…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Παγκόσμια γενοκτονία: ΕΞΩΔΙΚΟ στη Βουλή για τον Κώδικα Αλιμεντάριους (Διατροφικό Κώδικα)


ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ

ΤΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΛΥΓΕΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΓΙΑΤΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΚΑΨΗ ΑΣΠΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΑΛΙΒΑΝΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΤΖΑΝΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΣΠΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΖΥΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΚΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΞΥΛΑΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΣΧΟΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΚΟΥΝΑΔΗ ΓΩΓΩ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ


ΠΡΟΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.


Κε Πρωθυπουργέ

και Βουλευτές τής παρούσας βουλής ,

Διαδίδεται έντονα τις τελευταίες μέρες ότι πρόκειται να φέρετε προς ψήφιση νομοσχέδιο όπου θα κάνετε νόμο του κράτους , διατάξεις που περιλαμβάνει ό λεγόμενος διατροφικός κώδικας .

Ο κώδικας αυτός , όπως έχει ψηφιστεί στην Αμερική με την ονομασία νόμος S-510 , αναφέρει ότι οι βιταμίνες A , B , C , D και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο καθίστανται παράνομα , όταν οι ποσότητες λήψης αυτών των ουσιών θα είναι θεραπευτικές .

Ο νέος αυτός κώδικας θα απαγορεύει επίσης την χρήση θρεπτικών ουσιών , όπως βιταμίνες ή μέταλλα ,τα οποία θα λαμβάνονται για πρόληψη ή για αντιμετώπιση κάποιας πάθησης .

Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια .

Ναι αυτές που αποδεδειγμένα είναι η βάση της σωστής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού και της ισχυροποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος , με το νέο νόμο θα είναι παράνομες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα απαγορεύεται ακόμα και ή συνταγή γιατρού , που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες , ακόμα και αν πραγματικά τα έχει ανάγκη κάποιος .

Συγκεκριμένα ή δοσολογία θα περιορίζεται μόνο στο 15% της συνιστώμενης ποσότητος .

Η θεραπεία θα γίνεται με άλλα φάρμακα εταιρειών , τα οποία θα κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής μέσω λήψης θρεπτικών ουσιών .

Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες των ουσιών αυτών που θα εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν την "πλεονάζουσα" τοξική ουσία , ώστε η λήψη θρεπτικών ουσιών να είναι περιορισμένη και με τον τρόπο αυτό να αποδυναμώνεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε οποιαδήποτε επίθεση ιών , με αποτέλεσμα την προσβολή αυτού από κάθε είδους ασθένεια .

Την ίδια στιγμή θα επιβάλει την προσθήκη επιβλαβών ουσιών όπως πχ το φθόριο , το οποίο παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα .

Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται .

Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί και μπορούσες εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις .

Πέρα από την λίστα των "παράνομων" τοξικών ουσιών , κατά τους διατάσσοντες την εφαρμογή του διατροφικού αυτού κώδικα, ανοίγει ο δρόμος στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα αλλά και στα ζώα που θα παράγουν την τροφή μας .

Ο νέος κώδικας θα προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα , θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής MONSATO .

Είναι γνωστό ότι το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών στον πλανήτη.

Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για την διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες υποχρεωτικά .

Επίσης ό κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφή να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία , εκτός αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο.

Ο κώδικας περιλαμβάνει και τα φυσικά και βιολογικά προϊόντα , που πλέον βιολογικά θα θεωρούνται και αυτά στα οποία θα έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα , αυξητικές ορμόνες κλπ.

Δηλαδή όποιος θέλει θα βαπτίζει βιολογικό ότι θέλει .

Ακόμα και εξαιρετικά επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT , για το οποίο στο παρελθόν αποδείχτηκε ότι η επίδραση του είναι καρκινογόνα , θα εισαχθούν πάλι στο εμπόριο .

Το DDT ,η διελδρίνη , η αλδρίνη , το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορεύτηκαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης .

Με αυτόν τον νόμο επιστρέφουν 7 από τα 9 αυτά επικίνδυνα και απαγορευμένα εντομοκτόνα !!!!!!!

Επειδή λοιπόν , πολλές λειτουργίες και συστήματα ενζύμων του ανθρώπου μοιάζουν με τα αντίστοιχα των εντόμων , εμφανίσουν παθήσεις , που οφείλονται στην ελλειπή διατροφή και στους προαναφερθέντες παράγοντες , οι παθήσεις αυτές καθίστανται επικερδείς , όπως ό καρκίνος , ό ζαχαρώδης διαβήτης , οι καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α.

Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με τον νέο κώδικα , είναι η αφλατοξίνη καθώς επίσης και η συσσώρευση της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα .

Η συγκεκριμένη ουσία είναι ή δεύτερη πιο καρκινογόνα .

Επειδή λοιπόν ένας από τους εμπνευστές του συγκεκριμένου κώδικα είναι και ό ιδρυτής τριών πανίσχυρων φαρμακοβιομηχανιών , ή επιβολή του με την ψήφιση νόμου από εσάς , σας κάνει συνεργούς , σε κάθε είδους βλάβη της υγείας των πολιτών της πατρίδος μας .

Επίσης από την 1η Απριλίου θα μπει σε εφαρμογή ή οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης ή οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης .

Επειδή λοιπόν έγινε γνωστό ότι ή οδηγία αυτή ψηφίστηκε από 
"επιτροπή" και δεν φροντίσατε να γνωστοποιήσετε στον κόσμο ότι υπήρχε περιθώριο μέχρι την 1η Απριλίου του 2011 να κατοχυρωθούν τα ελληνικά φυτικά προϊόντα , έχουν κατοχυρωθεί μόνο 183 από αυτά .

Αυτά τα 183 θα είναι τα μόνα που θα μπορούν να εμπορεύονται και να χρησιμοποιούνται και όλα τα άλλα θα είναι παράνομα .

Αν υπάρχει κατανάλωση κάποιου από τα παράνομα τότε
ο καταναλωτής θα έχει πρόβλημα με τον νόμο .

Δηλαδή μια μητέρα θα μηνυθεί αν δώσει τσάι στο παιδί της και αυτό αρρώστησε ακόμα και από μια άσχετη αρρώστια .

Επίσης θα απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής , εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας , κλείσιμο σχολών ομοιοπαθητικής , διότι αυτός ο τρόπος θεραπείας είναι φιλικός προς το σώμα μας και όχι επιθετικός όπως η κανονική ιατρική που τα φάρμακα έχουν παρενέργειες .

Επίσης θα απαγορεύει όλα τα βιβλία σχετικά με τα βότανα , ιχνοστοιχεία κλπ.

Και αυτό θα το κάνει διότι τα φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής , καθώς είναι προϊόντα της φύσης ,ενώ αν επεξεργαστούν ως εκχύλισμα , με συσκευασία κλπ από τις φαρμακευτικές εταιρείες , ή αξία τους ανεβαίνει 1000 φορές επάνω.

Δηλαδή ένα στρέμμα άγριας ελληνικής φύσης έχει υπολογιστεί ότι θα αποφέρει κέρδος τον χρόνο από 10.000 έως 20.000 euro .

Και εδώ σας υπενθυμίζω την πρόσφατη ενέργεια της κυβέρνησης για την ψήφιση νόμου για τις περιοχές νατούρα όπου ήδη καταλαμβάνουν το 23% της Ελλάδος , ( όταν στα άλλα κράτη φτάνουν το πολύ μέχρι 4% ), για να τις παραδώσει στις φαρμακευτικές εταιρείες προς εκμετάλλευση .

Και σας ερωτώ εσάς που θέλετε να λέγεστε αντιπρόσωποι μας ,
πού είναι ή ενημέρωση που δώσατε στον κόσμο για την πραγματικότητα του σκοπού του συγκεκριμένου νόμου ;

Αντίθετα σχεδόν ταυτόχρονα προωθείται την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών με όρους που φανερώνουν τον σκοπό αυτόν.

Και εδώ θέλουμε να τονίσουμε την ενέργεια του πρωθυπουργού πριν λίγους μήνες να υπογράψει για την εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας ειδικά για την χώρα μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης !!!!!

Έχει αποδειχτεί ότι ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας
προκαλεί γεννετικές μεταλλάξεις .

ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ
ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΣΠΟΡΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ .

Επίσης άλλες διατάξεις του κώδικα , που θα επιβάλουν την απαγόρευση διατήρησης κήπων και την σπορά σε αυτούς λαχανικών και κάθε είδους φυτικής τροφής , ακόμα και για ιδίαν χρήση , δεν χρειάζεται να σας αναφέρω ότι είναι και θα παραμείνουν στην σφαίρα της φαντασίας των διαστροφικών μυαλών που έχουν σκεφτεί τα ανωτέρω .

Με το παρόν εξώδικο καταρρίπτεται και ή δικαιολογία,
( ψηφίσαμε χωρίς να έχουμε διαβάσει τι λένε ) , που είχε εκφράσει βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τις χαρισματικές συμβάσεις των εθνικών οδών σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες .

Σάν αντιπρόσωποι μας ,
οι ζωές μας και οι ζωές σας ,
είναι σιαμαίες.

Δεν μπορούν να παρεμβληθούν ανάμεσα τους ,
ούτε ματ , ούτε στρατός εκπαιδευμένος με ασκήσεις καταστολής πλήθους .

Έκτος αυτού όμως η ψήφιση από εσάς του κώδικα τούτου θα έχει άμεση κατάθεση αγωγών αποζημίωσης για τις βλάβες που προξενήσουν τέτοιες διατάξεις και άμεσα ασφαλιστικά μέτρα για την δέσμευση της περιουσίας σας , όπως και κατάθεση μηνύσεων για γενοκτονία και εσχάτη προδοσία .


ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ ,

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ.


Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Πρωθυπουργό και τους Βουλευτές τού Ελληνικού Κοινοβουλίου πού κατοικοεδρεύουν στο μέγαρο της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

πρός γνώση καί γιά τίς νόμιμες συνέπειες ,αντιγράφοντας τό περιεχόμενο της ,
στήν έκθεση επιδόσεως πού θά συντάξει .

ΑΘΗΝΑ 28 / 3 / 2011

για επικοινωνία:
email: theodoridispk@gmail.com


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ!!!


ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΏΝΤΑΣ  ΜΕ ΤΟ ΜΕΗΛ: theodoridispk@gmail.com

ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!
http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html
http://olympia.gr/2011/03/28/εξωδικο-στην-βουλη-για-τον-διατροφικο/Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Earthing (γείωση) – ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά μυστικά της φύσης.


Άρθρο του Martin Zucker ενός εκ των συγγραφέων του ομώνυμου βιβλίου
(Μετάφραση Παντελής Χατζησινάκης)

Οι άνθρωποι στο παρελθόν είχαν μια ιδιαίτερη αγάπη για το χώμα και τη Γη και καθήμενοι στο έδαφος αισθάνονταν πως έρχονται σε επαφή με μια ζωοδότρια δύναμη. Ήταν καλό για το δέρμα τους να αγγίζει τη ιερή Γη και γι’ αυτό έβγαζαν τα παπούτσια τους για να περπατήσουν με τα γυμνά τους πόδια πάνω της. Η επαφή με Γη ήταν για αυτούς καταπραϋντική, ενδυναμωτική και θεραπευτική.
Ota Kte (Luther Standing Bear)
Lakota Sioux writer, educator, and tribal leader

Καθ’ όλη την εξέλιξη τους οι άνθρωποι περπατούσαν ξυπόλυτοι και κοιμόντουσαν στο έδαφος, λαμβάνοντας από τη Γη μια φυσική και ήπια ηλεκτρική ενέργεια. Είναι σίγουρο ότι κι εσείς οι ίδιοι την έχετε αισθανθεί κάποια στιγμή στη ζωή σας. Ίσως στις διακοπές σας καθώς περπατούσατε με γυμνά πόδια στην αμμουδιά, αισθανθήκατε ένα γλυκό μούδιασμα ή μια ζεστασιά στα πόδια σας. Μια αίσθηση ευεξίας. Αυτή ακριβώς η αίσθηση είναι η ενέργεια του εδάφους που διεπερνά το σώμα, είναι το αποτέλεσμα της επαφής του σώματός σας που ως καλός αγωγός, έρχεται σε επαφή με τη Γη, δημιουργώντας ένα είδος ηλεκτρικού κυκλώματος.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής διαρκώς απομακρύνει τους ανθρώπους από αυτή τη ροή ενέργειας στο σώμα τους. Φοράμε παπούτσια με λαστιχένιους ή πλαστικούς πάτους που μπλοκάρουν την αγωγιμότητα και βέβαια δεν κοιμόμαστε πια στο έδαφος όπως στο παρελθόν.

Οι έρευνες αποκαλύπτουν τώρα πως αυτή η ενέργεια δημιουργεί μια ξεχωριστή και ευχάριστη αλλαγή στην φυσιολογία. Προάγει την υγεία, την ζωτικότητα, προσφέρει καλύτερο ύπνο, εναρμονίζει και σταθεροποιεί τους βασικούς βιολογικούς ρυθμούς του σώματος, περιορίζει (και συχνά εξαφανίζει) χρόνιες φλεγμονές και ανακουφίζει από πόνους. Η αποσύνδεση από αυτή τη φυσική πηγή ενέργειας που βρίσκεται κάτω απ’ τα πόδια μας, ενδέχεται να είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας πίσω από την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων των χρόνιων ασθενειών τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικότερα των φλεγμοδών νοσημάτων. (Νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα, ψωρίαση, πολλαπλή σκλήρυνση κλπ)

Αυτές οι αποκαλύψεις είναι το κεντρικό θέμα του νέου βιβλίου Earthing (Γείωση) που είχα την τύχη να γράψω. Οι συνεργάτες συγγραφείς είναι ο γνωστός καρδιολόγος Stephen Sinatra, MD και ο Clint Ober, ένας εκπληκτικός ερευνητής που ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα για την υγεία μας, από την επανασύνδεσή μας με τη Γη.

Εικόνα 1 Οι παραπάνω φωτογραφίες αίματος σε dark field μικροσκόπιο είναι από τρεις ασθενείς στο ιατρείο του Dr Sinatra πριν (αριστερά) και μετά από γείωση 40 λεπτών (δεξιά). Οι φωτογραφίες δείχνουν καθαρά την αραίωση και αποσύνδεση των κυττάρων του αίματος.

Ο Dr Sinatra την περιγράφει ως την πλέον συναρπαστική ανακάλυψη στο χώρο της υγείας που αντιμετώπισε στα τριάντα χρόνια της καριέρας του. Τη θεωρεί ως μια απλή, πρακτική, αποτελεσματική και σαφώς οικονομικότερη μέθοδο ανιτμετώπισης κοινών ασθενειών που θα κάνει τους ανθρώπους υγειέστερους. Ειδικότερα στον τομέα του, πιστεύει πως θα βελτιώσει σημαντικά προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας, αρτηριακής πίεσης, θρομβώσεων και κυκλοφορικών προβλημάτων και θα αυξήσει την ενέργεια των κυττάρων του αίματος. Πηγή έμπνευσής του ήταν ένα απλό πείραμα που έκανε χρησιμοποιώντας dark field μικροσκόπιο, που έδειξε θεαματική αλλαγή στη συμπεριφορά των κυττάρων του αίματος μετά από μόλις 40 λεπτά γείωσης. Οι αλλαγές φαίνονται καθαρά (εικ. 1)

Παρακάτω παρατίθενται μερικά βασικά σημεία του βιβλίου:

• Ο όρος «γείωση» αναφέρεται στην ανακάλυψη των σημαντικών πλεονεκτημάτων για την υγεία που προέρχονται από την επαφή-σύνδεση με την φυσική ηλεκτρική ενέργεια της επιφάνειας της Γης. Η επαφή αυτή επιτυγχάνεται είτε περπατώντας απλώς με γυμνά πόδια στο έδαφος είτε ερχόμενοι σε επαφή με ειδικές συσκευές-αγωγούς που μας μεταφέρουν την ενέργεια από το έδαφος ενώ εμείς καθόμαστε, δουλεύουμε ή κοιμόμαστε.

• Αυτές οι συσκευές «εσωτερικού χώρου» είναι συνδεδεμένες μέσω καλωδίου με μια σωστά γειωμένη πρίζα στο σπίτι, στο γραφείο κλπ ή με μια κατάλληλα γειωμένη μεταλλική ράβδο έξω. Οι συσκευές που διατίθονται για τη γείωση είναι ειδικά βαμβακερά σεντόνια και μαξιλάρια που επιτρέπουν να κοιμάσαι «γειωμένος» στο κρεβάτι σου, μαξιλάρια για την καρέκλα του γραφείου ή το πάτωμα που επιτρέπουν να δουλέυεις ή να χαλαρώνεις «γειωμένος» καθώς και ταινίες Velcro, συνδεδεμένες με γείωση, που τοποθετούνται στο σώμα σε συγκεκριμένα σημεία πόνου και φλεγμονών. Οι ταινίες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα στις έρευνες για τη Γείωση και έχουν εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα.

• Εκατοντάδες άνθρωποι – ενήλικες και παιδιά- έχουν επωφεληθεί από αυτές τις συσκευές για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι εμπειρίες τους, όπως καταγράφονται στο βιβλίο, είναι εντυπωσιακές. Ποδηλατικές ομάδες στο Tour De France χρησιμοποίησαν υπνόσακους με γείωση και είδαν, εντυπωσιακά γρηγορότερη από το συνηθισμένο, ανάρρωση από τραυματισμούς και σωματική εξάντληση.

Όλοι ζούμε και λειτουργούμε σε έναν ηλεκτρικό πλανήτη και ο καθένας μας είναι ένα σύνολο δυναμικών ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Μέσα στο πολύπλοκο σώμα μας, τρισεκατομμύρια κύτταρα λαμβάνουν και μεταδίδουν ενέργεια στα πλαίσια των καθορισμένων βιοχημικών λειτουργιών τους. Η τροφοδοσία των θρεπτικών στοιχείων και του νερού στα κύτταρα ρυθμίζεται από ηλεκτρικά πεδία και κάθε τύπος κυττάρου έχει ένα φάσμα συχνοτήτων στο οποίο λειτουργεί. Η καρδιά, ο εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα, οι μύες και το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι έξοχα παραδείγματα ηλεκτρικών υποσυστημάτων που λειτουργούν μέσα στο βιοηλεκτρικό σώμα μας. Η αλήθεια είναι πως όλες μας οι κινήσεις, συμπεριφορές και πράξεις ενεργοποιούνται με ηλεκτρισμό. Η έρευνα για την Γείωση δείχνει πως η σύνδεση με τη Γη ενεργοποιεί την άμεση αλλαγή των λειτουργιών του σώματος με βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, του νευρικού και ανοσοποπιητικού συστήματος καθώς και της λειτουγίας των μυών.

• Όλα τα ηλεκτρικά συστήματα και συσκευές είναι γειωμένες, δηλαδή είναι ισοσταθμισμένες από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Χωρίς γείωση, οι συσκευές δεν θα λειτουργούσαν σωστά. Παρομοίως, όταν είναι σε επαφή με τη Γη, το σώμα λαμβάνει ένα ηλεκτρικό σήμα που ομαλοποιεί και ισοσταθμίζει τα πολλαπλά βιολογικά του συστήματα και μηχανισμούς. Το σήμα αυτό επίσης φαίνεται να είναι πηγή αρνητικά φορτισμένων ελεύθερων ηλεκτρονίων που υπάρχουν σε απεριόριστη ποσότητας στην επιφάνεια της Γης. Το στοιχείο που μελέτησαν οι επιστήμονες στην έρευνα για τη γείωση, είναι πως η μεταφορά αρνητικά φορτισμένων ηλεκτρονίων στο σώμα φαίνεται να εξουδετερώνει τα θετικά φορτισμένα ηλεκτρόνια των ελεύθερων ριζών τα οποία μετά από χρόνια φλεγμονώδη δραστηριότητα οδηγούν σε πολλές κοινές ασθένειες. Θεωρούμε πως το καλύτερο αντιφλεγμονώδες πάνω στον πλανήτη, είναι ο ίδιος ο πλανήτης! Περαιτέρω πιστεύουμε πως μια καταστρεπτική χρόνια φλεγμονή μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας αρνητικών ηλεκτρονίων, η οποία αποκαθίσταται με την επαφή μας με την αστείρευτη δεξαμενή ελεύθερων ηλεκτρονίων της Γης.

Όπως το φως του ήλιου μας προσφέρει την βιταμίνη D, η Γη μας προσφέρει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που ονομάζεται βιταμίνη G (Ground=έδαφος). Τον θεωρούμε ως έναν αγνοημένο παράγοντα πρόκλησης της νόσου, ένα στοιχείο που λείπει. Ο Gary Schwartz, PhD, καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δείχνει ότι η Γείωση μπορεί να είναι τόσο θεμελιώδους σημασίας όσο το φως του ήλιου, ο αέρας, το νερά και τα θρεπτικά συστατικά.

Η συναρπαστική ανακάλυψη της Γείωσης

Σε όλη την ιστορία, διάφοροι πολιτισμοί ανά τον κόσμο τίμησαν τη σύνδεση με την Γη και περιέγραψαν την ενέργειά της με διάφορους τρόπους. Σε κάποιους από εσάς μπορεί να είναι γνωστή ως Qi στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και Prana στην Αγιουρβέδα.

Μέχρι τώρα, τα σημαντικά οφέλη αυτής της ενέργειας για την υγεία έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό άγνωστα. Χάρη στην περιέργεια και την επιμονή του Clinton Ober, ενός πρωτοπόρου του κλάδου της καλωδιακής τηλεόρασης, τα οφέλη αυτά έρχονται στην επιφάνεια. Ο Ober ήταν επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας εγκαταστάσεων συστημάτων καλωδιακής τηλεόρασης στην Αμερική. Το 1993, σε ηλικία 49 ετών και στο απόγειο της καριέρας του, αρρώστησε βαριά όταν ένα απόστημα σχεδόν κατέστρεψε το συκώτι του. Όταν ανέκτησε την υγεία του αποφάσισε να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του και να ψάξει για έναν ανώτερο σκοπό στη ζωή του. Ταξίδεψε σε όλες τις ΗΠΑ για τέσσερα χρόνια ψάχνοντας όπως έλεγε ο ίδιος «για την αποστολή του». Μια μέρα στη Σεντόνα της Αριζόνα, καθισμένος σε ένα παγκάκι στο πάρκο, βλέποντας τους περαστικούς να πηγαινοέρχονται, παρατήρησε πως όλοι φορούσαν παπούτσια με συνθετική σόλα. Αναρωτήθηκε αν τα συγκεκριμένα παπούτσια που αντκατέστησαν τα δερμάτινα από το 1960 και μετά, μπορεί να είχαν κάποια επίδραση στην υγεία. Συνειδητοποίησε πως ο ίδιος αλλά και οι περισσότεροι περαστικοί ήταν «μονωμένοι» από την ηλεκτρική ενέργεια της Γης. Η σκέψη του πήγε πίσω, στα χρόνια που δούλευε στην καλωδιακή τηλεόραση. Πριν την καλωδιακή τηλεόραση, η εικόνα της τηλεόρασης συχνά χάλαγε λόγω κηλίδων, «χιονιών» ή από παράσιτα που προκαλούνταν από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Στην καλωδιακή εποχή, τα συστήματα σε κάθε σπίτι ήταν γειωμένα και θωρακισμένα και η μετάδοση του σήματος γίνεται μέσω καλωδίου ώστε να αποτρέπονται παρεμβολές εξωτερικών σημάτων. Το καλώδιο αποτελείται από ένα εσωτερικό αγωγό χαλκού, ένα στρώμα μόνωσης και το εξωτερικό κάλυμμα. Αυτό το κάλυμμα είναι συνδεδεμένο στη Γη,σε μια ράβδο γείωσης. Αυτή είναι η βασική αρχή της γείωσης, της σύνδεσης δηλαδή των ηλεκτρικών συστημάτων των σπιτιών και κάθε κτιρίου με το ενεργειακό πεδίο της Γης, με σκοπό την σταθερότητα και την προστασία από τα ελεύθερα ηλεκτρικά φορτία.

Ο Ober αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε άραγε αυτή η ενέργεια να προστατεύσει τον ανθρώπινο οργανισμό από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) του περιβάλλοντος που πολλοί θεωρούν ύπουλα και επικίνδυνα για την υγεία; Θα μπορούσε να παράσχει σταθερότητα στο σώμα; Ήξερε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι καλός αγωγός του ρεύματος. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει ένα απλό πείραμα στον εαυτό του. Τοποθέτησε ένα μεταλλικό πλέγμα πάνω στο κρεβάτι του. Συνέδεσε πάνω στο πλέγμα ένα καλώδιο με κλιπ και έριξε το καλώδιο έξω από το παράθυρο όπου το συνέδεσε σε μια ράβδο γειωμένη στο έδαφος. Στη συνέχεια ξάπλωσε πάνω στο πλέγμα μετρώντας την τάση στο σώμα του. Τότε βρήκε πως όσο ήταν «γειωμένος» πάνω στο πλέγμα, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είχαν εξαφανιστεί και η τάση του σώματός του ήταν κοντά στο μηδέν. Χωρίς να το καταλάβει αποκοιμήθηκε και ξύπνησε το επόμενο πρωΐ. Είχε κοιμηθεί για πρώτη φορά χωρίς παυσίπονα μετά από πολλά χρόνια που ταλαιπωρείτο από ανυπόφορους πόνους και αϋπνίες.

Επανέλαβε το πείραμα κάθε νύχτα για μια εβδομάδα. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια και επιπλέον οι πόνοι του μειώθηκαν σημαντικά. Αποφάσισε να μιλήσει στους φίλους του για το πείραμά του και τότε αυτοί του ζήτησαν να τους φτιάξει ένα μεταλλικό πλέγμα για τα κρεβάτια τους. πράγμα που φυσικά δέχτηκε. Τα αποτέλέσματα ήταν ίδια και για αυτούς. Καλύτερος ύπνος και λιγότεροι πόνοι.

Επικοινώνησε με ερευνητές πανεπιστημίων προκειμένου να πάρει μια εξήγηση αλλά κανείς δεν γνώριζε κάτι για αυτό και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το μελετήσει. Αποφασισμένος να βρει μόνος του απαντήσεις και έχοντας πάρει πολύτιμες συμβουλές από προπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου, ξεκίνησε την επιστημονική οδύσσειά του, αν και δεν ήταν επιστήμονας ο ίδιος. Δώδεκα χρόνια μετά, συνεχίζει ακόμα. Έχει οργανώσει και εμπνεύσει δεκάδες μελέτες ειδικών επιστημόνων οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις διαπιστώσεις του για βελτίωση του ύπνου και μείωση των πόνων. Κατέδειξαν με σαφήνεια ότι η Γείωση έχει ισχυρή επιρροή στη λεπτή ισορροπία μεταξύ της υγείας και της ασθένειας, καθώς και στο προσδόκιμο ζωής. Στη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, ανάπτυσσε και βελτίωνε συνεχώς συστήματα Γείωσης για επιστημονικές μελέτες αλλά και για χρήση από ιδιώτες που ενδιαφέρθηκαν.

Ομαλοποίηση μέσω Γείωσης

Για μένα, η ιδέα της επανασύνδεσης με τη Γη, αποκάλυψε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά μυστικά της φύσης. Προσωπικά διαπίστωσα άμεση διακοπή του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών που αντιμετώπιζα όταν άρχισα να κοιμάμαι «γειωμένος» πριν από δύο χρόνια. Πλέον κοιμάμαι «γειωμένος» είτε βρίσκομαι σπίτι είτε σε ταξίδια. Με τον καιρό, το ενοχλητικό ξύπνημα τη νύχτα για ούρηση, συνηθισμένο φαινόμενο για ανθρώπους στην ηλικία μου (72) έχει σταδιακά ελατωθεί. Άλλες φορές ξυπνάω μόνο μια φορά και άλλες καθόλου. Ανάλογη βελτίωση έχει και η σύζυγός μου που ταλαιπωρείται από μυοσκελετικά προβλήματα

Για να αντιληφθείτε μόνοι σας την εμπειρία της γείωσης, απλώς καθίστε ή περπατήστε ξυπόλυτοι στο γρασίδι, στο χώμα ή στην άμμο, δηλαδή σε επιφάνειες-καλούς αγωγούς. Ξύλο, άσφαλτος και πλαστικό δεν είναι καλοί αγωγοί. Σταθείτε για τουλάχιστον μισή ώρα και στο τέλος θα παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε πιο ήρεμοι και αν είχατε κάποιο πόνο όταν ξεκινήσατε θα έχει μειωθεί και ίσως θα έχει εξαφανιστεί.

Ο βιοφυσικός James Oschman, PhD, κορυφαίος ειδικός και συγγραφέας για την ενεργειακή ιατρική, συνοψίζοντας αναφέρει: 
«Τη στιγμή που τα πόδια σας πατάνε στη Γη ή συνδέεστε με αυτή μέσω καλωδίου, αλλάζει η ψυχολογία σας. Ξεκινά αμέσως η ομαλοποίηση του οργανισμού και η αντιφλεγμονώδης λειτουργία του σώματός σας. Οι άνθρωποι εμφανίζουν διαρκώς φλεγμονές επειδή είναι αποσυνδεδεμένοι από τη Γη, την πηγή των ηλεκτρονίων που μπορούν να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν την καταστροφή των κυττάρων τους.»
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο (είναι μόνο στα αγγλικά) και να βρείτε λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται αλλά και τις εντυπώσεις ανθρώπων που δοκίμασαν τη μέθοδο της γείωσης.

Τα οφέλη της Γείωσης

Για περισσότερο από δέκα χρόνια, οι έρευνες για τη Γείωση αλλά και οι πληροφορίες από ανθρώπους που δοκίμασαν τη μέθοδο της Γείωσης έχουν δείξει ένα πλήθος θετικών επιδράσεων. Μερικές από αυτές είναι:
 • • Μείωση έως και εξάλειψη των συμπτωμάτων πολλών φλεγμονοδών νοσημάτων
 • • Μείωση έως και εξάλειψη χρόνιων πόνων
 • • Καλύτερος ύπνος και εξάλειψη αϋπνίας
 • • Αυξημένη ενέργεια
 • • Λιγότερο στρες και περισσότερη ηρεμία
 • • Ομαλοποίηση των βιολογικών ρυθμών του σώματος
 • • Πιο αραιό αίμα, βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και της κυκλοφορίας
 • • Ένταση των μυών και ανακούφιση από πονοκεφάλους
 • • Προστασία από ηλεκτρομαγνητικά πεδία
 • •Ταχύτερη ανάρρωση και ανάκαμψη μετά από τραυματισμούς και έντονη αθλητική δραστηριότητα
vickytoxotis.blogspot.com

Δάνεισέ μου ένα ζώο


«Θα ήθελα να σου δανείσω ένα ζώο», είπε ο Θεός. «Για να το αγαπάς όσο ζει και να το θρηνήσεις όταν πεθάνει.

Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα μείνει για πάντα κοντά σου, ό,τι είναι πάνω στη γη επιστρέφει κάποια στιγμή πίσω.

Θα το προσέχεις όμως για το χατήρι μου έως ότου το καλέσω πίσω;

Θα σε μαγέψει με όσα θα κάνει για να σου δείχνει την αγάπη του, κι ακόμα κι αν μείνει μαζί σου για λίγο καιρό, θα έχεις τις θύμησες να σε παρηγορούν.

Είσαι διατεθειμένος να του δώσεις όλη σου την αγάπη και να μην σκεφτείς ότι όλα έγιναν για το τίποτα;

Και να μη με μισήσεις όταν το καλέσω πίσω, σπίτι;»

Η καρδιά μου απάντησε:

«Κύριε, ας γίνει έτσι! Θα πάρω το ρίσκο του επερχόμενου πόνου για χάρη της ευτυχίας που θα μου δώσει αυτό το ζώο.

Θα το προστατεύω και θα το αγαπώ για όσο καιρό μου το εμπιστευτείς.

Για τις ευτυχισμένες στιγμές που θα γνωρίσω θα σου είμαι για πάντα ευγνώμων.

Κι αν το καλέσεις κοντά σου νωρίς, νωρίτερα απ' ό,τι θάθελα, θα δεχτώ τη λύπη και θα προσπαθήσω να καταλάβω.

Κι όταν το αγαπημένο μου ζώο γυρίσει κοντά σου, στείλε μου μία άλλη ψυχούλα να την αγαπώ και να την προστατεύω, για όσο καιρό την αφήσεις κοντά μου».

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Χορτοφάγος Πάμελα Άντερσον - Φιλανθρωπικό έργο και ακτιβισμός

Η Άντερσον είναι χορτοφάγος, συνήγορος για τα δικαιώματα των ζώων και ενεργό μέλος της οργάνωσης προστασίας των ζώων ¨ Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων¨(PETA), παίρνοντας μέρος σε πολλές εκστρατείες για τα δικαιώματα των ζώων. Έγινε χορτοφάγος στην πρώιμη εφηβική ηλικία, όταν είδε τον πατέρα της να καθαρίζει ένα ζώο που είχε κυνηγήσει.
Μια από τις εκστρατείες της Άντερσον ως μέλος της PETA ήταν ενάντια στη χρήση γούνας. Το 1999 έλαβε το πρώτο βραβείο Linda McCartney για τους προστάτες των δικαιωμάτων των ζώων, σε αναγνώριση της εκστρατείας της. Το 2003 γδύθηκε για τη διαφημιστική εκστρατεία της PETA με τίτλο «Καλύτερα να μείνω γυμνή παρά να φορέσω γούνα». Στις 28 Ιουνίου του 2006 πόζαρε γυμνή σε κοινή θέα με άλλους διαδηλωτές στη μπουτίκ της Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ στο Λονδίνο. Ήταν μια εορταστική εκδήλωση πριν τα ανθρωπιστικά βραβεία της PETA.
Το 2001 κυκλοφόρησε ένα έγγραφο με την υποστήριξη της εκστρατείας της PETA κατά της εταιρίας Kentucky Fried Chicken, δηλώνοντας ότι : ¨Αυτό που κάνει η KFC σε 750 εκατομμύρια κοτόπουλα κάθε χρόνο δεν είναι πολιτισμένο ή αποδεκτό.¨ Αργότερα έκανε ένα βίντεο για την μεταχείριση της KFC στα κοτόπουλα. Τον Ιανουάριο του 2006, η Άντερσον ζήτησε από τον Κυβερνήτη του Κεντάκι να αφαιρεθεί μια προτομή του Κόλονελ Σάντερς, του ιδρυτή της KFC, αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε ακόμη κι όταν πρόσφερε σε ανταλλαγή τη δική της προτομή.
Έχει επίσης αγωνιστεί κατά του κυνηγιού της φώκιας στον Καναδά. Τον Μάρτιο του 2006, ζήτησε να μιλήσει στον Καναδό πρωθυπουργό για το ετήσιο κυνήγι φώκιας, αλλά της αρνήθηκε. Τον Μάιο του 2006 έκανε δημοσκόπηση σε τυχαία άτομα στο δρόμο για τη γνώμη τους σχετικά με το καναδικό κυνήγι φώκιας. Τέλος, έγραψε μια ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα προτρέποντας τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.
Περισσότερα: el.wikipedia.orgΣάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Έμαθα να ταΐζω πάντα πρώτα τα ζώα - Tα ζώα δεν λένε ψέματα. Τα ζώα ως οδηγούς της ψυχής

«(...)Το πώς φερόμαστε στα ζώα καθρεφτίζει ποιοι είμαστε –τους φόβους, τις χαρές, τα όνειρα, τις πράξεις μας– σε κάθε άλλον τομέα της ζωής μας. (...) Γιατί θεωρώ τα ζώα ως οδηγούς της ψυχής; Γιατί η αγάπη για τα ζώα είναι ο εαυτός μου. Κάθε άτομο έχει ένα και μοναδικό πάθος ή ψυχική φωνή που δεν μπορεί –ούτε πρέπει– να αγνοηθεί. Αλλά πιστεύω ότι σ’ εκείνους οι οποίοι, όπως εγώ, νιώθουν βαθιά έλξη προς τα ζώα, τα τελευταία προσφέρουν ένα πλούσιο και ανταποδοτικό μονοπάτι προς την προσωπική αφύπνιση και μια ζωή πιο γνήσια και εμποτισμένη από την ψυχή».Η εισαγωγή του βιβλίου της Σούζαν Τσέρνακ Μακελρόι τα λέει όλα. Το ίδιο και η αφιέρωση του βιβλίου της: «Στη μητέρα μου Ερμίν Τσέρνακ, που με έμαθε να ταΐζω πάντα πρώτα τα ζώα».
Τα «Φάρμα Μπράιτσταρ: ανάμεσα σε δυο ποτάμια», «Μια ευλογία από τα ζώα», «Μια γλώσσα της καρδιάς: επικοινωνία με τα ζώα», «Υπηρεσία», «Αγγελιαφόροι, όνειρα και οράματα» είναι μερικά από τα κεφάλαια του υπέροχου αυτού βιβλίου, που περιλαμβάνει (εκτός των άλλων) «ενθαρρυντικές και γενναιόδωρες ιστορίες» αναγνωστών της, τις οποίες η συγγραφέας μοιράζεται με ευχαρίστηση «μ’ ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, όπου αυτές –και τα ζώα τα οποία τιμούν– θα ζήσουν και θα διδάξουν και πάλι».
Και όπως γράφει χαρακτηριστικά και ο Τζέφρεϊ Μουσάιφ Μάσον, συγγραφέας των έργων «Dogs Never Lie about Love» και «When Εlephants Weep», στο οπισθόφυλλο: «Πρέπει να το διαβάσετε αυτό το βιβλίο! Θα ανοίξει το νου σας σε έναν εντελώς καινούργιο τρόπο σκέψης σχετικά με τα ζώα. Και, το πιο σημαντικό, θα ανοίξει την καρδιά σας, όπως άνοιξε και τη δική μου».
«Είναι αδύνατον» –συμπληρώνει– «να αντισταθείτε στη ζεστασιά και στη σοφία της μοναδικής φωνής της Σούζαν Τσέρνακ Μακελρόι. Οι ιστορίες της είναι προσωπικές, αληθινές και όμορφες. Γεμάτο σοφία και ενόραση, το βιβλίο “Τα ζώα σαν οδηγοί της ψυχής” θα σας εμπνεύσει, θα σας διδάξει και θα σας προκαλέσει».

 • Σούζαν Tσέρνακ Mακελρόι
 • «Tα ζώα σαν οδηγοί της ψυχής»,
 • εκδόσεις «Κέδρος»,
 • σελ. 309, τιμή 11,92
Αργυρώ Κ. Μώρου
Ελευθεροτυπία

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ 1η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Αθήνα: ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ


Η 1η διεθνής έκθεση γούνας στην Αθήνα έρχεται «να εγκαινιάσει μία εποχή» όπου η μαζική δολοφονία και το εμπόριο γουνοπτωμάτων γίνονται αντικείμενο επίδειξης και η εντατική κακοποίηση ζώων αξιώνει (και λαμβάνει) τις χορηγίες του ίδιου του κράτους. Σκοπός του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών που διοργανώνει την έκθεση είναι η επέκταση της ελληνικής γουνοποιίας. Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται, η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εμπορίου γούνας στον κόσμο!

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται με τον πιο βάναυσο τρόπο, ως οι «πρώτες ύλες» της βιομηχανίας γούνας. Αλεπούδες, κουνέλια, μινκ, κάστορες, ρακούν, λύγκες, τσιντσιλά, σκίουροι, ενυδρίδες,σκύλοι και γάτες θα κακοποιηθούν, θα σφαχτούν και θα γδαρθούν πολλές φορές ζωντανά, για να φτιαχτεί ένα κομμάτι ρουχισμού! Όμοια με άλλες φάρμες ζώων σε εντατικό περιορισμό, οι μέθοδοι παραγωγής που χρησιμοποιούνται στα εκτροφεία γούνας σχεδιάζονται μόνο για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος. Για να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες, οι γουναράδες στριμώχνουν τα ζώα σε μικρά συρμάτινα κλουβιά, όπου δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα από μερικά βήματα μπρος και πίσω. Ο βασανιστικός περιορισμός πλασμάτων που αγαπούν το νερό και την κίνηση, οδηγεί τα ζώα συχνά στην τρέλα και τον αυτοακρωτηριασμό -δαγκώνουν το δέρμα, τις ουρές, και τα πόδια τους- και μανιωδώς βηματίζουν κάνοντας κύκλους ασταμάτητα. H απόγνωση της ζωής σε ένα κλουβί μπορεί να κάνει τα ζώα μέχρι και να κανιβαλίσουν τους συντρόφους τους στα κλουβιά, ως αντίδραση στο βιασμό και την ταπείνωση της φύσης τους. Για να σκοτώσουν τα ζώα χωρίς να καταστρέψουν τη γούνα τους, οι γουναράδες συνήθως τα πνίγουν, τα χτυπούν ή τα σφυροκοπούν μέχρι θανάτου. Τα ζώα σε εκτροφεία γούνας μπορεί να θανατωθούν με αέρια, πρωκτική ηλεκτροπληξία ή με δηλητηριασμό με στρυχνίνη, ασφυκτιώντας με επίπονους και δυνατούς σπασμούς. Τα μικρά ζώα μπορεί να στριμωχτούν σε κιβώτια και να δηλητηριαστούν με την καυτή εξάτμιση ενός φορτηγού, ενώ οι θάλαμοι αποσυμπίεσης, και το σπάσιμο του λαιμού είναι άλλες κοινές μέθοδοι δολοφονίας στα βιομηχανικά εκτροφεία γούνας. Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και πολλά ζώα "ξυπνούν" ενώ τα γδέρνουν.

Οι καταναλωτές πρέπει να ξέρουν ότι κάθε γούνινο παλτό, επένδυση, ή κομμάτι φινιρίσματος αντιπροσωπεύει το βασανισμό των ζώων, είτε αυτά είχαν εκτραφεί ή παγιδευτεί, ή ακόμα κι αν ήταν αγέννητα. Αυτή η φρικαλεότητα θα σταματήσει μόνο όταν ο κόσμος αρνηθεί να αγοράσει ή να φορέσει γούνα κι όταν το κράτος σταματήσει να επιδοτεί τους εκτροφείς.

Την ώρα που κυριαρχούν τα οικονομικά προβλήματα, η κοινωνική ανισότητα και η φτώχεια, μια διεθνής έκθεση γουνοπτωμάτων έρχεται μόνο να προκαλέσει με πανάκριβα είδη αιμοσταγούς πολυτελείας, κάνοντας επίδειξη σπατάλης, ενώ τρέφεται από τις κρατικές επιδοτήσεις και τα χρήματα των φορολογούμενων! Οι υποτιθέμενοι οικολόγοι και προστάτες των ειδών, γουναράδες, είναι αυτοί που έχουν εξοντώσει τα γουνοφόρα ζώα και αυτοί που βγάζουν τα βρώμικα λεφτά τους από βουνά πτωμάτων.

Αυτό το χυδαίο εμπόριο, που τρέφεται από έναν πρόστυχο καταναλωτισμό, εμπνέει την ασέβεια προς τη φύση και τα ζώα και συνηγορεί υπέρ μίας σπάταλης, απάνθρωπης κι ανήθικης κοινωνίας.

Τα ζωντανά, αισθανόμενα πλάσματα δεν ανήκουν σε εκτροφεία και σφαγεία, ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ομορφιά δεν είναι ούτε η μόδα τους, ούτε τα άψυχα γουνοδέρματα.
Ομορφιά είναι τα ζώα να ζουν ελεύθερα στην άγρια φύση.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στις 26 Μαρτίου 2011 στις 12:00 μ.μ.
στο εκθεσιακό κέντρο ExpoAthens στην Ανθούσα.
(Λεωφορείο Α5 από Ακαδημίας στάση Στροφή Ανθούσας, Μetro [μπλέ γραμμή - στάση Παλλήνη], έξοδος 14 Αττικής οδού)

Προσυγκέντρωση στις 10:30 στο metro της πλατείας Συντάγματος

Ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων. Ενάντια στη βάναυση βιομηχανία της γούνας.
Υπέρ της απελευθέρωσης όλων των ζώων
Για την κατάργηση κάθε κλουβιού ορατού και μη

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Παγκόσμιο φόρουμ γούνας - ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΟΔΑ ΒΑΜΠΙΡ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΟΥΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΓΔΕΡΝΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ - Φιλόζωοι πληρώνουν για δολοφονίες! (Σπάνιο φωτογραφικό υλικό)

Μετά το πρώτο «παγκόσμιο φόρουμ γούνας» που έγινε στην Καστοριά τον Οκτώβριο του 2009, με χορηγίες της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και άλλων, αλλά και υπό το άγρυπνο βλέμμα-προστασία της ελληνικής αστυνομίας ΚΑΙ της ασφάλειας, το σκηνικό επαναλαμβάνεται στην Αθήνα.

Στις 26-28 Μαρτίου 2011 οι δολοφόνοι της Καστοριάς -και της υπόλοιπης Ελλάδας- διοργανώνουν το FUR EXCELLENCE IN ATHENS για να προωθήσουν την πώληση υπολειμμάτων δολοφονημένων ζώων σε ολόκληρο τον κόσμο. Κρυφός τους πόθος -και φανερός στόχος- είναι να κάνουν την Ελλάδα κόμβο στο παγκόσμιο εμπόριο νεκρής γούνας.

Στην προσπάθειά τους αυτή, διάνοιες του marketing αποφάσισαν να ενώσουν τα μονοψήφια IQ τους και δημιούργησαν αυτό:«Αν η γούνα μπορούσε να διαλέξει ετικέτα, θα διάλεγε την ελληνική». Σαν να μας λένε δηλαδή, ότι αν το πτώμα μπορούσε να διαλέξει δολοφόνο, θα διάλεγε έναν Έλληνα…

Την εκδήλωση της Αθήνας, όπως και όλες τις αντίστοιχες του παρελθόντος, προωθεί το Κέντρο Ελληνικής Γούνας, ένας «ένας οργανισμός που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ιδρύθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, από τον ΕΟΜΜΕΧ, το 1990. Αποτελεί Δημόσια Επιχείρηση και Οργανισμό (ΔΕΚΟ) και λειτουργεί ως θυγατρική του ΕΟΜΜΕΧ, με έδρα την Καστοριά».

Με άλλα λόγια, τους πληρώνουμε εμείς και όλοι εσείς. Θέλετε να μάθετε ποιους πληρώνετε;

1. Πρόεδρος - Κράγια Αικατερίνη του Γεωργίου, Επιχειρηματίας - Οικονομολόγος,

2. Αντιπρόεδρος - Κατσαούνης Νικόλαος του Βασιλείου, Καθηγητής - Πρώην Δήμαρχος Ασκίου,

3. Διευθύνων Σύμβουλος - Χριστοφορίδης Νικόλαος του Χρήστου, Γουνοποιός,

4. Μέλος - Δίτσιος Ναούμ του Τρύφων, Βυρσοδέψης,

5. Μέλος - Κοβατσιάδης Χρήστος του Γεωργίου, Επιχειρηματίας,

6. Μέλος - Μαλέας Γεώργιος του Βασιλείου,

7. Μέλος - Παπαχαρίσης Λάζαρος του Επαμεινώνδα, Εκτροφέας.

Αυτοί αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελληνικής Γούνας. Βέβαια, τα χρήματα των φιλόζωων καταλήγουν στις τσέπες των δολοφόνων με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο πληρώνουμε τους μισθούς τους, όχι μόνο πληρώνουμε τους μπάτσους που προστατεύουν τις εκδηλώσεις τους, αλλά τους πληρώνουμε ΚΑΙ μέσα από τη διαφήμιση που με δικά μας χρήματα τοποθέτησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο site που στήθηκε για το FUR EXCELLENCE IN ATHENS.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους μας, σε όλους τους φιλόζωους που χρηματοδοτούμε χιλιάδες δολοφονίες ζώων κάθε χρόνο για να κονομάνε κάτι φάτσες σαν αυτές.


Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΓ Γιάννης Σαμαράς

Ο ειδικός διοικητικός σύμβουλος του ΣΕΓ Νίκος Παναγιώτου

Ο υπεύθυνος πωλήσεων της έκθεσης Γιώργος Ζώης
 
Ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου γουνοποιών "Ο Προφήτης Ηλίας", Κώστας Μαλεγκάνος

Νέο "αίμα": Ο οικονομολόγος-γουνοποιός Γιώργος Χατζησυμεωνίδης
με τον φίλο του -γουνοποιό επίσης- Χαράλαμπο ΓιώραΟι υποψήφιοι για την περιφέρεια Δ.Μακεδονίας, Απόστολος Κιοσές και Γιάννης Παπαϊορδανίδης
Το "ιερό τέρας" της ελληνικής πολιτικής σκηνής, βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας,
με τον Σούλη Γιώρα


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Γεώργιος ΝτίναςΕλεάννα Πορετσάνου, Ντότα Τούσκα: Γραμματειακή υποστήριξη του ΣΕΓ

Και διάφοροι άλλοι "φιλόζωοι":

Οι φωτογραφίες είναι από εκδήλωση που έκανε πριν από 2 μήνες, παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών για να γιορτάσει προκαταβολικά την εκδήλωση που γίνεται φέτος το Μάρτιο στην Αθήνα.


Δημήτρης Τσιουχαδάρης, ο νέος πρόεδρος
του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών

Πριν από λίγες εβδομάδες, νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών ανέλαβε ο Δημήτρης Τσιουχαδάρης.

Μόλις έμαθε ότι οι Νορβηγοί απαγόρευσαν τη χρήση γούνας στις επιδείξεις μόδας, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό: «Όλοι γνωρίζουμε πως κινείται ο χώρος της μόδας. Δεν μπορεί να μιλάει για ηθικές αξίες. Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για τον κλάδο, σε μια χώρα, όμως, που το οικολογικό κίνημα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο».

Και συνέχισε: «Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε επιθέσεις από τέτοιου είδους ψευτοκινήματα και οικολογικές συμπεριφορές. Συλλογικά οι φορείς θα πρέπει σε παγκόσμιο επίπεδο να στοχεύσουν στην ανάδειξη του οικολογικού χαρακτήρα της γούνας. Εμείς ως ΣΕΓ και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης στην Αθήνα προωθούμε το “Fur is Green”».

http://damonoukos.blogspot.com/

International Day of Protest for ALL Animal Suffering Issues

Τα «Γκουαντάναμο» των ζώων  
Ελευθεροτυπία , 11/2/2008 


30.000.000 ζώα θανατώνονται ετησίως για το τρίχωμα και το δέρμα τους.

Η Αφάνταστος ο πόνος στα «Γκουαντάναμο» των ζώων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γούνινο παλτό, που ισοδυναμεί με τη φρικτή θανάτωση έως και 400 ζώων.
Περίπου 10.000.000 λύγκες, αρκτικές κόκκινες και ασημένιες αλεπούδες, ρακούν, κογιότ, σκίουροι, βιζόν, μινκ, μαύρες αρκούδες και άλλα θηλαστικά πιάνονται κάθε χρόνο στο φυσικό τους περιβάλλον. Ξεπερνούν τα 30.000.000 τα ζώα που εκτρέφονται και θανατώνονται ετησίως για το φυσικό τους τρίχωμα και το δέρμα τους.
Οι μέθοδοι θανάτωσης, κτηνώδεις. Μόνο και μόνο για να διατηρηθεί η γούνα σε καλή κατάσταση πολλά από τα άτυχα ζώα, προκειμένου να γλιτώσουν αυτοακρωτηριάζονται όταν συλλαμβάνονται στα δόκανα θανάτου. Πεθαίνουν όμως από αιμορραγία, αφού αφήνουν το ένα ή δύο από τα μέλη τους στην παγίδα ή παθαίνουν γάγγραινα υποφέροντας μέχρι το τέλος.

Αυτό όμως δεν βόλευε τους κυνηγούς, λέει η Ρόζα Μηνακούλη από τους πολίτες για τα δικαιώματα των ζώων ΠΟΦΥΖΩ, γι' αυτό ανακάλυψαν έναν τρόπο για να μη χάνουν το θήραμά τους.

«Ειδικές παγίδες,ανυψώνονται αμέσως μόλις φυλακίσουν στα κοφτερά σιδερένια δόντια τους το ζώο που ούτε το "δικαίωμα" του αυτοακρωτηριασμού έχει, καθώς κρέμεται ανήμπορο αιμορραγώντας μέχρις ότου έρθουν οι κυνηγοί». Μετά αρχίζουν άλλα βασανιστήρια με χτυπήματα μπαστουνιού για τα μικρότερα και με κλοτσιές στο θώρακα μέχρι θανάτου για τα μεγαλύτερα από την μπότα των κτηνών που θέλουν να λέγονται άνθρωποι. Στα εκτροφεία συνεχίζεται ο πόνος: Προκειμένου η γούνα να έχει τη φυσική της εξέλιξη, τα τοποθετούν σε συρμάτινα κλουβιά σχεδόν ακίνητα, εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, βροχή, χιόνι, παγετό. Οταν περάσουν 7 έως 8 βασανιστικοί μήνες στα κλουβιά, που έχουν επίσης συρμάτινο υπερηψωμένο πάτο για να μην καθαρίζονται από τα περιττώματα, τότε τα βγάζουν ένα-ένα και εφαρμόζουν τους εξής τρόπους θανάτωσης: Με χτυπήματα από σφυρί στο κεφάλι, ή στην μουσούδα ασφυξία με τοξικό αέριο, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, πνίξιμο από κρεμάλα. Ολα αυτά, με το επιχείρημα ότι έτσι παραμένει άθικτη η γούνα!

Στην Κίνα, τη Ρωσία και σε χώρες της Απω Ανατολής το εμπόριο γούνας ανθεί λόγω ανύπαρκτης πληροφόρησης.

Η γλώσσα των αριθμών τα λέει όλα: «Το παγκόσμιο εμπόριο της γούνας αγγίζει τα 13 δισ. δολάρια. Μεγαλύτερη καταναλώτρια γούνας είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Το 25-30% από τις γούνες που εξάγει η Κίνα προέρχεται από άγρια ζώα και το 70-75% από εκτροφεία. Το 80% των αιματηρών προϊόντων εξάγονται από το Χονγκ Κονγκ προς χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το ΠΟΦΥΖΩ ζητούν να συστρατευθείτε στον αγώνα εναντίον του εμπορίου γούνας. Στέλνετε μηνύματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecogreens.gr (για τους Πράσινους) και με επιστολές στις οργανώσεις «Δικαίωμα ζωής», Ελευθέρου Ανθρώπου 53, 165 62 Γλυφάδα, και ΠΟΦΥΖΩ, Αλκιβιάδου 24, 104 39 Αθήνα.

Επιδότηση

«Στην Ελλάδα το κέντρο γούνας ζήτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης επιδότηση για τη δημιουργία νέων εκτροφείων γουνοφόρων ζώων, αλλά εμείς», λέει η Ρόζα Μηνακούλη, «θα αντιταχθούμε και ζητάμε εσάς αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή. Στην Ιταλία οι εγκαταστάσεις βιζόν και τσιντσιλά κλείνουν (αν δεν έχουν ήδη κλείσει) χάρη στις διεθνείς κινητοποιήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων και κυρίως της LAV στη Ρώμη. Αυτό σημαίνει ότι θα σωθούν 300.000 ζώα. Επιτέλους, η ανθρώπινη ματαιοδοξία ας πάψει να είναι η αιτία της επώδυνης θανάτωσης εκατομμυρίων πλασμάτων που κατακρεουργούνται για τον καλλωπισμό μας, την ένδυσή μας, όπως προκλητικά επιμένουν να την ονομάζουν οι έχοντες συμφέροντα, οι ασυνείδητοι ή οι αφελείς».

Του Φίλη Καϊτατζή

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΟΥΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΓΔΕΡΝΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ


Από πρόσκληση ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. για συμμετοχή στη διαμαρτυρία ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 2009
 

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Ψευτοχορτοφάγοι (Χίτλερ). Ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήταν ποτέ χορτοφάγος

Μετάφραση σελίδας http://www.vita.org.ru/veg/veganstvo/pseudoveg.htm

Ο Μύθος για την χορτοφαγία του φύρερ της ναζιστικής Γερμανίας είναι αρκετά διαδεδομένος, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ που ήταν ένας εξαιρετικά υποχόνδριος τύπος με μια μανιακή εμμονή με την υγεία του δεν υπήρξε ποτέ χορτοφάγος, αν και πάντα φιλοδοξούσε να γίνει, αλλά όχι για ηθικούς λόγους συμπόνιας για τα ζώα, αλλά για λόγους καθαρά υγιεινής: λόγω προβλημάτων με την υγεία του, επίσης και από το φόβο της ασθένειας και του θανάτου (ο Χίτλερ φοβόταν τον καρκίνο και το κρέας, όπως γνωρίζουμε, είναι η κύρια αιτία του καρκίνου), καθώς και λόγω της σιχασιάς.

Αυτό επιβεβαιώνεται με την απουσία ιστορικών στοιχείων για την χορτοφαγία του Χίτλερ, και, αντιστρόφως, η αφθονία των αναφορών για τις προσπάθειές του να περιορίζει την κατανάλωση ζωικών τροφών: για παράδειγμα, αν ο Χίτλερ απέφευγε να τρώει κρέας σε καθαρή μορφή, όμως δεν δίσταζε να τρώει λουκάνικα, πατέ, ή ακόμη έτρωγε και το συκώτι των ζώων ( !) με τη συμβουλή ενός γιατρού, ή - περιφρονούσε να τρώει καραβίδια, αλλά έτρωγε ψάρια.


Από τις αρχές του 1930, σύμφωνα με την μαρτυρία του Άλμπερτ Σπέερ, ο Αδόλφος Χίτλερ άρχισε να βασανίζεται από πόνους στη δεξιά άνω κοιλιακή χώρα, οι οποίοι εμφανιζόντουσαν λίγο μετά το φαγητό. Στην περίοδο αυτή και άρχισαν οι υστερικές, αλλά ανεπιτυχείς προσπάθειες του να γίνει χορτοφάγος. 

Στα υγιεινά ερεθίσματα του Χίτλερ να γίνει χορτοφάγος αναμειγνύονται οι απόκρυφες συνιστώσες: τρελός, προσπαθώντας να ασκήσει την ιδέα του "υπερανθρώπου", θαύμαζε την ανατολική μεταφυσική στην αναζήτηση της αθανασίας, έστειλε μια αποστολή σε αναζήτηση της Σαμπάλας και προσπαθούσε ανεπιτυχώς να ακολουθήσει ένα χορτοφαγικό τρόπο ζωής ανατολικών γκουρού.


Παρά τις προσπάθειες διαστρέβλωσης ιστορίας και για να παραπλανήσουν τον μικροαστό με παραμύθια σχετικά με τη λήψη ορισμένων ανύπαρκτων νόμων για τα δικαιώματα των ζώων στη χιτλερική Γερμανία, τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο:

- οι Ναζί όχι μόνο δεν απαγόρεψαν ζωοτομία (πειράματα σε ζώα), αλλά προχώρησαν και σε περισσότερη αγριότητα σε πειράματα με ανθρώπους (δωρεάν "πειραματικό υλικό" που πρόσφεραν τα στρατόπεδα συγκεντρώσεων)

- όχι μόνο δεν απαγόρεψαν, αλλά ενθάρρυναν το κυνήγι, βάζοντας στην τάξη των ευγενών χόμπι.

- και η λεγόμενη απαγόρευση του απάνθρωπου τρόπου θανάτωσης των ζώων στα σφαγεία αφορούσε μόνο εβραϊκή μέθοδο kosher (σημ. μεταφ. - μέθοδος σφαγής), όμως αυτό δεν οφειλόταν στην ανησυχία για την παύση των βασάνων των ζώων, αλλά στην αντισημιτική προπαγάνδα

- η άγρια κακοποίησης ζώων ήταν μέρος προγράμματος εκπαίδευσης στρατιώτη SS

- ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι ο Χίτλερ εξόρισε γερμανούς χορτοφάγους, έκλεισε το 1936 μια από τις παλαιότερες στην Ευρώπη Γερμανική Ένωση Χορτοφάγων, σκοτώνοντας όλα τα μέλη της.

Ο Χίτλερ απαιτούσε από τους στρατιώτες του να συμπεριφέρονται στους εκπροσώπους των «κατώτερων φυλών», όπως στα ζώα. Παραδείγματα τέτοιων σχέσεων είναι το Άουσβιτς, Μπούχενβαλντ, Κατύν, Μπάμπι Γιαρ είναι ευρέως γνωστές.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό γεγονός: οι νεοναζί και αντι-χορτοφάγοι μιλάνε συχνά για τη ιδιόμορφη διατροφή του Χίτλερ, ονομάζοντας ψευδώς ότι είναι χορτοφαγική.
Γνωστή σε όλο τον κόσμο οργάνωση vegans ''Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (PETA) εικονογραφεί ''Το ολοκαύτωμα στο πιάτο σας'' και δείχνει μια προφανής ομοιότητα μεταξύ της βιομηχανοποιημένης κτηνοτροφίας ''σύμφωνα με όλους τους κανόνες της επιστήμης" και τον αυτοματισμό στη μηχανή εξόντωσης των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
 

Διοργανωτής εκστρατείας Matt Pressott - προέρχεται από μια εβραϊκή οικογένεια που έχασε μέλη κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος
 

Συγγραφέας, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Isaac Bashevis Singer: Στην συμπεριφορά προς τα ζώα όλοι οι άνθρωποι είναι Ναζί  και τα σφαγεία των ζώων - ίδια η Τρεμπλίνκα


Βιβλιογραφία:
The Medical Casebook of Adolf Hitler. Leonard and Renate Heston. William Kimber & Co, 1979, ISBN 0 7183 0436 5
The Nazi War on Cancer. Proctor, Robert N. Princeton University Press. 2000. P. 135—137. ISBN 0-691-07051-2
Mein Diat — Adolf Hitler's diet. Bee Wilson. New Statesman (October 9, 1998)
Hitler: Neither Vegetarian Nor Animal-lover. Rynn Berry
The Hitler Diet for Disease and War. Ralph Meyer
Συζητήσεις στο τραπέζι του Χιτλερ.
Hugh Trevor-Roper. 1941-1944 гг. Μεταφ. από αγγ..Μόσχα: ΖΑΟ Τσεντροπολυγραφ, 2005


Μετάφραση: Βασίλης Καφαταρίδης Στρατόπεδο εξόντωσης Τρεμπλίνκα