…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Ποια διατροφή , ποιο φαγητό ή πιο βότανο είναι κατάλληλο για αναστροφή ή και πρόληψη συγκεκριμένων ασθενειών ?????


Από ότι βλέπω από πολύ κόσμο συνέχεια ρωτάει…. Ποιο φαγητό είναι για τον θυροειδή ? Ποιο βότανο για τις ημικρανίες ? Μπορεί η ζωντανή διατροφή να βοηθήσει στους πολύποδες ? στη χολή ? στο άσθμα ? στην αρθρίτιδα, στο πιάσιμο του αυχένα ????

Η απάντηση είναι η εξής: Όλες οι ασθένειες και οι μικρές αδιαθεσίες προέρχονται κάτω από μια ομπρέλα που λέγεται ‘φλεγμονή’ , δεν έχει καμία σημασία η διάγνωση που θα δοθεί. Και όταν λέω όλες εννοώ όλες για αυτό δεν έχει νόημα να ρωτάτε για κάθε μία ασθένεια και αδιαθεσία ξεχωριστά. Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία, τα πάντα αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους. Για να είστε πραγματικά υγιείς το σώμα πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά στο σύνολό του και όχι μεμονωμένα. Έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε το σώμα τμηματικά για αυτό η οποιαδήποτε διαδικασία επούλωσης δεν μπορεί να λάβει μέρος. Όλες οι ασθένειες είναι μια δυσαρμονία, μια ανισορροπία σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος , είτε πρόκειται για άσθμα, διαβήτη κλπ. Όπως προανέφερα η ασθένεια είναι μια συσσώρευση βλέννας ( φλεγμονή) σε κάποιο κομμάτι του οργανισμού. Άρα υπάρχει μόνο μία ασθένεια και λέγεται ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ, και απλά όπου συμβεί δίνεται ένα όνομα.

Ο μόνος τρόπος για να φύγει η ανισορροπία απ τις εκάστοτε περιοχές του σώματος είναι μέσω της ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει έμφυτη την ικανότητα να διώχνει αυτές τις τοξίνες , αλλά δεν του δίνουμε την δυνατότητα αυτή επειδή συνεχώς τρώμε ακατάπαυστα. Για να αποτοξινωθεί το σώμα, απαιτείται ενέργεια , αλλά από την στιγμή που κάποιος καταναλώνει ανθυγιεινό και δύσπεπτο φαγητό είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί αυτό γιατί όλη η ενέργεια καταναλώνεται στην πέψη και δεν μένει καθόλου ενέργεια για τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες. Από την στιγμή που σταματάτε να τρώτε τότε μόνο μπορεί να λάβει χώρα η διαδικασία επούλωσης.

Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τα ζώα. Έχετε παρατηρήσει το κατοικίδιό σας όταν είναι άρρωστο ότι δεν τρώει τίποτα , απλά μυρίζουν το φαγητό και φεύγουν μακριά. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτό που πάσχει το κατοικίδιό σας . Η όρεξη αφαιρείται , έτσι όλη η ενέργεια εστιάζεται στην απομάκρυνση της ανισορροπίας που προκαλείται στο κατοικίδιό σας. Στον άνθρωπο συμβαίνει ακριβώς το ίδιο , το μόνο λάθος που κάνουμε όταν κάποιος είναι άρρωστος και η όρεξή του εξαφανίζεται είναι να του λέμε τι να φάει για να πάρει δύναμη, κάτι το οποίο απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Βλέπετε όταν χάνεται η όρεξή σας και προσπαθείτε να φάτε, το σώμα σας θα πετάξει έξω αυτό που φάγατε. Σε αυτό το σημείο το σώμα σας είναι στο χειρουργικό τραπέζι της φύσης και προσπαθεί να απαλλαγεί από κάτι που δεν του αρέσει. Η όρεξή σας θα επιστραφεί από την στιγμή που λάβει τέλος αυτή η διαδικασία.

Οπότε καμία διατροφή , κανένα βότανο , κανένα φαγητό δεν θεραπεύει , αυτή είναι λογική της κλασικής ιατρική σαν αντιμετώπιση συμπτωμάτων , ο οργανισμός έχει μηχανισμούς αυτοθεραπείας , το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΨΗ για να λειτουργήσουν αυτοί οι μηχανισμοί. Και πως το πετυχαίνουμε αυτό ????

Ποια τροφή χωνεύεται πιο γρήγορα από κάθε άλλη τροφή ??? Τα ζουμερά, ώριμα, γλυκά φρούτα. Γρήγορη πέψη =αποθέματα ενέργειας για θεραπεία. Αυτή είναι και η ομορφιά του να τρως φρούτα, το σώμα σας διατηρείται σε μια κατάσταση αποτοξίνωσης περισσότερο.

Το αμέσως επόμενο και πιο επιθετικό στάδιο αποτοξίνωσης είναι η νηστεία-ξηρασία. Γιατί??? Γιατί δεν υπάρχει πέψη. Οπότε θα λέγαμε η γρήγορη πέψη επιτρέπει στον οργανισμό να αποτοξινωθεί …. Οπότε μην δίνεται σημασία στο τι τρώτε για να σας κάνει καλά , αλλά στο τι αποβάλλεται για να επανέλθει η ισορροπία και να κυλήσουν όλα ομαλά.

Πηγή: Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια: