…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί να μην τρώμε κρέας - Omraam Mikhael Aivanhov. "Χράνι Γιόγκα: Το γιόγκα της Διατροφής". Μια εσωτεριστική προσέγγιση υπέρ της χορτοφαγίας

τόμος XVI, σ. 63-68

Μπορεί κανείς να είναι ένας φιλόσοφος και να θέλει να περνάει μέρα νύχτα μπροστά στα βιβλία... μπορεί να είναι τρομερά ερωτευμένος με μία γυναίκα ή έναν άνδρα... όμως η στιγμή έρχεται πάντα όπου είναι κανείς υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τα βιβλία του, ή το πρόσωπο που αγαπάει, για να φάει. Όμως, αν και οι άνθρωποι τρώνε τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα, ή και περισσότερο ακόμα, δεν κατάλαβαν ποτέ αληθινά την έννοια της λέξης «τροφή» σε όλα τα επίπεδα.

Η τροφή είναι ένα θέμα πάρα πολύ πλατύ, γιατί δεν περιορίζεται μόνον στα τρόφιμα και στα ποτά που καταναλώνουμε. Η τροφή, αφορά εξ ίσου τους ήχους, τα αρώματα, τα χρώματα. Τα όντα του αόρατου κόσμου για παράδειγμα έχουν ιδιαίτερα τη δυνατότητα να τρέφονται με αρώματα. Η συνήθεια να καίνε λιβάνι μέσα στις εκκλησίες για παράδειγμα, προέρχεται από αυτή την πολύ αρχαία γνώση ότι τα φωτεινά πνεύματα έλκονται από τις αγνές μυρωδιές, σαν αυτή του λιβανιού, ενώ τα κατα­χθόνια πνεύματα έλκονται από τις έντονες δυσοσμίες. Οι ήχοι και τα χρώματα είναι επίσης μία τροφή για τα αόρατα πνεύμα­τα και μπορούν λοιπόν να χρησιμοποιηθούν στο να τα έλξουν. Να γιατί, πολύ συχνά, παρουσιάζουν τους αγγέλους παίζοντας black μουσική και ντυμένους με ενδύματα σε ουράνια χρώματα.

Εγράφη στα Ιερά Βιβλία: «Είσθε Ναοί του Ζώντος Θεού». Δεν πρέπει λοιπόν να βρωμίζει κανείς αυτό το ναό με βρώμικες τρο­φές. Αν οι άνθρωποι γνώριζαν μέσα σε ποιά ουράνια πνευματικά εργαστήρια δημιουργήθηκαν, θα ήσαν πολύ πιο προσεκτικοί απέναντι στο ποιά τροφή μπαίνει στην κατασκευή αυτού του ναού ό­που ο ίδιος ο Θεός πρέπει να έρθει να κατοικήσει. Δυστυχώς, τρώγοντας κρέας, η πλειονότητα των ανθρώπων μοιάζει περισ­σότερο με ένα νεκροταφείο γεμάτο πτώματα απ' ό,τι μ' ένα ναό.

Κάθε όν, ζώο ή άνθρωπος, ωθείται να επιλέγει αυτή ή την άλ­λη τροφή, κι αυτή η επιλογή είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαίνου­σα. Αν θέλετε να ξέρετε ποιά είναι τα αποτελέσματα της κρεοφα­γίας, απλά πηγαίνετε να επισκεφθείτε ένα ζωολογικό κήπο και θα λάβετε αμέσως όλες τις αναγκαίες πληροφορίες. Άλλωστε δεν είναι μάλιστα καν αναγκαίο να πάτε μέχρι τους ζωολογικούς κή­πους για να κάνετε αυτή τη διαπίστωση. Βρίσκει κανείς μέσα στον κόσμο ένα σωρό είδη ανθρώπων που μοιάζουν με διάφορα ζώα, κι ακόμα και με τα ζώα που δεν βρίσκονται στα ζωολογικά πάρκα, όπως τα μαμούθ, οι δεινόσαυροι και πολλά άλλα προϊστο­ρικά τέρατα. Αλλά ας παραμείνουμε καλόκαρδοι κι ας μείνουμε μόνο στους ζωολογικούς κήπους. Θα διαπιστώσετε εκεί ότι τα μεγάλα σαρκοφάγα είναι ζώα πολύ άγρια και ότι διαχέουν γύρω τους μία απαίσια οσμή, ενώ τα χορτοφάγα έχουν συμπεριφορές πολύ πιο ειρηνικές. Η τροφή που απορροφούν δεν τα ωθεί να γί­νουν ούτε βίαια, ούτε επιθετικά, ενώ το κρέας κάνει τα σαρκοφά­γα να είναι εξαιρετικά ευερέθιστα. Είναι ακριβώς το ίδιο και με τους ανθρώπους που τρώνε κρέας, αυτοί έλκονται πολύ πιο εύ­κολα προς μία συμπεριφορά καταστρεπτική.

Πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι όταν οδηγούν τα ζώα στα σφα­γεία, αυτά διαισθάνονται έντονα τον κίνδυνο, ξέρουν τι τα περιμένεικαι νοιώθουν βαθύ φόβο. Αυτός ο φόβος προκαλεί μεγάλες διαταραχές στη λειτουργία των αδένων τους οι οποίοι εκκρίνουν εξαιτίας αυτής της έντονης ταραχής ένα αληθινό δηλητήριο. Τίποτε δεν μπορεί να εξαλείψει αυτό το φοβερό δηλητήριο που επικάθεται στον οργανισμό αυτού που τρώει το κρέας τους και ασφαλώς η παρουσία του δηλητηρίου αυτού δεν είναι καθόλου ω­φέλιμη ούτε για την υγεία του ανθρώπου αλλά ούτε και για τη μα­κροζωία του.

Η διαφορά ανάμεσα στη φυτικής προέλευσης τροφή και την τροφή που αποτελείται από κρέας ζώων έγκειται επίοτίς στην ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας που αυτά τα δύο είδη τροφής περιέχουν. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τόσο πολύ εμποτισμένα από ηλιακό φως που σχεδόν θα μπορούσε κανείς να πει ότι απο­τελούν μία συμπύκνωση του φωτός. Όταν τρώει κανείς ένα φρούτο ή ένα λαχανικό, απορροφάει ηλιακό φως που έχει αποθηκευτεί εκεί και αυτό το φως δεν αφήνει κατάλοιπα.

Ενώ το κρέας είναι σχετικά φτωχό σε περιεκτικότητα ηλιακού φωτός, να γιατί και σαπίζει πολύ γρήγορα. Έτσι, κάθε τι που σαπίζει και χαλάει πολύ γρήγορα είναι βλαβερό για την υγεία. Πέρα απ’ όλα αυτά, θα πρέπει ακόμα να ξέρετε πως κάθε τι που τρώμε σαν τροφή, που εισάγουμε στον οργανισμό μας, γίνεται μέσα μας σαν ένα εί­δος κεραίας που λαμβάνει, που έλκει δονήσεις εντεΛώς καθορι­σμένες. Αυτός είναι και ο λόγος που η κατανάλωση κρέατος κάνει να συνδέονται οι άνθρωποι με τον αστρικό κόσμο. Μέσα στο αστρικό επίπεδο βρίθουν οι οντότητες που αλληλοσπαράζονται, που αλληλοξεσκίζονται ακριβώς σαν τα θηρία και έτσι, τρώγοντας κρέας, ο άνθρωπος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με το φόβο, τη σκληρότητα, τη φιληδονία των ζώων αυτών. Αυτός που τρώει κρέας διατηρεί μέσα στο σώμα του έναν αόρατο σύνδεσμο με τον κόσμο των ζώων και θα αισθανόταν ο ίδιος τρόμο αν μπο­ρούσε να δει με τα μάτια του τα χρώματα της αύρας του.

