…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ωμές τροφές: αλλαγή στον τρόπο ζωής μας

PATHFINDER

Εμπνευσμένη από ένα ντοκιμαντέρ, όπου ο πρωταγωνιστής τρεφόταν μόνο με ΜακΝτοναλντς για τριάντα μέρες, η Jenna Norwood αποφάσισε να πράξει το ακριβώς αντίθετο και να τραφεί με ωμές, άψητες οργανικές τροφές για ένα μήνα και να δει τα αποτελέσματα που θα είχε αυτή η διατροφή στον τρόπο ζωής της.

Το 2004, για τις ανάγκες της ταινίας του "Super Size Me", ο κινηματογραφιστής Morgan Spurlock τράφηκε μόνο με ΜακΝτόναλντς για τριάντα μέρες, ενώ κάθε φορά που τον ρωτούσε ο ταμίας αν ήθελε το μεγάλο γεύμα (super size) αυτός απαντούσε θετικά. Το αποτέλεσμα ήταν να παχύνει κατά 12,5κιλά, να υποφέρει από κυκλοθυμία αλλά και κύρωση του ήπατος.

Μετά το ντοκιμαντέρ, η Norwood άρχισε να αναρωτιέται τι θα γινόταν αν τρεφόταν μόνο με υγιεινές τροφές για ένα μήνα και έτσι αποφάσισε να το δοκιμάσει. Ήθελε να χάσει και μερικά κιλά για να χωρέσει στο κουστούμι της αποκριάς... Στην προσπάθεια της, την ακολουθούσε συνεχώς ένα κινηματογραφικό πλήρωμα.

Το αποτέλεσμα; Έχασε 7,5κιλά, βελτιώθηκε η όρασή της, αυξήθηκαν τα επίπεδα ενέργειας, ενώ γυρίστηκε και ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "Supercharge Me! 30 Days Raw", το οποίο έχει κερδίσει ήδη αρκετά βραβεία σε φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου, ενώ αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιανουάριο.

Η Norwood αποφάσισε να συνεχίσει τη δίαιτα της και μετά τις 30 μέρες , χάνοντας άλλα 7 κιλά, φθάνοντας τα 60 κιλά σωματικού βάρους. «Πολλοί άρχισαν να με περνούν για πολύ μικρότερη των 42 χρόνων μου. Τα πράγματα άλλαξαν περισσότερο απ'Α όσο περίμενα. Ήμουν χορτοφάγος για 26 χρόνια αλλά ήμουν ανθυγιεινός χορτοφάγος, καταναλώνοντας πρόχειρες και επεξεργασμένες τροφές, και τρώγοντας πάντα βιαστικά,» λέει η Norwood σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο Reuters. «Η δίαιτα έφερε την απόλυτη αλλαγή σε μένα.»

Τρία χρόνια έχουν περάσει από την ωμή δίαιτα. Από τότε, η Norwood άφησε τη δουλειά της στις δημόσιες σχέσεις, ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ, ξεκίνησε μια λέσχη ωμών τροφών και άνοιξε δύο εστιατόρια ωμού φαγητού στη Σαρασότα της Φλόριντα.

Η Norwood εξακολουθεί να τρέφεται με ωμές τροφές κυρίως, και στα εστιατόρια της σερβίρονται μόνο ωμές και αφυδατωμένες τροφές, στις οποίες το νερό έχει απομακρυνθεί φυσώντας ζεστό αέρα πάνω τους για ώρες.

«Οι τροφές που εκτίθενται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για παρατεταμένη χρονική περίοδο δίνουν πολύ διαφορετικές γεύσεις και υφές,» είπε.
Η Norwood επιμένει ότι οι ωμές τροφές δεν είναι βαρετές. Το κρασί είναι απόσταγμα και όχι αποτέλεσμα βρασμού, επομένως είναι άψητο και μπορείς να βρεις και ωμή σοκολάτα.
«Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω τη δίαιτα αν δεν ήταν η ωμή σοκολάτα. Φτιάχνουμε brownies ωμής σοκολάτας και τρούφες και έτσι βρίσκεις την απόλαυση που αναζητάς.»

Reuters

Προτεινόμενα άρθρα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: