…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Διατροφή και Υγεία - Τέλειο σώμα και υγεία με χορτοφαγία, ωμοφαγία και θεραπευτική ασιτία

Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλη Καφαταρίδη ''Ουμανιστική Χορτοφαγία''

Η άρνηση μου να φάω σάρκα δημιουργούσε καμιά φορά πρόβλημα και συχνά μου την λέγανε για την παραξενιά μου, αλλά με αυτά τα μικρά προβλήματα έκανα μεγαλύτερη πρόοδο, διότι είχα περισσότερη καθαρότητα του νου και πιο γρήγορη αντίληψη
Μπέν Φράνκλιν

Λίγο κάτι για μένα. Τώρα είμαι 50 χρονών (γραμμένο το 2006), με ύψος 1.72 και βάρος 59 κιλά. Αισθάνομαι πολύ καλά τον εαυτό μου. Μου αρέσει το περπάτημα, το τρέξιμο. Δεν κουράζομαι εύκολα.
Από τότε που έγινα ολικά χορτοφάγος, εδώ και 7 χρόνια, δεν έχω αρρωστήσει ούτε μια φορά, δεν είχα ούτε γρίπη, ούτε κρυολόγημα, ούτε πονοκέφαλο - τίποτα.
Ο Δείκτης Σωματικής Μάζας μου (Δ.Σ.Μ = βάρος δια ύψος στο τετράγωνο) [59 : (1.72 × 1.72 = 2.9584)] είναι 19.94
Άνθρωπος με Δ.Σ.Μ. από 18.5 έως 25 θεωρείται, ότι έχει κανονικό βάρος
Από 25 έως 30 - υπέρβαρος
Από 30 έως 35 - παχύσαρκος
Από 35 και πάνω - υπερβολικά παχύσαρκος
Κακή χοληστερίνη LDL - 117 - κάτω από τα όρια. Κανονικές τιμές από 120 έως 160 (όσο λιγότερο, τόσο καλύτερα)
Καλή χοληστερίνη HDL - 91 - πάνω από τα όρια. Κανονικές τιμές από 35 έως 80 (όσο περισσότερο, τόσο πιο καλύτερα)
Τριγλυκερίδια - 67. Κανονικές τιμές από 40 έως 150
Σάκχαρο - 94. Κανονικές τιμές από 70 έως 105
Ουρικό οξύ (το δηλητήριο του οργανισμού) - 3.2 - κάτω από τα όρια. Κανονικές τιμές από 3.5 έως 7.2
Αιματοκρίτης - 48,3%. Κανονικές τιμές για τους άνδρες 42 έως 52%
Παλμοί καρδιάς σε ήρεμη κατάσταση, ανά λεπτό - 53 έως 60. Μέσος όρος παλμών - 72. Όσο πιο λίγοι είναι οι χτύποι της καρδιάς, τόσο πιο καλύτερα. Μετρώντας χτύπους της καρδιάς μπορούμε να καταλάβουμε αν έχουμε στένωση των αρτηριών, πρόβλημα με την καρδιά κ.ά.
Τα τελευταία 9 χρόνια ασχολούμαι με θέματα που έχουν σχέση με τη διατροφή, ψυχική, νοητική και σωματική υγεία. Κάθε μέρα διαβάζω και διαβάζω. Ό,τι βλέπω, ότι είναι σωστό, εφαρμόζω στον εαυτό μου.
Διάβασα όλη την Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Δομή 30 Τόμους. Διάβασα την Ιστορία του Κόσμου, Ιστορία της Ιατρικής από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, την Ιατρική λαών της Ανατολής και ενημερώνομαι συνέχεια μέσω του διαδικτύου (Internet).
Ξέρω, ότι η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή, δεν έχει βιοενέργεια, δεν έχει βιταμίνες, μέταλλα και άλατα, δεν έχει ένζυμα για να γίνει διάσπαση των τροφών σε διάφορα συστατικά και δημιουργεί άμμο και πέτρες στο συκώτι, στα νεφρά, στη χοληδόχο και ουροδόχο κύστη (νεφρολιθίαση, χολολιθίαση) και κατ’ επέκταση – νεφρική ανεπάρκεια, κύρωση του ήπατος, προβλήματα στο στομάχι, στα έντερα, στο αίμα, στις αρτηρίες, στην καρδιά, στον εγκέφαλο, στα μάτια, στα οστά κ.α.
Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες στους περισσότερούς ανθρώπους ηλικίας 30 έως 40 χρονών το 50% των κυττάρων στο συκώτι και στα νεφρά είναι βουλωμένα ή νεκρά.
Διάβασα πριν αρκετά χρόνια για τη Φυσιολογία των οργανισμών και την πέψη των τροφών. Ξέρω, ότι σε πειράματα που έκαναν οι φυσιολόγοι στα ζώα οι ωμές, ανεπεξέργαστες τροφές είχαν άμεση πέψη και αφομοίωση μέχρι τέλος και δεν άφηναν κανένα ίχνος τροφής, ενώ η πέψη μαγειρεμένων και κομμένων σε κομμάτια - επεξεργασμένων τροφών γινόταν με μεγάλη δυσκολία και άφηναν υπολείμματα τροφών.
Διάβασα ότι από τον ήλιο παίρνουμε 125 θερμίδες και από τον αέρα 125 θερμίδες. Δηλαδή αναπνέοντας καθαρό αέρα και κάνοντας ηλιοθεραπεία χειμώνα – καλοκαίρι χωρίς να τρώμε, παίρνουμε 250 θερμίδες.
Διάβασα, ότι το σταφύλι θεωρείται σαν μητρικό γάλα. Από τα 16 συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, τα 12 βρίσκονται στο σταφύλι. Διάβασα, ότι κάποιοι άνθρωποι, μετά την ηλικία των 50 - 60 ετών τρώγανε μέχρι τα 90 χρόνια και πάνω μόνο μια φορά τη βδομάδα μία - δύο χούφτες σταφίδες και ήταν υγιέστατοι.
Όλοι οι ωμοφάγοι του κόσμου αναφέρουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα της ωμοφαγίας, όπως:
- χάσιμο περιττού βάρους
- ανάπτυξη ενεργείας
- απαλλαγή από τη λαιμαργία
- διαμόρφωση θετικής στάσης ζωής και ανάπτυξη κεφιού
- απαλλαγή από καταθλιπτικά συναισθήματα
- απαλλαγή από πονοκεφάλους
- απαλλαγή από προβλήματα πριν και κατά την έμμηνο ρύση
- εξαφάνιση της κυτταρίτιδας
- πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής
- εξαφάνιση των λευκών τριχών στα μαλλιά
- απαλλαγή από αλλεργίες
- απαλλαγή από μυκητιάσεις
- απαλλαγή από αρθρίτιδες
- απαλλαγή από φοβίες
- απαλλαγή από εθισμούς (τσιγάρο, αλκοόλ, καφέ κλπ.)
Θα συμπληρώσω: - καλύτερη όραση, καλύτερη ακοή
Περισσότερες πληροφορίες για την ωμοφαγία, άρθρα και συνταγές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Φλώρας Παπαδοπούλου - www.omofagia.com και στις ιστοσελίδες
Φόρουμ O Kόσμος της Ωμοφαγίας

Ινστιτούτο Ζωντανής Διατροφής Άνν Γουίγκμορ

Χορτοφαγία - Στάση Ζωής

Φόρουμ Χορτοφαγία - Στάση Ζωής

Ο πατέρας της Φυσιολογίας ακαδημαϊκός Παβλόφ στις αρχές του 20 αιώνα και έπειτα ακαδημαϊκοί Σατάλοβα Γ. και Ούγκολεβ Α. υποστήριζαν ότι τα βακτηρίδια που ζουν στο στομάχι δεσμεύουν τον άζωτο από την ατμόσφαιρα και παράγουν πρωτεΐνες και βιταμίνες.
Διάσημος φυσιολόγος Η. Σέτσενοβ και έπειτα Μ. Βολκόβσκϊ στα μέσα του 20ου αιώνα ανακάλυψαν τρεις οδούς δέσμευσης του αζώτου από τα βακτηρίδια: στους άνω αναπνευστικούς οδούς, στο παχύ έντερο και από τα κύτταρα του οργανισμού.
Πριν περίπου 3 χρόνια το «Βήμα» δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ο αρθρογράφος έλεγε, ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, για να έχουμε καλή υγεία, πρέπει να παίρνουμε κάθε μέρα 50 γραμμάρια πρωτεΐνες. Όμως σε ένα νησί στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό ζει μια φυλή, η οποία παίρνει μόνο 25 γραμμάρια πρωτεΐνών την ημέρα και είναι υγιέστατοι. Και ρωτάει ο αρθρογράφος … - «Πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι, αφού παίρνουν μόνο 25 γρ. πρωτεϊνών; Από πού παίρνουν τις υπόλοιπες πρωτεΐνες; Aπό τον αέρα;
Ναι, από τον αέρα! Υπάρχουν στο στομάχι μας βακτηρίδια, τα οποία δεσμεύουν το άζωτο από την ατμόσφαιρα και παράγουν πρωτεΐνες και βιταμίνες!».

Με βάση το τι διάβασα, ποιες διατροφικές συνήθειες είχαν και έχουν τώρα διάφοροι λαοί της γης, πως είναι οι γιόγκι, ο τρόπος ζωής τους, οι διατροφικές συνήθειές τους, ποιες διατροφικές συνήθειες έχουν οι κάτοικοι πεδιάδας Χούνζα (βλ. «Η Διατροφή των Χούνζα»), ποιες είναι οι επιπτώσεις της ανάμεικτης (κρέατα, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά + φρούτα, λαχανικά) διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό, τι εφάρμοζα στον εαυτό μου, πόσα κιλά είμαι και πώς είμαι, προτείνω:
Το πρωινό να αποφεύγουμε.
Σύμφωνα με αυτά που διάβασα, τι λένε μερικοί επιστήμονες (ακαδημαϊκός Γκαλίνα Σατάλοβα, διάσημοι Αμερικανοί Dr. Paul Bragg και Dr. Herbert Shelton), τι βλέπω γύρω μου, η άποψη ότι το πρωινό είναι το πιο σπουδαίο γεύμα είναι λανθασμένη, γιατί το πρωί συνήθως δεν πεινάμε, ο οργανισμός είναι ξεκούραστος και θα περάσει περίπου δύο – τρεις ώρες, μέχρι να πεινάσουμε πραγματικά.
Υποχρεωτικά, χωρίς πείνα, δεν πρέπει να τρώει ποτέ κανείς, διότι χωρίς πείνα και χωρίς πεπτικά υγρά δεν θα έχουμε καλή πέψη.
Μπορούμε να φάμε το πρωί αν έχουμε πραγματική πείνα, αν έχουμε πραγματική ανάγκη. Καλύτερη πέψη και αφομοίωση της τροφής και καλύτερο μεταβολισμό έχουμε το μεσημέρι, όταν ο ήλιος είναι ψηλά.
Το πρωί μπορούμε να πιούμε νερό με χυμό λεμονιού, φρέσκα φυτικά γάλατα (βλ. Ιδανικές τροφές), φρέσκους χυμούς από φρούτα και λαχανικά, ρόφημα κακάο χωρίς ζάχαρη (έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα), τσάι με βότανα, ή λίγο παρθένο ελαιόλαδο ωμό με χυμό λεμονιού.
Το νερό για πόση και για μαγείρεμα πρέπει να είναι ή αποσταγμένο, ή λιωμένο ή να έχουμε ένα καλό φίλτρο 5ε ή 6η σταδίων, γιατί το απλό νερό της βρύσης έχει χλώριο (ενοχοποιείτε για καρκινογέννηση) και ανόργανα μέταλλα και άλατα, τα οποία δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό και προκαλούν αρτηριοσκλήρυνση – νέκρωση του οργανισμού, των κυττάρων, - άλατα, άμμο και πέτρες στο συκώτι, στα νεφρά, στη χοληδόχο και ουροδόχο κύστη (νεφρολιθίαση, χολολιθίαση).
Επίσης δεν πρέπει να πίνουμε νερό, το οποίο ήταν για 6–7 ώρες σε θερμοκρασία πάνω από 15 – 18 βαθμούς Κελσίου, διότι σε θερμοκρασίες πάνω από 15-18 βαθμούς στο νερό πολλαπλασιάζονται διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί.
Ανά χρονικά τακτικά διαστήματα να δίνουμε ευκαιρία στον οργανισμό να ξεκουραστεί και να αποβάλλει άχρηστα υλικά και τοξίνες, να κάνουμε νηστεία (απόλυτη αφαγία) τριών - τεσσάρων ημερών ή μιας βδομάδας. Άτομα με πολλά προβλήματα υγείας, παχύσαρκα και υπερβολικά παχύσαρκα μπορούν να κάνουν θεραπευτική ασιτία για περισσότερες μέρες, βδομάδες ή μήνες σε θεραπευτικά κέντρα υπό την επίβλεψη ειδικών γιατρών της Φυσικής Ιατρικής.
Λιτή διατροφή. Το πλούσιο τραπέζι φέρνει την όρεξη και μαζί - όλες τις αρρώστιες
Πρέπει να ξέρουμε ότι - «ό,τι είναι νόστιμο είναι βλαβερό». Επίσης το νόστιμο, το μαγειρεμένο θα φάμε περισσότερο απ’ ότι έχουμε ανάγκη.
Να μασάμε καλά την τροφή
Να αυξήσουμε σωματική δραστηριότητα
Να κοιμόμαστε νωρίς και να ξυπνάμε νωρίς
Να λείψουν από το τραπέζι
- το ψωμί, τα κουλούρια, τα μπισκότα, τα παξιμάδια, τα κριτσίνια (αρτοσκευάσματα), διότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες και δυσκολοχώνευτες τροφές, είναι από αλεύρι, ψήνονται σε θερμοκρασίες 250 – 300 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και τα μόρια του νερού αλλάζουν τη δομή τους
- προϊόντα από αλεύρι
- το αλάτι (το αλάτι βρίσκετε σχεδόν σε όλες τις επεξεργασμένες
τροφές, όπως ψωμί, σάλτσες, κονσέρβες, γλυκά)
- ζάχαρη
- καραμέλες, γλυκά
Προσοχή στα μακαρόνια, αποφλοιωμένο ρύζι, σούπες.
Αν θέλουμε να φάμε μακαρόνια, να φάμε μια φορά το μήνα από αλεύρι ολικής αλέσεως από σόγια, ή από σίκαλη συνοδευόμενα από φρέσκα χόρτα και λαχανικά.
Αντί για αλάτι χρησιμοποιούμε χυμό από λεμόνι, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, σέλινο, άνηθο, άλλα βότανα. Το σκόρδο, εκτός από τις γνωστές του ιδιότητες, δίνει την αίσθηση του κορεσμού, βοηθάει στο μεταβολισμό και στο χάσιμο του βάρους.
Αντί για ψωμί, – αρτοσκευάσματα να τρώμε αμύγδαλα, βερίκοκα, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, φουντούκια, καρύδια, κάστανα, φιστίκια, μπραζίλ, σουσάμι, καροτοσαλάτες, παντζαροσαλάτες, σαλάτες με αρακά, με καλαμπόκι, με ραπανάκια, φύτρες από φαγόπυρο, φύτρες από ρεβίθια, σιτάρι, φακές, ρύζι, κεχρί, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους.
Η δίαιτα ακαδημαϊκού Σατάλοβα έχει για πρωινό νερό με χυμό λεμονιού, το μεσημέρι σαλάτες φρέσκιες και ημιβρασμένα δημητριακά, και το βράδυ τσάι με βότανα ή νερό με χυμό λεμονιού, φρούτα. Μια άλλη δίαιτα/ θεραπεία για τους καρκινοπαθείς συμπεριλαμβάνει κατανάλωση 100 γρ. ξηρών καρπών και 50 γρ. φαγόπυρου την ημέρα.
Οι φυτικές, ζωντανές αμαγείρευτες τροφές έχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, πρωτεΐνες, μέταλλα και άλατα, που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Οι φύτρες των δημητριακών, των οσπρίων και των σπόρων έχουν δεκαπλάσιες, έως και εκατονταπλάσιες ποσότητες βιταμινών, πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων από τα ίδια τα δημητριακά, τα όσπρια και σπόρους.
Η αφαγία ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, η προοδευτική και ασφαλή έκθεση στον ήλιο, ο καθαρός αέρας και κατανάλωση φρέσκων χυμών και φυτικών γαλάτων, η ωμοφαγία και καρποφαγία δίνουν δύναμη και ενέργεια
- Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
- Αυξάνουν τη σωματική ενέργεια και δημιουργικότητα
- Βελτιώνουν τη σωματική και την ψυχική υγεία
- Βελτιώνουν τις πνευματικές ικανότητες, όπως μνήμη, λογική και προσοχή
- Βοηθάνε στην εκμάθηση και απόδοση στα μαθήματα και στις εξετάσεις
- Βελτιώνουν την ακαδημαϊκή απόδοση
- Συμβάλλουν στην απόδοση στη δουλειά
- Βελτιώνουν την απόδοση των αθλητών

Ένα πείραμα που έγινε από τον καθηγητή Irvig Fisher του πανεπιστημίου του Γιέηλ έδειξε ότι οι χορτοφάγοι είχαν μεγαλύτερη αντοχή από τους κρεατοφάγους, σε 32 χορτοφάγους και 15 κρεατοφάγους.
Έβαλε τους ανθρώπους να κρατήσουν τεντωμένα τα χέρια τους όσο πιο πολύ μπορούσαν. Το αποτέλεσμα του τεστ ήταν πολύ καθαρό.
Ανάμεσα στους 15 κρεατοφάγους, μόνο 2 άτομα μπόρεσαν να κρατήσουν τα χέρια τους τεντωμένα για δεκαπέντε λεπτά μέχρι τριάντα λεπτά.
Ωστόσο ανάμεσα στους 32 χορτοφάγους 22 άτομα κράτησαν τα χέρια τους τεντωμένα για δεκαπέντε μέχρι τριάντα λεπτά, 15 άτομα για πάνω από τριάντα λεπτά, 9 άτομα για πάνω από μια ώρα, 4 άτομα για πάνω από 2 ώρες και ένας χορτοφάγος κράτησε τα χέρια του τεντωμένα για πάνω από τρεις ώρες.
Η Δρ. Barbara More, μια ειδικός στην χορτοφαγική θεραπεία, ολοκλήρωσε μια κούρσα εκατόν δέκα μιλίων σε είκοσι επτά ώρες και τριάντα λεπτά.
Μια γυναίκα ηλικίας 56 χρονών έσπασε όλα τα ρεκόρ που είχαν νεώτεροι άνδρες. Είπε «Θέλω να γίνω ένα παράδειγμα για να δείξω στους ανθρώπους ότι όσοι κάνουν πλήρη χορτοφαγική δίαιτα θα απολαμβάνουν ένα δυνατό σώμα, καθαρό μυαλό και εξαγνισμένη ζωή»


Εάν θέλεις να δεις πως ήταν η τροφή σου χθες, κοίτα το σώμα σου σήμερα. Εάν θέλεις να δεις πως θα είναι το σώμα σου αύριο, κοίτα την τροφή σου σήμερα
Βέδες-Ινδικό αρχαίο σύγγραμμα

Ιδανικές τροφές

- Αέρας
- Ηλιακή ενέργεια
- Ηλεκτρομαγνητική ενέργεια της Γης από πέλματα των ποδιών
- Νερό αποσταγμένο ή λιωμένο με χυμό λεμονιού
- Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
- Φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών, όπως
  • · χυμός από πορτοκάλια
  • · χυμός από πορτοκάλια και λεμόνι
  • · χυμός από πορτοκάλια και γκρείπφρουτ
  • · χυμός από πορτοκάλια, μήλο και μπανάνα
  • · χυμός από πορτοκάλια, ανανά και μπανάνα
  • · χυμός από πορτοκάλια, ακτινίδιο και μπανάνα
  • · χυμός από γκρείπφρουτ
  • · χυμός από καρότα
  • · χυμός από καρότο, μήλο και πορτοκάλι
  • · χυμός από καρότο, μήλο και σέλινο
  • · χυμός από ντομάτες
  • · χυμός από σταφύλια
  • · χυμός από μήλα
  • · χυμός από μήλα και μάγκο
  • · χυμός από μήλα και καρότο
  • · χυμός από μήλα και πορτοκάλι
  • · χυμός από μήλα και παντζάρι (4 προς 1)
  • · χυμός από μήλα, αγγούρι και τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • · χυμός από μαρούλι, καρότο, μήλο και μαϊντανό
  • · χυμός από παντζάρια
  • · χυμός από παντζάρι και σπανάκι
  • · χυμός από παντζάρι, καρότο και νερό (1προς 3 προς 2)
  • · χυμός από αβοκάντο
  • · χυμός από κρεμμύδι
  • · χυμός από σιταρόχορτο
  • · χυμός από πεντάνευρο
- Φυτικά φρέσκα γάλατα πλούσια σε βιταμίνες, ασβέστιο και άλλων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, χωρίς αντιβιοτικά, αλλεργιογόνα, αυξητικές ορμόνες, μικροβιοκτόνα, λακτόζη, ζωικά λίπη, συντηρητικά, διοξίνες, βακτήρια, ιούς, καζεϊνη, 0% χοληστερόλη.
Ιδανικά για όλες τις ηλικίες.

Γάλατα από ξηρούς καρπούς, σπόρια και δημητριακά
Γάλατα από αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάστανα.
(10 - 12 ώρες μούλιασμα σε νερό)
Γάλατα από ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, σουσάμι.
(5 - 6 ώρες μούλιασμα σε νερό)
Γάλα από ρύζι
(18 - 24 ώρες μούλιασμα σε νερό)
∙Γάλατα από φαγόπυρο, βρώμη, σόγια, σίκαλη, κεχρί.
(8 - 10 ώρες μούλιασμα σε νερό)
Τρόπος παρασκευής
Μουλιάζουμε τους καρπούς σε νερό, αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με το νερό, σουρώνουμε. Το γάλα είναι έτοιμο.

Υγρά από σπόρια, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και βότανα:
Υγρά από ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, σουσάμι.
(5 - 6 ώρες μούλιασμα σε νερό)
Υγρά από φαγόπυρο, βρώμη, ρύζι, σόγια, σίκαλη, κεχρί.
(8 - 10 ώρες μούλιασμα σε νερό)
Υγρά από λεμόνι, κρεμμύδι, σκόρδο, βασιλικό, φύλλα ελιάς.
(8 - 12 ώρες μούλιασμα σε νερό)
Τρόπος παρασκευής
Κάνουμε ό,τι ακριβώς το ίδιο με τα προηγούμενα, χωρίς χρήση μπλέντερ.

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες
Καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, φουντούκια, φιστίκια, μπραζίλ, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, σουσάμι, αβοκάντο, αρακάς, μανιτάρια, μελιτζάνες, μπρόκολο, φαγόπυρο (Fagopyrum), κινόα, φακές, ρεβίθια, φασόλια, φασολάκια, κουκιά, σόγια, βρώμη, κριθάρι, κεχρί, ρύζι, σίκαλη, σιτάρι, ζυμαρικά, φύτρες δημητριακών, φύτρες οσπρίων.

Σούπερ τροφές
Αμάρανθος, κινόα, φαγόπυρος, ιπποφαές, χλωροφύλλη, σπιρουλίνα-φύκι, αλόη, άγριο ή μαύρο αναποφλοίωτο ρύζι, σόγια, τόφου, φύτρες δημητριακών, φύτρες ρεβιθιών με πληθώρα πρωτεϊνών, βιταμινών, μεταλλικών αλάτων, αντιοξειδωτικών και αντιγηραντικών ουσιών.


Σχετικά με το θέμα:

Σαλάτες ως κύριο πιάτο - Δυναμωτικές φρέσκιες σαλάτες
Ενδεικτικό ωμοφαγικό μενού - Περίοδος χειμώνας/άνοιξη
Ενδεικτικό ωμοφαγικό μενού - Περίοδος καλοκαίρι/φθινόπωρο

Βιβλία

Fruitarian Warrior's Handbook

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ BREATHARIAN ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ (Breatharian: Αυτός που δεν τρώει τίποτα, βλ. και κάτω)

Φρουτοφαγία, διατροφή, υγεία, ηθική, οικολογία, τρόπος ζωής, γνώσεις που οδηγούν στην τελειότητα

Σάιτ Ωμοφαγία και Ωμομονοφαγία

Fruitarianism

Breatharian - αυτός που δεν τρώει τίποτα, τρέφετε με όλες τις ενέργειες, εκτός από γνωστές, όπως ηλεκτρομαγνητική και θερμική ενέργεια του ηλίου, ενέργεια που εκπέμπει το σύμπαν, ζει με αέρα, φορτωμένα ηλεκτρόνια που υπάρχουν στο νερό κ.α. Στην Αγιουβέρδα αυτή η διατροφή ονομάζεται Πράνα

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Απεργία πείνας για τα ανυπεράσπιστα και άβλαβα ζώα

Κάθε πρώτη μέρα του Πάσχα (Πεσάχ) και μέχρι περίπου 1 - 2 ώρα το μεσημέρι της δεύτερης μέρας του Πάσχα (Πεσάχ) από το 2007 κάνω απεργία πείνας για τα ανυπεράσπιστα και άβλαβα μικρά μας αδέφια που δολοφονήθηκαν άγρια από ανθρώπους για να καταλήξουν στο πασχαλινό τραπέζι. Πολλές φορές δεν πίνω ούτε νερό. Δεν βγαίνω έξω.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Φρουτοφαγία - Διατροφή, υγεία, ηθική, οικολογία, τρόπος ζωής. Γνώσεις που οδηγούν στην τελειότητα

Η Φρουτοφαγία είναι διατροφή που αποτελείται μόνο από φρούτα, καρύδια, σπόρους και άλλων φυτικών προϊόντων που μπορούν να μαζευτούν χωρίς βλάβη των φυτών. Μερικοί φρουτοφάγοι τρώνε μόνο καρπούς που έχουν ήδη «πέσει» από φυτά. Κατά συνέπεια, ένας φρουτοφάγος μπορεί να φάει ντομάτες, αγγούρια, φαγόπυρο, αρακά και παρόμοια, αλλά θα αρνηθεί να φάει πατάτες ή σπανάκι. Πολλοί φρουτοφάγοι πίνουν πολλούς φρέσκους χυμούς.



Στάντ φρούτων στην κεντρική αγορά Βαρκελώνης 


Ένας φρουτοφάγος δεν τρώει: δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, γλυκά, αναψυκτικά, πρόχειρο φαγητό, μεταποιημένα τρόφιμα και μαγειρεμένα τρόφιμα

Υπάρχει και ένα είδος φρουτοφαγίας, γνωστή ως φρουτοφαγία 80/10/10 ή 811 (80 % υδατάνθρακες, 10% πρωτεΐνες, 10% λίπος).
Σε αυτό το είδος διατροφής συνιστάτε κατανάλωση μικρής ποσότητας πράσινων λαχανικών.

Κατηγορίες φρούτων

Φρούτα εγχώρια

• Μήλα
• Αχλάδια
• Βερίκοκα
• Κεράσια
• Βύσσινα
• Σύκα
• Δαμάσκηνα
• Ροδάκινα
• Νεκταρίνια
• Ελιές
• Μούσμουλα
• Λωτοί
• Χουρμάδες
• Μούρα
• Κυδώνια
• Ρόδια

Εσπεριδοειδή

• Μανταρίνι
• Πορτοκάλι
• Λεμόνι
• Γλυκολέμονο
• Γρέιπ φρουτ
• Περγαμόντο
• Σαγκουίνι
• Κουμκουάτ
• Κίτρο

Μουροειδή

• Ακτινίδιο
• Μύρτιλλο
• Βατόμουρο
• Άγριο βατόμουρο
• Κράνμπερι
• Φράουλα
• Σμέουρα 
• Αγριοφράουλα
• Λαγοκέρασα
• Σταφύλι
• Φραγκοστάφυλο

Πεπονοειδή

• Πεπόνι
• Καρπούζι

Φρουτώδη λαχανικά

• Ντομάτες
• Αγγούρια
• Πιπεριές
• Κολοκύθες
• Κολοκυθάκια
• Μελιτζάνες
• Μπάμιες
 
Αποξηραμένα φρούτα
Αποξηραμένα φρούτα (με φυσικό τρόπο στον ήλιο)

• Σύκα
• Σταφίδες
• Αχλάδια
• Βερίκοκα
• Μήλα
• Χουρμάδες
• Δαμάσκηνα
• Κεράσια
Λωτός
Σταφίδες
Ανανάς
Μπανάνες
Πεπόνι 
Ροδάκινα
Μάνγκο
Παπάγια

Τα αποξηραμένα φρούτα πριν την κατανάλωση να μουσκεύονται σε νερό για 2 – 3 ώρες  

Αποξηραμένα άγρια βατόμουρα

 
Καρποί άγριας τριανταφυλλιάς
Κράνμπερι
Οξυάκανθα


Ξηροί καρποί
Hazelnuts.jpg
Φουντούκια

• Καρύδια
• Φουντούκια
• Αμύγδαλα
• Κάστανα
• Φιστίκια
• Μπραζίλ
• Κάσιους
Οι ξηροί καρποί πριν την κατανάλωση να μουσκεύονται σε νερό για 8 – 12 ώρες

Σπόροι

• Ηλιόσποροι
• Κολοκυθόσποροι
• Σουσαμόσποροι
• Κουκουναρόσποροι

Τροπικά φρούτα

• Μπανάνα
• Καρύδα
• Παπάγια
• Χουρμάς
• Μάνγκο
• Ανανάς
• Φρούτο του πάθους
• Καρποί κακάο
• Ασερόλα
• Asimina triloba
• Dimocarpus longan
• Litchi chinensis
• Passiflora
• Cyphomandra betacea
• Feijoa sellowiana
• Ugni molinae
• Myrica rubra
• Cudrania tricuspidata
• Solanum quitoense
• Solanum sessiliflorum
• Solanum muricatum
• Pouteria lucuma
• Serenoa repens
• Lardizabala biternata
• Hovenia dulcis
• Pourouma cecropiaefolia
• Citropsis schweinfurthii
• Astrocaryum vulgare
• Euterpe oleracea
• Blighia sapida; Sapindaceae
• Malpighia glabra L.
• Byrsonima crassifolia
• Muntingia calabura
• Αρτόκαρπος (Artocarpus altilis)
• Νangka, Artocarpus heterophyllus
• Artocarpus champeden
• Artocarpus odoratissima
• Monkey Jack, Artocarpus lakoocha
• Kwai Muk (Artocarpus hypargyraeus)
• Prunus salicifolia
• Rubus niveus
• Rubus glaucus
• Licania platypus
• Chrysobalanus icaco
• Dovyalis hebecarpa
• Dovyalis caffra)
• Carissa macrocarpa
• Carissa congesta
• Καραμπόλα (Averrhoa carambola)
• Averrhoa bilimbi
• Chrysophyllum oliviforme
• Durio spp.
• Paullinia cupana
• Psidium guajava
• Psidium littorale
• Stelechocarpus burakol
• Lansium domesticum
• Sandoricum koetjape
• Diospyros blancoi
• Diospyros digyna
• Achras/Manilkara zapota
• Pouteria sapota
• Chrysophyllum cainito
• Pouteria campechiana
• Pouteria caimito
• Spondias purpurea
• Spondias mombin
• Spondias dulcis
• Spondias tuberosa
• Bouea macrophylla
• Garcinia mangostana
• Mammea americana
• Platonia insignis
• Lemon Drop Mangosteen (Garcinia madruno)
• Button Mangosteen (Garcinia prainiana)
• Rheedia brasiliensis
• Μπαμπάκο (Carica pentagona)
• Bunchosia argentea
• Monstera deliciosa
• Physalis peruviana
• Physalis ixocarpa
• Sicana odorifera
• Momordica cochinchinensis
• Siraitia grosvenorii
• Nephelium lappaceum
• Nephelium mutabile
• Nephelium hypoleucum
• Syzygium malaccense
• Syzygium jambos
• Syzygium samarangense
• Syzygium aqueum
• Syzygium cumini
• Salacca edulis
• Annona squamosa
• Annona muricata
• Annona cherimola
• Annona reticulata
• Annona diversifolia
• Annona purpurea
• Rollinia mucosa
• Eugenia uniflora
• Myrciaria caulifloria
• Myrciaria floribunda
• CamuCamu (Myrciaria dubia)
• Eugenia brasiliensis
• Eugenia luschnathiana
• Eugenia stipitata
• Riberry (Syzygium luehmannii)
• Blue Lilly Pilly (Syzygium oleosum)
• Genipa americana
• Randia formosa, Randia fitzalanii
• Alibertia edulis, Alibertia spp
• Vangueria infausta, Vangueria spp
• Tamarindus indica
• Pithecellobium dulce
• Inga edulis
• Hymenaea courbaril
• Aegle marmelos
• Casimiroa edulus
• Feronia limonia
• Clausena lansium
• Antidesma bunius
• Antidesma dallachyanum
• Phyllanthus emblica
• Phyllanthus acidus
• Baccaurea motleyana
• Baccaurea sapida
• Grewia subinaequalis
• Hylocereus undatus, Hylocereus costaricensis, Hylocereus megalanthus
• Opuntia ficus-indica
• Bactris gasipaes
• Borassus flabellifer
• Theobroma grandiflorum
• Quararibea cordata
• Coccoloba uvifera
• Coccoloba diversifolia
• Caryocar brasiliense
• Dillenia indica
• Synsepalum dulcificum
• Sclerocarya birrea
• Safou (Dacryodes edulis)
• Garcinia livingstonei
• Monkey orange, Strychnos spinosa

Βιβλιογραφία

Fruitarianism
Фрукторианство
Фрукт
Сухофрукты 

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ενδεικτικό ωμοφαγικό μενού - Περίοδος χειμώνας/άνοιξη

Δευτέρα

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από φουντούκια ή φρέσκος χυμός από πορτοκάλια
Δεκατιανό: Λωτοί
Μεσημεριανό: Αμύγδαλα μουλιασμένα σε νερό, καρύδια
Απογευματινό:  Μήλα, αχλάδια, φιστίκια Αιγίνης
Βραδινό: Σαλάτα με φύτρες φαγόπυρου, ντομάτες, κρεμμύδι, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού (απεριόριστη ποσότητα)

Τρίτη

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από κολοκυθόσπορους ή φρέσκος χυμός από καρότα
Δεκατιανό: Λωτοί
Μεσημεριανό: Μήλα
Απογευματινό: Μήλα, αχλάδια, ρόδι
Βραδινό: Σαλάτα με λάχανο, καρότο, παντζάρι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού (απεριόριστη ποσότητα)

Τετάρτη

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από ηλιόσπορους ή φρέσκος χυμός από πορτοκάλια
Δεκατιανό: Λωτοί
Μεσημεριανό: Μήλα, αχλάδια
Απογευματινό: Αμύγδαλα μουλιασμένα σε νερό, μπανάνες ώριμες, μήλα
Βραδινό: Σαλάτα με μαρούλι, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού (απεριόριστη ποσότητα)

Πέμπτη

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από φουντούκια ή φρέσκος χυμός από πορτοκάλια
Δεκατιανό: Μήλα
Μεσημεριανό: Μπραζίλ Βολιβίας, λιαστές ντομάτες μουλιασμένες σε νερό
Απογευματινό: Μήλα, αχλάδια, φιστίκια Αιγίνης
Βραδινό: Σαλάτα με φύτρες φαγόπυρου, τσουκνίδα, ντομάτες, πιπεριές κόκκινες, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού

Παρασκευή

Πρωινό: Φρέσκο γάλα  από αμύγδαλα ή φρέσκος χυμός από μαρούλι, καρότο, μήλο και μαϊντανό
Μεσημεριανό: Χουρμάδες
Απογευματινό:  Σταφίδες, καρύδια, σύκα
Βραδινό: Σαλάτα με φύτρες φαγόπυρου, λάχανο, καρότο, πιπεριές πράσινες, κόκκινες, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού

Σάββατο

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από φουντούκια ή φρέσκος χυμός από πορτοκάλια
Μεσημεριανό: Σύκα, φουντούκια
Απογευματινό: Σύκα, μήλα, φιστίκια, μπραζίλ
Βραδινό: Σαλάτα με φύτρες φαγόπυρου, τσουκνίδα, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, κρεμμύδι, κόκκινες πιπεριές, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού

Κυριακή

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από αμύγδαλα ή φρέσκος χυμός από πορτοκάλια
Μεσημεριανό: Ανανάς ώριμος
Απογευματινό: Μήλα, αχλάδια, φιστίκια, σύκα, μπραζίλ
Βραδινό: Σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού

Δευτέρα

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από φουντούκια ή φρέσκος χυμός από παντζάρια
Μεσημεριανό: Μανταρίνια, μπανάνες ώριμες
Απογευματινό: Μανταρίνια, πορτοκάλια, μήλα, φιστίκια
Βραδινό: Σαλάτα με φύτρες από ρεβίθια, κρεμμύδι, μαϊντανό, λάδι και λεμόνι

Τρίτη

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από κολοκυθόσπορους ή φρέσκος χυμός από καρότα
Δεκατιανό: Πορτοκάλια, μανταρίνια
Μεσημεριανό: Βερίκοκα λιαστά, μπραζίλ, σύκα
Απογευματινό: Αμύγδαλα, καρύδια, σύκα, μπραζίλ
Βραδινό: Ρύζι ωμό (24 ώρες μούλιασμα σε νερό), λάδι, λεμόνι, σκόρδο και βασιλικό

Τετάρτη

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από αμύγδαλα ή φρέσκος χυμός από πορτοκάλια
Μεσημεριανό: Σύκα, καρύδια
Απογευματινό: Μήλα, αχλάδια, σύκα, καρύδια
Βραδινό: Σαλάτα με μαρούλι, καρότο, λάδι και λεμόνι

Πέμπτη

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από φουντούκια ή φρέσκος χυμός από πορτοκάλια
Δεκατιανό:  Ανανάς ώριμος
Μεσημεριανό: Καρύδια, μήλα, μανταρίνια
Απογευματινό: Φιστίκια, μήλα, μπανάνες ώριμες
Βραδινό: Σαλάτα με φύτρες φαγόπυρου, λάχανο, καρότο, πιπεριές πράσινες, κόκκινες, λάδι και λεμόνι

Παρασκευή

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από φουντούκια ή φρέσκος χυμός από πορτοκάλια
Δεκατιανό: Παπάγια ώριμη
Μεσημεριανό: Σύκα, μπραζίλ, φουντούκια
Απογευματινό: Σύκα, αχλάδια, φιστίκια, μπραζίλ
Βραδινό: Σαλάτα με μαρούλι, καλαμπόκι και λάδι

Σάββατο

Πρωινό: Φρέσκο γάλα από σουσάμι ή φρέσκος χυμός από πορτοκάλια
Δεκατιανό: Ανανάς ώριμος
Μεσημεριανό: Σαλάτα με μαρούλι, ντομάτες, λάχανο, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού
Απογευματινό: Μήλα, αχλάδια, φιστίκια
Βραδινό: Σαλάτα με μαρούλι, μανιτάρια, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού

Κυριακή

Πρωινό: Φρέσκος χυμός από πορτοκάλια ή ρόφημα κακάο
Δεκατιανό: Μάνγκο ώριμο
Μεσημεριανό: Σαλάτα με λάχανο, καρότο, παντζάρι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού
Απογευματινό: Φιστίκια, μπραζίλ, βερίκοκα λιαστά
Βραδινό: Σαλάτα με φύτρες φαγόπυρου, πράσο, τσουκνίδα, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού


Φαγόπυρο (Fagopyrum) ή μαυροσίταρο - στα αρχαία φαγόπυρο σημαίνει φαγητό/τροφή πυρ, φωτιά - ένα εξαιρετικά θρεπτικό ψευτοδημητριακό (στην πραγματικότητα είναι φρούτο) πλούσιο σε σύνθετες πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνες ομάδας Β με λίγους υδατάνθρακες και η κατανάλωση του δεν προκαλεί υπερβολικό βάρος του σώματος. Δεν έχει γλουτένη. 
Το ζωντανό ωμό φαγόπυρο έχει ανοιχτό πρασινωπό χρώμα. Το φαγόπυρο με καφέ χρώμα είναι προτηγανισμένο, νεκρό.
 


Ωμό, ζωντανό φαγόπυρο











Ωμό, ζωντανό φαγόπυρο






Προτηγανισμένο φαγόπυρο

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Οικοαναρχία ή Χορτοφαγική Αναρχία



Μία εναλλακτική στάση ζωής, μίας εντελώς διαφορετικής πραγματικότητας.
Δεν έχω την πολυτέλεια να λεπτολογήσω πάνω στο θέμα αυτό με άνεση την προκείμενη στιγμή, γιατί θα χρειαζόμουν μεγάλα περιθώρια χρόνου και χώρου, ισάξια με την ύλη ενός βιβλίου, ώστε να κατανοηθεί είς βάθος η ιδεολογία, κίνηση, δράση. Πρόκειται να επισημάνω την ουσιαστική ιδέα, πρακτική που συντελεί την ιδεολογία της Οικοαναρχίας ή Χορτοφαγικής Αναρχίας μέσα απο την « ψυχή » της, σε αλληλεπίδραση με τον κόσμο μας.
Η έννοια λοιπόν, ο ορισμός της Οικοαναρχίας ( ecoanarchy ) ή Χορτοφαγικής Αναρχίας ( vegananarchy ) είναι η πλήρης αναθεώρηση της Αναρχίας όπως την γνωρίζουμε σύμφωνα πάντα από τους γεννήτορες της Αναρχίας ( Μιχαήλ Μπακούνιν, Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν, Ερρίκο Μαλατέστα, Ρούντολφ Ρόκερ κ.α ), χωρίς να έχει πρόθεση ή διάθεση νοθείας του πνευματικου μόχθου αυτών των ανατρεπτικών θεωριών και πρακτικών. Παύει να τίνει περισσότερο όμως η ανθρωποκεντρική της θεώρηση ( Μάρραιη Μπούκτσιν και Χένρυ Ντέηβιντ Θόρω ) και γίνεται παγκόσμια, οικουμενική κατά κάποιο τρόπο προς το περιβάλλον και τα ζώα, αναγνωριζοντάς τους δικαιώματα ( ισότητα ). Ένα περιβάλλον με αρχή την αυτογνωσία τους για το καλύτερο, το ιδανικότερο κοινό καλό πάντα σε αρμονία με τη φύση τους και τον περιβάλλοντα χώρο κατασκευής τους. Συγχωνεύει βαθιά μέσα της πλέον, » ριζώνει » στον κορμό της και αναγνωρίζει άρρηκτα το δικαίωμα κάθε έμβιου όντος να συνυπάρχει ειρηνικά μαζί του ( άνθρωπος ). Χωρίς αυτός να επεμβαίνει βίαια ή υποκριτικά προς την εκμετάλλευση τους (έμβια όντα) για το όφελος του, είτε πρόκειται για τροφή, στέγαση, ένδυση, εργασία, διασκέδαση, θεραπεία κ.τ.λ. Δεν αποδέχονται τον όρο ότι τα έμβια όντα είναι κατώτερα μας, αφήνοντας την συνείδηση τους να αναδυθεί στην πιο αγνή της παρουσία. Ενισχύοντας, διασφαλίζοντας καθαυτό τον τρόπο την αρμονία που αποφάσισε να εφαρμόσει.
Βεβαίως εννοείται ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην φιλοσοφία των Οικοαναρχικών ή Χορτοφάγων Αναρχικών όπως συνέβαινε,συμβαίνει και στους Αναρχικούς. Όμως οι διαφοροποιήεις αυτές δεν βάλλονται να προκαλέσουν σύγχυση στην δομή της φιλοσοφίας του « έθνους »τους, π.χ ορισμένοι θεωρούν την τεχνολογία περιττή, και επιλέγουν να ζούν σε μία κατάσταση λίγο πολύ όπως αυτή των κυνικών φιλοσόφων ( Αντισθένης, Διογένης, Κράτης, Βίων, Μητροκλής ). Τότε που το πρότυπο Αθήνα σαν ιδανική πολιτεία είχε καταρρεύσει στη σκέψη των Ελλήνων. Δηλαδή ότι κάθε τεχνητή εφεύρεση παραπλανεί τον άνθρωπο απο τις ανάγκες του, την ιδιάζουσα φύση του, κατευθύνοντας τον στο ανόητο αποτέλεσμα. Ενώ οι υπόλοιποι ( επικρατέστερη άποψη ) δέχονται την τεχνολογία σε ισορροπία με το περιβάλλον τους ( χώρο, φύση ), με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι μολυσματική για την Γαία ( άνθρωπο, χλωρίδα, πανίδα ). Ανοίγοντας κατά αυτό το τρόπο και διατηρώντας μία δυνατότητα να μην μένουν προσκολημένοι μονάχα στα επίγεια αλλά να ενασχοληθούν και παραπέρα απο αυτά. Μία διαφορετική εκδοχή στηρίζει ότι η ιεραρχία είναι χρήσιμη συμβολικά μόνο ως εργαλείο ώθησης, ώστε οι κοινωνία τους να ξεκινήσει να σχηματίζει « στέρεο πρόσωπο ». Ακολουθώντας την πορεία, φυσιολογικής διαδικασίας απόρριψης της, διά μέσω παιδείας ( φυσική εξέλιξη ). Άλλοι υποστηρίζουν πως δεν χρειάζεται να παραμείνει η ιεραρχία σαν μέσο διαχείρησης, συμβολικά προσωρινό να δομήσει τις κοινωνίες τους, αποφεύγοντας την περίπτωση αστάθειας της. Καταλήγοντας στον στόχο που έχουν θέσει διά μέσω παιδείας να διατηρηθεί ο σκοπός τους .
Όπως προανέφερα αρχικά. Οι Οικοαναρχικοί ή Χορτοφάγοι Αναρχικοί αντιμετωπίζουν κάθε μορφή εξουσίας απαράδεκτη προς αυτούς, υποδούλωση πνευματική και σωματική εξαθλίωση ( και το αντίστροφο ). Θεωρούν ταυτόσημα με τους Αναρχικούς ότι δεν χρειαζόμαστε Κράτη, Θεούς, Πολιτείες, Νομικά, Δικαστικά συστήματα, παρά μονάχα κοινωνίες ενωμένες, βασισμένες στην αυτογνωσία του ατόμου ενός εκτενέστερου συνόλου ( όπως ονοματίζουν τον όρο « σκοτώστε το μπάτσο μέσα σας »). Τα πάντα θα αποτελούν κομμάτι του ενός με όλους μαζί. Θα υπάρχει συντονισμός και συμμετοχή σε όλα με κοινή απόφαση απο τους πάντες για ζωτικά ζητήματα της κοινωνίας χωρίς άρχοντες συντονιστές » στην κεφαλή τους «. Θα κυριαρχεί υπευθυνότητα για όλες τις πράξεις τους. Η αυτοσυντήρηση θα τρέφει την πείνα. Η βία θα είναι δεκτή απο το σύνολο σε περίπτωση αυτοάμυνας και μόνο, ενώ κάποιοι δεν την δέχονται καθόλου, την αρνούνται κατηγορηματικά ( σχετικό αυτό όσο αναφορά την βία, διότι και μυρμήγκι να πατήσεις συνδέεται με την ακούσια βία άμεσα ). Θα καλλιεργούνται αρετές της ψυχής συνώνυμες με την αγάπη: αδερφοσύνη, καλοσύνη, αλληλεγγύη, κοινοκτημοσύνη, μεγαλοψυχία, γενναιοδωρία.
Συνώνυμες με τη νόηση: ελεύθερη σκέψη, ψύχραιμη σκέψη, ορθή σκέψη, συλλογισμός, διορατικότητα, οξυδέρκεια, αντιληπτικότητα, παρατηρητικότητα, διάλογος, ειλικρίνεια, δικαιοσύνη και σωστή κρίση πέραν δικαιοσύνης, τόλμη, θάρρος.
Άραγε θα αποτελέσει μία πιθανή εκδοχή μελλοντικών αυτόνομων κοινωνιών η ιδεολογία αυτή; Κανένας μας δεν γνωρίζει προς το παρόν με βεβαιότητα τι θα κυριαρχήσει οριστικά ως ζωτικής σημασίας μέσο. Είναι όμως άξια προσοχής και ουσιαστικής εφαρμογής απο εμάς.
Το μέλλον θα μας δείξει τι απαιτείται τελικά στο βάθος των επερχόμενων καιρών.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

Ν η σ τ ε ύ ε ι ς; Απόδειξέ το μέσα από τα έργα σου…
Ε ά ν δεις φτωχό, να τον ελεήσεις.
Ε ά ν δεις εχθρό, να συμφιλιωθείς μαζί του.
Ε ά ν δεις μια όμορφη γυναίκα, να μην την κοιτάξεις.
Ας μη νηστεύει μόνον το στόμα… αλλά και το μάτι και η ακοή και τα χέρια και τα πόδια και όλα τα μέλη του σώματος.
Τα χέρια, από την αρπαγή και την πλεονεξία.
Τα πόδια, από τους δρόμους που οδηγούν σε αμαρτωλά θεάματα.
Τα μάτια, να μην πέφτουν λάγνα πάνω σε όμορφα πρόσωπα ούτε να περιεργάζονται τα κάλλη άλλων.
Δεν τρως κρέας;
Τα μάτια σου, ας μη φάνε την ακολασία.
Η ακοή σου, ας μη δέχεται κακολογίες και διαβολές.
Το στόμα, ας νηστεύσει από αισχρά λόγια και λοιδορίες.
Αφού δεν είμαστε σαν τα ζώα, γιατί πρέπει να δαγκώνουμε και να τρώμε τους αδελφούς μας;
Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ




Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS



Αλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗ

Επεξήγηση με τετραπλό βέλος: ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙΓιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)

Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)

Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)

Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)

Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)

Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)

Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)

Παγωτά:
ΑΓΝΟ

Τσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)

Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)


ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ Ε
Η παρακάτω είναι μια λίστα χρωστικών ουσιών και προσθέτων για τρόφιμα που εκδόθηκε από το νοσοκομειακό κέντρο του Chaumont της Γαλλίας, βασισμένη σε πληροφορίες που δόθηκαν από το ερευνητικό νοσοκομείο του Villajuir, για να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών στα αποτελέ­σματα των προσθέτων που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία τροφίμων.

Ε100
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε214
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε322
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε101
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε215
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε325
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε102
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε217
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε326
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε103
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε220
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β 12

Ε327
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε104
ΥΠΟΠΤΟ

Ε221
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε330
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Ε105
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε222
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε331
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε110
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε223
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε332
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε111
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε224
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε333
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε120
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε226
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε334
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε121
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε230
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ε335
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε122
ΥΠΟΠΤΟ

Ε231
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ε336
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε123
ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε232
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ε337
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε124
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε233
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ε338
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε125
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε236
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε339
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε126
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε237
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε340
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε127
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε238
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε341
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε130
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε239
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε400
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε131
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε240
ΥΠΟΠΤΟ

Ε401
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε132
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε241
ΥΠΟΠΤΟ

Ε402
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε140
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε250
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ε403
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε141
ΥΠΟΠΤΟ

Ε251
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ε404
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε142
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε252
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ε406
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε150
ΥΠΟΠΤΟ

Ε260
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε407
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε151
ΥΠΟΠΤΟ

Ε261
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε408
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε152
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε262
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε410
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε153
ΥΠΟΠΤΟ

Ε263
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε411
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε160
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε270
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε413
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε161
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε280
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε414
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε163
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε281
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε420
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε170
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε282
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε421
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε171
ΥΠΟΠΤΟ

Ε300
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε422
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε173
ΥΠΟΠΤΟ

Ε301
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε450
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε174
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε302
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε461
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε175
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε303
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε462
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε180
ΥΠΟΠΤΟ

Ε304
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε463
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε181
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε305
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε465
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε200
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε306
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε466
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ε201
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε307
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε471
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε202
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε308
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε472
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε203
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε309
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε473
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε210
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε311
ΕΚΖΕΜΑ

Ε474
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε211
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε312
ΕΚΖΕΜΑ

Ε475
ΑΚΙΝΔΥΝΟ
Ε212
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε320
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Ε477
ΥΠΟΠΤΟ
Ε213
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε321
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Ε480
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12 αφορα την ισορροπια του νευρικου συστηματος.
Ε123 - πολυ επικινδυνο απαγορευμενο στις ΗΠΑ και Ρωσία.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ - από το γαλλικό υπουργείο υγείας 1/1/77
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ - ουσία που μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη καρκινωμάτων










Καινούργιο μπλόγκ