…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ωμοφάγος, ετών 70!!!





Ποιο είναι το μυστικό της 70χρονης που μοιάζει με 40αρα [εικόνα]

Το μυστικό της αιώνιας νεότητας φαίνεται πως έχει βρει η Ανέτ Λάρκινς, η οποία αν και είναι 70 χρόνων, μοιάζει με 40αρα και μάλιστα καλοδιατηρημένη.

Μιλώντας σε τοπικό αμερικανικό κανάλι, η Λάρκινς δήλωσε αστειευόμενη ότι όταν βγαίνει βόλτα με τον επί 54 χρόνια σύζυγο της, νομίζουν ότι είναι ο πατέρας της, αν και ίδιος φυσικά δεν φαίνεται να στεναχωριέται.

Δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ορμονών ή πλαστικές επεμβάσεις, ούτε κάποια αισθητική επέμβαση για να δείχνει νεότερη, και ότι καταφέρνει να διατηρείται νέα χάρη στην πηγή της νεότητας που έχει στον κήπο της. Είναι απλά ωμοφάγος. Δεν αγγίζει τίποτα που να είναι μαγειρεμένο. Αυτό από ότι φαίνεται είναι και το μυστικό της νεότητας. Όπως εξήγησε βέβαια, «πηγή της νεότητας» αποκαλεί το μποστάνι της στο οποίο καλλιεργεί οργανικά λαχανικά, φρούτα και σπόρους, κ.α. με τα οποία και τρέφεται αποκλειστικά. Και ένα άλλο περίεργο πράγμα που κάνει είναι η συλλογή των ομβρίων υδάτων, για να ποτίζει τον κήπο της, αλλά και για να πίνει. Όμως, η κάτοικος του Μαϊάμι-Dade County, Florida, δεν είχε πάντα έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Στην πραγματικότητα κατανάλωνε κρέας τακτικά, αφού ο σύζυγός της είχε στην κυριότητά του ένα εργοστάσιο κρέατος στη δεκαετία του 1960. Τότε ήταν που αποφάσισε να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες της για πάντα. Και ήταν μια καλή απόφαση τελικά! Απλά κοιτάξτε την!

Όταν ξεκίνησε, η κα Larkins ήθελε απλά να βελτιώσει λίγο την υγεία της και ποτέ δεν περίμενε ότι θα μοιάζει με μια 40χρονη στην ηλικία των 70 ετών, η οποία ζει στο Μαϊάμι και ξεκίνησε να ακολουθεί τη συγκεκριμένη διατροφή όταν ήταν 43 ετών. Στα 27 αυτά χρόνια που τρώει ωμά φαγητά, η κα Larkins έχει γράψει δύο βιβλία που ονομάζονται “Ταξίδι στην Υγεία” μαζί με ένα DVD που περιέχει όλα τα μυστικά της υγιεινής της διατροφής. Ο σύζυγός της, ο κ. Larkins, εύχεται και ο ίδιος να είχε ακολουθήσει το παράδειγμά της, γιατί τώρα φαίνεται πολύ γέρος και, επίσης, πάσχει από διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Παίρνει συνταγογραφούμενο φάρμακο κάθε μέρα, αλλά η Annette δηλώνει πως χάρη σε αυτήν την διατροφή δεν έχει πάρει μέχρι τώρα ούτε μιά ασπιρίνη!




ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/ygeia-phytophagia.html#ixzz2TpzG4T3M

Βλ. Επίσης






ΠΗΓΗ: Φωτογραφίες του χρήστη Veganism Is The Future

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=353842314715938&set=a.163956000371238.24803.131369396963232&type=1&ref=nf