…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

12 υπέροχες χορτοφαγικές συνταγές εμπνευσμένες από την Ελληνική κουζίνα

Θέλετε να ζήσετε περισσότερα; Φάτε vegan τροφές

(θα έλεγα καλύτερα "θέλετε να ζήσετε περισσότερα? Να τρώτε φυτικές ωμές ζωντανές τροφές (δίαιτα 80/10/10) μέχρι το μεσημέρι :) )


Πέτα-κοινωνική-φρέσκο-and-υγιή vegiterranean-συνταγές
Μεσογειακή κουζίνα επικεντρώνεται γύρω από λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο, και βότανα. Τρώγοντας αυτό το ύφος των τροφίμων έχει γίνει δημοφιλής λόγω των πολλών οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης καρδιαγγειακής υγείας και μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου του μαστού.
Πρόσφατα, Julieanna Hever, MS, RD πήρε μεσογειακή κουζίνα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το βιβλίο της Η Vegiterranean δίαιτα περιλαμβάνει συνταγές vegan που είναι chockfull της φυτικής προέλευσης καλοσύνη, και αυτή αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να τρώνε τα ψάρια, είμαστε επίσης στην πραγματικότητα πιο υγιείς αν δεν το κάνουμε.
Εδώ είναι μια απόκλιση από τις συνταγές για να σας βοηθήσει να πάρετε εκείνη την υγιεινή μεσογειακή λάμψη από μέσα προς τα έξω:

1.  Σκόρδο-Νομισματοκοπείο Κριθαράκι με κύμινο και κάπαρη

Σκόρδο Μέντα Κριθαράκι
Κριθαράκι είναι ένα ρύζι σε σχήμα ζυμαρικών που μπορούν να παρασκευαστούν με σκόρδο, κάπαρη, ελαιόλαδο και κόκκινο πιπέρι για ένα απλό και υγιεινό γεύμα.

2.  Λευκό φασόλια και Δενδρολίβανο Dip (από το Vegiterranean Διατροφή)

Δεντρολίβανο και το χυμό λεμονιού δώσει cannellini φασόλια μια πικάντικη λάκτισμα.

3.  Ψητά Red Pepper πάστα ελιάς

ψητή κόκκινη πιπεριά Μουχαμάρα
Πότε ήταν η τελευταία φορά που θα ενσωματωθεί αποξηραμένα τσίλι καγιέν σε μια συνταγή; Λοιπόν, τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να το κάνει! Σερβίρετε αυτό το νόστιμο πάστα ελιάς με μερικές σπιτικές πατάτες πίτα.

4.  Ελληνική σαλάτα τεύτλων

Τεύτλα, δυόσμο, μαϊντανό, το σκόρδο και; Πείτε όχι περισσότερο, θα μας είχαν «τεύτλα».

5.  Χούμους Zesty Cilantro Lovers »

Κόλιαντρο χρησιμοποιείται συνήθως στη νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, και δίνει αυτό το χούμους ένα δροσιστικό ανελκυστήρα.

6.  Lemony-Νομισματοκοπείο Ρύζι

Lemony Νομισματοκοπείο Ρύζι
Νομισματοκοπείο ρύζι είναι ένα ελληνικό κλασικό, και ζευγάρια καλά με μια χορταστική ελληνική σαλάτα ή μια σούπα με βάση την ντομάτα.

7.  Ψητό Μπρουσκέτα Bites

Ψητή Μπρουσκέτα Bites
Ντομάτα και βασιλικό είναι ένας αγώνας γίνεται στον ουρανό vegan ιταλικά.

8.  Καφέ ρύζι και φακές με καραμελωμένα κρεμμύδια (Mujadara)

Όλες οι αυστηρά χορτοφάγοι θα πρέπει να έχουν αυτό το πιάτο στο ρεπερτόριό τους, είναι εύκολο και γεμάτη με πρωτεΐνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Β και σίδηρο. Μπορείτε να το ολοκληρώσει με γιαούρτι σόγιας ή να απολαύσετε σκέτο.

9.  Vegan γεμιστά φύλλα σταφυλιών (Ντολμά) με καφέ ρύζι

Γεμιστά με ρύζι γιασεμί και μια βάρκα γεμάτη με μπαχαρικά, αυτό το φανταστικό ορεκτικό εξυπηρετείται καλύτερα με ένα ψιλόβροχο του ελαιολάδου στην κορυφή.

10.  "Λουκάνικο," Καλέ, και λευκό στιφάδο φασόλι

Στιφάδο
Δεν παίρνει πολύ πιο υγιεινό από αυτό το σούπα, η οποία είναι γεμάτη με ντομάτες, φασόλια, λάχανο, και vegan λουκάνικα.

11.  Vegan Ελληνική σαλάτα

Η απλή Vegan Blog διαθέτει επίσης μια συνταγή για βίγκαν τυρί φέτα, η οποία θα λάβει αυτή την σαλάτα στο επόμενο επίπεδο.

12.  Ψητά Ρεβίθια με Κόκκινο πιπέρι τσίλι νιφάδες

580_2D00_Roasted-Chickpeas.JPG
Αυτό τραγανά πιάτο λειτουργεί ως μια μεγάλη υγιή, μη επεξεργασμένα ορεκτικό κόμμα.
Απολαύστε αυτά τα «vegiterranean" συνταγές, και απολαύστε ένα υγιεινό, ανθρώπινη πάρτι με τους φίλους σας. Όπα!