…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Σπιρουλίνα - Ένας Δυναμίτης Με Πράσινο Αίμα !

DSC01995
Αν σώνει και καλά σου αρέσει να τρως αίμα, τουλάχιστον φρόντισε να τρως ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΙΜΑ. Ξέρεις γιατί αυτό… ? Γιατί αν τρως προϊόντα κόκκινου αίματος, δεν τα τρως εσύ, αυτά σε τρώνε. Έχοντας αυτά τα βασικά υλικά στην κουζίνα σου, θα δεις πως μπορείς να φτιάξεις διαφορά φαγητά, πανεύκολα, υγιεινά, θρεπτικά, νόστιμα, Πραγματικούς διατροφικούς δυναμίτες. Σπιρουλίνα σε σκόνη, Ντοματο-χυμός, Καγιέν, Λεμόνι, Πλιγούρι χοντρό, μαϊντανός και άνηθος ψιλοκομμένος, άγρια χόρτα εποχής, celery, chicoree, ξηροί καρποί ανάλατοι και άψητοι, HempMaca, Κρεμμύδια ξερά, Πιπεριές κέρατο, Λάδι, Παξιμάδια κριθαρένια. Όλα Βιολογικά.  Σήμερα θα σου δείξω μια θρεπτικότατη πανεύκολη σούπα, ζεστή ή κρύα, όπως είναι του γούστου σου, ένα ρόφημα, πλήρη διατροφή, και σε επόμενο άρθρο δυο διαφορετικά πιάτα με τα ίδια υλικά. Προσοχή, όπως βλέπεις δεν χρησιμοποιώ καθόλου φρούτα ανακατωμένα με λαχανικά. Ο λόγος είναι πως..

Ποτέ Φρούτα Και Λαχανικά Μαζί. ΠΟΤΕ. Γιατί?
Το λαχανικό είναι μια τροφή που διασπάται και χωνεύεται στο στομάχι, ενώ από την άλλη τα φρούτα διασπώνται και χωνεύονται στο παχύ έντερο. ΟΧΙ στο στομάχι. Αν υπάρχουν αυτά τα δύο –φρούτα και λαχανικά- ανακατεμένα μαζί στο ίδιο πιάτο, ξέρεις τι γίνεται? Το στομάχι ΠΡΩΤΑ στην πέψη, διασπά και χωνεύει τα λαχανικά και ΜΕΤΑ προωθεί τα φρούτα στο παχύ έντερο. Αλλά σκέψου τι έχουν γίνει πια τα φρούτα ΜΕΤΑ την διάσπαση των λαχανικών στο στομάχι? Τι έχει μείνει? Τίποτα στην καλύτερη περίπτωση, ένα συνονθύλευμα επικίνδυνων ουσιών στην χειρότερη. Δεν έχεις ακούσει που λένε το φρούτο να τρώγεται  δυο ώρες ΠΡΙΝ το φαγητό και ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ. Γιατί μετά το φαγητό γίνεται η πέψη στο στομάχι και τα στομαχικά υγρά καταστρέφουν τα φρούτα, χώρια που γίνεται μέσα στο σώμα ένα μπλοκάρισμα ετερόκλητων τροφών. Πόσο μάλλον να υπάρχουν τα φρούτα μέσα στο φαγητό μαγειρεμένα.  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΖΙ, στο ίδιο πιάτο, την ίδια στιγμή. ΠΟΤΕ.

DSC02045

Το Ρόφημα Δυναμίτης. Δροσερό Και Καυτό !
Σπιρουλίνα, Ντοματο-χυμός, Καγιέν, Λεμόνι. Είναι πραγματικός Δυναμίτης, ένα πανεύκολο ρόφημα, ζεστό ή κρύο, που φτιάχνεται στο σέικερ και είναι ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Γιατί είναι? Θα το δούμε παρακάτω. Είναι γρήγορο, και ένα κι ένα για όποιον θέλει μια ημέρα να μην φάει καθόλου στερεά τροφή, για ένα γρήγορο αναζωογονητικό, δυναμωτικό ρόφημα. Τέσσερα είναι τα βασικά υλικά που χρειάζεσαι. Σπιρουλίνα σε σκόνη , ντοματοχυμό, καγιέν σε σκόνη και λεμόνι. Η Σπιρουλίνα ως γνωστόν είναι η υπερτροφή των αστροναυτών και της ΝΑΣΑ γενικότερα, των αθλητών, και όλων αυτών που ξέρουν τι να κάνουν και τι να μην κάνουν για να διατηρηθούν νέοι και υγιείς. Η ντομάτα από την άλλη, (ανάλυση σε επόμενο άρθρο) είναι ένας από τους λόγους που είμαι FAN – ας είμαι κι εγώ κάποιου FAN- του Κολόμβου.  Ένας δυναμίτης συστατικών και Ενέργειας. Για το Καγιέν δεν λέω τίποτα… ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ. κι ΕΔΩ

Αν δεν υπάρχει σπιρουλίνα διαθέσιμη σε σκόνη αλλά σε χάπια μπορείς σε ένα γουδί να χτυπήσεις  μερικά και να τα θρυμματίσεις. Ξεκινώντας φρόντισε να έχεις ντομάτες, που να μυρίζουν, ντομάτα. Όπως και όλα τα λαχανικά που χρησιμοποιείς. Υπάρχουν πλέον και λαϊκές αγορές με Βιολογικά και οργανικά προϊόντα, αν δεν έχεις την δυνατότητα να φυτεύεις ντομάτες στον κήπο σου. Είναι σημαντικό αυτό για όλα τα λαχανικά, αν θέλεις να έχεις τα αποτελέσματα που αναφέρω από την χρήση τους. Χτυπάς  να ανακατευθούν πολύ καλά στο σέικερ, για ένα άτομο
  1. ντοματοχυμό
  2. ένα κουταλάκι του γλυκού σπιρουλίνα σε σκόνη
  3. ένα κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε σκόνη
  4. ένα κουταλάκι Maca
  5. τον χυμό από ένα λεμόνι
Το βάζεις σε ένα μεγάλο ποτήρι και το σερβίρεις με δυο φύλλα celery και chicoree. Είναι μια πλήρης τροφή σε υγρή μορφή, πανεύκολη όταν βιάζεσαι ή όταν θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο, χωρίς να είσαι υποχωρητικός ούτε σε γεύση, σε θρεπτικά συστατικά ή σε βιταμίνες. Καλή σου όρεξη ή μάλλον στην υγειά σου γιατί είναι τροφή σε ποτήρι.

DSC02050.3.4

Η Σούπα Δυναμίτης. Γευστικότατη, Αφροδισιακή !
  1. ντοματοχυμό πηχτό ζεστό, όχι βραστό.
  2. ένα κουταλάκι του γλυκού σπιρουλίνα σε σκόνη
  3. ένα κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε σκόνη
  4. τον χυμό από ένα λεμόνι
  5. πλιγούρι χοντροκομμένο και μουλιασμένο, δες την εικόνα.
  6. Αρκετά κουκουνάρια, σουσάμι αναποφλοίωτο, σταφίδες.
  7. μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο ή σέλινο. Όχι όλα μαζί.
  8. ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  9. ένα κουταλάκι Hemp
  10. ένα κουταλάκι Maca
  11. λίγο λάδι ωμό και καλής ποιότητας
  12. παξιμάδια κριθαρένια
Ζεσταίνεις αρκετά τον ντοματοχυμό ΟΧΙ να βράσει. Γι αυτό είναι καλό τον ζεστό ντοματοχυμό να τον μεταφέρεις σε μια σουπιέρα πριν προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά και σίγουρα ΟΧΙ πάνω στο μάτι που τον ζέστανες. Στην σουπιέρα που μεταφέρεις τον ζεστό τοματοχυμό προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις καλά. Μπορείς να προσθέσεις αν θέλεις τα παξιμάδια κομμένα, μέσα στην σούπα σαν κρουτόν… και ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΟΡΕΞΗ.

Ακόμη η σούπα τρώγεται και κρύα, απλώς χτυπάς στο σέικερ τον ντοματοχυμό, την σπιρουλίνα, το καγιέν, το λεμόνι και το λάδι, να γίνουν ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μίγμα. Έπειτα προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά. Σήμερα στο σπίτι την έφτιαξα κρύα, μου αρέσει σαν γεύση καλύτερα. Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάσαι να πειραματίζεσαι και να μην σταματάς σε μια μόνο γεύση, σε έναν μόνο τρόπο.  Αφού έχεις τα βασικά υλικά, ξέρεις τα βασικά πρέπει και δεν πρέπει … παίξε, με τις γεύσεις, τα χρώματα, τα αρώματα.. Σου δίνω κάποιες ιδέες .. βαλε κι ΕΣΥ τις δικές σου. Καλή επιτυχία. Σε επόμενο άρθρο, δυο πιάτα με τα ίδια υλικά, ένα ζεστό κι ένα κρύο.
Spirulina-Powder
Η σπιρουλίνα,  Spirulina είναι ένα φαγώσιμο Φύκι ή πιο επιστημονικά ένας κυανο-πράσινο μικροφύκος
Αποτελείται από πολλά κύτταρα, που σχηματίζουν μεταξύ τους νημάτια, τα οποία πολλές φορές είναι σπειροειδή. Η σπιρουλίνα περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, και αποτελεί, εξισορροπημένη και ΠΛΗΡΗ Διατροφική, μια από τις πιο πλούσιες και ολοκληρωμένες που μας παρέχει η φύση. Έχει πολύ μεγάλη πεπτικότητα (95%), σε σύγκριση με αυτή των περισσοτέρων τροφίμων που κυμαίνεται περίπου στο 10 – 15%..
Η σπιρουλίνα παράγει όλες τις θρεπτικές τις ουσίες με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός και το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Το κυανό χρώμα οφείλεται σε μια πρωτεΐνη, την φυκοκυανίνη, ενώ το πράσινο στη χλωροφύλλη.
Η σπιρουλίνα περιέχει πρωτεΐνη (50 – 70%), λιπίδια (5 – 7%), σάκχαρα (15 – 25%), βιταμίνες (Β1, Β5 και Β6), ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Επίσης περιέχει: Βιταμίνη Β12, Σίδηρο, Βιταμίνη Ε, Βήτα Καροτίνη, Αντιοξειδωτικά, Λιπαρά οξέα (βίΑ), Χλωροφύλλη.

Έχει Ιστορία η  Σπιρουλίνα
Η σπιρουλίνα είναι ένα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη άλγος / πλαγκτονικό κυανοβακτήριο. Πιο συγκεκριμένα, η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό φυτό του φρέσκου νερού, ένας υδρόβιος μικρό-φυτικός οργανισμός ο οποίος αποτελείται από διαφανή λεπτά – φυσαλίδας κύτταρα τα οποία κολλημένα το ένα μετά το άλλο σχηματίζουν μία ελικοειδή σπειροειδή ίνα (γι ‘αυτό και ονομάστηκε σπιρουλίνα η οποία σημαίνει μικρή έλικα). Παρέχει πάνω από 100 συνεργικά διατροφικά συστατικά και είναι στην φύση η πιο πλούσια και η πιο πλήρης πηγή ολικής οργανικής διατροφής. Η σπιρουλίνα είναι μία αθάνατη μορφή ζωής η οποία ανανεώνει τον εαυτό εδώ και 3,6 δισεκατομμύρια χρόνια.
Αυτό το μοντέρνο θαυματουργό φυτό είναι πράγματι τόσο παλιό όσο και ο πλανήτης Γη. Καταλαμβάνει μία μοναδική θέση στο φυτικό βασίλειο. Η σπιρουλίνα προέρχεται από την πρώτη στον κόσμο φυτοσυνθετική μορφή ζωής . Αυτό που καθιστά την σπιρουλίνα πραγματικά μοναδική σε σχέση με τα άλλα φυτά είναι ότι τα διατροφικά συστατικά που περιέχει αυτό το φυτό – θαύμα είναι άμεσα και εξ ολοκλήρου εύπεπτα. Η σπιρουλίνα καλείται και πράσινο – μπλε άλγος. Το μπλε αναφέρεται στην μπλε χρωστική , μία πρωτεΐνη που ονομάζεται φυκοκυανίνη. Η πράσινη χρωστική είναι η χλωροφύλλη η οποία βοηθά τα φυτικά κύτταρα να δεσμεύουν και να μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ενέργεια. Η χλωροφύλλη είναι σχεδόν ταυτόσημη στην μοριακή της δομή με την ανθρώπινη αιμοσφαιρίνη γι’ αυτό ονομάζεται και  ‘πράσινο αίμα’. Τι σημαίνει αυτό για εσένα και τον οργανισμό σου? Διάβασε ΕΔΩ.

Αν και αναφορές για την κατανάλωση της σπιρουλίνας έχουν γίνει πολλούς αιώνες πριν, όπως από τους Αζτέκους στο Μεξικό, η σπιρουλίνα βρίσκεται είτε με την μία μορφή είτε με την άλλη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, η επανακάλυψη της από τους επιστήμονες έγινε τα τελευταία 30 χρόνια. Αναπτύσσεται φυσικά σε ζεστές και υψηλής αλκαλικότητας λίμνες σε υποτροπικές περιοχές, και σε φάρμες από άλγη σε ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος. Σήμερα η σπιρουλίνα είναι απαραίτητο μέρος της δίαιτας εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ετήσια κατανάλωση της καλλιεργούμενης σπιρουλίνας για την ανθρώπινη διατροφή ξεπερνά τους 2.000 μετρικούς τόνους. Μία τέτοια γρήγορη αποδοχή ενός νέου τροφίμου δεν έχει προηγούμενο και οφείλεται κυρίως στις καταπληκτικές ιδιότητες αυτής της ισχυρής τροφής.

grafima-spyroulina

Τι κάνει την Σπιρουλίνα Υπέρ Τροφή ?
Περιέχει Όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια πλήρης τροφή της φύσης για τον άνθρωπο. Φυσικά μερικά συστατικά στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν βρεθεί ποτέ στα τρόφιμα.
  • Είναι η πιο πλούσια της φύσης πλήρης – τροφή, πηγή σε Β12 . Είναι 2 με 6 φορές πλουσιότερη από τον πιο κοντινό της αντίπαλο το ήπαρ του ωμού βοδινού. Πρακτικά η Β12 είναι συνώνυμη της υψηλής ενέργειας. Είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ενέργειας και της καλής υγείας του αίματος.
  • Είναι η πιο πλούσια της φύσης πλήρης – τροφή, πηγή σε βιοχημικό οργανικό σίδηρο ο οποίος δεν είναι καθόλου τοξικός. Είναι 58 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ωμό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ήπαρ του ωμού βοδινού.
  • Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, σε βιταμίνη Ε. Είναι 3 φορές πιο πλούσια σε σύγκριση με το σπόρο του σιτάλευρου και η βιολογική της αξία είναι 49% μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της συνθετικής βιταμίνης Ε.
  • Είναι η πιο πλούσια στην φύση πλήρης τροφή, σε β-καροτένιο (προβιταμίνη Α). Τα αντιοξειδωτικά είναι συστατικά τα οποία βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των ζημιών οι οποίες οφείλονται στην οξειδωτική δράση των τοξικών ελευθέρων ριζών. Η σπιρουλίνα παρέχει β-καροτένιο (σε 4 διαφορετικές μοριακές μορφές) σε ένα φυσικό χημικό σύμπλεγμα το οποίο είναι πολύ πιο εύκολα απορροφήσιμο από ότι το β-καροτένιο του μπρόκολου ή του καρότου. Είναι 25 φορές πλουσιότερη σε σχέση με εκείνη των ωμών καρότων. Αντίθετα από την συνθετική βιταμίνη Α και εκείνη των ιχθυελαίων, το β-καροτένιο είναι παντελώς μη τοξικό ακόμη και σε μεγάλες δόσεις.
  • Είναι η πιο πλούσια στην φύση πλήρης τροφή, σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Περιέχει ένα ευρύ φάσμα όλων των γνωστών αντιοξειδωτικών παραγόντων, όπως τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Β1 και Β6 τα μεταλλικά στοιχεία ψευδάργυρος, μαγγάνιο, και χαλκός, το αμινοξύ μεθειονίνη και τα υπέρ αντιοξειδωτικά συστατικά β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.
  • Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, πηγή γ-λινολενικού οξέως (<31Α). Τα έλαια της είναι 3 φορές πιο πλούσια σε <3Ι_Α σε σύγκριση με το έλαιο του νυχτολούλουδου. Από όλες τις φυτικές πηγές ΟΙΑ μόνο η σπιρουλίνα το παρέχει με την μορφή ολόκληρης τροφής.
  • Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, σε χλωροφύλλη, πολλές φορές πιο πλούσια από ότι τα αγροοτώδη.
  • Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, σε πλήρη και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη.
spirulina-background

Η  Σπιρουλίνα φροντίζει και το περιβάλλον
Ακόμη πιο σημαντική στην σημερινή εποχή των παγκόσμιων περιβαλλοντικών και οικολογικών προβληματισμών, η σπιρουλίνα έχει την δύναμη να θεραπεύσει τον πάσχοντα πλανήτη μας. Ξεκινώντας 3 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, το πράσινο – μπλε αυτό φύκι ξεκίνησε να δεσμεύει το ατμοσφαιρικό άζωτο, να μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε σάκχαρα, και να απελευθερώνει ελεύθερο οξυγόνο το οποίο τελικά δημιούργησε πλούσια σε οξυγόνο ατμόσφαιρα απαραίτητη για την ανάπτυξη άλλης ζωής. Αυτή η διαδικασία χρειάστηκε 5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Από τη βιομηχανική επανάσταση, ο μοντέρνος πολιτισμός έχει οδηγήσει στην απώλεια των περισσοτέρων φυσικών πηγών της γης στο όνομα της προόδου. Η ειρωνεία είναι ότι αυτή η καταπληκτική πρόοδος έχει καταναλώσει τα αποθέματα της γης με ρυθμό πολύ πιο γρήγορο από ότι θα μπορούσε να τα αναπληρώσει. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι η καταστροφή της ζωής του πλανήτη όπως είναι γνωστό. Η σπιρουλίνα, μία πηγή ζωής του πλανήτη, θα μπορούσε να αποτελέσει την πηγή ανανέωσης του. Η καλλιέργεια της σπιρουλινας είναι σημαντικά οικονομική και περιβαλλοντικά ασφαλής.
Ανά περίπου 4 στρέμματα, η απόδοση της σπιρουλίνας σε πρωτεΐνη είναι 10 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της σόγιας, 20 φορές σε σύγκριση με του αραβόσιτου, και 200 φορές με εκείνη του βοδινού, καθιστώντας την προφανώς την πιο πλούσια και φιλική του πλανήτη τροφή που αναπτύσσεται σήμερα.Αναπτύσσεται τόσο παραγωγικά ώστε μία έκταση στο % της έκτασης της Ινδιάνας θα μπορούσε να θρέψει 6 και πλέον δισεκατομμύρια πληθυσμού, ο οποίος υπολογίζεται να είναι και ο πληθυσμός της γης στην επόμενη δεκαετία.

Μια Τροφή που τα κάνει όλα
  1. Μείωση χοληστερόλης
  2. Αντικαρκινικές ιδιότητες
  3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
  4. Αντι-ιική δράση
  5. Κατά της παχυσαρκίας
  6. Μείωση της επίδρασης της ακτινοβολίας
  7. Αναζωογόνηση του οργανισμού
Ε τι άλλο να θέλεις, για να την προσθέσεις στην καθημερινότητα σου?

spirulina2

Πού Σε Περιμένει?
Η σπιρουλίνα καλλιεργείται συνήθως σε νερό, μέσα σε πολύ καθαρές δεξαμενές, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, χωρίς λιπάσματα, εντομοκτόνα και συντηρητικά. Επίσης, δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Μερικές εταιρείες την παράγουν απευθείας σε φυσικές λίμνες. Στη συνέχεια, θερίζεται, ξηραίνεται ή υγροποιείται, συσκευάζεται και πωλείται. Θα τη βρείς να σε περιμένει, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε διάφορες μορφές, όπως σκόνη, νιφάδες, κάψουλες, καθώς και σε υγρό σιρόπι. H Νιγρίτα Σερρών είναι το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου καλλιεργείται σπιρουλίνα, και είναι η καλύτερη στον κόσμο .. εεε ΝΑΙ  να παινέψουμε το σπίτι μας γιατί… !! το γνωστό..

Και τώρα μάθετε το εξής..
..ότι η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι πανομοιότυπες οργανικές ενώσεις και διαφέρουν Μόνο σε Ένα Άτομο στο Κέντρο τους όπως φαίνεται και στα σχεδιαγράμματα, η χλωροφύλλη έχει ένα άτομο Μαγνησίου ακριβώς στο κέντρο της, και η αιμοσφαιρίνη ένα άτομο σιδήρου ακριβώς στο κέντρο της.
Η χλωροφύλλη δεν περνά στον ασθενή καμία αρρώστια λόγω των φυσικών αντισηπτικών ιδιοτήτων της. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η η υγρή χλωροφύλλη όταν μεταγγιστεί στον άνθρωπο γίνεται αμέσως αίμα. Ταυτόχρονα εξαφανίζονται αμέσως όσες αρρώστιες έχει ο ασθενής. Όμως τα συμφέροντα είναι τερατώδη, και έτσι ούτε θα θεραπεύονται όσοι έχουν αναιμία με Μαγγάνιο, (όχι σίδηρο), ούτε θα επιτραπούν ποτέ οι μεταγγίσεις με χλωροφύλλη. Περισσότερα ΕΔΩ
  • Και μην ξεχνάτε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι αλκαλικός από τον σχεδιασμό του και όξινος από την λειτουργία του. Φυσικά αυτό γίνεται, δηλαδή καταλήγει όξινος, όταν καταναλώνει κρέατα και γαλακτοκομικά !
Θέλεις να δεις τι άλλο παθαίνει ο οργανισμός σου καταναλώνοντας ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ?.. ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ

Διάβασε ακόμη σχετικά άρθρα και συνταγές Δύναμης. ΕΔΩ

DSC01756_thumb
Τα ‘Φασολάκια Που Καίνε’
Πηγή: Μια Στάλα Επίγνωσης..Μια Στάλα Δράσης..Μια Στάλα Δύναμης..Μια Στάλα Συμπόνιας..Μια Στάλα Σοφίας..Θα σε πάει, από εκεί που είσαι, εκεί που θέλεις να πας.. Αν ξέρεις που είσαι και που θέλεις να πας..

Διαβάστε επίσης:

    Από Τοξότισσα διαβάζουμε νέα

     
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ψηφίσει οδηγία που θα τεθεί σε πλήρη ισχύ τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με την οποία θα απαγορευθούν όλα τα συμπληρώματα διατροφής, θα απαγορευθεί η διδασκαλία εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας, θα κλείσουν οι σχολές ομοιοπαθητικής κοκ. Ήδη από φέτος το καλοκαίρι απαγορεύεται η πώληση βιβλίων σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων.
    Συνέχεια




    Πατριώτες διαβάστε!: ΔΝΤ και "Καλλικράτης" το κόλπο των τοκογλύφων για να ανατινάξουν τη χώρα μας!!!

    Τα έχουμε πει πολλές φορές, αλλά τώρα, λίγες μέρες πριν οι τελευταίοι πουλημένοι γλοιώδεις άμυαλοι που τρέχουν να πείσουν όλους μας να τους δώσουμε την δύναμη μας (ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!!!) για το τελικό ξεκοκκάλισμα της Ελλάδας μέσω της συμμετοχής μας στις ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΕΣ εκλογές που θα διαμελήσουν τη χώρα σε κρατίδια... αξίζει να θυμηθούμε το "έργο" από την αρχή και να ξανασκεφτούμε σοβαρά τι πάει να συμβεί και πως είναι πιο σοφό να δράσουμε για να απαλλαγούμε από τα κάθε λογίς μικρά και μεγάλα αρπακτικά και λαμόγια. 

    Το κείμενο είναι του Π. Τραϊανού και γράφτηκε το καλοκαίρι του 2010. - ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ! Τυπώστε το και μοιράστε το στις γειτονιές σας! Επιλέξτε τα σημαντικότερα σημεία και κάντε το αφισάκια! Τουλάχιστον να γνωρίσουν όλοι! ακόμοι και αυτοί που ακόμη ανοίγουν τηλεοράσεις...

    Έστω και την τελευταία στιγμή οι Έλληνες ΠΡΕΠΕΙ να νοιαστούν για το συλλογικό καλό της χώρας και να γυρίσουν τις πλάτες στους κατά τόπους βολεψάκηδες που οργώνουν τους Δήμους και τις κοινότητες αποσιωπώντας το αίσχος του Καλλικράτη!

    Κάποιοι "γνωστοί" ετοιμάζονται να φύγουν από τη χώρα μετά τις δήθεν Δημοτικές εκλογές με τις τσέπες γεμάτες από τις προδοτικές υπηρεσίες τους...

