…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Εξαφάνιση μιας γυναίκας - Εξαφάνιση μικρού Άλεξ

του Βασίλη Καφαταρίδη

Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις

Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις

Ένα σκοτεινό πρωινό του Οκτώβρη του 2004, από τη στάση του λεωφορείου στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης εξαφανίσθηκε μια γυναίκα. Ήθελε να πάει στη δουλειά της. Εκείνη την ώρα ένας οδηγός λεωφορείου είδε κάποιους να βάζουν μια γυναίκα μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο...

Αρχές Φεβρουαρίου του 2006 στη Βέροια εξαφανίσθηκε μικρός Άλεξ...Απ΄ ότι φαίνεται, τον σκότωσαν μικρά παιδιά από το σχολείο του...

Ένα απόγευμα του Νοέμβρη του 2006 στα Καλύβια του Αγρινίου ένας 35χρονος κτηνοτρόφος δολοφόνησε 5 νεαρούς κυνηγούς…

Τι φταίει; Ποιοι φταίνε για τις συνεχώς αυξανόμενες αρπαγές των παιδιών και των γυναικών; Ποιοι φταίνε για τη συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, για τη συνεχώς αυξανόμενη βία και αγριότητα των ανθρώπων;

Έχω την άποψη ότι φταίνε όλοι. Έχω την άποψη ότι οι πρώτοι που φταίνε για αυτή την κατάσταση είναι όλες οι μητέρες του κόσμου, οι οποίες ταΐζουν τα παιδιά τους και τους συζύγους τους με τις σορούς των δολοφονημένων ζώων.


Τους άρρωστους και αναίσθητους εγκληματίες δημιουργούν πρώτα - πρώτα οι μητέρες τους, γιατί οι ίδιες οι μητέρες αυτές είναι αναίσθητες και αδιάφορες, γιατί όπως και αναίσθητοι λύκοι και λιοντάρια μαθαίνουν στα παιδιά τους να τρώνε σάρκες ζώων, έτσι και αυτές μαθαίνουν στα παιδιά τους να τρώνε σάρκες.
Είναι υπεύθυνες για τέτοια αναίσθητα παιδιά που γεμίζουν την κοινωνία μας, γιατί οι μητέρες αυτές, εκτός από τον εαυτό τους και τα παιδιά τους δεν αγάπησαν ποτέ κανέναν (στην πραγματικότητα με αυτά που τρώνε δεν αγαπάνε ούτε τον εαυτό τους).
Είναι υπεύθυνες οι μητέρες αυτές, γιατί δεν λέγανε ποτέ στα παιδία τους ότι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπάνε και να σέβονται όλα τα πλάσματα της γης, ότι πρέπει να αγαπάνε και να σέβονται και τους ανθρώπους, και τα ζώα – Όλους.

Φταίνε οι μητέρες και πατεράδες, οι οποίοι δεν λέγανε ποτέ στα παιδιά τους, ότι δεν πρέπει να πειράζουμε τους μικρούς, δεν λέγανε ποτέ στα παιδιά τους «μην πειράζεις το σκουλήκι, έχει δικιά του ζωή, άσ’ το να φύγει, ...μη σκοτώνεις τη μύγα, μη σκοτώνεις το κουνούπι, έχουν δικά τους προβλήματα».

Φταίνε οι μητέρες και οι πατεράδες, οι οποίοι δεν λέγανε ποτέ στα παιδιά τους, ότι όλες οι ψυχές είναι ιερές, ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν κακό σε κανέναν, ούτε στα ζώα, ούτε στους ανθρώπους, ούτε στη φύση.

Φταίνε οι μητέρες και πατεράδες, παππούδες και γιαγιάδες, γιατί δεν λέγανε ποτέ στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους ότι οι συγγενείς των θυμάτων τους θα κλάψουν, θα τραβάνε τα μαλλιά τους, θα έχουν ένα διαρκή πόνο για όλη τη ζωή, θα κλαίνε μέρα - νύχτα μέχρι να πεθάνουν.

Φταίνε οι μητέρες και γιαγιάδες, οι οποίες ταΐζουν τους γιους τους, τους συζύγους τους και τα εγγόνια τους με σορούς των άμοιρων μοσχαριών, άμοιρων χοίρων, άμοιρων πουλιών, …… αύριο θα γίνουν άμοιροι και δυστυχισμένοι άλλοι.

Φταίει η αδιάφορη, η αναίσθητοι, ή ανήθικη κοινωνία, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι λένε ότι λίγο «κρέας» δεν βλάπτει, κάνει καλό. Πολλές φορές μάλιστα λένε και « παν μέτρον άριστον». Σαν να λες - «δεν είναι κακό να σκοτώνουμε λίγους».

Αυτοί οι «καλοί» άνθρωποι μπορεί να μην φτάσουν ποτέ στο έγκλημα, επειδή έχουν καλή ανατροφή, επειδή έχουν καλή οικονομική κατάσταση.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι, οι οποίοι δεν έχουν καλή ανατροφή, οι οποίοι είναι άνεργοι με οικονομικά προβλήματα, άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα, κάποιοι οξύθυμοι και επιθετικοί οι οποίοι για διάφορους λόγους μπορεί, κάποια στιγμή, να σκοτώσουν και άνθρωπο.

Όταν κάποιος στις συζητήσεις λέει - ''έφαγα κοτόπουλο, … έφαγα μοσχαράκι, ...θα φάω σουτζουκάκι...., θα φάω ψάρια '' σπρώχνει τους γύρω του να πίνουν κρασί, βότκα, ούζο και αργότερα να γίνουν αλκοολικοί, διότι όταν τρέφεται κανείς με δυσκολοχώνευτες και νεκρές τροφές όπως κρέας, ψάρια, αυγά και γαλακτοκομικά οι οποίες προκαλούν το σάπισμα των τροφών στο στομάχι και στα έντερα, θέλει να φάει ή να πιει κάτι που έχει ξινή ή πικρή γεύση, όπως π.χ. το κρασί, ούζο, τσίπουρο, βότκα.
Σπρώχνει τους άλλους να καπνίζουν τσιγάρα, χασίς και αργότερα να γίνουν χρήστες ναρκωτικών ουσιών, διότι με την κατανάλωση ζωικών τροφών αυξάνετε ο αριθμός των σκουληκιών στον εγκέφαλο (βλ. Εγκυκλοπαίδεια ΔΟΜΗ – Παράσιτα), τα οποία δημιουργούν νοηματικά και ψυχικά προβλήματα. Διότι από τα πολλά δηλητήρια, τοξίνες, μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης και αδρεναλίνης που υπάρχουν στο κρέας αυτοί οι άνθρωποι είναι σε κατάσταση χρόνιας υπερδιέγερσης, άγχους, αισθημάτων ανασφάλειας και σύγχυσης (οι Ινδουιστές θεωρούν ότι οι μπαγιάτικες τροφές, το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν ναρκωτική δράση. Επίσης οι πρωτεϊνούχες τροφές όπως κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, προκαλούν την παραγωγή νορ-αδρεναλίνης και ντοπαμίνης, που έχουν περισσότερο διεγερτική δράση. Αντίθετα οι υδατανθρακούχες τροφές όπως φρούτα, μακαρόνια, πατάτες, ρύζι κλπ. διεγείρουν την παραγωγή σεροτονίνης, που γενικά έχει ηρεμιστική δράση).

Φταίνε οι ακαδημαϊκοί και πανεπιστημιακοί, γιατροί και διατροφολόγοι (χωρίς να το ξέρουν αυτό, έτσι έμαθαν), διότι όπως είναι αναίσθητοι απαγωγείς των παιδιών και των γυναικών, έτσι και αυτοί είναι αναίσθητοι σαρκοφάγοι, διότι όπως τα σαρκοφάγα ζώα δεν έχουν καρδιά, έτσι και αυτοί δεν έχουν καρδιά, άλλα πέτρες, διότι όπως οι αναίσθητοι λύκοι και λιοντάρια μαθαίνουν στα παιδιά τους να τρώνε σάρκες, πτώματα, έτσι και αυτοί συμβουλεύουν σε όλους στον 21 αιώνα να τρώνε σάρκες, πτώματα άμοιρων όντων, διότι λένε ότι κάνει καλό στην υγεία (μεγάλο λάθος, εμείς δεν είμαστε πλασμένοι να τρώμε σάρκες, πτώματα, δεν θα έχουμε ποτέ καλή υγεία, αλλά αντίθετα θα αρρωστήσουμε).

Φταίνε όλοι αυτοί για όλα τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων και των ζώων που έγιναν στο παρελθόν και θα γίνουν στο μέλλον.



Ο άνθρωπος που δεν θέλει να καταπνίγει τα ανθρώπινα αισθήματά του πρέπει να φέρεται με καλοσύνη στα ζώα, γιατί αυτός που είναι απάνθρωπος στα ζώα γίνεται σκληρός και στην επαφή του με τον άνθρωπο. Μπορούμε να κρίνουμε την ψυχή ενός ανθρώπου από τη συμπεριφορά του στα ζώα.
Εμμανουήλ Κάντ

Οι άνθρωποι που ευχαριστιούνται, όταν κατώτερα πλάσματα υποφέρουν ή καταστρέφονται, δεν πρόκειται να νιώσουν συμπόνια ή καλοσύνη ούτε και για τους συνανθρώπους τους
Τζων Λόκ

Αποσπάσματα από τα συγγράμματα της Αυτού Θείας Χάρης Α.Τσ.Mπακτιβεντάντα Σουάμι Πραμπουπάντα

Όποιος σκοτώνει τα ζώα έχει πέτρινη καρδιά

Μερικοί παλιάνθρωποι υποστηρίζουν πως τα ζώα δεν έχουν ψυχή, σαν τις πέτρες. Έτσι αιτιολογούν την άποψη πως η εξολόθρευση των ζώων δεν είναι αμαρτία.
Η πραγματικότητα είναι πως τα ζώα δεν είναι αδρανής ύλη και πως εκείνοι που τα σκοτώνουν είναι δολοφόνοι με πέτρινη καρδιά. Γι’αυτό, δεν τους συγκινεί καμμιά λογική ή φιλοσοφία, αλλά συνεχίζουν να διατηρούν σφαγεία και να σκοτώνουν ζώα.
Σρίμαντ-Μπάγκαβαταμ

Όποιος σκοτώνει ζώα, θα γίνει ζώο και θα σκοτωθεί με τον ίδιο τρόπο

Όποιος σκοτώνει ζώα όχι μόνο θα στερηθεί την ανθρώπινη μορφή ζωής, αλλά στην επόμενη ζωή του, θα πάρει το σώμα ενός ζώου που θα σκοτωθεί με τον ίδιο τρόπο. Αυτός είναι ο νόμος της φύσης. Η σανσκριτική λέξη μαμσα σημαίνει “κρέας”. Λέγεται, μαμ σαχ καντατiτι μαμσαχα: “Τώρα τρως τη σάρκα του ζώου που στο μέλλον θα φάει τη δική σου σάρκα.”
Τσετάνια-τσαριταμρίτα

Η σφαγή των ζώων, είτε γίνεται στο όνομα της θρησκείας είτε για λόγους διατροφής, είναι αμαρτία

Η θυσία των ζώων στο όνομα της θρησκείας πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο και σε κάθε διαμορφωμένη θρησκεία. Λέγεται πως ο Ιησούς Χριστός ήταν δώδεκα χρονών όταν είδε τους Εβραίους να θυσιάζουν πουλιά και ζώα στις συναγωγές. Αγανάκτησε τόσο με την διαγωγή τους που απέρριψε το σύστημα της εβραϊκής θρησκείας. Αρχισε το σύστημα της Χριστιανικής θρησκείας και έδωσε την εντολή: “Ου φονεύσεις”, στην Παλαιά Διαθήκη. Σήμερα, όμως, τα ζώα δεν σκοτώνονται μόνο στο όνομα της θυσίας. Η εξολόθρευση τους αυξήθηκε υπερβολικά και το νούμερο των σφαγείων γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η σφαγή των ζώων, που γίνεται είτε στο όνομα της θρησκείας είτε για λόγους διατροφής, είναι μια πράξη ιδιαίτερα απεχθής και καταδικάσιμη.
Σρίμαντ-Μπάγκαβαταμ


Σχετικά άρθρα:

Η διατροφή και ο χαρακτήρας
Η φύση της εγκληματικότητας
Επιστημονική ομάδα Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου Πέρμης


Παράσιτα
www.tokranmed.ru/metod/zep-3-c.html
www.tokranmed.ru/metod/zep-3-a.html
www.tokranmed.ru/metod/zep-3-b.html
www.tokranmed.ru/metod/zep-3-d.html
www.tokranmed.ru/metod/zep-4.html