…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οσοι τρωτε ακομη κρέας μετα απο αυτο το ΒΙΝΤΕΟ δεν θα ξαναφατε ΠΟΤΕ!!!

Από Facebook Χορτοφαγία ο Ζωοφιλικός Τρόπος Ζωής

Σφαγεία φρίκης στο Βέλγιο.

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://dai.ly/aPCLoQ

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει οδηγήσει τον άνθρωπο στην υπερβολική κατανάλωση κρέατος σε καθημερινή βάση. Η ανάγκη κρέατος των σύγχρονων κοινωνιών έχει οδηγήσει τις βιομηχανίες (καπιταλιστές βιομήχανους) στη μαζική παραγωγή και σφαγή ζώων χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες και τα δικαιώματα που έχουν τα ζώα. Από τα πρώτα στάδια της παραγωγής κρέατος, δηλαδή από τη στιγμή που γεννιούνται τα ζώα, ζουν στοιβαγμένα μέσα στις κτηνοτροφικές μονάδες τρώγοντας υπερβολικά, και τις περισσότερες φορές τρώγοντας μεταλλαγμένες τροφές για να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και να οδηγηθούν στην σφαγή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τα φώτα μάλιστα στις κτηνοτροφικές μονάδες κλείνουν ελάχιστες ώρες, ούτως ώστε τα ζώα να κοιμούνται λιγότερο και να τρώνε ακόμα πιο πολύ. Όμως αυτές οι συνθήκες κάνουν τα ζώα αδύναμα και ευάλωτα σε ασθένειες, που μεταδίδονται πολύ εύκολα γιατί όπως έγραψα και παραπάνω είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο σε υπερπληθείς μονάδες. Εφόσον τα ζώα περάσουν αυτό το στάδιο, οδηγούνται με γρήγορους ρυθμούς στην σφαγή και συσκευασία τους για να έρθουν στο τραπέζι μας.

Κατά την διάρκεια της σφαγής τα ζώα θανατώνονται ενώ είναι ζωντανά και έχοντας τις αισθήσεις τους. Καταλαβαίνοντας το τι τα περιμένει προσπαθούν πολλές φορές να ξεφύγουν με κομμένο το λαιμό τους. Μέχρι να πεθάνουν περνούν τις τελευταίες στιγμές τους υποφέροντας κρεμασμένα μερικά δευτερόλεπτα στην καλύτερη περίπτωση και στην χειρότερη για αυτά μέχρι και ώρα ουρλιάζοντας σε ακατάπαυστη αιμορραγία. Ενώ κανονικά πριν οδηγηθούν στη σφαγή πρέπει πρώτα να υποβάλλονται σε αναισθησία.

Στην εποχή μας η κατανάλωση κρέατος είναι τεράστια και σε αφύσικα επίπεδα για τον άνθρωπο, και τα προβλήματα από αυτόν τον τρόπο ζωής φαίνονται στην καθημερινότητα μας. Πόσα παιδιά και ενήλικες είναι παχύσαρκοι; Πόσοι έχουν χοληστερίνη και τριγλυκερίδια και πόσες ακόμα άλλες παθήσεις που προέρχονται από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος εμφανίζονται; Ακόμα σύμφωνα με έρευνες αποδεικνύεται ότι αν ο άνθρωπος μείωνε τη κατανάλωση κρέατος σε φυσιολογικά επίπεδα (1-2 φορές την εβδομάδα) θα συνείσφερε στη μείωση της μόλυνσης του πλανήτη, γιατί σύμφωνα με τις έρευνες, για να παραχθεί τόσο κρέας όσο χρειάζεται η αγορά, οι βιομηχανίες πρέπει να λειτουργούν σε ποιο εντατικούς ρυθμούς και χρειάζονται μεγαλύτερο αριθμό ζωοτροφών, για να παραχθούν οι ζωοτροφές (όπως καλαμπόκι, σιτάρι, βρώμη και άλλες πρώτες ύλες για την παράγωγη ζωοτροφών όπως αραβόσιτο, σογιάλευρο, μυγδάλευρο κλπ), και έτσι χρειάζεται λίπασμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο αριθμό αποβλήτων των επιχειρήσεων, μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά είναι μια αλυσίδα που συνεχίζεται και έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής μας.

Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής μας και για αυτό πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς και να είμαστε το παράδειγμα και μετά να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους γύρω μας και την κοινωνία.
Τα ζώα έχουν δικαιώματα.
Το θέμα όμως είναι να το καταλάβει ο άνθρωπος.

Αυτόνομος και Vegan

http://www.ediktyo.gr/2010/05/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: