…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο πόνος... των χορτοφάγων. Φεστιβάλ χορτοφαγίας στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης


Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

H φύση συνιστά... ωμή διατροφή

ΝΤΑΙΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ
Tον τελευταίο καιρό τρώω σχεδόν αποκλειστικά ωμές τροφές και αισθάνομαι πολύ καλά
Ίσως είναι η άνοιξη, ίσως το γεγονός ότι περιμένω πώς και πώς να πάω στο νησί για να φυτέψω τον κήπο μας, ίσως ακόμα και η νηστεία που με έχει βγάλει από την κρεατοφαγία, αλλά τον τελευταίο καιρό έχω αποκτήσει την επιθυμία να τρώω σχεδόν αποκλειστικά χορτοφαγικά. Είναι η ανάγκη για αποτοξίνωση. Θέλω να τρώω καλά και ελαφρά, τόσο που έχω απορρίψει την κλασική έννοια της μαγειρικής.
Είχα μάθει για το κίνημα της ωμής δίαιτας πριν από 2-3 χρόνια όταν είχα παρακολουθήσει μία παρουσίαση και δείπνο από τον γνωστό Αμερικανό σεφ Charlie Trotter, ο οποίος μαζί με μία συνάδελφό του σεφ άρχισε ένα γαστρονομικό πείραμα, να δημιουργήσει υψηλή κουζίνα χωρίς να «μαγειρέψει» τις πρώτες ύλες, χωρίς δηλαδή να ζεσταίνει τίποτε πάνω από περίπου 35 βαθμούς Κελσίου, διότι πάνω από αυτή τη θερμοκρασία τα ένζυμα των τροφών καταστρέφονται και μαζί τους οι θρεπτικές ουσίες. Ίσως γι' αυτό τον λόγο όλο κίνημα της ωμής τροφής αποκαλείται και «ζωντανή» τροφή.
Δεν είμαι φυσικά ούτε γιατρός ούτε διαιτολόγος, αλλά έχω μάθει να ακούω τον οργανισμό μου και όποτε τρώω έτσι, έχω περισσότερη ενέργεια, χρειάζομαι λιγότερο ύπνο και βελτιώνεται αισθητά η επιδερμίδα μου. Οι ωμές τροφές τρέφουν την ανθρωπότητα για σχεδόν όλη τη διάρκεια της ύπαρξης και της ανάπτυξής της. Μήπως έτσι η φύση μάς λέει πώς να ζούμε;
Οι πρώτες ύλες στην αρχική, ωμή τους κατάσταση περιέχουν όλες τις θρεπτικές ουσίες και σημαντικότερο απ' όλα περιέχουν τα ένζυμά τους απείραχτα. Τα τροφικά ένζυμα είναι αυτά που βοηθάνε τον οργανισμό στη χώνεψη και στον μεταβολισμό. Εάν έχουν καταστραφεί (με το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία), τότε ο οργανισμός πρέπει να παράγει δικά του ένζυμα για τη χώνεψη κ.τ.λ. Έτσι τα λίπη, οι πρωτεΐνες και τα άμυλα δεν χωνεύονται στην εντέλεια, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τις αρτηρίες και να μην αφήνουν τον οργανισμό να διώξει τις τοξίνες. Υπάρχουν κουλτούρες στον κόσμο όπου η ωμή τροφή είναι η παράδοσή τους. Οι Ιάπωνες, με το ωμό ψάρι τους, είναι ένα παράδειγμα, και οι Εσκιμώοι άλλο ένα. Μάλιστα η λέξη «Εσκιμό» σημαίνει αυτόν που τρώει ωμά και για αιώνες καταναλώνει σχεδόν μόνο το ωμό κρέας της φάλαινας και το ωμό λίπος της φώκιας. Οι περιπτώσεις της καρδιοπάθειας, των εγκεφαλικών και της πίεσης είναι πάρα πολύ χαμηλές στους Εσκιμώους. Φυσικά στη Μεσόγειο η δίαιτα των Εσκιμώων θα ήταν εξτρίμ, αλλά εάν φέρουμε στον νου την εικόνα του δικού μας χρυσού ελαιολάδου είναι εύκολο να καταλάβουμε την ωφέλεια του «ωμού». Το λάδι που γίνεται με κρύα σύνθλιψη και μπαίνει ωμό στο φαγητό είναι σαφώς καλύτερο και πιο υγιεινό από το λάδι που μαγειρεύεται ή που γίνεται με ζεστή σύνθλιψη.
Ομολογώ ότι όλη η ιδέα, το να πειραματιστώ και εγώ με ωμές τροφές, ξεκίνησε όταν άρχισε ο άνδρας μου την κηπουρική και όταν μάλιστα μου έμαθε όχι μόνο για τη βιολογική καλλιέργεια αλλά και για τη βιοδυναμική, φυτεύοντας, κόβοντας, κ.λπ. σύμφωνα με τις φάσεις του φεγγαριού, και άλλα πολλά μυστικά που έχει να μας διδάσκει η φύση, εάν μάθουμε απλώς να την ακούμε. Όταν κόβεις για παράδειγμα ένα φρούτο ή ένα λαχανικό την ώρα που έχει όσο το δυνατόν την καλύτερη γεύση, τόσο τέλεια που απαιτεί... σεβασμό για να διατηρήσεις την καταπληκτική αυτή γεύση. Δεν είναι δηλαδή απαραίτητο να αλλάξεις ριζικά την πρώτη ύλη σκοτώνοντάς την με πολλή επεξεργασία και πολύ μαγείρεμα.
Τι τρώει κανείς όταν αλλάξει το διαιτολόγιό του τόσο δραματικά; Φυσικά, πολλά ωμά χορταρικά, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, μυρωδικά, ξηρούς καρπούς, διάφορα δημητριακά όπως άγριο ρύζι και - εάν δεν είναι χορτοφάγος - ωμά ψάρια. Το ωμό κρέας σε στυλ «καρπάτσιο» δεν θεωρείται μέρος του διαιτολογίου αυτού, διότι ένας βασικός σκοπός όταν τρώει κανείς ωμό γεύμα είναι η αποτοξίνωση και το κρέας σε οποιαδήποτε μορφή περιέχει πολλές τοξίνες.
Ένα γεύμα φτιαγμένο από ωμά φαγητά δεν είναι απαραίτητα ένα γεύμα από τραγανά καρότα και ξηρούς καρπούς! Με λίγη φαντασία και ορισμένα βασικά εργαλεία, η υψηλή μαγειρική μπορεί να είναι και... ωμή.
Τα απαραίτητα... μαγειρικά σκεύη
Ορισμένα βασικά εργαλεία της κουζίνας είναι απαραίτητα για την παρασκευή φαγητών που δεν χρειάζονται μαγείρεμα.
Ένας καλός αποχυμωτής είναι πολύ χρήσιμος για την παρασκευή θρεπτικών χυμών και διαφόρων φαγητών, από κρύες σούπες μέχρι σάλτσες.
Τα μπλέντερ και τα multi είναι επίσης πολύ χρήσιμα εργαλεία. Πολλές συνταγές, όπου δεν είναι απαραίτητο μαγείρεμα, περιέχουν μουλιασμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, για παράδειγμα) και άλλες πρώτες ύλες οι οποίες πολτοποιούνται. Τα επαγγελματικά μπλέντερ, που δουλεύουν σε υψηλή ταχύτητα, είναι επίσης πολύ πρακτικά γιατί διευκολύνουν την πολτοποίηση των σκληρών ινών που περιέχουν τα φρούτα και ορισμένα χορταρικά. Οι λείες αυτές κρέμες γίνονται σάλτσες, παγωτά, ντρέσινγκ, σούπες κ.λπ.
H παγωτιέρα είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, διότι δίνει στον μάγειρα την ευκαιρία να φτιάχνει πολλά γλυκά βασισμένα σε φρούτα και άλλα.
Ένα δυνατό μίξερ (όχι χεριού) με ειδικό «γάντζο» για ζύμες είναι απαραίτητο.
Ένα γουδί ή το μηχάνημα που πολτοποιεί τους κόκκους το καφέ και των μπαχαρικών είναι χρήσιμο, γιατί η πολτοποίηση είναι βασική τεχνική στη μαγειρική που δεν χρειάζεται ψήσιμο.
Ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο, αλλά το πιο δυσεύρετο για τη σπιτική κουζίνα στην Ελλάδα, είναι το μηχάνημα της αποξήρανσης. H αποξήρανση αντικαθιστά το συμβατικό μαγείρεμα σε πολλές συνταγές. Βέβαια, το καλοκαίρι κάτω από τον ελληνικό ήλιο η αποξήρανση είναι εύκολο να γίνει.
Για τους λίγο πιο μανιακούς της κουζίνας, είναι απαραίτητο το εργαλείο που κόβει τα λαχανικά σε σχήμα σπιράλ και σε πολύ λεπτές φέτες. Το βρίσκουμε στα μαγαζιά που πουλάνε επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας. Ένα «μαντολίνο» επίσης, που κόβει λεπτές φέτες, είναι πολύ χρήσιμο κυρίως για την παρασκευή των ζυμαρικών από λαχανικά, όπως από καρότα και από κολοκύθια.
Λευκό και κόκκινο κρασί
H όλη έννοια της μαγειρικής χωρίς ψήσιμο είναι η ιστορία του «ταξιδιού» ενός φαγητού, από τον σπόρο μέχρι το φύτεμα, από εκεί στη συγκομιδή και τέλος στο τραπέζι. Το κρασί ακολουθεί την ίδια πορεία. H μαγειρική χωρίς ψήσιμο έχει να κάνει με την επαφή με τη φύση, κάτι που σίγουρα έχουμε χάσει στην εποχή μας. Το κρασί, και κυρίως εάν είναι βιολογικό, δυναμώνει την επαφή αυτή. Το ταίριασμα του κρασιού με το φαγητό έχει να κάνει με την αναζήτηση κάποιας ισορροπίας, είναι το πάντρεμα της γεύσης και της υφής ενός φαγητού με τις γεύσεις και τα αρώματα ενός κρασιού ώστε να υπάρχει ευχάριστη αντίθεση και ισορροπία, χωρίς το ένα να «καπελώνει» το άλλο. Επειδή η μαγειρική χωρίς ψήσιμο περιέχει στην πλειονότητά της τα λαχανικά, τα κρασιά που ταιριάζουν περισσότερο είναι λευκά και κατά προτίμηση αυτά με ελαφρύ μέχρι μέτριο σώμα που έχουν περαστεί λίγο ή καθόλου από το βαρέλι. Δεν απορρίπτονται όμως και τα κόκκινα κρασιά, κυρίως τα λίγο πιο ελαφριά, τα οποία ταιριάζουν πολύ καλά με μανιτάρια. 
Μανιτάρια γεμιστά με αμύγδαλα και καρύδια 
Για 6 μερίδες
* 1 φλιτζάνι καρύδια
* 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
* 2 κτ σούπας ελαιόλαδο
* 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
* ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 1 ½ φλιτζάνια πολύ ψιλοκομμένα καρότα
* 1 κτ γλυκού εστραγκόν ή αποξηραμένος βασιλικός
* Αλάτι και πιπέρι
* 6 μεγάλα μανιτάρια, τα «καπάκια» μόνο
* Λίγα φύλλα από φρέσκια ρόκα, κομμένα σαν λεπτά σπίρτα
1. Αρχίζουμε από την προηγούμενη νύχτα και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς ξεχωριστά να μουλιάσουν μέσα σε λίγο νερό, ίσα ίσα να σκεπαστούν.
2. Πολτοποιούμε τους ξηρούς καρπούς, το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο μαζί με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα αυτό και γαρνίρουμε με τη ρόκα. Σερβίρουμε.
 
Ωμό τουρλού με σάλτσα ταχίνι
Για 4 μερίδες
* 1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
* 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
* 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
* 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
* 1 κολοκυθάκι μέτριο, κομμένο σε μικρούς κύβους
* Για τη σάλτσα
* 2 κτ σούπας ταχίνι
* 2 κτ σούπας μέλι
* Λίγο νερό
* Θαλασσινό αλάτι
1. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και το σκόρδο μαζί σε ένα μπολ.
2. Χτυπάμε το ταχίνι με το μέλι, λίγο αλάτι και λίγο νερό. Περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά και σερβίρουμε. 
Ωμοφαγία Η ωμή πλευρά της... κουζίνας Μετά τους χορτοφάγους και τους vegans, οι υποστηρικτές ενός νέου διατροφικού κινήματος ευαγγελίζονται μία διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στο φαγητό, η οποία προσφέρει ενέργεια, υγεία και μακροζωία. Αγγλιστί τιτλοφορείται «rawfoodism», όρος πολύ πιο εύηχος και μυστηριώδης από την ελληνική μετάφρασή του, που δεν είναι άλλη από την… ωμοφαγία. Όπως μαρτυρά το όνομά της, η εν λόγω διατροφή προτάσσει την κατανάλωση ωμών τροφών, όπως φρέσκων φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, δημητριακών και ξηρών καρπών και συνδυάζεται σχεδόν πάντα με τη χορτοφαγία καθώς είναι ελάχιστοι οι υπέρμαχοι της κατανάλωσης ωμού κρέατος
users.sch.gr

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Βίντεο από εκτροφείο πουλερικών


More videos from Animals Australia

Πειράματα





























  1. greenpage.gr
  2. Κριτική κατά της επιβλαβούς χρήσης ζώων
  3. Leaping Bunny Καθαριότητα χωρίς αίμα
  4. Ζωοτομία: Εγχείριση χωρίς συγκατάθεση 



    Προτεινόμενα άρθρα:

    Οι μουσουλμάνοι επιβάλουν την κοσμοθεωρία τους με την βία

    Τι δεν είναι το Ισλάμ


     

     
    Τελευταίες Αναρτήσεις

    Μέθοδοι θανάτωσης γουνοφόρων ζώων

    Σ' αγαπάω αλλά τρως κρέας!


    Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

    Σ' αγαπάω αλλά τρως κρέας!

    Ένας καινούργιος όρος έχει δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιείται ευρέως, μολονότι η τάση γεννήθηκε μάλλον στη Νέα Ζηλανδία, στο Κέντρο Σπουδών για τον Άνθρωπο και τα Ζώα του Πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι. Ερευνώντας λοιπόν τις ζωές των «σπλαχνικών καταναλωτών» («cruelty - free consumers») από το φαγητό μέχρι τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, οι ερευνητές έφτιαξαν μια νέα λέξη: Vegansexual.
    Έτσι περιγράφονται οι άνθρωποι που δεν τρώνε κρέας ούτε άλλο ζωικό προϊόν και οι οποίοι επιλέγουν να μην έχουν καμιά σεξουαλική σχέση με μη χορτοφάγους, επειδή τα σώματά τους τους θυμίζουν νεκροταφείο ζώων.
    kathimerini.gr, e-steki.gr




    Τελευταίες Αναρτήσεις



    Προτεινόμενο άρθρο: 


    Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

    Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα.


    Από την σελίδα ΤΟΞΟΤΗΣ

    Πριν λίγους μήνες άκουσα από πολύ δικό μου άνθρωπο για τη θεραπεία του καρκίνου με κουκούτσια από βερίκοκα, τα οποία στο εξωτερικό τουλάχιστον πωλούνται και σε ειδική συσκευασία. Τη μέθοδο αυτή ανακάλυψε αναζητώντας εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, μελετώντας ένα σχετικό βιβλίο-οδηγό. Σήμερα μου εστάλη ένα κείμενο, το οποίο διαφωτίζει ακόμη περισσότερο το θέμα αυτό.

    Για πολλούς ίσως μοιάζει "τρελό" ή απίθανο, καθώς πέρα από τις κλασσικές (έως και αυτοκτονικές) μεθόδους "αποκατάστασης" του καρκίνου, (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες ή εγχειρήσεις) δεν τους είναι γνωστή η απέραντη σοφία της φύσης... τόσο του σώματος μας, όσο και της Φύσης που μας περιβάλει. Και πως να τους είναι γνωστό όταν ζούμε την εποχή της επίσημης παραπληροφόρησης και της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών καρτέλ... Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον Δρ. Χάμερ ο καρκίνος δεν είναι καν ασθένεια, αλλά ένας βιολογικός μηχανισμός επιβίωσης του σώματος σε ισχυρά ψυχο-λογικά "σοκ"... (δείτε σχετικά κείμενα στην ετικέτα Δρ Χάμερ)

    Παραθέτω λοιπόν το αξιόλογο αυτό κείμενο.

    Φενάκη τα φάρμακα κατά του Καρκίνου;

    ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

    Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.
    • Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.  
    • Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο. 
    • Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα). 
    • Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.  
    • Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).

    Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].

    Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.

    Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς); 

    Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:

    α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
    β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
    γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
    δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
    ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου. 


    Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς… Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες. Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.  
    • Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
    Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι΄αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή κ΄αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.

    Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες. Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, - σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε το εξωαποδώ – δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.

    Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο. Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.

    Κανόνας Νο1:

    • Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.

    • Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.

    • Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.

    • Τρώτε αγκινάρες (πικρές).

    • Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

    Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής: 
    • (1) κάσσια (quassia amara) 
    • (2) γεντιανή
    • (3) άγρια αψιθιά. 
    • (4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
    • (5) Centantium pulchellum,
    • (6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε στα φαρμακεία). 
    • 7) φλούδα νερατζιού. 
    • 8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus). 
    • 9) Ραδίκι. 
    • 10) κανέλα. 
    • 11) κόλιανδρος. 
    Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.

    Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).

    [1] What to eat if you have cancer, Maureen Keane, Daniella Chace, Mc Graw Hill 2007.
    [2] Η χαρά της ανακάλυψης, Pichard Feynman, Εκδόσεις Κάτοπτρο, σελ. 211
    [3] Εφημερίδα «Το Βήμα», 23/5/1980
    [4] A summary of the effect of amygdalin upon spontaneous mammary Tamors in mice, Sloan Kettering, report June 13, 1973


    Σχόλιο:
    Ωφέλιμα είναι και τα πικρά κουκούτσια αμυγδάλου, όπως και φρέσκια καυτερή βιολογική πιπεριά, οι φρέσκες πικρές ελιές, όλα τα πικρά χόρτα, ιδικά το πιο πικρό χόρτο στον κόσμο η αψιθιά - η αμβροσία των Θεών, αποχή από εξαιρετικά δυσκολοχώνευτες ζωικές και μαγειρεμένες νεκρές τροφές, πολυφαγία.
    Μην περιμένουμε να έχουμε καλή υγεία και να τρώμε νεκρές μαγειρεμένες τροφές. Στις θερμοκρασίες πάνω από 42 - 48 βαθμούς κελσίου, οι βιταμίνες καταστρέφονται, οι πρωτεΐνες πήζουν, τα ένζυμα καταστρέφονται, οι φυτικές ίνες αλλοιώνονται, η βιοενέργεια εξαφανίζετε. Από έξω το πιάτο φαίνεται όμορφο, από μέσα όλα νεκρά. Περισσότερα εδώ
    H διατροφή των Χούνζα

    Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες μας δίνουν ο Νίκος Αγαδζανιάν και ο Αλεξέι Κατκόβ στο βιβλίο τους «Τα Εφεδρικά του Οργανισμού Μας» για τους αιωνόβιους, που ζουν στην πεδιάδα Χούνζα.
    «Ο πληθυσμός αυτού του παραδείσου των 32 χιλιάδες κατοίκων δεν ξέρει τι σημαίνει αρρώστιες. Η μέση διάρκεια ζωής των Χούνζα είναι 120 χρόνια. Οι Χούνζα είναι χορτοφάγοι. Το καλοκαίρι αυτοί τρέφονται με ωμά φρούτα και λαχανικά και το χειμώνα – με αποξεραμένα στον ήλιο βερίκοκα, φύτρες δημητριακών και πρόβειο τυρί φέτα. Η συνολική ημερήσια θερμιδική πρόσληψη των Χούνζα είναι 1993 θερμίδες, τα οποία έχουν 50 γρ. πρωτεΐνες, 36 γρ. λιπαρά και 365 υδατάνθρακές.
    Ο Σκωτσέζος γιατρός Μακ Κάρρισον έζησε κοντά στην πεδιάδα Χούνζα 14 χρόνια. Αυτός κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι μόνο η διατροφή παίζει αποκλειστικό ρόλο στη μακροβιότητα αυτού του λαού. Εάν ο άνθρωπος τρέφεται λανθασμένα, τότε απ’ τις αρρώστιες δεν τον σώζει ούτε το ορεινό κλίμα.
    Γι αυτό δεν είναι παράδοξο, ότι οι γείτονες των Χούνζα, οι οποίοι ζουν στις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες, υποφέρουν από πολλές ασθένειες. Η διάρκεια ζωής τους είναι 2 φορές λιγότερη.
    Όταν ο Μάκ Κάρρισον γύρισε στην Αγγλία, έκανε ενδιαφέροντα πειράματα σε ένα μεγάλο αριθμό ζώων. Κάποια απ’ αυτά τρεφότανε με συνηθισμένη τροφή μιας απλής Λονδρέζικης εργατικής οικογένειας (άσπρο ψωμί, ρέγκα, ραφιναρισμένη ζάχαρη, κονσερβοποιημένα και βρασμένα λαχανικά). Στο τέλος σε αυτή την ομάδα άρχισαν να εμφανίζονται πολλές «ανθρώπινες αρρώστιες». Τα άλλα ζώα που ήταν στη διατροφή των Χούνζα σε όλη τη διάρκεια του πειράματος παρέμειναν εντελώς υγιή.
    Έχει ενδιαφέρον ότι οι Χούνζα, αντίθετα από τους γείτονες, εξωτερικά μοιάζουν πολύ με τους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με την άποψη των ιστορικών, ιδρυτές των πρώτων κοινοτήτων Χούνζα ήταν οι έμποροι και στρατιώτες από το στρατό του Μέγα Αλέξανδρου, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί στη διάρκεια της εκστρατείας στις ορεινές πεδιάδες του ποταμού Ινδού.»
    Βλέπετε, ότι και οι Ευρωπαίοι μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια, αν θα τρέφονται σωστά. Οι τροφές με μεγάλη βιολογική αξία - ωμά φρούτα και λαχανικά και το χειμώνα - φύτρες δημητριακών, αποξεραμένα βερίκοκα δίνουν τη δυνατότητα σε ΌΛΟΥΣ να ζήσουν πολύ περισσότερο.
    Οι Χούνζα έχουν ένα ρητό: «Γυναίκα Χούνζα δεν θα πάει με τον αγαπημένο της εκεί που δεν ευδοκιμούν οι βερικοκιές»

    Απόδοση από το βιβλίο «Κάθαρση Οργανισμού» Τόμος 1ος
    Βασίλης Καφαταρίδης



























    Αύγουστος. Μήνας αποξήρανσης φρούτων








































    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ - Ταξιδεύοντας στους Χούνζα 


    Οι Χούνζα ήταν ωμοφάγοι, τώρα φαίνεται δεν είναι. Έφτασε και εκεί η δολοφονική τηλεόραση, τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης.

    Σας εύχομαι καλή υγεία



    Τελευταίες Αναρτήσεις

    ΑΘΕΪΑ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

    Ένα επίκαιρο κείμενο από το 1996!!!



    Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

    Μάχη ανάμεσα αφρικανικών βουβάλων και αγέλης λιονταριών

    Η Μάχη στο Kruger

    Ένα μοναδικό βίντεο πάντα επίκαιρο.




    Η Μάχη στο Kruger είναι ένα σύντομο βίντεο που απεικονίζει την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ένα κοπάδι αφρικάνικων βούβαλων και μια αγέλη λιονταριών. Το βίντεο γυρίστηκε το 2004 από κάποιον τουρίστα στο Kruger National Park της Νότιας Αφρικής και έχει ευρέως επαινεθεί για την δραματική απεικόνιση της άγριας ζωής στην αφρικανική σαβάνα. Δημοσιεύτηκε στο YouTube το 2007 όπου έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα βίντεο, με περισσότερες από 55 εκατομμύρια θεάσεις και 68.000 σχόλια μέχρι τώρα.

    Μέσα σε μόλις 8.24 λεπτά καταγράφεται η συγκλονιστική δύναμη της φύσης και η ικανότητα της να μας διδάσκει με άμεσο αλλά και έμμεσο τρόπο.

    Στο άμεσο πρώτο επίπεδο της εικόνας καταγράφεται μια από τις πολλές, καθημερινές μάχες για τροφή και επιβίωση στον απρόβλεπτο κόσμο της άγριας ζωής, όπου ο κυνηγημένος μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε κυνηγό.

    Αυτό που αμέσως ξεχωρίζει είναι το πάθος και η επιθυμία για ζωή και η αντίσταση και η μάχη που δίνει κάθε πλάσμα για να μην την χάσει.

    Κανένα ζώο δεν δίνει την συγκατάθεση του να γίνει θύμα και τροφή κάποιου άλλου, ούτε διαπραγματεύεται την σωματική του ακεραιότητα και την ελευθερία του. Κανένα ζώο δεν θέλει να πονάει, να φυλακίζεται ή να υφίσταται καταπίεση και στρες.

    Και αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ισχύει και για τα "εξημερωμένα"(ευφημισμός για υποδουλωμένα) ζώα, τα οποία θεωρούμε ότι έχουμε την άδεια και την δικαιοδοσία να τα χρησιμοποιούμε και να τα εκμεταλλευόμαστε.

    Και εάν τα λιοντάρια και τα άλλα σαρκοφάγα ζώα έχουν την δικαιολογία να τρώνε σάρκα, ο άνθρωπος δεν έχει αντίστοιχη δικαιολογία.

    Πρώτον, λόγω της ανατομίας του πεπτικού μας συστήματος και του σώματός μας γενικότερα, η οποία ανήκει στην κατηγορία των φυτοφάγων. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση σαρκοφάγο πλάσμα όπως τόσο ανεύθυνα αφήνεται να αιωρείται στην κοινωνία μας μια τέτοια πλάνη(άραγε γιατί;). Εάν ήμασταν, τότε το ένστικτο μας για ωμή σάρκα και αίμα θα μας έκανε να κυνηγάμε και να θανατώνουμε οι ίδιοι το θύμα μας με τα δόντια και τα νύχια μας όπως τα λιοντάρια. Ο συγγραφέας Will Tuttle λέει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του Παγκόσμια Ειρηνική Διατροφή(The World Peace Diet)(σελ. 67):

     "Είναι ενδιαφέρον να φανταστούμε να προσπαθούμε να σκοτώσουμε και να φάμε ένα άλλο θηλαστικό χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε όπλου, μόνο με το αδύναμο στόμα μας και τα λεπτά, χωρίς γαμψά νύχια χέρια μας. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε; Θα μπορούσαν οι γονείς, τα παιδιά μας, ή οι φίλοι μας να το κάνουν; Θα μπορούσε κάποιο ανθρώπινο ον να το κάνει;
    Θα μπορούσε κάποιος, ή θα κυνήγαγε κάποιος, ας πούμε, ένα ελάφι, μια αγελάδα, ένα χοίρο, ένα πρόβατο, μια κατσίκα, ή ένα κουνέλι στο φυσικό περιβάλλον και, στη συνέχεια, να το πιάσει με κάποιο τρόπο (μάλλον απίθανο), να πέσει στο λαιμό του με το μικρό μας, επίπεδο ανθρώπινο στόμα, να ξεσκίσει την γούνα και το δέρμα φτάνοντας στη ζωντανή σάρκα με τα μικρά ανθρώπινα δόντια μας, και να γεμίσει το στόμα του με το φρέσκο, ζεστό αίμα του άτυχου πλάσματος;
    Το σενάριο αυτό δείχνει τον πλήρη παραλογισμό του τι κάνουμε εμείς οι άνθρωποι όταν τρώμε την σάρκα των ζώων. Δεν έχουμε τα νύχια και τα δόντια για να ξεσκίσουμε την ωμή σάρκα, να δαγκώσουμε διαπεραστικά το δέρμα ή τη γούνα, τα φτερά, τα λέπια, ή τα κόκαλα, και ούτε έχουμε όρεξη για φρέσκο αίμα στο στόμα μας." 

    Τώρα, εάν είμαστε παμφάγοι, όπως επίσης συχνότατα ακούγεται, τότε κάλλιστα μπορούμε να ζήσουμε με φυτικές τροφές και να μην καταφεύγουμε στον θάνατο και στην εκμετάλλευση των ζώων, η οποία τελικά ανταποκρίνεται μόνο στα οικονομικά οφέλη κάποιων λίγων και στην προσωπική απόλαυση, ευχαρίστηση και ευκολία του όψιμα οδηγημένου στην διατροφή με ζωικά δυτικού ανθρώπου.

    Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την μετεξέλιξη μας από την άγρια κατάσταση και την μετάβαση μας στον πολιτισμό, ο οποίος δεν συμβιβάζεται με την βία, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Πολιτισμός σημαίνει συνειδητοποίηση του σεβασμού της ζωής και της ελευθερίας των άλλων όντων ως κατευθυντήριες αρχές της παρουσίας του ανθρώπινου είδους στην Γη. Πολιτισμός σημαίνει ότι ξεχνάμε την άγρια κατάσταση, ή τι κάνουν τα άγρια, σαρκοφάγα ζώα και εστιάζουμε στις παραπάνω θεμελιώδεις αξίες και αρχές. Αλλά, όπως και στην πρώτη περίπτωση έχουμε άρνηση της φυσιολογίας μας, έτσι κι εδώ έχουμε άρνηση και αναίρεση της έννοιας του πολιτισμού, η οποία χρησιμοποιείται καταχρηστικά και οργουελικά για κάτι που είναι εντελώς το αντίθετο.

    Εν συντομία κάποια άλλα σημεία που το μίνι ντοκιμαντέρ αναδεικνύει είναι τα εξής:

    • Τα αρπακτικά, σαρκοβόρα ζώα λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο της διατήρησης της φυσικής ισορροπίας, κρατώντας τους αριθμούς των φυτοφάγων ζώων σε επίπεδο ανάλογο με την φέρουσα ικανότητα του οικοσυστήματος. Αντίθετα ο άνθρωπος όχι μόνο δεν διασφαλίζει καμιά ισορροπία με την κτηνοτροφία και αλιεία αλλά την διαταράσσει ανεπανόρθωτα με αυτήν την αδιέξοδη πρακτική, η οποία καταστρατηγεί κάθε έννοια αειφορίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

    • Επαληθεύεται η γνωστή από παλιά παρατήρηση των επιστημόνων ότι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια των ζώων μέσα στην αγέλη είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στην φύση και τα είδη που επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης.

    • Τα ζώα που υφίστανται εκμετάλλευση για τροφή δεν είναι χαζά όπως ρατσιστικά και απαξιωτικά τα αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος-καταναλωτής τους. Η αγελάδα για παράδειγμα δεν είναι χαζή και όπως αποδεικνύει ο συγγενής της βούβαλος στο φυσικό τους περιβάλλον τα ζώα έχουν οξυμένη νοημοσύνη και μπορούν να αναπτύξουν όλες τις ικανότητες που τα έχει προικίσει η φύση. Για το όποιο "χάζεμα" των σημερινών ζώων δεν φταίνε καθόλου τα ίδια αλλά οι επιλεκτικές διασταυρώσεις που τους έχει κάνει ο άνθρωπος για να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά που αυτός θέλει, ακόμη οι τεχνητές και αφύσικες συνθήκες που τα περιορίζει και οι χιλιετίες που  τους έχει επιβάλλει το καθεστώς εξημέρωσης/δουλείας. Ακόμα όμως και έτσι τα σημερινά εκτρεφόμενα ζώα που τόσο απέχουν από τους άγριους απογόνους τους, επιδεικνύουν την ίδια αντίδραση στον πόνο, στην στέρηση της  ελευθερίας και στον θάνατο και φυσικά δεν δίνουν την συγκατάθεση τους για τίποτα από όλα αυτά.
    Περνώντας τώρα σε ένα υποθετικό επίπεδο η μάχη στο Kruger θα μπορούσε να είναι μια μεταφορά της ανθρώπινης κοινωνίας και της διαμορφωμένης ιεραρχίας μέσα σ’ αυτήν. Από τη μια το λιοντάρι, σύμβολο δύναμης, επιθετικότητας, εξουσίας και από την άλλη ο βούβαλος, σύμβολο της ανοχής και του ατόμου που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και δεν έχει συναίσθηση της δύναμης του, μας παραπέμπουν αντίστοιχα στους ισχυρούς και στις ελίτ που θέλουν τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των λαών. Ιδιαίτερα η σκηνή όπου τα λιοντάρια και οι κροκόδειλοι τραβάνε ταυτόχρονα και προς αντίθετες κατευθύνσεις το μοσχαράκι παραλληλίζεται με την τωρινή κατάσταση της Ελλάδας, της οποίας τις σάρκες προσπαθούν να ξεσκίσουν ΔΝΤ και Νέα Τάξη μαζί με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Αλλά το μάθημα του Kruger είναι ότι η μάχη μπορεί να κερδηθεί μέσα από την ενότητα, την συνεργασία και την σωστή στρατηγική.

    Τέλος, μην φοβάστε: δεν πρόκειται να μαζευτούν κοπάδια ζώων έξω από το σπίτι σας για να σας εκδικηθούν επειδή είστε καταναλωτής τους (αν και έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε κτηνοτρόφους). Γιατί το πρόβλημα δεν είναι η εκδίκηση των ζώων αλλά η απελευθέρωση τους. Και μάλιστα είναι το μείζον πρόβλημα της ανθρωπότητας, τραγικά υπαρκτό και συνεχώς διογκούμενο όσο και αν κρύβεται ή σκόπιμα παραβλέπεται. Ένα πρόβλημα αδικαιολόγητο όσο αδικαιολόγητη είναι και η κάθε εκμετάλλευση οποιουδήποτε όντος.

    Σήμερα τα ζώα είναι εγκλωβισμένα από τον άνθρωπο σε ένα ολοκληρωτικό σύστημα τύπου γκουντάναμο από το οποίο δεν μπορούν πλέον να απελευθερωθούν. Μόνο εμείς μπορούμε να τα απελευθερώσουμε και να τερματίσουμε την εκμετάλλευση τους. Μόνο εμείς μπορούμε, κατ’ αναλογία με την μάχη στο Kruger, να δώσουμε την μάχη της συνείδησης μας, όπου απέναντι στο παρόν, φαινομενικά ακλόνητο σκεπτικό μας θα αντιπαρατάξουμε μιαν άλλη ριζοσπαστική κοσμοαντίληψη όπως αυτή που αντιπροσωπεύει ο veganism και με αποφασιστικότητα θα κλίνουμε οριστικά και αμετάκλητα προς την ανθρωπιά, τον σεβασμό της ζωής και όλων των άλλων θεμελιωδών αξιών του πολιτισμού.



    Μόνον όποιος είναι φτωχός και ξέρει τι θα πει πείνα ενεργεί µε τόση γενναιοδωρία - Πιθανότατα, η φωτογραφία της χρονιάς...

    Γιατί χορτοφαγία

    ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ

    “Τρώνε” ήλιο και ζουν όπως τα φυτά

    Μακάρι να είχαμε όλοι μας τόσο γλυκά κι αθώα ματάκια...

    ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ‏ !!!

    Μέχρι το τέλος του 2010 ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας ανήκει στις ΗΠΑ!!! Πρώτοι δούλοι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της χώρας