Σκοτώνοντας τα ζώα για να τραφούν, οι άνθρωποι τους αφαι­ρούν το δικαίωμα ζωής και εξέλιξης. Κάθε άνθρωπος συνοδεύε­ται έτσι από τις ψυχές όλων εκείνων των ζώων των οποίων έφαγε τη σάρκα. Παρότι η ψυχή των ζώων δεν είναι σαν την ψυχή των ανθρώπων, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ζώα επίσης έχουν μία ψυ­χή. Αυτός που κατανάλωσε τη σάρκα ενός ζώου είναι υποχρεω­μένος να υπομένει την παρουσία αυτού του ζώου με κάποιο τρό­πο μέσα του και αυτή η παρουσία εκδηλώνεται με καταστάσεις που ανήκουν ξεκάθαρα στον κόσμο των ζώων. Να γιατί, πολλές από τις εκδηλώσεις των ανθρώπων δεν ανήκουν στην πραγματι­κότητα στο ανθρώπινο βασίλειο, αλλά στο ζωικό βασίλειο. Ο αλη­θινός άνθρωπος δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί.

Η τροφή που απορροφάμε πηγαίνει στο αίμα μας και από εκεί έλκει στοιχεία και δυνάμεις από εντελώς συγκεκριμένες οντότη­τες. Εγράφη στα Ευαγγέλια: «Εκεί όπου υπάρχουν πτώματα, εκεί μαζεύονται οι γύπες» Και αυτό είναι αληθινό και για τους τρεις κόσμους: τον φυσικό (υλικό επίπεδο), τον αστρικό (συναισθηματι­κό επίπεδο) και τον νοητικό (επίπεδο σκέψεων). Αν λοιπόν επιθυ­μείτε να είσθε υγιείς και στους τρεις κόσμους, μην έλκετε τα όρνεα εξ αιτίας των πτωμάτων. Ο Ουρανός δεν εκδηλώνεται μέσα από ανθρώπους που έχουν αφεθεί να πλημμυρίσουν από ακα­θαρσίες υλικές, αστρικές και νοητικές.

Το κρέας αντιστοιχεί λοιπόν σε ένα ιδιαίτερο στοιχείο του τομέα των σκέψεων, του τομέα των συναισθημάτων αλλά και αυτού των πράξεων. Αν για παράδειγμα ονειρευτείτε ότι τρώτε κρέας, θα πρέπει να είστε κατόπιν πολύ προσεκτικός, άγρυπνος, γιατί αυτό δείχνει ότι σύντομα θα εκτεθείτε σε συγκεκριμένους κινδύ­νους, τάσεις ή και πειρασμούς: ίσως στο να φερθείτε βίαια, ίσως στο να εγκαταλειφθείτε στη φιληδονία ή σε εγωιστικές και άδικες σκέψεις, γιατί το κρέας αντιπροσωπεύει όλα αυτά τα στοιχεία: τη βία στο υλικό επίπεδο, τη φιληδονία στο αστρικό επίπεδο και τον εγωισμό στο νοητικό επίπεδο.

Φαινομενικά, οι πόλεμοι μεταξύ των ανθρώπων, οφείλονται σε αιτίες οικονομικές, κοινωνικές ή πολιτικές, όμως στην πραγματι­κότητα, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα όλης αυτής της μαζικής παγκόσμιας σφαγής των ζώων. Ο νόμος της δικαιοσύνης είναι αμείλικτος και αναγκάζει την ανθρωπότητα να πληρώνει την εγκλη­ματικότητα της απέναντι στα ζώα, χύνοντας τόσο αίμα όσο αίμα των ζώων οι άνθρωποι χύνουν για να ικανοποιηθούν. Πόσα εκα­τομμύρια και εκατομμύρια λίτρα αίματος χύνονται κάθε τόσο πά­νω στη γη, ζητώντας από τον Ουρανό δικαίωμα εκδίκησης! Η εξάτμιση αυτού του αίματος όχι μόνο έλκει μικρόβια, αλλά δισεκα­τομμύρια καταχθόνιες οντότητες και στοιχειά από τα αόρατα επί­πεδα.

Οι άνθρωποι σκοτώνουν τα ζώα, όμως η φύση είναι ένας ορ­γανισμός και δολοφονώντας τα ζώα είναι σαν να αγγίζουν ορι­σμένους αδένες αυτού του μεγάλου οργανισμού. Τη στιγμή εκεί­νη, οι λειτουργίες του υπόκεινται σε μεταβολές και λίγο καιρό αρ­γότερα ο πόλεμος ξεσπάει κάπου μεταξύ των ανθρώπων. Ναι, γιατί έσφαξαν εκατομμύρια ζώα για να τα φάνε αγνοώντας τελεί­ως ότι όλα αυτά τα ζώα βρίσκονται σε σύνδεσμο με τους ανθρώπους και ότι ένα σωρό άνθρωποι κατόπιν θα πρέπει με τη σειρά τους να πεθάνουν εξ αιτίας αυτού του γεγονότος. Σκοτώνοντας τα ζώα, σκοτώνει κανείς τους ανθρώπους. Όλοι μιλάνε για την ει­ρήνη λέγοντας ότι επιτέλους πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για να βασιλεύσει αυτή πάνω στη γη, ότι οι πόλεμοι πρέπει να σταματή­σουν ... Όμως οι πόλεμοι θα συνεχιστούν όσο οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να σκοτώνουν τα ζώα για τροφή τους, γιατί σκοτώνοντας τα, οι άνθρωποι καταστρέφουν ταυτόχρονα κάτι μέσα στην ίδια τη ζωή τους.
Σέβρες (Παρίσι) 14 Νοεμβρίου 1945
Έρκυνα

Προτεινόμενα άρθρα

 

3 σχόλια:

Alexandros Aronis είπε...

Μια καινούρια θεωρία λέει ότι και τα φυτά έχουν συναισθήματα.. Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε χόρτα; ...Όλη αυτή η λεπτομερής γνώση για τα όντα του αόρατου κόσμου από πού προέρχεται;..
Όσο για την φυτογαγία αναμφησβήτητα προσφέρει πλεονεκτήματα υγείας άλλα μόνο όταν εφαρμόζεται με μέτρο! Ό άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να σιτίζεται μόνο με χόρτα και φυτικές τροφές. Αν ήταν έτσι θα είχαμε διπλό στομάχι και ο γνάθος μας θα είχε μεγάλους και καλά αναπτυγμένους γομφίους με φύματα για την λειοτρίβηση σκληρών φυτών.
Πολοί αυστηρά φυτοφάγοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και πρόωρη γήρανση!
Ο διάσημος γκουρού Andreas Moritz υπέρ της φυτοφαγίας και με τις παρόμιες απόψεις σαν αυτές που υποστηρίζει το παραπάνω άρθρο πέθανε μόλις 55 ετών. Τα αίτια θανάτου του κρατηθήκαν κρυφά!!
Η παραγωγή φυτικής τροφής που προορίζεται για τον άνθρωπο δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και για να γίνει εφικτή χρησιμοποιούνται εκατομύρια τόνοι φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων.
Το να θρέψεις εννέα δισεκατομύρια κόσμο δεν είναι τελικά τόσο απλό!
Ένα φιλαράκι μου δούλευε σε θερμοκήπιο με αρωματικές τριανταφυλιές, αναμφησβήτητα το άρωμα του τριαντάφυλλου είναι ένα απο τα ωραιότερα αρώματα της φύσης! Ο φίλος μου αρώστησε έκει μέσα (ναυτία,τάση για εμετό, πονοκέφαλος, βαρύ κεφάλι και δυσφορία), όταν έβγαινε έξω από το θερμοκήπιο ένιωθε πάντα καλύτερα. Αυτό τον βοήθησε να καταλάβει ότι όταν μύριζουν 3000 τριανταφυλιές ταυτόχρονα μέσα σε ένα κλειστό χώρο το άρωμα σε αυτήν την ποσότητα έχει τοξικά αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα τριαντάφυλα που πωλούνται απο τα ανθοπολία προέρχεται απο ποικιλίες που δεν μυρίζουν. Άρα είναι η ποσότητα που μας δίνει συγκεκριμένη αίσθηση και όχι μόνο το είδος μίας ουσίας.
Αυτό που θέλω να πω με απλά λόγια είναι ότι μία θεωρία όσο γοητευτική και να είναι και όσο και να θέλουμε να είναι αληθινή, δεν σημαίνει ότι είναι αληθινή! Είναι καλό να υιοθετούμε ένα μέτρο στη ζωή μας!
Το ΔΙΚΟ μας μέτρο! ..Που ταιριάζει στον καθένα μας ξεχωριστά! ..Και να ζεί ο καθένας τη ζωή του χαρούμενος και χωρίς τύψεις για τις επιλογές του!
Άλωστε κανείς δε ζεί στην καλύτερη πάνω απο 95! Δώστε ποιότητα στη ζωή σας και θα έρθει και η μακροβιότητα σαν μπόνους!
Να είστε όλοι καλά!

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

Alexandros Aronis είπε...
Μια καινούρια θεωρία λέει ότι και τα φυτά έχουν συναισθήματα.. Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε χόρτα; ...Όλη αυτή η λεπτομερής γνώση για τα όντα του αόρατου κόσμου από πού προέρχεται;..

η ιστοσελίδα μου έχει περίπου 550 αναρτήσεις, άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο, βιβλία, κοινωνίες οργανώσεις φρουτοφάγων, ωμοφάγων και ολικά χορτοφάγων vegan's, έχει εκατομμύρια πληροφορίες με εκατομμύρια αποδείξεις για όλα αυτά που έχει η ιστοσελίδα μου. προτιμώ να πεθάνω, παρά να φάω σάρκες, πτώματα, πόδια,χέρια, στομάχια, μωρά, παιδιά, μητέρες που αγαπάνε τα παιδιά τους, μωρά, παιδιά που αγαπάνε τις μητέρες τους και θέλουν τις μητέρες τους. η ιστοσελίδα μου έχει εκατομμύρια πληροφορίες με εκατομμύρια αποδείξεις για όλα αυτά που έχει σχέση με τη διατροφή, υγεία, ηθική, πολιτισμό, κανιβαλισμό, διαστροφή, σχιζοφρενία, ναζισμό πτωματοφαγία, νεκροφαγία. τσιμεντοφαγία (ή περιοδοκοτοτσιμεντοφαγία) και εκατομμύρια άλλα θέματα πράγματα και καταστάσεις.

νεκροπτωματοφονοζωοψαροαυγοτσιμεντοκοτοεμμηνοπεριοδοπαρασιτοσκουληκοφάγος, κανίβαλος έως τις 26-08- 1998
Ολικά χορτοφάγος vegan από τις 26-08-1999
100% vegan από την πρώτη βδομάδα του 2000
Ωμοφάγος από το 2001-2002
100% ωμοφάγος από τις 31-12-2006 - 01-01-2007
φρουτοφάγος από τις 2-5-2010
Φρούτοηλιοπρανοφάγος Breatharian από το 2011
80% ηλιοφρουτοπρανοφάγος από την πρώτη βδομάδα του 2018
98% πρανοφάγος (ή ηλιοφάγος) Breatharian από τα Τέλη του Δεκεμβρίου του 2018 – Αρχές Ιανουαρίου του 2019
πρανοφάγος breatharian από τις πρώτες μέρες του Μαΐου του 2019
Βασίλης Καφ.

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...


Alexandros Aronis είπε...
Όσο για την φυτογαγία αναμφησβήτητα προσφέρει πλεονεκτήματα υγείας άλλα μόνο όταν εφαρμόζεται με μέτρο! Ό άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να σιτίζεται μόνο με χόρτα και φυτικές τροφές. Αν ήταν έτσι θα είχαμε διπλό στομάχι και ο γνάθος μας θα είχε μεγάλους και καλά αναπτυγμένους γομφίους με φύματα για την λειοτρίβηση σκληρών φυτών.

φαίνεται ότι δεν διάβασες τίποτα και δεν έχεις δύναμη να διαβάσεις τίποτα από όλα αυτά που έχω στην ιστοσελίδα μου, στις φιλικές ιστοσελίδες, στις κοινωνίες φρουτοφάγων, ωμοφάγων και ολικά χορτοφάγων vegan's.

Κατάλογος φυσιολογικών διαφορών μεταξύ του ανθρώπου και των σαρκοφάγων
http://humanisticecology.blogspot.gr/2011/01/blog-post_27.html

Vegan Ουμανιστική Χορτοφαγία: φυσική διατροφή, ψυχική και σωματική υγεία, ηθική παιδεία, πολιτισμός, μη βία, οικολογία, δικαιώματα των ζώων, συνύπαρξη, κατεστημένη ιατρική, εναλλακτική ολιστική θεραπευτική, αυτοθεραπεία, χορτοφαγία (veganism), ωμοφαγία (raw veganism), φρουτοφαγία (fruitarianism): http://humanisticecology.blogspot.com/

H προέλευση της ζωής
Χρονολόγιο της ανθρώπινης εξέλιξης
24 λόγοι για να γίνεις χορτοφάγος
48 λόγοι για να γίνεις ολικά χορτοφάγος από σήμερα
100 επιστημονικοί λόγοι για να ΜΗΝ τρως κρέας
και άλλα
και άλλα
και άλλα
και άλλα

βλέπε απάντηση πάνω.

διάβασε 100 φορές 550 άρθρα, γνωμικά, παροιμίες, βιβλία διάσημων και μη που έχω στην ιστοσελίδα μου. δες όλα τα βίντεο από την αρχή, μέχρι τέλος, μετά δες ξανά, και ξανά, και ξανά και ξανά.....

νεκροπτωματοφονοζωοψαροαυγοτσιμεντοκοτοεμμηνοπεριοδοπαρασιτοσκουληκοφάγος, κανίβαλος έως τις 26-08- 1998
Ολικά χορτοφάγος vegan από τις 26-08-1999
100% vegan από την πρώτη βδομάδα του 2000
Ωμοφάγος από το 2001-2002
100% ωμοφάγος από τις 31-12-2006 - 01-01-2007
φρουτοφάγος από τις 2-5-2010
Φρούτοηλιοπρανοφάγος Breatharian από το 2011
80% ηλιοφρουτοπρανοφάγος από την πρώτη βδομάδα του 2018
98% πρανοφάγος (ή ηλιοφάγος) Breatharian από τα Τέλη του Δεκεμβρίου του 2018 – Αρχές Ιανουαρίου του 2019
πρανοφάγος breatharian από τις πρώτες μέρες του Μαΐου του 2019
Βασίλης Καφ.

1. Vegan Ουμανιστική Χορτοφαγία: φυσική διατροφή, ψυχική και σωματική υγεία, ηθική παιδεία, πολιτισμός, μη βία, οικολογία, δικαιώματα των ζώων, συνύπαρξη, κατεστημένη ιατρική, εναλλακτική ολιστική θεραπευτική, αυτοθεραπεία, χορτοφαγία (veganism), ωμοφαγία (raw veganism), φρουτοφαγία (fruitarianism): http://humanisticecology.blogspot.com/

2. Φρουτοφαγία: Διατροφή, υγεία, ηθική, οικολογία, τρόπος ζωής-γνώσεις που οδηγούν στην τελειότητα: http://www.fruitariangoldendiet.blogspot.com/

3. Ωμοφαγία και Ωμομονοφαγία: www.omofagos.blogspot.com

4. Υγρή αφαγία: https://ygriafagia.blogspot.com/

5. Ηλιοφαγία – Breatharianism: Αναπνοϊσμος - Πρανοφαγία – Ηλιοθέαση: http://iliofagia.blogspot.gr/