…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Παγκόσμιο φόρουμ γούνας - ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΟΔΑ ΒΑΜΠΙΡ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΟΥΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΓΔΕΡΝΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ - Φιλόζωοι πληρώνουν για δολοφονίες! (Σπάνιο φωτογραφικό υλικό)

Μετά το πρώτο «παγκόσμιο φόρουμ γούνας» που έγινε στην Καστοριά τον Οκτώβριο του 2009, με χορηγίες της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και άλλων, αλλά και υπό το άγρυπνο βλέμμα-προστασία της ελληνικής αστυνομίας ΚΑΙ της ασφάλειας, το σκηνικό επαναλαμβάνεται στην Αθήνα.

Στις 26-28 Μαρτίου 2011 οι δολοφόνοι της Καστοριάς -και της υπόλοιπης Ελλάδας- διοργανώνουν το FUR EXCELLENCE IN ATHENS για να προωθήσουν την πώληση υπολειμμάτων δολοφονημένων ζώων σε ολόκληρο τον κόσμο. Κρυφός τους πόθος -και φανερός στόχος- είναι να κάνουν την Ελλάδα κόμβο στο παγκόσμιο εμπόριο νεκρής γούνας.

Στην προσπάθειά τους αυτή, διάνοιες του marketing αποφάσισαν να ενώσουν τα μονοψήφια IQ τους και δημιούργησαν αυτό:



«Αν η γούνα μπορούσε να διαλέξει ετικέτα, θα διάλεγε την ελληνική». Σαν να μας λένε δηλαδή, ότι αν το πτώμα μπορούσε να διαλέξει δολοφόνο, θα διάλεγε έναν Έλληνα…

Την εκδήλωση της Αθήνας, όπως και όλες τις αντίστοιχες του παρελθόντος, προωθεί το Κέντρο Ελληνικής Γούνας, ένας «ένας οργανισμός που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ιδρύθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, από τον ΕΟΜΜΕΧ, το 1990. Αποτελεί Δημόσια Επιχείρηση και Οργανισμό (ΔΕΚΟ) και λειτουργεί ως θυγατρική του ΕΟΜΜΕΧ, με έδρα την Καστοριά».

Με άλλα λόγια, τους πληρώνουμε εμείς και όλοι εσείς. Θέλετε να μάθετε ποιους πληρώνετε;

1. Πρόεδρος - Κράγια Αικατερίνη του Γεωργίου, Επιχειρηματίας - Οικονομολόγος,

2. Αντιπρόεδρος - Κατσαούνης Νικόλαος του Βασιλείου, Καθηγητής - Πρώην Δήμαρχος Ασκίου,

3. Διευθύνων Σύμβουλος - Χριστοφορίδης Νικόλαος του Χρήστου, Γουνοποιός,

4. Μέλος - Δίτσιος Ναούμ του Τρύφων, Βυρσοδέψης,

5. Μέλος - Κοβατσιάδης Χρήστος του Γεωργίου, Επιχειρηματίας,

6. Μέλος - Μαλέας Γεώργιος του Βασιλείου,

7. Μέλος - Παπαχαρίσης Λάζαρος του Επαμεινώνδα, Εκτροφέας.

Αυτοί αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελληνικής Γούνας. Βέβαια, τα χρήματα των φιλόζωων καταλήγουν στις τσέπες των δολοφόνων με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο πληρώνουμε τους μισθούς τους, όχι μόνο πληρώνουμε τους μπάτσους που προστατεύουν τις εκδηλώσεις τους, αλλά τους πληρώνουμε ΚΑΙ μέσα από τη διαφήμιση που με δικά μας χρήματα τοποθέτησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο site που στήθηκε για το FUR EXCELLENCE IN ATHENS.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους μας, σε όλους τους φιλόζωους που χρηματοδοτούμε χιλιάδες δολοφονίες ζώων κάθε χρόνο για να κονομάνε κάτι φάτσες σαν αυτές.


Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΓ Γιάννης Σαμαράς

Ο ειδικός διοικητικός σύμβουλος του ΣΕΓ Νίκος Παναγιώτου

Ο υπεύθυνος πωλήσεων της έκθεσης Γιώργος Ζώης
 
Ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου γουνοποιών "Ο Προφήτης Ηλίας", Κώστας Μαλεγκάνος

Νέο "αίμα": Ο οικονομολόγος-γουνοποιός Γιώργος Χατζησυμεωνίδης
με τον φίλο του -γουνοποιό επίσης- Χαράλαμπο Γιώρα



Οι υποψήφιοι για την περιφέρεια Δ.Μακεδονίας, Απόστολος Κιοσές και Γιάννης Παπαϊορδανίδης




Το "ιερό τέρας" της ελληνικής πολιτικής σκηνής, βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας,
με τον Σούλη Γιώρα


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Γεώργιος Ντίνας



Ελεάννα Πορετσάνου, Ντότα Τούσκα: Γραμματειακή υποστήριξη του ΣΕΓ

Και διάφοροι άλλοι "φιλόζωοι":









Οι φωτογραφίες είναι από εκδήλωση που έκανε πριν από 2 μήνες, παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών για να γιορτάσει προκαταβολικά την εκδήλωση που γίνεται φέτος το Μάρτιο στην Αθήνα.


Δημήτρης Τσιουχαδάρης, ο νέος πρόεδρος
του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών

Πριν από λίγες εβδομάδες, νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών ανέλαβε ο Δημήτρης Τσιουχαδάρης.

Μόλις έμαθε ότι οι Νορβηγοί απαγόρευσαν τη χρήση γούνας στις επιδείξεις μόδας, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό: «Όλοι γνωρίζουμε πως κινείται ο χώρος της μόδας. Δεν μπορεί να μιλάει για ηθικές αξίες. Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για τον κλάδο, σε μια χώρα, όμως, που το οικολογικό κίνημα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο».

Και συνέχισε: «Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε επιθέσεις από τέτοιου είδους ψευτοκινήματα και οικολογικές συμπεριφορές. Συλλογικά οι φορείς θα πρέπει σε παγκόσμιο επίπεδο να στοχεύσουν στην ανάδειξη του οικολογικού χαρακτήρα της γούνας. Εμείς ως ΣΕΓ και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης στην Αθήνα προωθούμε το “Fur is Green”».





http://damonoukos.blogspot.com/

International Day of Protest for ALL Animal Suffering Issues

Τα «Γκουαντάναμο» των ζώων  
Ελευθεροτυπία , 11/2/2008 


30.000.000 ζώα θανατώνονται ετησίως για το τρίχωμα και το δέρμα τους.

Η Αφάνταστος ο πόνος στα «Γκουαντάναμο» των ζώων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γούνινο παλτό, που ισοδυναμεί με τη φρικτή θανάτωση έως και 400 ζώων.
Περίπου 10.000.000 λύγκες, αρκτικές κόκκινες και ασημένιες αλεπούδες, ρακούν, κογιότ, σκίουροι, βιζόν, μινκ, μαύρες αρκούδες και άλλα θηλαστικά πιάνονται κάθε χρόνο στο φυσικό τους περιβάλλον. Ξεπερνούν τα 30.000.000 τα ζώα που εκτρέφονται και θανατώνονται ετησίως για το φυσικό τους τρίχωμα και το δέρμα τους.
Οι μέθοδοι θανάτωσης, κτηνώδεις. Μόνο και μόνο για να διατηρηθεί η γούνα σε καλή κατάσταση πολλά από τα άτυχα ζώα, προκειμένου να γλιτώσουν αυτοακρωτηριάζονται όταν συλλαμβάνονται στα δόκανα θανάτου. Πεθαίνουν όμως από αιμορραγία, αφού αφήνουν το ένα ή δύο από τα μέλη τους στην παγίδα ή παθαίνουν γάγγραινα υποφέροντας μέχρι το τέλος.

Αυτό όμως δεν βόλευε τους κυνηγούς, λέει η Ρόζα Μηνακούλη από τους πολίτες για τα δικαιώματα των ζώων ΠΟΦΥΖΩ, γι' αυτό ανακάλυψαν έναν τρόπο για να μη χάνουν το θήραμά τους.

«Ειδικές παγίδες,ανυψώνονται αμέσως μόλις φυλακίσουν στα κοφτερά σιδερένια δόντια τους το ζώο που ούτε το "δικαίωμα" του αυτοακρωτηριασμού έχει, καθώς κρέμεται ανήμπορο αιμορραγώντας μέχρις ότου έρθουν οι κυνηγοί». Μετά αρχίζουν άλλα βασανιστήρια με χτυπήματα μπαστουνιού για τα μικρότερα και με κλοτσιές στο θώρακα μέχρι θανάτου για τα μεγαλύτερα από την μπότα των κτηνών που θέλουν να λέγονται άνθρωποι. Στα εκτροφεία συνεχίζεται ο πόνος: Προκειμένου η γούνα να έχει τη φυσική της εξέλιξη, τα τοποθετούν σε συρμάτινα κλουβιά σχεδόν ακίνητα, εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, βροχή, χιόνι, παγετό. Οταν περάσουν 7 έως 8 βασανιστικοί μήνες στα κλουβιά, που έχουν επίσης συρμάτινο υπερηψωμένο πάτο για να μην καθαρίζονται από τα περιττώματα, τότε τα βγάζουν ένα-ένα και εφαρμόζουν τους εξής τρόπους θανάτωσης: Με χτυπήματα από σφυρί στο κεφάλι, ή στην μουσούδα ασφυξία με τοξικό αέριο, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, πνίξιμο από κρεμάλα. Ολα αυτά, με το επιχείρημα ότι έτσι παραμένει άθικτη η γούνα!

Στην Κίνα, τη Ρωσία και σε χώρες της Απω Ανατολής το εμπόριο γούνας ανθεί λόγω ανύπαρκτης πληροφόρησης.

Η γλώσσα των αριθμών τα λέει όλα: «Το παγκόσμιο εμπόριο της γούνας αγγίζει τα 13 δισ. δολάρια. Μεγαλύτερη καταναλώτρια γούνας είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Το 25-30% από τις γούνες που εξάγει η Κίνα προέρχεται από άγρια ζώα και το 70-75% από εκτροφεία. Το 80% των αιματηρών προϊόντων εξάγονται από το Χονγκ Κονγκ προς χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το ΠΟΦΥΖΩ ζητούν να συστρατευθείτε στον αγώνα εναντίον του εμπορίου γούνας. Στέλνετε μηνύματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecogreens.gr (για τους Πράσινους) και με επιστολές στις οργανώσεις «Δικαίωμα ζωής», Ελευθέρου Ανθρώπου 53, 165 62 Γλυφάδα, και ΠΟΦΥΖΩ, Αλκιβιάδου 24, 104 39 Αθήνα.

Επιδότηση

«Στην Ελλάδα το κέντρο γούνας ζήτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης επιδότηση για τη δημιουργία νέων εκτροφείων γουνοφόρων ζώων, αλλά εμείς», λέει η Ρόζα Μηνακούλη, «θα αντιταχθούμε και ζητάμε εσάς αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή. Στην Ιταλία οι εγκαταστάσεις βιζόν και τσιντσιλά κλείνουν (αν δεν έχουν ήδη κλείσει) χάρη στις διεθνείς κινητοποιήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων και κυρίως της LAV στη Ρώμη. Αυτό σημαίνει ότι θα σωθούν 300.000 ζώα. Επιτέλους, η ανθρώπινη ματαιοδοξία ας πάψει να είναι η αιτία της επώδυνης θανάτωσης εκατομμυρίων πλασμάτων που κατακρεουργούνται για τον καλλωπισμό μας, την ένδυσή μας, όπως προκλητικά επιμένουν να την ονομάζουν οι έχοντες συμφέροντα, οι ασυνείδητοι ή οι αφελείς».

Του Φίλη Καϊτατζή

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΟΥΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΓΔΕΡΝΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ






Από πρόσκληση ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. για συμμετοχή στη διαμαρτυρία ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 2009
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: