…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Η εξολόθρευση των ζώων


(Αποσπάσματα από τα συγγράμματα της Αυτού Θείας Χάρης Α.Τσ.Mπακτιβεντάντα Σουάμι Πραμπουπάντα)


Όποιος σκοτώνει τα ζώα έχει πέτρινη καρδιά

Μερικοί παλιάνθρωποι υποστηρίζουν πως τα ζώα δεν έχουν ψυχή, σαν τις πέτρες. Έτσι αιτιολογούν την άποψη πως η εξολόθρευση των ζώων δεν είναι αμαρτία.
Η πραγματικότητα είναι πως τα ζώα δεν είναι αδρανής ύλη και πως εκείνοι που τα σκοτώνουν είναι δολοφόνοι με πέτρινη καρδιά. Γι’ αυτό, δεν τους συγκινεί καμμιά λογική ή φιλοσοφία, αλλά συνεχίζουν να διατηρούν σφαγεία και να σκοτώνουν ζώα.
Σρίμαντ-Μπάγκαβαταμ

Όποιος σκοτώνει ζώα, θα γίνει ζώο και θα σκοτωθεί με τον ίδιο τρόπο

Όποιος σκοτώνει ζώα όχι μόνο θα στερηθεί την ανθρώπινη μορφή ζωής, αλλά στην επόμενη ζωή του, θα πάρει το σώμα ενός ζώου που θα σκοτωθεί με τον ίδιο τρόπο. Αυτός είναι ο νόμος της φύσης. Η σανσκριτική λέξη μαμσα σημαίνει “κρέας”. Λέγεται, μαμ σαχ καντατiτι μαμσαχα: “Τώρα τρως τη σάρκα του ζώου που στο μέλλον θα φάει τη δική σου σάρκα.”
Τσετάνια-τσαριταμρίτα

Η σφαγή των ζώων, είτε γίνεται στο όνομα της θρησκείας είτε για λόγους διατροφής, είναι αμαρτία

Η θυσία των ζώων στο όνομα της θρησκείας πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο και σε κάθε διαμορφωμένη θρησκεία. Λέγεται πως ο Ιησούς Χριστός ήταν δώδεκα χρονών όταν είδε τους Εβραίους να θυσιάζουν πουλιά και ζώα στις συναγωγές. Αγανάκτησε τόσο με την διαγωγή τους που απέρριψε το σύστημα της εβραϊκής θρησκείας. Άρχισε το σύστημα της Χριστιανικής θρησκείας και έδωσε την εντολή: “Ου φονεύσεις”, στην Παλαιά Διαθήκη. Σήμερα, όμως, τα ζώα δεν σκοτώνονται μόνο στο όνομα της θυσίας. Η εξολόθρευση τους αυξήθηκε υπερβολικά και το νούμερο των σφαγείων γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η σφαγή των ζώων, που γίνεται είτε στο όνομα της θρησκείας είτε για λόγους διατροφής, είναι μια πράξη ιδιαίτερα απεχθής και καταδικάσιμη.
Σρίμαντ-Μπάγκαβαταμ

Πηγή: Χαρέ Κρίσνα, Χορτοφαγία

Δεν υπάρχουν σχόλια: