…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΕΣΣΑΪΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ: Πλήρης οδηγός για την υγεία των ανθρώπων (Νο1)

Το αρχαιότερο χειρόγραφο «Ευαγγέλιο Κόσμου του Ιησού Χριστού από τον μαθητή Ιωάννη», το οποίο εκδόθηκε στη σημερινή εποχή από τον Εντμόντ Σεκλή (Πιέρ Ζηλιάρ, Λοζάννη) από αντίγραφο των πρώτων Σλάβων χριστιανών το οποίο βρίσκεται στη βασιλική βιβλιοθήκη Χόφμπουργκ και μεταφέρθηκε από τους Ρώσους ιερείς, οι οποίοι κάτω από την απειλή των ορδών του Τζέκινς Χαν αναγκάστηκαν να τρέχουν στη δύση, για να σωθούν·. Μαζί τους αυτοί πήραν όλα τα Αρχαία Κείμενα και Εικόνες. Σε αυτό το χειρόγραφο αποκαλύπτεται η θεραπευτική ικανότητα του Ιησού Χριστού και διδασκαλίες του πώς να κρατάς τη νηστεία.

…«Και τότε μεγάλος αριθμός των αρρώστων και παραλυτικών ήρθαν στον Ιησού Χριστό και Του είπαν: «Αν Εσύ ξέρεις όλα, Εσύ μπορείς να μας πεις - γιατί εμείς πρέπει να υποφέρουμε από τόσες αρρώστιες; Γιατί εμείς δεν έχουμε υγεία και οι άλλοι απολαμβάνουν την υγεία; Δάσκαλε, γιάτρεψέ μας για να ξαναπάρουμε εμείς τις δυνάμεις μας και οι κακοτυχίες να μας εγκαταλείψουν για πάντα».
Ο Χριστός τους απαντάει, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά της Μητέρας Γης και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθούν τους νόμους Της.
«Γιατί η Μητέρα σας σάς γέννησε και Αυτή διατηρεί τη ζωή μέσα σας. Αυτή έδωσε σε σας τη σάρκα και κανένας άλλος εκτός από αυτή δεν μπορεί να σας γιατρέψει…. - ο Βελζεβούλης, πρίγκιπας όλων των δαιμόνων, η πηγή όλων των μοχθηρών, βρίσκεται στο σώμα όλων των Παιδιών των Ανθρώπων.
Αυτός δελεάζει και βάζει σε πειρασμούς τους Γιους των Ανθρώπων, τους υπόσχεται πλούτη, εξουσία, παλάτια, χρυσό και ό,τι θέλουν. Αυτός υπόσχεται τη δόξα και τιμή, αισθησιακές απολαύσεις και χλιδή, εξαιρετικά εδέσματα και άφθονα κρασιά, θορυβώδη όργια και μέρες περασμένες στην απραξία και τεμπελιά. Έτσι αυτός δελεάζει τον καθένα, που έχει περισσότερη κλίση η καρδιά του…
Και την ημέρα, όταν οι Γιοι των Ανθρώπων γίνονται τελείως δούλοι της όλης αυτής ματαιότητας και όλης της αισχρότητας, τότε αυτός παίρνει από τους Γιους των Ανθρώπων, σαν αντίτιμο για την απόλαυση, όλα τα αγαθά που η Μητέρα Γη έδωσε σε μας σε τόση αφθονία…
Αυτός αφαιρεί από αυτούς την αναπνοή, το αίμα, τα κόκαλα, τη σάρκα, τα σπλάχνα, τα μάτια και τα αυτιά. Η αναπνοή των Γιων των Ανθρώπων γίνεται βραχνιασμένη, λαχανιασμένη και άρρωστη, αυτή γίνεται δύσοσμη, όπως η αναπνοή ακαθάριστων ζώων. Το αίμα των Γιων των Ανθρώπων συμπυκνώνεται, διοχετεύοντας τέτοια εμετική δυσωδία, όπως το νερό στο βάλτο…
Τα κόκαλά τους παραμορφώνονται, γίνονται εύθραυστα, καλύπτονται με κόμπους και αποσυντίθενται από μέσα…
Το δέρμα τους γίνεται λιπαρό και πρησμένο… Τα σπλάχνα τους γεμίζουν με απαίσια ακαθαρσία που δημιουργούν σαπισμένα, δύσοσμα ρεύματα, στα οποία φωλιάζουν αμέτρητοι πληθυσμοί σιχαμερών σκουληκιών…
Κι έτσι στο τέλος ο Γιος των Ανθρώπων χάνει τη ζωή του από τα δικά του λάθη, γιατί δεν μπόρεσε να μάθει να εκτιμάει τους νόμους της Μητέρας του, αλλά έκανε συνέχεια μόνο λάθη, το ένα μετά το άλλο». Οι άνθρωποι παρακάλεσαν τον Χριστό να τους μιλήσει για τους νόμους της ζωής, αν και μερικοί διαφώνησαν, ότι αυτοί ακολουθούν τους νόμους του Μωυσή.
Και απαντούσε σε αυτούς ο Ιησούς: Μην ψάχνετε το νόμο στη δική σας Γραφή, γιατί ο Νόμος είναι η ζωή και η Γραφή είναι νεκρή.… Ο Θεός δεν έγραψε τους Δικούς του Νόμους στα φύλλα των βιβλίων, αλλά στις καρδιές σας και στο Πνεύμα σας. Αυτοί εμφανίζονται στην αναπνοή σας, στο αίμα σας, στα κόκαλά σας, στο δέρμα σας, στα σπλάχνα… και σε οποιοδήποτε μικρό μέρος του σώματός σας. Αυτοί υπάρχουν στον αέρα, στο νερό, στη γη, στα φυτά, στις ακτίνες του ηλίου, στα βάθη και υψώματα. Όλοι αυτοί είναι στραμμένοι σε σας, για να καταλάβετε εσείς το Λόγο και τη Βούληση του ζωντανού Θεού…
Δεν υπάρχουν αυτοί ούτε στη λαιμαργία, ούτε στο μεθύσι σας, ούτε στον τρόπο ζωής σας, την οποία εσείς σπαταλάτε στη χλιδή και πολυτέλεια, και ακόμα περισσότερο στην ανεύρεση του πλούτου και ειδικά στο μίσος προς τους εχθρούς σας… Γιατί όλους αυτούς τους πόθους εσείς τους κουβαλάτε μέσα σας, γι αυτό ο Λόγος του Θεού και η Παντοδυναμία Του δεν μπορούν να μπουν μέσα σας, γιατί εσείς μέσα σας κάνετε πολλές κακές σκέψεις: και επίσης τα βδελυρά φωλιάζουν στο σώμα σας… Αν θέλετε ο Λόγος του ζωντανού Θεού και η δύναμη Του να μπουν μέσα σας, μη βεβηλώνετε ούτε τη σάρκα σας, ούτε τη συνείδησή σας, γιατί η σάρκα είναι ο Ναός της Ψυχής και η Ψυχή - Ναός του Θεού.
Γι αυτό Εσείς πρέπει να καθαρίσετε το Ναό, για να μπορέσει ο Άρχοντας του Ναού να εγκατασταθεί μέσα του και να πάρει τη θέση, που είναι άξια γι Αυτόν.
Για να αποφύγεις όλους αυτούς τους πειρασμούς τής σάρκας σας και της συνειδησής σας που βγαίνουν από τον Σατανά, να απομακρυνθείτε υπό τη σκιά του ουρανού του Κυρίου. Να αναγεννηθείτε εσείς οι ίδιοι και να αποφεύγετε την τροφή. Και αλήθεια σας το λέω Εγώ: Μόνο με τη νηστεία και με προσευχή μπορούν να διωχθούν ο Σατανάς και όλες οι ραδιουργίες του. Να γυρίσετε στο σπίτι σας και να παραμείνετε νηστικοί, να είστε μόνοι και να μην σας βλέπει κανείς, πως εσείς νηστεύετε…
Να κρατάτε τη νηστεία μέχρι ο Βελζεβούλης και όλη η φθορά του να φύγουν από σας. Και αλήθεια σας το λέω Εγώ: αν δεν θα κάνετε νηστεία, δεν θα ελευθερωθείτε από την κυριαρχία του Σατανά και από όλες τις αρρώστιες που βγαίνουν από αυτόν.
Να κρατάτε τη νηστεία με ζήλο, από την καρδιά, ελπίζοντας ότι θα πάρετε από τον Ζωντανό Θεό τη Δύναμη και από Αυτή - την ίασή σας. Τον καιρό που θα κρατάτε τη νηστεία, να αποφεύγετε τους Γιους των Ανθρώπων και να γυρίσετε στη συντροφιά των αγγέλων της Μητέρας Γης σας: Γιατί όποιος ψάχνει με ζήλο, αυτός θα το βρει!
Να ψάχνετε τον καθαρό αέρα στο δάσος ή στο λιβάδι, γιατί εκεί θα βρείτε τον Άγγελο του Αέρα. Βγάλτε τα παπούτσια και τα ρούχα σας και ας αγκαλιάσει ο Άγγελος του Αέρα το σώμα σας. Μετά να ανασαίνετε αργά και βαθιά, για να μπει ο Άγγελος του Αέρα μέσα σας. Και αλήθεια σας το λέω Εγώ: Ο Άγγελος του Αέρα θα διώξει από το σώμα σας όλες τις ακαθαρσίες, που το βεβηλώνουν από έξω και από μέσα. Και τότε όλες οι αισχρές μυρωδιές και ακαθαρσίες θα φύγουν από σας, όπως ο καπνός από την φωτιά… Και αλήθεια σας το λέω Εγώ: Ο Άγγελος του Αέρα είναι Άγιος, αυτός καθαρίζει απ’ όλες της ακαθαρσίες και το μετατρέπει στο απαλό άρωμα όλα, που βγάζουν άσχημη μυρωδιά.
Μετά από τον Άγγελο του Αέρα να ψάχνετε τον Άγγελο του Νερού. Βγάλτε τα παπούτσια σας και αφήστε τον Άγγελο του Νερού να αγκαλιάσει το σώμα σας. Αφεθείτε ολοκληρωτικά στα χέρια του, που θα σας νανουρίζει, τόσες φορές, όσες η αναπνοή σας αναγκάζει τον αέρα να ταλαντεύεται. Ας είναι το σώμα σας κουνώντας, να ταλαντεύει το νερό. Και αλήθεια σας το λέω εγώ: ο Άγγελος του Νερού θα διώξει από το σώμα Σας όλες τις ακαθαρσίες, που το βεβηλώνουν απ’ έξω και από μέσα. Και όλες οι ακαθαρσίες και απαίσιες μυρωδιές θα φύγουν από σας μακριά, όπως η βρωμιά από τα ρούχα που πλένουν στο νερό του ποταμού φεύγει με το ρεύμα και χάνεται μακριά…
Αλλά μη νομίζετε, ότι φτάνει μόνο να σας αγκαλιάζει ο Άγγελος του Νερού απ’ έξω… η ακαθαρσία από μέσα είναι πιο τρομερή απ’ την ακαθαρσία απ’ έξω. Γι αυτό αυτός που καθαρίζεται μόνο απ’ έξω και μένει ακαθάριστος από μέσα, μοιάζει στον τάφο, που είναι λαμπρά διακοσμημένος με ζωγραφιές, αλλά από μέσα είναι γεμάτος με αηδία. Αλήθεια σας το λέω Εγώ: αφήστε τον Άγγελο του Νερού να σας αγιάσει και από μέσα, για να σας απαλλάξει απ’ όλες τις προηγούμενες αμαρτίες σας: και τότε θα είστε εσείς από μέσα το ίδιο καθαροί, όπως και ο αφρός του ποταμού, που παίζει στις ακτίνες του ηλίου. Για να πετύχετε αυτό, πάρτε τη μεγάλη κολοκύθα, που έχει το βλαστό προς τα κάτω και έχει μήκος, όπως το ύψος του ανθρώπου, να την καθαρίσετε από μέσα και να τη γεμίζετε με νερό από το ρυάκι, που έχει ζεσταθεί από τον Ήλιο. Να κρεμάσετε την κολοκύθα στο κλαδί του δέντρου, γονατίστε μπροστά από τον Άγγελο του Νερού και κάντε υπομονή, μέχρι η άκρη του βλαστού της κολοκύθας να μπει στο πισινό σας, για να εισχωρήσει το νερό σε όλα τα έντερα σας. Να μείνετε γονατιστός πάνω στο έδαφος μπροστά από τον Άγγελο του Νερού και κάντε προσευχή στο Θεό της Ζωής, για να σας συγχωρέσει Αυτός απ’ όλες τις αμαρτίες σας και παρακαλέστε τον Άγγελο του Νερού να ελευθερώσει το σώμα σας απ’ όλες τις ακαθαρσίες και αρρώστιες, που είναι γεμάτο μέσα του. Μετά βγάλτε το νερό έξω απ’ το σώμα σας, για να ορμήσουν μαζί με το νερό έξω απ’ το σώμα όλα, που βγαίνει απ’ τον Σατανά, όλες οι ακαθαρσίες και δυσοσμίες.
Και θα δείτε με τα μάτια σας και θα καταλάβετε με τη μύτη σας όλα τα σιχαμερά και τις ακαθαρσίες που βεβήλωναν το Ναό της σάρκας σας. Και θα καταλάβετε επίσης εσείς, πόσες αμαρτίες έμεναν μέσα σας και σας βασάνιζαν με αναρίθμητες αρρώστιες. Αλήθεια σας το λέω Εγώ: Το άγιασμα με το νερό θα σας απαλλάξει απ’ όλες αυτές τις αρρώστιες. Κάθε μέρα της νηστείας σας να επαναλαμβάνετε αυτήν την κάθαρση με το νερό μέχρι εκείνη τη μέρα που θα δείτε, ότι το νερό που φεύγει από το σώμα σας είναι επίσης τόσο καθαρό, όπως και ο αφρός του ποταμού. Τότε να βάλετε το σώμα σας στα τρεχούμενα νερά, δοξάστε τον Θεό της Ζωής που σας απάλλαξε απ’ όλες τις αμαρτίες.
Γι’ αυτό η κάθαρση από τον Αγγέλου του Νερού σημαίνει την Ανάσταση για τη νέα ζωή. Γιατί από εκείνη τη στιγμή τα μάτια σας θα αρχίζουν να βλέπουν και τα αυτιά σας να ακούν. Αλλά μετά την κάθαρση μην αμαρτήσετε ξανά, για να μένουν οι Άγγελοι του Αέρα και του Νερού όλο τον αιώνα μέσα σας και να σας εξυπηρετούν κάθε στιγμή.
Αλλά εάν παρόλα αυτά θα μείνουν σε σας τα ίχνη των ακαθαρσιών, λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες αμαρτίες σας, καλέστε τον Άγγελο του Φωτός του Ηλίου. Βγάλτε τα υποδήματα, βγάλτε όλα τα ρούχα και επιτρέψτε στον Άγγελο του Φωτός να αγκαλιάζει το σώμα σας. Μετά να παίρνετε αργές και βαθιές αναπνοές, για να μπορέσει να μπει ο Άγγελος του Φωτός μέσα σας. Τότε αυτός θα διώξει απ’ το σώμα σας όλη τη δυσοσμία και ακαθαρσία, που σας βεβηλώνει από έξω και από μέσα. Και όλη η ακαθαρσία και δυσοσμία θα φύγει από σας, όπως το σκοτάδι σκορπίζετε από την λάμψη του ανατέλλοντα Ηλίου.

Οι Άγγελοι του Αέρα, του Νερού και του Φωτός: Αυτοί δόθηκαν στον Γιο του Ανθρώπου για να τον εξυπηρετούν,…έτσι ιερές είναι και οι αγκαλιές τους.
Αυτοί είναι τα αόρατα παιδιά της Μητέρας Γης μας, γι αυτό μη τους ξεχωρίζετε αυτούς, τους οποίους ένωσε ο Ουρανός και η Γη. Και ας είναι αυτά τα τρία αδέλφια - Άγγελοι να σας φυλάνε κάθε μέρα και να μένουν μαζί σας σ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας σας.
Και όταν οι Άγγελοι της Μητέρας Γης θα κυριεύσουν το σώμα σας σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι Κύριοι του Ναού να μπορέσουν πάλι να μπουν μέσα του, τότε όλες οι απαίσιες μυρωδιές θα εγκαταλείψουν εσπευσμένα το σώμα σας, από την αναπνοή σας και από το δέρμα σας, τα σάπια νερά θα φύγουν απ’ το στόμα σας και απ΄ το δέρμα σας, από πίσω και από μπρος. Και θα δείτε εσείς με τα μάτια σας και θα αισθανθείτε με τη μύτη σας, θα νιώσετε με τα χέρια σας. Και όταν όλες οι αμαρτίες και ακαθαρσίες θα εκδιωχθούν από την σάρκα σας, τότε το αίμα σας θα είναι τόσο καθαρό, όπως και το αίμα της Μητέρας Γης, που μοιάζει στο αφρό του ποταμού, ο οποίος παίζει στις ακτίνες του Ηλίου. Και η αναπνοή σας θα είναι το ίδιο καθαρή, όπως και το άρωμα των λουλουδιών, το δέρμα σας θα είναι καθαρό, όπως οι φλουδίτσες των φρούτων, οι οποίες ροδίζουν ανάμεσα στα φύλλα του δέντρου: το φως των ματιών σας θα είναι το ίδιο ολοκάθαρο και λαμπερό, όπως και η λάμψη του Ηλίου στο γαλάζιο ουρανό. Και τότε όλοι οι Άγγελοι της Μητέρας Γης θα σας υπηρετούν. Και η αναπνοή σας, η σάρκα σας και το αίμα σας θα γίνουν ένα με την αναπνοή, με τη σάρκα και με το αίμα της Μητέρας Γης. Και το Πνεύμα σας θα είναι ένα με το Πνεύμα του Πατέρα του Ουρανού».

Μετά από Τέτοια διδασκαλία οι άνθρωποι ρώτησαν τον Ιησού Χριστό: «Πες μας, ποιες αμαρτίες πρέπει να αποφεύγουμε εμείς, για να μην αρρωστήσουμε ποτέ;» Αυτός απάντησε: ….«να τρέφεστε με όλα αυτά που βρίσκονται στο τραπέζι του θεού, καρπούς δέντρων, σπόρους και χρήσιμα βότανα, γάλα των ζώων και μέλι από μέλισσες. Όλη η υπόλοιπη τροφή είναι η δουλειά του Σατανά, οδηγούν στην αμαρτία, αρρώστια και θάνατο. Όμως η πλούσια τροφή που θα βρείτε στο τραπέζι του Θεού, δίνει στο σώμα σας τη Δύναμη και Νεότητα και η αρρώστια δεν θα σας αγγίξει.
Και πραγματικά από το τραπέζι του Θεού ο γηραιός Μαθουσάλας έπαιρνε την τροφή του και αν εσείς θα κάνετε το ίδιο εγώ σας υπόσχομαι, ότι ο Θεός της Ζωής θα σας δώσει, όπως και στον Πατριάρχη, μακρόχρονη ζωή σε αυτή τη γη.

Στις αρχές του μήνα Χηαρ (Μάιος) να τρώτε σίκαλη. Το μήνα Σηβαν (Ιούνιος) - σιτάρι, ό,τι τέλειο από χόρτα, που βγάζουν σπόρους. Κάντε έτσι, ώστε κάθε μέρα το ψωμί να ήταν από σιτάρι, για να φροντίζει ο Κύριος το σώμα σας. Το μήνα Ταμπουζ (Ιούλιος) να τρέφεστε με ξινά φρούτα, για να αδυνατίσει το σώμα σας και ο Σατανάς να εκδιωχθεί από αυτόν. Εσείς πρέπει να τρώτε σύκα, που είναι πλούσια με χυμούς, το μήνα Αδ (Αύγουστος) και το μήνα Ζλιουδ (Σεπτέμβριος) να μαζεύετε σταφύλια και ας είναι ο χυμός του - ρόφημα για σας. Το μήνα Μαρκεσσβανα (Οκτώβριος) να μαζεύετε γλυκό σταφύλι, αποξηραμένο από τον Άγγελο του Ηλίου (σταφίδες) για να δυναμώσει το σώμα σας, γιατί σε αυτό το σώμα ζουν οι Άγγελοι του Κυρίου.
Ό,τι αφορά τα χόρτα - να τρέφεστε με αυτά το μήνα Τημπετ (Δεκέμβριος), για να καθαριστεί το αίμα σας απ’ όλες τις αμαρτίες σας. Και το μήνα Δεκέμβριο επίσης να αρχίζετε να πίνετε το γάλα των ζώων, γιατί ο Κύριος δίνει χόρτα στα λιβάδια σε όλα τα ζώα, τα οποία δίνουν γάλα, ώστε με το γάλα τους αυτοί να συμπληρώνουν την τροφή του ανθρώπου. Και το μήνα Σεμπατ (Ιανουάριος), όταν θα μείνει το περίσσευμα από αυτά που μαζέψατε εσείς, επιτρέψτε στον Άγγελο Ήλιο να ξεραίνει όλα τα φρούτα για σας. Να τρώτε αυτά μαζί με τα κουκούτσια του αμυγδάλου στη διάρκεια όλων των μηνών, όταν τα δέντρα δεν καρποφορούν.
Και αλήθεια σας το λέω εγώ, ευδαίμονοι είναι αυτοί, οι οποίοι τρώνε μόνο την τροφή από τραπέζι του Κυρίου και αποφεύγουν τα σιχαμερά του Σατανά».

Απόδοση από βιβλία "Κάθαρση Οργανισμού", Τόμος 1 ος, "Βιοσύνθεση και Βιοενεργητική", Τόμος 2ος
Βασίλης Καφαταρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: