…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

"Κακοί" χορτοφάγοι

Chrys Apostolides, Facebook

Κάτι μ@λ@κες χορτοφάγοι
.. υιοθέτησαν ένα ορφανό σκυλάκι.. από πολύ μικρό, το σκυλάκι έδειχνε σημάδια πως ήθελε να τρέξει ελεύθερο έξω στην αυλή, στα χωράφια, να κυνηγήσει πουλιά, λαγούς, γάτες, να τα σφίξει στις σιαγόνες του, να τα πνίξει, να τα κατασπαράξει, να φάει τις σάρκες και τα σωθικά τους, και να κάτσει κάτω από κανένα δέντρο να γλύψει τα κόκκαλα τους μέχρι να εξαφανιστούν.. αποφάσισαν όμως οι θετοί γονείς του, οι ακραίοι, φανατισμένοι, τρελοί χορτοφάγοι γονείς του, να αψηφήσουν το φυσικό ένστικτο του σκύλου αυτού, και έβαλαν πείσμα να το συνηθίσουν να τρέφεται με χόρτα, λαχανικά, φρούτα και βότανα, πολύ απλά επειδή έτσι έτυχε να τρέφονται και οι ίδιοι.. βέβαια, έκαναν τη μελέτη τους για να είναι σίγουροι πως το μωρό τους θα λαμβάνει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για να μεγαλώσει δυνατό και υγιές.. χάρη στους κηδεμόνες του, ένα ζωάκι που εάν το άφηναν μόνο του στη φύση πιθανώς να γινόταν ένας ψυχρός δολοφόνος, κατέληξε να είναι αντιπρόσωπος της ειρήνης, με φίλους όλων των ειδών και μεγεθών και χρωμάτων και τριχωμάτων.. χωρίς να το αντιληφθεί, ήδη έκλεισε 22 χρόνια ζωής (154 σε ανθρώπινα χρόνια), και πληροί όλες τις προδιαγραφές για μια θέση στον παράδεισο (εάν υπάρχει αυτός ο τόπος) επειδή ποτέ δεν ήταν υπαίτιος για το κλάμα κανενός, για το βιασμό κανενός, την απαγωγή κανενός, το θάνατο κανενός, και επειδή έμαθε να αγαπά όλους τους αλλήλους αφού δεν κάνει τις οποιεσδήποτε διακρίσεις βάσει συμφέροντος και ορέξεως..
Οι γείτονες τους, γέννησαν ένα ανθρωπάκι.. από πολύ μικρό, το ανθρωπάκι έδειχνε σημάδια πως ήθελε να τρέξει ελεύθερο έξω στην αυλή, στα χωράφια, να κυνηγήσει πουλιά, λαγούς, γάτες, να τα σφίξει στην αγκαλιά του, να τα πνίξει με ζουμερά φιλιά, να τα χαϊδέψει, να τα ταΐσει, και να κάτσει μαζί τους κάτω από κανένα δέντρο μέχρι να αποκοιμηθούν παρέα.. αποφάσισαν όμως οι γονείς του, οι νορμάλ, νόμιμοι, πολιτισμένοι σαρκοφάγοι γονείς του, να αψηφήσουν το φυσικό ένστικτο του ανθρώπου αυτού, και έβαλαν πείσμα να το συνηθίσουν να τρέφεται με σάρκες, σωθικά, αυγά και γάλατα άλλων ζώων, πολύ απλά επειδή έτσι έτυχε να τρέφονται οι ίδιοι.. δεν έκαναν απολύτως καμία μελέτη, και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα εάν το μωρό τους λαμβάνει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για να μεγαλώσει δυνατό και υγιές.. χάρη στους κηδεμόνες του, ένα ζωάκι που εάν το άφηναν μόνο του στη φύση πιθανώς να γινόταν ένας άγιος, κατέληξε να είναι αντιπρόσωπος του πολέμου, με εχθρούς όλων των ειδών και μεγεθών και χρωμάτων και τριχωμάτων.. χωρίς να το αντιληφθεί, ήδη έκλεισε 22 χρόνια ζωής, και πληροί όλες τις προδιαγραφές για μια θέση στην κόλαση (εάν υπάρχει αυτός ο τόπος) επειδή κάθε μέρα είναι υπαίτιος για το κλάμα δεκάδων πλασμάτων, για το βιασμό τους, την απαγωγή τους, το θάνατο τους, και επειδή έμαθε να μισεί πάρα πολλούς αλλήλους αφού κάνει όλων των ειδών διακρίσεις βάσει συμφέροντος, ορέξεως, και μιας ατυχούς, πανάρχαιας, αισχρής ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ..