…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Σκληραγώγηση - Ρώσος γιόγκι Ιβανόφ


Μου αρέσει ο Ρώσος γιόγκι Porfiry Korneyevich Ivanov (Ρωσ. Порфирий Корнеевич Иванов, 1898-1983). Στη Ρωσία υπάρχουν πολλοί σύλλογοι και κινήματα των οπαδών του.
Λέει σε μια επιστολή στους νέους ο Ιβανόφ - Πως μπορείς να πεθάνεις, ξέρουν όλοι. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε, αλλιώς δεν έχουμε σαν άνθρωποι καμία άξια.

Η σκληραγώγηση/ το κρύο κάνει πολύ καλό στον άνθρωπο. Εννοείται ότι μέχρι κάποιο σημείο. Με το κρύο η θερμότητα κρύβετε βαθιά μέσα στο σώμα και μόλις βγαίνουμε στο ζεστό περιβάλλον, αυτή η ζέστη βγαίνει με τεράστια δύναμη και ταχύτητα έξω, θα έχουμε την αίσθηση σαν να στεκόμαστε στο αναμμένο μάτι της κουζίνας, σαν να μας τρυπάνε ταυτόχρονα εκατομμύρια βελόνες. Τέτοια αίσθηση. Επίσης μπαίνοντας με το σώμα στη θάλασσα γειωνόμαστε, αρχίζει η επαφή με τη γη που μας κάνει τόσο και τόσο καλό σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Τα μπάνια στη θάλασσα τον χειμώνα, αναζωογονούν τρομερά τον οργανισμό, σκοτώνουν όλα τα σκουλήκια/ παράσιτα που έχει μέσα του ο άνθρωπος. Σε συνδυασμό με την κατανάλωση φρέσκων φρούτων, λαχανικών και χυμών, φρουτοφαγία, ωμοφαγία, ωμομονοφαγία και ηλιοθεραπεία θεραπεύει όλες τις ασθένειες, θεραπεύει τον καρκίνο, δερματοπάθειες, πολλές ψυχικές ασθένειες.

Σας εύχομαι καλή υγεία.