…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Vegan χιούμορ

«Εάν το vegan ιδανικό της μη-εκμετάλλευσης υιοθετούνταν γενικά, αυτό θα ήταν η μέγιστη ειρηνική επανάσταση που έγινε ποτέ, καταργώντας απέραντες βιομηχανίες και καθιερώνοντας νέες για το καλύτερο συμφέρον και των ανθρώπων και των ζώων.»
Donald Watson
Ιδρυτής της Vegan Society και εμπνευστής της λέξης Vegan


Το θέμα της εκμετάλλευσης των ζώων μέσα από την σατυρική ματιά του γνωστού vegan σκιτσογράφου Dan Piraro, γνωστού ως Bizarro. Ο Dan Piraro μοιράζεται μερικά από τα αγαπημένα του σκίτσα για την διατροφή, τα ζώα, το περιβάλλον και τον vegan τρόπο ζωής. Απολαύστε την παρουσίαση του στην Vegetarian Society της Χαβάης.


Ο Dan Piraro ζει στην Νέα Υόρκη και μαζί με την γυναίκα του συμμετέχουν στο καταφύγιο ζώων Woodstock Sanctuary, που βρίσκεται στο γνωστό από τις συναυλίες Woodstock της Νέας Υόρκης.

Η δουλειά του Bizarro  υπάρχει στις παρακάτω διευθύνσεις:



veganism-now.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: