…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Χορτοφάγος Πάμελα Άντερσον - Φιλανθρωπικό έργο και ακτιβισμός

Η Άντερσον είναι χορτοφάγος, συνήγορος για τα δικαιώματα των ζώων και ενεργό μέλος της οργάνωσης προστασίας των ζώων ¨ Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων¨(PETA), παίρνοντας μέρος σε πολλές εκστρατείες για τα δικαιώματα των ζώων. Έγινε χορτοφάγος στην πρώιμη εφηβική ηλικία, όταν είδε τον πατέρα της να καθαρίζει ένα ζώο που είχε κυνηγήσει.
Μια από τις εκστρατείες της Άντερσον ως μέλος της PETA ήταν ενάντια στη χρήση γούνας. Το 1999 έλαβε το πρώτο βραβείο Linda McCartney για τους προστάτες των δικαιωμάτων των ζώων, σε αναγνώριση της εκστρατείας της. Το 2003 γδύθηκε για τη διαφημιστική εκστρατεία της PETA με τίτλο «Καλύτερα να μείνω γυμνή παρά να φορέσω γούνα». Στις 28 Ιουνίου του 2006 πόζαρε γυμνή σε κοινή θέα με άλλους διαδηλωτές στη μπουτίκ της Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ στο Λονδίνο. Ήταν μια εορταστική εκδήλωση πριν τα ανθρωπιστικά βραβεία της PETA.
Το 2001 κυκλοφόρησε ένα έγγραφο με την υποστήριξη της εκστρατείας της PETA κατά της εταιρίας Kentucky Fried Chicken, δηλώνοντας ότι : ¨Αυτό που κάνει η KFC σε 750 εκατομμύρια κοτόπουλα κάθε χρόνο δεν είναι πολιτισμένο ή αποδεκτό.¨ Αργότερα έκανε ένα βίντεο για την μεταχείριση της KFC στα κοτόπουλα. Τον Ιανουάριο του 2006, η Άντερσον ζήτησε από τον Κυβερνήτη του Κεντάκι να αφαιρεθεί μια προτομή του Κόλονελ Σάντερς, του ιδρυτή της KFC, αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε ακόμη κι όταν πρόσφερε σε ανταλλαγή τη δική της προτομή.
Έχει επίσης αγωνιστεί κατά του κυνηγιού της φώκιας στον Καναδά. Τον Μάρτιο του 2006, ζήτησε να μιλήσει στον Καναδό πρωθυπουργό για το ετήσιο κυνήγι φώκιας, αλλά της αρνήθηκε. Τον Μάιο του 2006 έκανε δημοσκόπηση σε τυχαία άτομα στο δρόμο για τη γνώμη τους σχετικά με το καναδικό κυνήγι φώκιας. Τέλος, έγραψε μια ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα προτρέποντας τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.
Περισσότερα: el.wikipedia.org







Δεν υπάρχουν σχόλια: