…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 101 του χρόνια ο Fauja Singh, ο γηραιότερος Μαραθωνοδρόμος


Ο γηραιότερος Μαραθωνοδρόμος του πλανήτη, ο Ινδός Fauja Singh στα 101 του χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Θα τρέξει τον τελευταίο του Μαραθώνιο τον επόμενο μήνα στο Χονκ Κονγκ.

Ο Singh ξεκίνησε το τρέξιμο στην "τρυφερη" ηλικία των ...89 ετών και έκτοτε έχει τρέξει 8 Μαραθώνιους επιτυγχάνοντας πολλά ηλικιακά ρεκόρ. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 5 ώρες 40 λεπτά και το πέτυχε στο Λονδίνο, όταν ήταν 92 ετών. Στον τελευταίο του Μαραθώνιο. πέρσι στο Τορόντο, τερμάτισε σε 8 ώρες και 25 λεπτά

Γεννήθηκε το 1911, δεν υποφέρει από καμιά αρρώστια και δεν παίρνει καμιά φαρμακευτική αγωγή. Λέει πως "Ο λόγος για την καλή μου υγεία είναι η καθημερινή άσκηση και το σωστό διαιτολόγιο. Παίρνω ευτυχία στις μέγιστες δόσεις, παρότι η πραγματική μου δίαιτα είναι πολύ περιορισμένη". Πάντως το ότι θα σταματήσει να συμμετέχει σε Μαραθώνιους δεν σημαίνει πως θα σταματήσει και το τρέξιμο. "Θα συνεχίσω να τρέχω για τουλάχιστον 4 (!) ώρες καθημερινά" λέει...

Ο υπεραιωνόβιος (101 ετών λέμε!) δηλώνει πως θα τρέχει 4 ώρες καθημερινά. Είπατε τίποτα ή έχετε κάποια δικαιολογία για να μην γυμναστείτε?
Σχετικές φωτογραφίες
Photo Photo Photo Photo Photo
Πηγή: fitnesspulse.gr

Σχόλιο του Ιστολόγιου: Όλα ξεκινάνε από την διατροφή και ποσότητες που τρώμε. Πρέπει να κάνεις λιτή - φυσική διατροφή, να τρως μόνο φρούτα και λαχανικά (ωμοφαγία, φρουτοφαγία και ωμομονοφαγία). Θέλουμε αντί να τρώμε, πολλές φορές να πίνουμε νερό, φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών, άλλα υγρά.
Κοιτάξτε πόσο λιπόσαρκος είναι.

Βλ. Επίσης 
Μοναχοί Shaolin Kung Fu και η διατροφή τους-Δρομέας προπονητής ετών 135!!!

Φρουτοφαγία και αθλητισμός: Δρομέας αντοχής φρουτοφάγος Michael Arnstein

Αβοκάντο: Το Σούπερ Φαγητό Που Σε Βοηθάει Να Μείνεις Υγιής

10 χρόνια φρουτοφάγος αθλητής, 2 χρόνια breatharian Richard Blackman