…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Η αρρώστια σε θεραπεύει, Σπάρτακος Μαρινάκης

Απόσπασμα απ' το βιβλίο "Πρωτόκολλο Υγείας, 50 Βασικοί Κανόνες Υγείας"
Πρωτόκολλο υγείας (Έντυπη έκδοση)
Η 3η έκδοση του βιβλίου διατίθεται και διανέμεται από τις εκδόσεις Μεταμόρφωση.
 Η αρρώστια δεν είναι εχθρός. Όταν αρρωσταίνεις, να χαίρεσαι. Αυτή είναι μια ένδειξη ότι το σώμα σου προσπαθεί να σου μιλήσει. Προσπαθεί να σου πει "ΠΡΟΣΕΧΕ! Τι κάνεις; Δεν αντέχω άλλο!" Και τώρα εσύ έχεις δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να αγνοήσεις, για μια ακόμη φορά στη ζωή σου, τα προειδοποιητικά συμπτώματα και να τα καταστείλεις γρήγορα με τη λήψη φαρμάκων, ορών, εμβολίων, χειρουργικών επεμβάσεων. Και, έτσι, νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες. Ότι γιατρεύτηκες. Και συνεχίζεις τη ζωή σου ανέμελα. Εάν είσαι τυχερός και διαθέτεις ισχυρά γονίδια, τότε το σώμα σου έχοντας ακόμη "λάδι στο καντήλι" (ζωτική ενέργεια), θα σε προειδοποιήσει ξανά. Αλλά αυτή τη φορά, με ένα πιο έντονο σύμπτωμα, μια πιο δύσκολη ασθένεια. Η δεύτερη επιλογή είναι να ακούσεις τις "καμπάνες" να χτυπάνε δυνατά, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις. Να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, τον τρόπο διατροφής σου, τον τρόπο που σκέφτεσαι. Να αλλάξεις ένα απ'  όλα αυτά ή ενδεχομένως και όλα μαζί.  

Όταν έρθει η ασθένεια, σε παρακαλώ, μη φοβηθείς. Η ασθένεια είναι φίλος σου. Δεν έρχεται ούτε να σε ταλαιπωρήσει ούτε να σε εξοντώσει. Έρχεται, για να σε αφυπνίσει. Να θυμάσαι, επίσης, ότι δεν υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασθένειες, όπως ισχυρίζεται η κλασσική ιατρική. Μία είναι η ασθένεια: η ΤΟΞΙΝΩΣΗ του ανθρώπινου οργανισμού. Και μία είναι η θεραπεία της ασθένειας: η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ του οργανισμού. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και για λόγους οικονομικού συμφέροντος. Ολόκληρες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες κολοσσοί επιβουλεύονται το χώρο της υγείας. Η ασθένειά σου συντηρεί ένα σωρό επαγγέλματα.

Οι οξείες ασθένειες είναι οι ριζικές θεραπευτικές προσπάθειες του οργανισμού για τη σωτηρία του σώματος. Κάθε οξεία ασθένεια είναι το αποτέλεσμα μιας αφύσικης προσπάθειας για την κάθαρση και τη θεραπεία του οργανισμού. Οι πόνοι που προκαλούνται από τα συμπτώματα φανερώνουν την ένταση και τον αγώνα της ζωτικής ενέργειας του σώματος για τη σωτηρία του.

Αρρώστια είναι η ενέργεια με την οποία η ζωτική δύναμη απομακρύνει τα εμπόδια και θεραπεύει τις βλάβες, που  έχουν προκύψει, με σκοπό τη σωτηρία του οργανισμού. Η αρρώστια είναι μια αφύσικη κατάσταση του σώματος, η οποία εκδηλώνεται με μόνο σκοπό να απομακρύνει τα δηλητήρια - τοξίνες, που καταστρέφουν την υγεία.

Η λειτουργία της ασθένειας ΠΡΕΠΕΙ να αφήνεται εντελώς ανεμπόδιστη στην πορεία της, για να επιτύχει γρήγορα και εύκολα το σκοπό της: την ΚΑΘΑΡΣΗ του οργανισμού και την επαναφορά της υγείας. Γι' αυτό το λόγο, όταν αρρωστήσετε, ΜΗΝ επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με επιπλέον τροφή. Η τροφή, όπως έχει πει ο Ιπποκράτης, όταν λαμβάνεται από τον ασθενή δυναμώνει την αρρώστια και όχι τον ασθενή. Όταν αρρωστήσετε, μην πάρετε φάρμακα. Το σώμα δεν αντέχει άλλα δηλητήρια. Όταν αρρωστήσετε, ούτε εργασία ούτε άσκηση ούτε σπατάλη ενέργειας. Το σήμα του ασθενή χρειάζεται ξεκούραση, ύπνο, ησυχία, και ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Φυσικοπαθητική επιστήμη (Ιπποκρατική ιατρική) και στην κλασσική ιατρική (θεωρία Παστέρ). Η μεν κλασσική ιατρική έχει κηρύξει πόλεμο στις ασθένειες και τις βομβαρδίζει με φάρμακα, εμβόλια, ορρούς και εγχειρήσεις, ενώ η Φυσικοπαθητική συνεργάζεται με τον ασθενή στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Τον αγκαλιάζει με αγάπη, τον καθοδηγεί στη γνώση και, κυρίως, του δίνει να καταλάβει ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος και για την αρρώστια του, αλλά και για τη θεραπεία του. Και να θυμάστε για πάντα, φίλοι μου ότι η αρρώστια είναι, απλώς, μια θεραπευτική κρίση και... θα περάσει!

http://www.spartacus.gr/ebooks/item/338-prwotokollo-ygeias

Απόσπασμα απ' το βιβλίο "Πρωτόκολλο Υγείας, 50 Βασικοί Κανόνες Υγείας"

«Το ανθρώπινο σώμα, το ανώτερο δημιούργημα του Πλανήτη, είναι εν δυνάμει αθάνατο. Και ως εκ τούτου είναι απόλυτα λογικό να μπορεί και να θεραπευτεί από μόνο του, χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση. Και όταν το σώμα διαθέτει ακόμη ζωτική ενέργεια, αναπτύσσει τέτοιες εσωτερικές θεραπευτικές δυνάμεις, ώστε κανένα πρόβλημα υγείας να μη μένει άλυτο.»
«Όταν είσαι άρρωστος, σταμάτα αμέσως τη λήψη συμπυκνωμένης τροφής. Η λήψη τροφής κατά τη διάρκεια της ασθένειας δυναμώνει την ασθένεια και όχι τον ίδιο τον ασθενή. Είναι σα να ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Το σώμα σου πάντα σε ειδοποιεί με πόνο ή ασθένεια όταν κάτι δεν πάει καλά εσωτερικά, για να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου.»
«Το πρωινό γεύμα είναι όχι μόνο αντιεπιστημονικά, αλλά και άκρως ανθυγιεινό και επικίνδυνο. Εάν πραγματικά σέβεσαι το ιερό σώμα σου και επιζητάς με διακαή πόθο την υγεία σου, εφάρμοσε εφ’ όρου ζωής τα εξής: νήστεψε για 12 ώρες, αμέσως μετά λάβε υδρόμελο και μετά ξεκίνα τη μέρα σου με φρέσκο χυμό φρούτων ή, ακόμη καλύτερα, λαχανικών.»
«Μέσα σε 2 μήνες με αυστηρή φρουτοφαγία και κατόπιν με προσεγμένη χορτοφαγική-αλκαλική διατροφή, ήμουν και πάλι υγιής.» - Α.Π
«Νιώθω ότι γεννήθηκα πάλι. Σ’ ευχαριστώ που μας έδειξες πόσο απλή και καταπληκτική είναι η ζωή!» - Χ.Φ.

Τι Μας Είπαν για το Πρωτόκολλο Υγείας: 


«Διαβάσαμε πρόσφατα το πολύ περιεκτικό και διαφωτιστικό σας βιβλίο και μας άρεσε πολύ.
Μας έδωσε ελπίδες και κουράγιο» - Μαρία Σιγανού
~~~~~~~~~~~~~~~~

«Αγαπητέ Σπάρτακε πριν μερικές ώρες έλαβα το βιβλίο σου.
Σχεδόν το διάβασα, είναι καταπληκτικό, διαφωτιστικό και πολύ κατατοπιστικό.
Σ' ευχαριστώ και εγώ για τις τόσες σημαντικές συμβουλές, για έναν φυσικό τρόπο ζωής.
Και πάλι σ' ευχαριστώ.» - Κωνσταντίνος
~~~~~~~~~~~~~~~~
«Αγαπητέ μας Σπάρτακε,
Εχθές λάβαμε το βιβλίο σου και το διαβάσαμε αμέσως! Είναι ένας θησαυρός, ένα διαμάντι. Συγκινήθηκα τόσο πολύ που στο τέλος έκλαψα..
Σπάρτακε ο Θεός να σε έχει πάντα καλά και να φωτίζει το δρόμο σου!». – Βιβή Κουτρουμανίδου 
~~~~~~~~~~~~~~~~
«Σπάρτακε, πρώτον να σου πω, πως το πρωτόκολλο είναι εξαιρετικά χρήσιμο εγχειρίδιο για εμένα, μα πιο πολύ με ωφέλησε η Ιερή συμφωνία.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ το πόσο με ωφέλησε.
Σ' ευχαριστώ». - Άννα Μπουντζή
~~~~~~~~~~~~~~~~
«Το πρωτόκολλο υγείας είναι απίθανο και τις περισσότερες συμβουλές τις ακολουθώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά δάσκαλε που μου έδειξες τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή!». - Άρης Μπένης
~~~~~~~~~~~~~~~~
«Ευχαριστώ πολύ. Σίγουρα θα σας πω εντυπώσεις! Το πρωτόκολλο υγείας πάντως μας έχει σώσει. Τρομερό βιβλίο!
Να είστε καλά!». - Αλεξάνδρα Τζανετή
~~~~~~~~~~~~~~~~

Πηγές: Facebook & http://www.spartacus.gr/

Περισσότερα: http://www.spartacus.gr/ebooks/item/338-prwotokollo-ygeias