Υλικά:
1 Ποτήρι στεγνούς καρπούς για 2 ποτήρια γάλα
Εργαλεία:
Blender
Μεγάλο σουρωτήρι (να χωρά τουλάχιστον μισό λίτρο υγρό) ή σακούλα από τούλι
Κατσαρολάκι ή μπωλ για το σούρωμα
Γυάλινη κανάτα για την αποθήκευση στο ψυγείο.
(*) Καρποί που θέλουν 4-6 ώρες μούλιασμα:
Σουσάμι
Ηλιόσπορος
Κολοκυθόσπορος
Καρποί που θέλουν 8-12 ώρες μούλιασμα:
Αμύγδαλα
Φουντούκια
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τους καρπούς για όσες ώρες χρειάζεται.
Πετάτε το νερό του μουλιάσματος και ξεπλένετε τους καρπούς.
Τους χτυπάτε αρκετά στο blender με το νερό. Σουρώνετε το υγρό μέσα στο κατσαρολάκι.
Διατηρείται σε κλειστή κανάτα γυάλινη στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Σημειώσεις:
1. Οι καρποί δεν χρειάζεται να είναι αποφλοιωμένοι.
Οφέλη:
1. Cruelty-free --- Χωρίς βαναυσότητα σε ζώα.
2. Environmentally-friendly --- Αν με το γάλα αυτό αντικαταστήσετε φυτικό ή ζωικό γάλα του εμπορίου, μειώνετε δραματικά τα σκουπίδια που δημιουργείτε.
3. Χωρίς χοληστερόλη --- 0% cholesterol !!
4. Σοβαρή πηγή ασβεστίου και άλλων μετάλλων, βιταμινών, και ιχνοστοιχείων. Κοιτάξτε σε ένα άλλο θέμα του forum με τίτλο: Ξηροί καρποί ή στο Nutrition Data.
5. ελάχιστες θερμίδες σε σχέση με το ζωικό γάλα, καλύτερη θρεπτική σύσταση (Ω-3, Ω-6 κ.λπ.)
6. Φθηνότερο από το αντίστοιχο φυτικό γάλα του εμπορίου.
7. Φρεσκότερο από το φυτικό γάλα του εμπορίου.
Χρήσεις:
1. Πίνεται σκέτο (μιαμ!) η με μέλι
2. Σε milk shakes / frulatti / smoothies
3. Για κρύο ή ζεστό ρόφημα σοκολάτας/χαρουπάλευρου
ΥΓ. Τώρα που το σκέφτομαι, πόσο σκατά πρέπει να τρέφονται τα ζώα αυτά, για να κοστίζει τόσο εξευτελιστικά φθηνά το γάλα τους ? Κάντε το λογαριασμό...
Η συνταγή της Δεινομάχης διορθωμένη από την Φλώρα
Παραλλαγή από τη Yasmin
Mπορείτε να προσθέσετε για εξωτικό λούκ και γευση, μαυρες μπαλες απο ωμή ταπιόκα στον πατο του μιλκσεικ "γάλαμύγδαλο" και να προσθεσετε λιγο βατομουρο, φράουλα η κακάο για να του δώσετε διάφορα χρώματα .. ετσι το σερβίρουν στο Τόκυο στο περίφημο Bubble Tea.
VIDEO
Φόρουμ ''O κόσμος της Ωμοφαγίας''
O κόσμος της Ωμοφαγίας ...κρύβει υπέροχα γευστικά μυστικά και ζώα ελεύθερα κι ευτυχισμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου