…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αυτοκτονείς με Φαγητό

VitruviusVitae

Vitruvian Man Αρμονικό Σώμα Ζωής Απεικονίζει την ανθρώπινη αναλογία του σώματος, ως κύρια αρμονική πηγή του Σύμπαντος. Αυτό απεικονίζει. Αλλά ποιού σώματος και ποιού ανθρώπου? Του ΤΙΠΟΤΑ
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βιτρούβιος ενοχλείται απ’ τα πανηγύρια που γίνονται για τους διάσημους αθλητές! Και διερωτάται
Τί ωφέλησε τους ανθρώπους ο Μίλων ο Κροτωνιάτης κι οι όμοιοί-του, σπεύδοντας ν’ απαντήσει ο ίδιος ‘ΤΙΠΟΤΑ’. Αντιθέτως, οι φιλόσοφοι ο Πυθαγόρας, ο Δημόκριτος, ο Ηράκλειτος, ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, λέει έδωσαν καρπούς για όλη την ανθρωπότητα για την γνώση και την ισονομία. Και καταλήγει ότι ‘στους συγγραφείς, στους φιλοσόφους, πρέπει ν’ απονέμονται τα στεφάνια και οι θρίαμβοι’.
Πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν, όπως όλα τα μεγάλα Πνεύματα. Στους φιλοσόφους στους συγγραφείς πρέπει να απονέμονται τα βραβεία. Αλλά όπως πολύ καλά ξέρεις και σήμερα οι πιο ακριβοπληρωμένοι και χιλιοπροβεβλημένοι είναι τα σκουπίδια και οι ‘αμφιλεγόμενοι αθλητές’, των ναρκωτικών, τις μίζας και της ασυδοσίας. Τι προσφέρουν όλοι αυτοί οι ‘χρυσοί’ ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, παλαιστές, πυγμάχοι, τενίστες, … στην ανάπτυξη και στην ευημερία ή στην καλυτέρευση μιας κοινωνίας και της ανθρωπότητας γενικότερα? ΤΙΠΟΤΑ.
Οι διάσημοι αθλητές είναι ένα τίποτα που τους χειροκροτούν και τους βραβεύουν, πολλά άλλα μικρότερα τίποτα.
Σκέψου έναν αθλητή.. όποιον αθλητή και σκέψου το Πνεύμα του!! Έχει? Αυτός δεν ξέρει καλά καλά να μιλάει!! Έχει κάψει κάθε κύτταρο του εγκεφάλου του από τα ναρκωτικά που παίρνει και το μόνο που διαθέτει είναι ένα σώμα που κινείται. Τι προσφέρει ένα τέτοιο ον στην κοινωνία, στο σύνολο των ανθρώπων? ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτό το Τίποτα είναι το πρότυπο, ή μάλλον γίνεται το πρότυπο χιλιάδων ανθρώπων, νέων κατά κανόνα ανθρώπων που από τρυφερή ηλικία αρχίζουν να μιμούνται τα ψεύτικα είδωλα τους με αποτέλεσμα να καταστρέφουν ότι πολυτιμότερο διαθέτουν, Το Πνεύμα τους. Γεμίζουν το σώμα τους τοξίνες και τα κύτταρα τους δηλητήρια με απώτερο σκοπό το εφήμερο Τίποτα.
Έτσι γίνονται άνθρωποι ασήμαντοι, ψυχολογικοί νάνοι πιο μικροί κι από έντομο. Περιφέρονται στον κόσμο σε αυτό το επίπεδο υποβάθμισης, και σε αυτό το επίπεδο ο άνθρωπος μπορεί μόνο να προδώσει, να κατηγορήσει, να χλευάσει, να θρηνήσει, να χειραγωγηθεί. Ξεχνάνε πως ο κόσμος είναι απλά η αντανάκλαση των σκέψεων και των συναισθημάτων τους.
Μόνο φαινομενικά ο άνθρωπος εύχεται την υγεία και την ευημερία, κατά βάθος αν μπορούσε να ακούσει αυτά που λέει στον εαυτό του θα άκουγε τραγωδίες πόνου και την προσμονή κάποιας συμφοράς που έρχεται, πιθανής και απίθανης. Κοίτα γύρω σου το ολοφάνερο, από την μία, άνθρωποι που τρέχουν στα γυμναστήρια για να χάσουν κοιλιές και προγούλια, ενώ το βράδυ στον καναπέ, στα μπαράκια, τρέφονται με τσιπς, κρέατα, τυριά, αλκοόλ… από την άλλη οι διάφοροι αθλητές επαγγελματίες και μη που γυμνάζονται υπερβολικά και αφύσικα τρέφονται με φάρμακα, ενέσεις τοξίνες.
2784562287_42dff02068_b
Αυτοκτονούν με την τροφή
Στα παλιά χρόνια ένας αριστοκράτης με τρόπους, στυλ και ευγενικού ταπεραμέντου, για να αυτοκτονήσει θα χρησιμοποιούσε ένα πιστόλι.  Θα τον έβλεπες να βάζει το πιστόλι στον γκρίζο κρόταφο του και με στωικότητα και στυλ ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα, θα τον άκουγες να λέει αντίο στον κόσμο, ρίχνοντας του μια τελευταία ματιά και θα πατούσε την σκανδάλη.
Η μόνη διαφορά μεταξύ του πιστολιού και του φαγητού είναι η ταχύτητα της μεθόδου που κάποιος επιλέγει να πεθάνει.
Ενώ γι αυτόν που κρατάει πιστόλι στον κρόταφο θα έπρεπε να καλέσουμε την αστυνομία για να του αφαιρέσει το όπλο , είναι αστείο να καλέσουμε την αστυνομία για κάποιον που προσπαθεί να αυτοκτονήσει με.. μπριζολάκια. Αμφότεροι είναι αυτόχειρες.
Κοίτα γύρω σου υπάρχουν υπέρβαροι 25 χρόνων και έχουν το σώμα ενός γέρου, κακό – γερασμένου, η πρησμένη κοιλιά, τα προγούλια,το  περιττό λίπος, τα πρησμένα μάτια, η πλαδαρότητα του δέρματος δείχνουν έναν άνθρωπο που αρνείται να ζήσει. έχει ήδη δηλώσει παραίτηση. Ένας άνθρωπος για να εξαθλιώσει το σώμα του σε τέτοιο βαθμό, πρώτα πρέπει να έχει σαπίσει τις Σκέψεις του, το Είναι του. Σαν πληγωμένο ετοιμοθάνατο ζώο αφήνει ενεργειακά ίχνη για να το βρει και σκοτώσει ο κυνηγός του, σαν ζώο. Οι νόμοι της ζούγκλας είναι ίδιοι με τους νόμους του Σύμπαντος, ορατού και αόρατου.
Το Είναι Το Σώμα Και Το Πνεύμα είναι Ένα και το αυτό. ΕΝΑ
Το σώμα δεν λέει ψέματα, είναι ο μεγαλύτερος μαρτυριάρης, μας αποκαλύπτει. Το να τρέφεσαι με σαβούρες, να αρρωσταίνεις, να βήχεις, να κρυώνεις, να αθλείσαι εξοντωτικά, να γερνάς είναι ο απελπισμένος τρόπος να λες ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ. Στο απίστευτο σχέδιο σου να γεράσεις να αρρωστήσεις και να πεθάνεις, κάποιοι ζωντανοί και ελεύθεροι άνθρωποι στέκονται εμπόδιο, γι αυτό τους μισείς και τους πολεμάς.
2718379510_60908aa889_b
Αλλά σ’ εσένα που διάλεξες τον θάνατο της ψυχής σου για οδηγό, το Φως και η Ελευθερία μοιάζουν με φρικτή κόλαση. Γι αυτό μεταξύ εσένα κι εμένα  υπάρχει μια ανοιχτή διαμάχη. Διάλεξες να Αυτοκτονήσεις, διάλεξα την Αθανασία.
Το Σώμα σου θα σε Ελευθερώσει, γιατί τα κύτταρα σου ξέρουν τον τρόπο, αλλά δεν τα αφήνεις να το κάνουν, φοβάσαι. Μετά ρωτάς γιατί οι σκέψεις σου δεν υλοποιούνται, γιατί αρρωσταίνεις, γιατί  υποφέρεις, γιατί πεθαίνεις.
Μα γιατί αυτό επέλεξες να κάνεις. Μόνος σου Απολύτως Μόνος σου.

© Theodosia kriketou απόσπασμα από το βιβλίο της “Δεν Υπάρχει Κανένα Μυστικό” όλα τα δικαιώματα κρατημένα
Μια Στάλα 

Τα ‘Φασολάκια Που Καίνε’ (Συνταγή, σχόλια)

Κριθαράκι, Αμάρανθος, Hemp, Εκστατικά Χορεύουν (Συνταγή, σχόλια)

 






about us image

Μια Στάλα Επίγνωσης..
Μια Στάλα Δράσης..
Μια Στάλα Δύναμης..
Μια Στάλα Συμπόνιας..
Μια Στάλα Σοφίας..
Θα σε πάει, από εκεί που είσαι, εκεί που θέλεις να πας.. Αν ξέρεις που είσαι και που θέλεις να πας..

Μια Στάλα Σοφίας αν είχες, θα ήταν ο κόσμος σου καλύτερος. Θα είχες ένα Παράδεισο Εδώ.

Ακόμη και στην κόλαση να βρισκόσουν, θα φτιάχνες ένα Παράδεισο κι Εκεί. Xρειάζεσαι μονάχα Μια Στάλα Σοφίας..!

Μέσα σε Μια Στάλα νερού, βρίσκεται όλο το νερό των θαλασσών.. Μέσα σε Μια Στάλα Στοργής βρίσκεται ο Παράδεισος. Για να ζήσεις στον Παράδεισο.. Δεν χρειάζονται πολλά.. Μονάχα Mιά Στάλα Συμπόνιας.

Η Γνώση Δεν είναι Δύναμη, η Σοφία είναι Δύναμη, και την Σοφία την αποκτάς μονάχα μέσα από την Δράση.

Μόνο η Δράση μετατρέπει την όποια Γνώση σε Σοφία, και μόνο η Σοφία είναι που σου δίνει την Δύναμη να είσαι ένας Ελεύθερος Άνθρωπος, ένας Αθάνατος Άνθρωπος. Δράση λοιπόν κι όχι Λόγια.

Στο mia stala θα βρεις πολλές Τεχνικές Δράσης, αρκετά ερεθίσματα για να αμφιβάλεις, προτεινόμενα Βιβλία, Απόψεις ανθρώπων που Δρουν, για να μπορέσεις κι Εσύ αν το θελήσεις, να μετατρέψεις την Γνώση σε Μια Στάλα Σοφίας.
Να ακολουθήσεις Μόνος το δικό σου μονοπάτι της Διαφυγής, χωρίς γκουρού και ειδικούς.
Εδώ δεν υπάρχουν δάσκαλοι αλλά Άνθρωποι που Ερευνούν, Σκέφτονται, Αμφιβάλουν, Δρουν, Άνθρωποι Πολεμιστές.

Αλλά θα διασκεδάσεις κι όλας..!

Γιατί το γέλιο και η χαρά είναι που θα σε πάει μπροστά στην πόρτα της Αθανασίας, το αν θα προχωρήσεις να την ανοίξεις είναι δικό σου θέμα

Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπράβο σου Θεοδοσία και ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας !!!!!!!!!!!!!!


Περισσότερα από Μια Στάλα / Μια Στάλα Δράσεις Θα σου Δώσει Μια Στάλα Σοφίας εδώ

Πολιτικά, Κόσμος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: