…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Οι Χορτοφάγοι Βελγίου θα παίρνουν κάθε χρόνο 100.000 Ευρώ

ΤΟ ΚΡΕΑΣ
ΕΙΝΑΙ
ΦΟΝΟΣ


Η Ένωση Χορτοφάγων Βελγίου έχει την οικονομική υποστήριξη της κυβέρνησης της χώρας. Η Ένωση Χορτοφάγων Βελγίου (EVA - Ethical Vegetarian Alternative) πήρε τη διαβεβαίωση, ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2005, για 5 χρόνια κάθε χρόνο θα παίρνουν από την κυβέρνηση της χώρας 100.000 ευρώ (120.000 USD)
Όπως φαίνετε η EVA είναι μια από τις πρώτες οργανώσεις, οι οποίες παίρνουν τέτοια οικονομική ενίσχυση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο υποδέχεται την αξία του κοινωνικού κινήματος, του χορτοφαγικού τρόπου ζωής και της ωφέλειας της χορτοφαγικής διατροφής.
Τα λεφτά θα δοθούν για σκοπούς της Ένωσης Χορτοφάγων, διάδοση της χορτοφαγίας, πληροφόρηση και δημιουργία βιβλιοθήκης χορτοφαγικής λογοτεχνίας.

Πηγή: http://www.vege.ru/?superpage=0&page=5
Tobias Leenaert
EVA Ethical Vegetarian AlternativeSt.-Pietersnieuwstraat 130 9000 Gent ΒέλγιοHttp: // http://www.vegetarian.be/

Δεν υπάρχουν σχόλια: