…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Omraam Mikhaël Aïvanhov


Αν τα ζώα δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, αν τα πουλιά πετούν μόλις τα πλησιάσει κάποιος και όλη η δημιουργία τον θεωρεί σαν ένα εχθρό, υπάρχει ένας λόγος: είναι γιατί έπεσε από τα πνευματικά ύψη όπου βρισκόταν.

Πρέπει να ξαναβρεί την πρώτη του λαμπρότητα με το να υποταχθεί και πάλι στους νόμους της Αγάπης και της Σοφίας, τότε θα συμφιλιωθεί με όλα τα βασίλεια της δημιουργίας και θα είναι ο ερχομός της Βασιλείας του Θεού πάνω στη γη.
Φαινομενικά, ο πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων οφείλεται σε οικονομικούς ή
πολιτικούς λόγους, αλλά στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα όλης αυτής της σφαγής πού γίνεται στα ζώα. Ο νόμος της δικαιοσύνης είναι αδυσώπητος.
Υποχρεώνει τους ανθρώπους να πληρώσουν χύνοντας τόσο αίμα όσο έχυσαν σφάζοντας τα ζώα. Πόσα εκατομμύρια λίτρα αίμα χυμένο στη γη που ζητά εκδίκηση από τον Ουρανό! Η εξάτμιση αυτού του αίματος έλκει όχι μόνο μικρόβια, αλλά δισεκατομμύρια κατώτερες οντότητες του αόρατου κόσμου. Να αλήθειες που δε γνωρίζετε και που ίσως να μην τις παραδεχτείτε, αλλά είτε τις παραδεχτείτε είτε όχι, εγώ είμαι υποχρεωμένος να σας τις αποκαλύψω.
Σκοτώνουμε τα ζώα, αλλά η φύση είναι ένας οργανισμός, και σκοτώνοντας τα ζώα, είναι σαν να αγγίζουμε ορισμένους αδένες αυτού του οργανισμού: τότε, οι λειτουργίες αλλάζουν, επέρχεται μια ανισορροπία, και δεν πρέπει να παραξενεύεστε αν ύστερα από λίγο καιρό ξεσπάσει ένας πόλεμος ανάμεσα στους ανθρώπους. Μάλιστα, έχουν σφάξει εκατομμύρια ζώα για να τα φάνε, χωρίς να ξέρουν ότι, στον αόρατο κόσμο, αυτά ήταν ενωμένα με ανθρώπους και ότι αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν να πεθάνουν μαζί τους. Σκοτώνοντας τα ζώα σκοτώνουν ανθρώπους. Όλοι λένε ότι πρέπει, επιτέλους, να βασιλέψει η ειρήνη στον κόσμο, και ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει ποτέ πια πόλεμος... Όμως ο πόλεμος θα εξακολουθεί όσο θα εξακολουθούν να σκοτώνουν τα ζώα, γιατί, σκοτώνοντάςτα, καταστρέφουμε εμάς τους ίδιους.


Από: Αναδρομές σε προηγούμενες ζωές, Fasebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: