…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Μοναχοί Shaolin Kung Fu και η διατροφή τους-Δρομέας προπονητής ετών 135


Evangelos Vlachakis, Facebook

Αν ξανακούσω ότι τα παιδιά χρειάζονται ζωική πρωτεΐνη για να αναπτυχθούν σωστά θα κάνω τον σαολιν:)

Σχόλιο, Απάντηση
Έβαλα ένα μεγάλο άρθρο και άλλο δεύτερο ''Τα μυστικά της μακροβιότητας των μοναχών Σαολίν'' τεράστιο θα έλεγα στο ρώσικο μπλόγκ μου. Οι Σαολίν τρώνε συχνά, έτσι ώστε το στομάχι τους να είναι πάντα μισοάδειο. Όλες οι τροφές τους είναι 100% φυτικές, vegan και τρώνε με τη μέθοδο της μονοφαγίας. Δηλαδή τρώνε κάθε φορά ένα είδος τροφής. Π.χ. τρώνε το πρωί 2 μήλα, μετά από 2 ώρες π.χ. καρότο, πριν το μεσημέρι - μια χούφτα ρύζι, ύστερα λίγο φασόλια και μετά κάτι σαν το κολοκυθάκι ή λάχανο.

Ένας πρώην καταδρομέας από την Ρωσία πήγε και έζησε στους Σαολίν. Το γκρουπ τους είχε 18 άτομα από διάφορες χώρες και ζούσαν σε ένα δωμάτιο. Λέει ότι κάθε πρωί, πριν την ανατολή του ηλίου, αυτοί τρέχανε 5 χιλιόμετρα πάνω σε ένα βουνό που έχει το άγαλμα του Βούδα. Είχαν για προπονητή έναν μοναχό δρομέα που ήταν 135 ετών. Μόνο το πρόσωπό του έδειχνε ότι ήταν μεγάλος, το κορμί του ήταν νέου ανθρώπου. Λέει, ότι όταν ο προπονητής τους κατέβαινε από το βουνό, αυτοί ανέβαιναν πάνω.

Όσο ζούσαν λέει εκεί είχαν την αίσθηση ότι το στομάχι τους ήταν άδειο, δεν είχαν την συνηθισμένη αίσθηση βάρους στο στομάχι πού έχουν όλοι όταν τρώνε κανονική τροφή, γι αυτό είχαν μια κατάσταση διαρκής πίνας. Ήταν δύσκολο να συνηθίσει αυτός αυτή τη διατροφή. Όμως οι προπονήσεις δεν άφηναν χρόνο για πολλές σκέψεις και δεν κατάλαβε πως και πότε συνήθισε σε διαρκή κίνηση και ελαφρότητα στο σώμα.

Λέει ότι πριν πάει στους Σαουλίν, έκανε κάμψεις με ένα χέρι 35 φορές και με δυο χέρια 100 φορές. Με τη λιτή και φυτική διατροφή τους και προπονήσεις, μετά από 2 μήνες έκανε κάμψεις με ένα χέρι 100 φορές και με τα δύο χέρια 200 φορές. 

Πριν πάει στο μοναστήρι, είδε πολλά βίντεο για τους Σαολίν και έλεγε στον εαυτό του ότι είναι μοντάζ ή ειδικά εφέ . Στο μοναστήρι είδε με τα μάτια του. π.χ. πως ένας άνθρωπος πήδηξε από κει που ήταν σε ύψος 3-4 μέτρα.

Στο δεύτερο άρθρο γράφουν ότι ξυπνάνε στις 5 το πρωί, το πρωινό τους είναι από 7,30 μέχρι 8.00, γεύμα 11,30 μέχρι 12.00, εκεί τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα και το βραδινό 5.30 μέχρι 6.00, ύπνος στις 11 το βράδυ. Αν φάει κάποιος μετά τις 6, τον δέρνουν με τα ξύλα και τον διώχνουν από το μοναστήρι.

Πήγα πρόσφατα στην παράσταση που έδωσαν οι Σαολίν στην Θεσσαλονίκη και τους είδα. Μου άρεσαν πάρα πολύ, αλλά στα ρώσικα σάιτ που διαβάζω λένε ότι οι μοναχοί Σαολίν δεν βγαίνουν καθόλου έξω. Αυτοί που πάνε στα άλλα κράτη και δίνουν παραστάσεις είναι από τα διπλανά χωρία.


Φωτογραφίες από tsekouratoi.gr


Η δύναμη των Σαολίν

 


Αν θέλει κάποιος να διαβάσει άρθρα για τους Σαουλίν, στο μπλόγκ δεξιά, πάνω έχω αυτόματο μεταφραστή.
Ευχαριστώ.

http://veganeducation.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html


ΣΟΚ: Τρώει για 30 χρόνια ζώα που βρίσκει νεκρά στους δρόμους επειδή δεν του αρέσει ο τρόπος που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα εκτρεφόμενα ζώα