841γρ.).
Τότε θα σας υπηρετούν πάντα οι άγγελοι του Θεού και δεν θα πέσετε ποτέ στα δεσμά του Σατανά και των ασθενειών του. Μην εμποδίζετε το έργο των αγγέλων στο σώμα σας με το να τρώτε συχνά. Γιατί αληθώς σας λέω, εκείνος που τρώει περισσότερο από δυο φορές τη μέρα κάνει μέσα του το έργο του Σατανά. Και οι άγγελοι του Θεού αφήνουν το σώμα του και σύντομα το παίρνει ο Σατανάς στην κατοχή του.
Τρώτε μόνο όταν ο ήλιος είναι στο υψηλότερο σημείο των ουρανών, και πάλι όταν δύσει. Και δεν θα δείτε ποτέ σας ασθένεια, γιατί αυτό φαίνεται ωραίο στα μάτια του Κυρίου. Και αν θέλετε οι άγγελοι του Θεού να χαίρονται μέσα στο σώμα σας και ο Σατανάς να σας αποφεύγει. Τότε μην κάθεστε παρά μία μόνο φορά στο τραπέζι του Θεού. Και τότε οι μέρες σας θα είναι πολλές πάνω στη γη, γιατί αυτό είναι ευχάριστο στα μάτια του Κυρίου. Τρώτε πάντα όταν το τραπέζι του Θεού έχει σερβιριστεί μπροστά σας και τρώτε πάντα από αυτά τα οποία βρίσκονται πάνω στο τραπέζι του Θεού. Γιατί αληθώς σας λέω, ο Θεός γνωρίζει καλά τι χρειάζεται το σώμα σας και πότε το χρειάζεται.


Από Εσσαϊκό Ευαγγέλιο της Ειρήνης του Ιησού Χριστού
σελ. 34 - 41






















Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν
αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων
(Ιωάννη 10:11)