…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΚΑΟ VS ΚΡΑΣΙ
Μια κούπα κακάο μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό γήρανσης, αλλά και να προστατεύσει τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κακάο περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία, παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στο τσάι και το κόκκινο κρασί. Ωστόσο, μια κούπα κακάο περιέχει έως και τρεις φορές περισσότερα από αυτά τα στοιχεία, γεγονός που καθιστά το ρόφημα αυτό ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Πιο αποτελεσματικό από το τσάι και το κόκκινο κρασί


Προηγούμενες έρευνες είχαν αποδείξει την υπεροχή του τσαγιού στην καταπολέμηση του καρκίνου. Συγκεκριμένα, Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν τον Απρίλιο πως, όσοι πίνουν τσάι έχουν τις μισές πιθανότητες να πάθουν καρκίνο από αυτούς που δεν πίνουν. Επίσης, Γάλλοι ερευνητές απέδειξαν πως η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού την ημέρα μειώνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής.

Η ομάδα έρευνας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής των καθηγητή Τζαν Γιογκ, μέτρησε τα ποσοστά αντιοξειδωτικών στο κακάο, το κρασί και το τσάι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το κακάο περιέχει δύο φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι και τρεις φορές περισσότερα από το κόκκινο κρασί.

Αν και το κακάο βρίσκεται και στη σοκολάτα, το ρόφημα είναι αυτό που έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του ανθρώπου. Και αυτό γιατί η σοκολάτα περιέχει περισσότερο λίπος. Μια σοκολάτα βάρους 40 γραμμαρίων περιέχει 8 γραμμάρια λίπους, ενώ μια κούπα κακάο μόλις 3 γραμμάρια. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, μία ή δύο κούπες κακάο σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι ένας ευχάριστος και γευστικός τρόπος για να τροφοδοτήσουμε τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά στοιχεία.
Βέβαια δεν σημαίνουν όλα αυτά ότι πρέπει να πέσουμε με τα μούτρα στο να πίνουμε κακάο όλη μέρα!
Εσείς τι νομίζεται τελικά ότι είναι καλύτερο από όλα αυτά?
--------------------

Πηγή άγνωστη