φυσική διατροφή, ψυχική και σωματική υγεία, ηθική παιδεία, πολιτισμός, μη βία, οικολογία, δικαιώματα των ζώων, συνύπαρξη, κατεστημένη ιατρική, εναλλακτική ολιστική θεραπευτική, αυτοθεραπεία, χορτοφαγία (veganism), ωμοφαγία (raw veganism), φρουτοφαγία (fruitarianism), υγρή διατροφή, υγρή αφαγία (liquidarianism), βουδισμός, θρησκείες, γιόγκα
…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010
ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ - Γιατί δεν πρέπει να τρώμε κρέας (μέρος τρίτο)
Απολαύστε τον:
Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΟΡΩΝ
Του Κωνσταντίνου Παπανικόλα
Μετά τις πρωτοφανείς εικόνες ανθρωποκτονιών, σοβαρών ανθρωποτραυματισμών, καταστροφών και βαρβαρότητας που ζήσαμε μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων πρόσφατα από την εισβολή και τον πόλεμο των Αμερικανο – Βρετανών εναντίον του ΙΡΑΚ, εναντίον όλης της ανθρωπότητας είναι πολύ επίκαιρο και αναγκαίο να αναζητήσουμε τις βαθύτερες αιτίες της επαναλαμβανόμενης αυτής τραγωδίας. Εμείς εδώ και χρόνια έχουμε εντοπίσει αυτές τις αιτίες και αποδίδουμε όλο αυτό το δράμα στη μετάλλαξη του ανθρώπου από φυτοφάγο ζώο σε σαρκοφάγο. Η σαρκοφαγία αλλάζει τη χημική σύνθεση του αίματός μας. Έτσι οι άνθρωποι αποκτούμε τις ιδιότητες των σαρκοβόρων ζώων, αλλάζουμε χαρακτήρα, γινόμαστε βίαιοι, επιθετικοί, αρπακτικοί, άδικοι, εγκληματίες. Απόδειξη ότι όλα τα σαρκοβόρα ζώα είναι άγρια, βίαια και επιθετικά. Ακόμη, αποδεικνύεται ότι υπάρχει στενή σχέση (ανταπόδοσης) μεταξύ της θάλασσας του αίματος των ζώων, που σκοτώνουν οι άνθρωποι, και της θάλασσας του αίματος των ανθρώπων που αλληλοσκοτώνονται. Όσο θα υπάρχουν σφαγεία ζώων, τόσο θα αλληλοσφαζόμαστε και εμείς οι άνθρωποι.
Ας σταματήσουμε λοιπόν να σκοτώνουμε και να τρώμε τα ζώα, για να σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε κι εμείς οι άνθρωποι μεταξύ μας. Οι Αμερικανο – Βρετανοί τρώνε 3 φορές την ημέρα κρέας, έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί όλη αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε στην εποχή μας. Για να περάσουμε από την κρεοφαγία, τον πόλεμο και την αλληλο – ανθρωποσφαγή στη φυτοφαγία, την ειρήνη και την ανθρωπιά, είναι ανάγκη να γνωρίζουμε τα εξής:
Τι τροφές είμαστε πλασμένοι να τρώμε οι άνθρωποι.
Σωματικά και ψυχικά οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι φρουτο – καρπο – χορτοφάγοι. Η πραγματικότητα αυτή αποδεικνύεται από τα εξής στοιχεία: το πεπτικό σύστημα, τα πεπτικά υγρά, τα νεφρά, το συκώτι, η σπλήνα, τα δόντια και τα νύχια των ανθρώπων είναι ίδια με τα αντίστοιχα όργανα των φυτοφάγων ζώων. Τα σαρκοβόρα ζώα έχουν τελείως διαφορετικά όργανα για να σχίζουν τις σάρκες, να χωνεύουν και να εξουδετερώνουν τις τοξίνες που περιέχουν τα πτώματα των άλλων ζώων που τρώνε. Και το σπουδαιότερο: Ο φυσικός άνθρωπος δεν έχει επιθετικά και αιμοβόρα ένστικτα, δεν μπορεί να πιεί, ωμό το αίμα των άλλων ζώων, όπως το πίνουν με ευχαρίστηση τα σαρκοβόρα ζώα.
Γιατί δεν πρέπει να τρώμε κρέας:
1) Για λόγους υγείας: Ο τρόπος παραγωγής και συντήρησης του κρέατος (ορμόνες, κρεατάλευρα, διοξίνες, νιτρικά) καθιστούν το κρέας πολύ επικίνδυνη και βλαβερή τροφή. Έχει αποδειχθεί ότι όσο αυξάνει η κατανάλωση κρέατος, τόσο αυξάνει και ο καρκίνος.
2) Για λόγους ηθικής: Η κρεατοφαγία είναι ασυμβίβαστη με κάθε στοιχειώδη έννοια ηθικής και δικαίου. Είναι αντίθετη με το φυσικό μας προορισμό. Γεννηθήκαμε για να αγαπάμε, να συμπάσχουμε, να βοηθάμε και όχι να μισούμε, να βασανίζουμε, να τρελαίνουμε, να σκοτώνουμε τα άλλα ζώα που μοιράζονται μαζί μας το λιγοστό χρόνο της ζωής τους. Ο δυνατός υποχρεούται να προστατεύει τον αδύνατο. Η κατάχρηση εξουσίας είναι σοβαρότατο ηθικό αδίκημα.
Οι άνθρωποι είμαστε ελεύθεροι. Μπορούμε να πράττουμε ό,τι θέλουμε, με την προϋπόθεση της ταυτόχρονης χρήσης της λογικής και της συνείδησης, δηλαδή του σεβασμού των φυσικών και ηθικών νόμων της Δημιουργίας.
Στο ερώτημα: Γιατί η ελευθερία μας να περιορίζεται από νόμους; Απαντάμε: «Αν δεν υπήρχαν νόμοι, αν δεν υπήρχε η ΑΓΑΠΗ, δεν θα υπήρχε και η δημιουργία και ο καθένας μας για να διατυπώνει ερωτήματα…!» Πολλοί πνευματικοί άνθρωποι όπως: ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Νεύτωνας, ο Έντισον, ο Βολταίρος, ο Αϊνστάιν, ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Νίτσε, ο Δαρβίνος, ο Τολστόϊ και άλλοι, θεωρούσαν την κρεοφαγία ανήθικη και βάρβαρη πράξη. Ο Πλούταρχος γράφει: «Πώς μπορείτε να σκοτώνετε και να τρώτε ένα ήμερο, ανυπεράσπιστο ζώο, που πριν από λίγο έβλεπε, περπατούσε, ζούσε; Αφού είστε χορτάτοι, ποια μανία σας σπρώχνει να σκοτώνετε; Αν πιστεύετε ότι η φύση σας έπλασε να τρώτε τα άλλα ζώα, τότε σκοτώστε εσείς οι ίδιοι τα θύματά σας. Πνίξτε τα με τα δόντια σας! Όμως ανατριχιάζετε με όλα αυτά… Γι’ αυτό βάζετε άλλους να διαπράξουν τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα…!».
Οι λόγοι ηθικής είναι αρκετοί για να πάψουμε να τρώμε κρέας, να είμαστε καννίβαλοι…!
3) Για λόγους οικονομίας: Το κρέας είναι πολύ πιο ακριβό από τα όσπρια και τα δημητριακά που αντικαθιστούν το κρέας. Οι άνθρωποι παράγουν και τρέφουν 20πλάσιο αριθμό ζώων από τον ανθρώπινο πληθυσμό. Δεν υπάρχει υπερπληθυσμός ανθρώπων, αλλά υπερπληθυσμός ζώων. Το 20% των ζωοτροφών (στάρι, καλαμπόκι, σόγια) αν διατεθούν στους ανθρώπους, μπορούν να εξαλείψουν την πείνα από όλη τη Γη. Τρώγοντας φυτικές τροφές μπορούμε να ζούμε με ελάχιστα χρήματα, υγιεινά και ευτυχισμένα…!
Επίσης με την κρεοφαγία γίνεται μεγάλη κατασπατάληση των φυσικών πόρων. Για να παραχθεί ένα κιλό κρέας απαιτούνται εκατό κιλά νερού και εκατό κιλά φυτικής τροφής…!
Εκατό στρέμματα Γης μπορούν να θρέψουν 50 άτομα που τρέφονται με σόγια και 2 άτομα που τρέφονται με κρέας. Έτσι για να καλύψουμε τη μεγάλη ζήτηση κρέατος, αναγκαζόμαστε να κάνουμε εισαγωγή κρέατος (πτώματα σκοτωμένων ζώων), εισαγωγή καρκίνου από άλλες χώρες, στις οποίες καταβάλουμε αστρονομικά ποσά…!
Με όλες αυτές τις γνώσεις και τις πληροφορίες πιστεύουμε ότι είναι εύκολα να σταματήσουμε να τρώμε κρέας και να περάσουμε από την σαρκοφαγία στην φυτοφαγία, από τους πολέμους στην ειρήνη, από τις αρρώστιες στην υγεία και από τη μετάλλαξη και τη δυστυχία στη φυσικότητα και την ευτυχία. Σημειώστε επίσης ότι ο συντάκτης αυτού του άρθρου Κ. Παπανικόλας από τότε που απέκτησα αυτές τις γνώσεις εδώ και 25 χρόνια έπαψα να τρώω κρέας, εργάζομαι 18 ώρες το 24ωρο και νοιώθω ένας άλλος άνθρωπος.
Πηγή: Φιλοσοφία
Βιοδιάσωση - Οικολογικό Κίνημα Ελλάδος, του Κ. Παπανικόλα
Περιοδικό ''Ο τρόπος ζωής που αλλάζει και σώζει''
Ξεφυλλίστε το online
Κατεβάστε το σαν PDF
Επικοινωνία
TV ΤΗΛΕΦΩΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου