…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Η διατροφή και ο χαρακτήρας

Εάν εσείς έχετε ανισόρροπο χαρακτήρα και είστε πολύ οξύθυμος με τους δίπλα σας, τότε να αλλάξετε τη διατροφή σας και να περάσετε στη διατροφή των χορτοφάγων. Τέτοια συμβουλή δίνουν οι ιατροί από την ινδική πόλη Γβαλιαρ (Πολιτεία Μαδζια - Πραδεσς), οι οποίοι έκαναν ειδική έρευνα πάνω στην επίδραση διαφόρων τροφικών προϊόντων στον ανθρώπινο οργανισμό. Σε ένα μεγάλο διάστημα αυτοί παρακολουθούσαν την κατάσταση των 250 ανθρώπων και έβγαλαν το συμπέρασμα, ότι περισσότεροι απ’ αυτούς οι οποίοι καταναλώνουν προϊόντα από κρέας είναι υπερβολικά οξύθυμοι και επιθετικοί. Την ίδια στιγμή 90% των χορτοφάγων αντίθετα ήταν ήρεμοι και ισορροπημένοι. Πέρα από αυτό οι ιατροί διαπίστωσαν, ότι ο μέσος όρος ζωής των χορτοφάγων, σαν κανόνας, είναι μεγαλύτερος απ’ τους ανθρώπους οι οποίοι τρέφονται με προϊόντα από κρέας. Αυτοί είναι λιγότερο ευάλωτοι σε καρκίνο και καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Στην έκβαση τους, όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές Τζ. Συγχ και Κ. Δαμπας, η χορτοφαγική διατροφή κάνει των ανθρώπινο οργανισμό περισσότερο ανθεκτικό στις σωματικές και ψυχικές επιβαρύνσεις.
 
Εφημερίδα «Κομσομόλετς», 01.04.1987


Απόδοση: Βασίλης Καφαταρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: