…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Φυτικό γάλα από ξηρούς καρπούς

Για να φτιάξουμε φυτικό τυρί εδώ πρώτα ο...
Despina Theo, Ομάδα ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ .
Για να φτιάξουμε φυτικό τυρί εδώ πρώτα ο τρόπος για φυτικό γάλα....Αν γνωρίζει κανείς περισσότερες συνταγές φυτικού τυριού ευπρόσδεκτες..

Πως θα φτειάξουμε γάλα απο ξηρούς καρπούς:

Μουλιάζουμε τον ξηρό καρπό για 12 ώρες σε μπόλικο νερό ώστε όταν φουσκώσει να ειναι μέσα στο νερό. Χρησιμοποιούμε αμύγδαλα, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, , μπραζίλ, σισάμι,μακαντέμια,κουκουνάρια κ.λπ.Ένα φλυτζάνι ξηροί καρποί θα μας δώσουν 2 ποτήρια γάλα.

Τα αμύγδαλα αν θέλουμε τα καθαρίζουμε απο το τσόφλι τους αφού μουλιάσουν για να έχουμε ένα πιο λευκό γάλα. Τα ρίχνουμε στο blender με 2 ποτήρια νερό και λίγο μέλι, ή 2 μπανάνες, ή χουρμάδες, ή στέβια, ή maple syrup, ή ότι γλυκαντικό θέλουμε , τα ανακατεύουμε καλά και τα σουρώνουμε με τουλπάνι

τουλπάνι

Μπορούμε να σερβίρουμε το γάλα με λίγη τριμμένη κανέλα απο πάνω, ή τριμμένο φασόλι βανίλιας και έχουμε ένα πεντανόστιμο ( και με πολύ περισσότερο ασβέστιο) γάλα!