…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ψευτοχορτοφάγοι (Χίτλερ). Ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήταν ποτέ χορτοφάγος

Μετάφραση σελίδας http://www.vita.org.ru/veg/veganstvo/pseudoveg.htm

Ο Μύθος για την χορτοφαγία του φύρερ της ναζιστικής Γερμανίας είναι αρκετά διαδεδομένος, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ που ήταν ένας εξαιρετικά υποχόνδριος τύπος με μια μανιακή εμμονή με την υγεία του δεν υπήρξε ποτέ χορτοφάγος, αν και πάντα φιλοδοξούσε να γίνει, αλλά όχι για ηθικούς λόγους συμπόνιας για τα ζώα, αλλά για λόγους καθαρά υγιεινής: λόγω προβλημάτων με την υγεία του, επίσης και από το φόβο της ασθένειας και του θανάτου (ο Χίτλερ φοβόταν τον καρκίνο και το κρέας, όπως γνωρίζουμε, είναι η κύρια αιτία του καρκίνου), καθώς και λόγω της σιχασιάς.

Αυτό επιβεβαιώνεται με την απουσία ιστορικών στοιχείων για την χορτοφαγία του Χίτλερ, και, αντιστρόφως, η αφθονία των αναφορών για τις προσπάθειές του να περιορίζει την κατανάλωση ζωικών τροφών: για παράδειγμα, αν ο Χίτλερ απέφευγε να τρώει κρέας σε καθαρή μορφή, όμως δεν δίσταζε να τρώει λουκάνικα, πατέ, ή ακόμη έτρωγε και το συκώτι των ζώων ( !) με τη συμβουλή ενός γιατρού, ή - περιφρονούσε να τρώει καραβίδια, αλλά έτρωγε ψάρια.


Από τις αρχές του 1930, σύμφωνα με την μαρτυρία του Άλμπερτ Σπέερ, ο Αδόλφος Χίτλερ άρχισε να βασανίζεται από πόνους στη δεξιά άνω κοιλιακή χώρα, οι οποίοι εμφανιζόντουσαν λίγο μετά το φαγητό. Στην περίοδο αυτή και άρχισαν οι υστερικές, αλλά ανεπιτυχείς προσπάθειες του να γίνει χορτοφάγος. 

Στα υγιεινά ερεθίσματα του Χίτλερ να γίνει χορτοφάγος αναμειγνύονται οι απόκρυφες συνιστώσες: τρελός, προσπαθώντας να ασκήσει την ιδέα του "υπερανθρώπου", θαύμαζε την ανατολική μεταφυσική στην αναζήτηση της αθανασίας, έστειλε μια αποστολή σε αναζήτηση της Σαμπάλας και προσπαθούσε ανεπιτυχώς να ακολουθήσει ένα χορτοφαγικό τρόπο ζωής ανατολικών γκουρού.


Παρά τις προσπάθειες διαστρέβλωσης ιστορίας και για να παραπλανήσουν τον μικροαστό με παραμύθια σχετικά με τη λήψη ορισμένων ανύπαρκτων νόμων για τα δικαιώματα των ζώων στη χιτλερική Γερμανία, τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο:

- οι Ναζί όχι μόνο δεν απαγόρεψαν ζωοτομία (πειράματα σε ζώα), αλλά προχώρησαν και σε περισσότερη αγριότητα σε πειράματα με ανθρώπους (δωρεάν "πειραματικό υλικό" που πρόσφεραν τα στρατόπεδα συγκεντρώσεων)

- όχι μόνο δεν απαγόρεψαν, αλλά ενθάρρυναν το κυνήγι, βάζοντας στην τάξη των ευγενών χόμπι.

- και η λεγόμενη απαγόρευση του απάνθρωπου τρόπου θανάτωσης των ζώων στα σφαγεία αφορούσε μόνο εβραϊκή μέθοδο kosher (σημ. μεταφ. - μέθοδος σφαγής), όμως αυτό δεν οφειλόταν στην ανησυχία για την παύση των βασάνων των ζώων, αλλά στην αντισημιτική προπαγάνδα

- η άγρια κακοποίησης ζώων ήταν μέρος προγράμματος εκπαίδευσης στρατιώτη SS

- ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι ο Χίτλερ εξόρισε γερμανούς χορτοφάγους, έκλεισε το 1936 μια από τις παλαιότερες στην Ευρώπη Γερμανική Ένωση Χορτοφάγων, σκοτώνοντας όλα τα μέλη της.

Ο Χίτλερ απαιτούσε από τους στρατιώτες του να συμπεριφέρονται στους εκπροσώπους των «κατώτερων φυλών», όπως στα ζώα. Παραδείγματα τέτοιων σχέσεων είναι το Άουσβιτς, Μπούχενβαλντ, Κατύν, Μπάμπι Γιαρ είναι ευρέως γνωστές.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό γεγονός: οι νεοναζί και αντι-χορτοφάγοι μιλάνε συχνά για τη ιδιόμορφη διατροφή του Χίτλερ, ονομάζοντας ψευδώς ότι είναι χορτοφαγική.
Γνωστή σε όλο τον κόσμο οργάνωση vegans ''Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (PETA) εικονογραφεί ''Το ολοκαύτωμα στο πιάτο σας'' και δείχνει μια προφανής ομοιότητα μεταξύ της βιομηχανοποιημένης κτηνοτροφίας ''σύμφωνα με όλους τους κανόνες της επιστήμης" και τον αυτοματισμό στη μηχανή εξόντωσης των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
 

Διοργανωτής εκστρατείας Matt Pressott - προέρχεται από μια εβραϊκή οικογένεια που έχασε μέλη κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος
 

Συγγραφέας, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Isaac Bashevis Singer: Στην συμπεριφορά προς τα ζώα όλοι οι άνθρωποι είναι Ναζί  και τα σφαγεία των ζώων - ίδια η Τρεμπλίνκα


Βιβλιογραφία:
The Medical Casebook of Adolf Hitler. Leonard and Renate Heston. William Kimber & Co, 1979, ISBN 0 7183 0436 5
The Nazi War on Cancer. Proctor, Robert N. Princeton University Press. 2000. P. 135—137. ISBN 0-691-07051-2
Mein Diat — Adolf Hitler's diet. Bee Wilson. New Statesman (October 9, 1998)
Hitler: Neither Vegetarian Nor Animal-lover. Rynn Berry
The Hitler Diet for Disease and War. Ralph Meyer
Συζητήσεις στο τραπέζι του Χιτλερ.
Hugh Trevor-Roper. 1941-1944 гг. Μεταφ. από αγγ..Μόσχα: ΖΑΟ Τσεντροπολυγραφ, 2005


Μετάφραση: Βασίλης Καφαταρίδης 



Στρατόπεδο εξόντωσης Τρεμπλίνκα




Δεν υπάρχουν σχόλια: