…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσοι από σας θα ενοχληθείτε, αν σε ένα τραπέζι που θα κάνουμε σας ανακοινώσω ότι το πιάτο μου είναι σκύλος στιφάδο; Πόσοι θα πείτε: "τί δολοφόνος;"

Πόσοι από σας θα ενοχληθείτε, αν σε ένα τραπέζι που θα κάνουμε σας ανακοινώσω ότι το πιάτο μου είναι σκύλος στιφάδο; Πόσοι θα πείτε: "τί δολοφόνος;". όπως θα σας ενοχλούσε εσάς, με ενοχλεί κι' εμένα που έχετε στο πιάτο σας γουρουνάκια, μοσχαράκια, αρνάκια κλπ. Τα ζώα, αν διαφέρουν από τον άνθρωπο, μεταξύ τους δεν έχουν καμμία διαφορά. Γιατί κάνετε εξαιρέσεις; Αν είστε πραγματικά φιλόζωοι σταματήστε να τρώτε τα έρμα τα ζωντανά. Είναι πολύ εύκολο να αλλάξει κανείς διατροφικές συνήθειες και να προτιμήσει την αγάπη. Και σας ξαναρωτώ: Πόσοι από σας θα ενοχληθείτε και θα με κράξετε, αν με δείτε να τρώω κύκνους ή δελφίνια ή πιγκουίνους ή κοάλα ή πάντα ή, ή, ή... Όλα τα ζώα είναι ίδια και διαφορετικά. Μην κάνετε διακρίσεις. Αλλιώς είστε υποκριτές.
ΥΓ. Το μήνυμα αυτό δεν απευθύνεται σε ανεγκέφαλους που πιστεύουν ότι ως δυνατοί του πλανήτη πρέπει να γ@@@@ε, με συγχωρείτε για την έκφραση, τα πάντα.

Κυπρος Κωνσταντινου, Facebook