    Μωρέ θα σηκωθεί επιτέλους ο Έλληνας να σώσει το σπίτι του που καίγεται?!!!!


    2,5 δις ευρώ θα είναι τα κέρδη της Οικογένειας Παπανδρέου από το κόλπο με το ΔΝΤ. Το τελευταίο κόλπο της συμμορίας των Τσαντ πριν εγκαταλείψουν την χώρα.

    "Χρήματα υπάρχουν"… έλεγε με έναν σχεδόν υστερικό τρόπο ο Γιωργάκης ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές. Με τα αδύναμα ελληνικά του προσπαθούσε πάση θυσία να μας πείσει ότι μας έλεγε την αλήθεια. Με τη ρητορική δεινότητα μιας ξεδοντιασμένης γριάς δεν άφηνε πεζοδρόμιο, μπαλκόνι ή μικρόφωνο, που να μην επαναλάβει τα ίδια. Ο κατά γενική ομολογία κουτός Γιωργάκης προσπαθούσε να μας πείσει ότι "έβλεπε" αυτά, τα οποία δεν "έβλεπε" κανένας άλλος Έλληνας. Τι συνέβαινε; Τόσο βλάκας ήταν; Δεν γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Τόσο παθιασμένος ήταν, ώστε να ρισκάρει να καταλάβει την "καρέκλα" της εξουσίας ψευδόμενος και με τον άμεσο κίνδυνο να "καεί" πάνω σ' αυτήν;
    Συνέχεια  

    Είδηση-Βόμβα: Εθνικές Εκλογές τη 12η Δεκεμβρίου!!!

    Επιστολή-βόμβα στον Παπούλια! Ο Γιώργος τον ενημέρωσε για εθνικές εκλογές την 12η Δεκεμβρίου!
    Αναμεταδίδω την είδηση όπως μου εστάλη από το ΙΝΚΑ:
      






     Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" αποκαλύπτει ότι οι εθνικές εκλογές έχουν κλειδώσει για την 12η Δεκεμβρίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις χαζο-δημοτικές!
    Ο Παπανδρέου ενημέρωσε ήδη με επιστολή του τον Κάρολο Παπούλια.
    Μην ρωτάτε πως έφτασε αυτή η επιστολή-βόμβα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    Ποιος ήταν δηλαδή ο κομιστής!
    Στα μέσα Δεκεμβρίου ο Παπούλιας θα ορκίζει Οικουμενική κυβέρνηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη, κατά πάσα πιθανότητα στο υπ. Εξωτερικών (και Αιγαίου) μια και θα πάνε πακέτο εξαιτίας των τρυπανιών που δεν θ αργήσουν να πιάσουν δουλειά.
    Εκτός θα μείνει ο Αντώνης Σαμαράς και η υπάρχουσα ΝΔ.
    Τώρα θα πείτε γιατί ο πρωθυπουργός πάει σε εκλογές.
    Είναι απλό! Δεν θέλει να κρατήσει μόνος του την ατομική βόμβα της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης της χώρας.
    Των νέων μέτρων κι ότι πρόκειται ν ακολουθήσει.
    Θα συγκυβερνήσει με την Ντόρα, τον Κουβέλη, τον Καρατζαφέρη πολύ πιθανό και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.
    O λόγος που στη διακαναλική δεν μίλησε ακόμη πιο ανοιχτά για τις εθνικές εκλογές ήταν για να κρατήσει εν υπνώσει τον Σαμαρά!
    Τίνος ήταν η σκηνοθεσία της όλης υπόθεσης δίλημμα-εκλογές;
    Θα σας δώσουμε την απάντηση.
    Ηταν του Μητσοτάκη, ο οποίος την πάσαρε στον Ψυχάρη κι αυτός με τη σειρά του στον Παπανδρέου.
    Ετσι κυβερνιέται η Ελλάδα.
    Ωσαν τηλεπαιγνίδι.

    Tα συμπεράσματα... δικά σας...

    Να γιατί πέφτει τόση παραπλάνηση με δήθεν "τρομοκράτες" δια "χαζοκουτίου" και πως μέσω ΕΕ μας βάζουν στη ροή για την "ελεγχόμενη χρεωκοπία"...

    Δεν υπάρχουν σχόλια: