…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2008

Ηθική ΠαιδείαΕπιστολή προς Υπουργό Εθνικής Παιδείας
κ. Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου

Ημερομηνία 16.03.2004
Κοινοποίηση:
  1. Υπουργείο Πολιτισμού
  2. Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  3. Ακαδημία Αθηνών
  4. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αγαπητή κυρία Υπουργέ. Η Παιδεία των παιδιών μας και των πολιτών μας είναι σε κακή κατάσταση· βλέπουμε συνέχεια γύρω μας, στην τηλεόραση τι γίνεται στον κόσμο, στη χώρα μας - βία στα σχολεία, βία στα γήπεδα, βία στην οικογένεια, στους δρόμους. Κακή συμπεριφορά, μίσος, φόνοι, αγριότητα. Συμπλοκές μεταξύ των ομάδων, πόλεμοι μεταξύ των λαών.
Η κακή συμπεριφορά και η βία των ανθρώπων προέρχονται από την κακή Παιδεία, από τους πανεπιστημιακούς και καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν, ότι για να ζήσουμε εμείς πρέπει να σκοτώνουμε ζώα, ότι δεν γίνετε να ζήσουμε χωρίς να σκοτώνουμε ζώα, χωρίς να χυθεί αίμα, χωρίς να φάμε κρέας.
Μπορεί ένας επιστήμονας, ο οποίος τρώει σάρκες, πτώματα ζώων να δώσει στα παιδιά μας τη σωστή και καλή Παιδεία; Nα τους μάθει να έχουν καλή συμπεριφορά;
Δεν μπορεί, γιατί ο ίδιος αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καλή Παιδεία, δεν έχει καλή συμπεριφορά προς όλα τα σκεπτόμενα πλάσματα που πονάνε, βασανίζονται και δολοφονούνται κάθε μέρα στα εργοστάσια του παραλόγου και της απανθρωπιάς. Δεν μπορεί, γιατί δεν σκέφτεται για τις ζωές των ανυπεράσπιστων όντων που δεν έχουν μοίρα στη ζωή τους.
Δεν μπορεί, γιατί δεν σκέφτεται ότι εξαιτίας του βασανίζονται και δολοφονούνται κάθε μέρα μωρά, παιδιά, γονείς όντων που δεν ανήκουν στο ανθρώπινο γένος.
Μπορεί να μιλάει ο πανεπιστημιακός αυτός, ο καθηγητής, ο δάσκαλος στα παιδιά μας για την αγάπη και συμπόνια;
Να μιλάει και να διδάσκει στα πανεπιστήμια και στα σχολεία μας; Ξέρει τίποτε αυτός ο άνθρωπος, ο επιστήμονας-σαρκοφάγος και νεκροφάγος κάτι για την αγάπη και συμπόνια, για την Ηθική και Αρετή;
Ξέρει ότι η κατανάλωση κρέατος επηρεάζει την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου; Ξέρει ότι ο άνθρωπος χάνει την ηρεμία του, έχει περισσότερη ανασφάλεια και φόβο και γίνεται επιθετικός;
Δεν ξέρει, γιατί αυτά που διδάσκουν αυτοί οι άνθρωποι δεν προέρχονται από τη σωστή Γνώση και αγάπη, δεν προέρχονται από τη συμπόνια και ευσπλαχνία, άλλα από το φόνο και τη βία, από το νόμο του ισχυρού, από τη δυστυχία των άλλων πλασμάτων.
Γι’ αυτό δεν πρέπει ούτε να μιλάει, ούτε να διδάσκει.
Για να έχουμε σωστή παιδεία, συνειδητούς και πολιτισμένους πολίτες πρέπει να διδάσκετε στα σχολεία και στα πανεπιστήμιά μας η φιλοσοφία της Μη Βίας.
Πρέπει να διδάσκετε ότι είναι ανήθικο να προκαλείς πόνο και βάσανα στα ανυπεράσπιστα πλάσματα.
Πρέπει να διδάσκετε ότι όλες οι ψυχές είναι ιερές.
Πρέπει να διδάσκετε ότι είναι βάρβαρο και απάνθρωπο να σκοτώνεις και να τρως κάποιον άλλον.
Η εγκληματικότητα αυξάνεται, οι αρρώστιες πληθαίνουν. Κάθε χρόνο εξαιτίας των ανθρώπων εξαφανίζονται από τη γη χιλιάδες είδη ζώων και φυτών, ρυπαίνετε το περιβάλλον και οι πρώτοι που φταίνε για όλη αυτήν την κατάσταση είναι οι ακαδημαϊκοί, οι πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές, οι γιατροί και διατροφολόγοι, γιατί αυτοί μας δίδασκαν έτσι. Η Πολιτεία και η κυβέρνηση έχουν υποχρέωση απέναντι από την κοινωνία να μάθουν τα παιδιά μας και οι πολίτες μας για αγάπη και συμπόνια προς όλα τα πλάσματα της γης. Η Πολιτεία και η κυβέρνηση έχουν υποχρέωση απέναντι από την κοινωνία να μάθουν τα παιδιά μας και οι πολίτες μας για τη σωστή συμπεριφορά προς όλα τα πλάσματα της γης. Η Πολιτεία και η κυβέρνηση έχουν υποχρέωση απέναντι από την κοινωνία να μάθουν τα παιδιά μας και οι πολίτες μας για την ευσπλαχνία και πραγματική "Μη Βία". Η Πολιτεία και η κυβέρνηση έχουν υποχρέωση απέναντι από τη κοινωνία να μάθουν τα παιδιά μας και οι πολίτες μας για τη σωστή διατροφή και υγεία.
Σας στέλνω τους 24 λόγους για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, 24 λόγους για να αλλάξεις την Παιδεία στα πανεπιστήμια και στα σχολεία.
Σε αυτούς τους λόγους ο κύριος Μπίκοβ Β.Π. μας μιλάει για μια αγάπη αληθινή, για μια συμπόνια αληθινή, για τον Πολιτισμό και την Αρετή, Ανθρωπιά και Ηθική.

Με εκτίμηση
Βασίλης Καφαταρίδης 

Ακολουθούν τα συνημμένα:
1. 24 λόγοι για να γίνεις χορτοφάγος
2. Ίσια δικαιώματα στα ζώα!!
3. Εξαφάνιση μιας γυναίκας (Είμαστε ό,τι τρώμε)
4. Πολιτισμός, διατροφή και η ¨Μη Βία¨ στη σύγχρονη κοινωνία
5. Ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη κοινωνία


Δεν υπάρχουν σχόλια: