…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Όλη η αλήθεια για τις ζωικές τροφες! (κρεας,γαλα,αυγα,ψαρια) Μερος 3: ΑΥΓΑ

Facebook: από το χρήστη Χορτοφαγία ο Ζωοφιλικός Τρόπος Ζωής,
Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 στις 10:09 μ.μ.
Ζωικές τροφές (κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά)

ΑΥΓΑ

1 Είναι φυσικό για τους ανθρώπους να τρώνε αυγά
Οι πρώτοι άνθρωποι σίγουρα τρώγανε αυγά αλλά πρέπει να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ των ευκαιριακών συλλεκτών αυγών της λίθινης εποχής και της σύγχρονης αγρότες που συλλέγουν αυγά σε εντατικούς ρυθμούς. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, διατηρούνται 30 εκατομμύρια όρνιθες σε μικροσκοπικά κλουβιά, χωρίς καθόλου ελεύθερο χώρο, ακόμη και για να ανοίξουν τα φτερά τους, ενώ σκοτώνουν 35 - 50 εκατομμύρια άνδρες νεοσσούς κάθε χρόνο μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν καμία χρησιμότητα γι 'αυτούς.
Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος δεν χρειάζεται τα αυγά και μπορεί να διατηρεί σε άριστη κατάσταση την υγεία του χωρίς αυτά. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τον πόνο και το θάνατο που προκαλούμε για απόκτηση τους (βλ. 4 και 5).

2 Τα αυγά κάνουν καλό

Τα αυγά είναι θρεπτικά, αλλά μπορούν επίσης να φέρουν σαλμονέλα ενώ είναι μια πολύ συχνή αιτία αλλεργιών. Όλα τα θρεπτικά συστατικά τους μπορούν εύκολα να ληφθούν ακολουθώντας μια διατροφή vegan χωρίς κινδύνους για την υγεία και χωρίς την τεράστια βαναυσότητα που εμπλέκεται στην παραγωγή τους.

3 Τις κότες δεν τις πειράζει να παίρνουμε τα αυγά τους

Στην φύση η κότα, κατασκευάζει για τον εαυτό της μια φωλιά και γεννά περίπου 6 αυγά σε τόσες περίπου ημέρες. Εάν οποιαδήποτε από αυτά τα αυγά χαθεί, αυτή είναι συνήθως σε θέση να το αντικαταστήσει, με την προϋπόθεση ότι έχει πρόσβαση σε επαρκή τροφή. Αυτή λοιπόν είναι η δυνατότητα της που εκμεταλλεύονται οι σύγχρονοι αγρότες. Αλλά με αυτό τον τρόπο προσβάλλουν ένα από τα πιο θεμελιώδη ένστικτα της κότας: αυτό της αναπαραγωγής.

4 Οι κότες δεν γεννούν αυγά αν δεν είναι ευχαριστημένες

Στα εργοστασιακά αγροκτήματα, οι ωοθήκες της κότας ελέγχονται από ειδικό φως το οποίο λειτούργει με μπαταρίες, και είναι προσεκτικά ρυθμισμένο ώστε συνεχώς να επικρατούν καλοκαιρινές συνθήκες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την επιλεκτική αναπαραγωγή και μια προσεκτικά ελεγχόμενη δίαιτα οδηγεί σε υψηλή απόδοση σε αυγά της σύγχρονης «κότας-μπαταρίας»
Οι συνθήκες διαβίωσης των πτηνών σε αυτές τις φάρμες είναι τρομακτικές. Πέντε πουλιά, το καθένα με άνοιγμα φτερών 32 ίντσες διατηρούνται σε κλωβούς με μόλις 20 ίντσες πλάτος. Τα πόδια τους συχνά παραμορφώνονται από τη συνεχή ορθοστασία πάνω σε ένα κεκλιμένο συρματόπλεγμα.
Δεν μπορούν ποτέ να κουρνιάσουν, να κάτσουν, να παίξουν στην σκόνη ή να δημιουργήσουν φωλιά, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα φυσιολογικό. Η έλλειψη άσκησης οδηγεί στην εμφάνιση του συνδρόμου του λιπώδους ήπατος και σε εύθραυστα οστά. Τα περισσότερα από αυτά τελικά αρχίζουν να παρουσιάζουν ψυχωτική συμπεριφορά. Αυτά τα πουλιά δεν είναι "ευχαριστημένα" και όμως εξακολουθούν να γεννούν αυγά και συνεχίζουν να γεννούν ακόμη και όταν είναι σοβαρά τραυματισμένα - απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς....

5 Τι κακό έχουν τα αυγά «ελεύθερης βοσκής»

Όπως τα περισσότερα ζώα, έτσι και τα κοτόπουλα παράγουν ίσο αριθμό αρσενικών και θηλυκών απογόνων. Αλλά ακόμη και οι πιο… ευσυνείδητοι αγρότες αυγών ελεύθερης βοσκής, δεν βρίσκουν καμιά χρησιμότητα στα αρσενικά και τα σκοτώνουν κατά χιλιάδες με βάναυσους τρόπους. Χιλιάδες αρσενικά χάνουν τη ζωή τους, με σύνθλιψη, πνιγμό και άλλους παρόμοια βάναυσους τρόπους.
Οι όρνιθες εκτρέφονται για περίπου 2 χρόνια μέχρι την πτώση της παραγωγικότητάς τους. Στη συνέχεια αποστέλλονται για σφαγή. Η φυσική διάρκεια ζωής τους θα ήταν 5-7 χρόνια.

6 Οι κότες κάνουν μη γονιμοποιημένα αυγά που αλλιώς θα απορριπτόταν

Οι άγριες κότες, δηλαδή αυτές που ζουν ελεύθερα στην φύση, σπάνια γεννούν μη γονιμοποιημένα αυγά. Οι κατοικίδιες όρνιθες το κάνουν μόνο και μόνο επειδή χειραγωγούνται από τον άνθρωπο. Το θέμα δεν είναι ότι τα αυγά μπορεί να πάνε χαμένα, αλλά ότι στην προσπάθεια του ανθρώπου να χειριστεί τις κότες για να παράγουν αυτά τα αυγά, προκαλείται η πιο αποτρόπαιη σκληρότητα πάνω στις κότες (βλ. 4 και 5).

Μεταφραση: Χαρά (Grace Chun)






Σχόλιο: Τα αυγά, όπως έλεγαν και αρχαίοι Αιγύπτιοι, είναι υγρό κρέας. Το αυγό είναι ζωή που δεν γεννήθηκε, είναι σπέρμα (βλέπει λεξικά) και περίοδος της κότας. Όποιος/όποια τρώει αυγά, τρώει περίοδο της κότας. Είμαστε πλασμένοι να τρώμε φρούτα και μάλιστα μόνο τροπικά. Παλιά, όταν όλη η γη ήταν καλυμμένη με τροπικά δάση, ακόμα και το Βόριο Πόλο και Ανταρκτική ήταν καλυμμένα με τροπικά δάση, όλα τα ζώα και πουλιά, με εξαίρεση κάποια φίδια, έτρωγαν μόνο τροπικά φρούτα, όπως συμβαίνει και τώρα στα δάση του Αμαζονίου. Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου είναι των φρουτοφάγων ζώων, ούτε των σαρκοφάγων, ούτε των χορτοφάγων.
Ψάξτε στο google λεπτομέρειες.
 

Συνειδητά φρουτοφάγος 1 χρόνο και 4 μήνες
Ωμοφάγος 5,5 χρόνια

Συνειδητά ολικά χορτοφάγος (vegan) 12,5 χρόνια 





Προτεινόμενα άρθρα, βίντεο

Όσπρια: Θερμίδες στα όσπρια

Αβοκάντο: Το Σούπερ Φαγητό Που Σε Βοηθάει Να Μείνεις Υγιής

Πίνακας θερμιδικής αξίας και περιεκτικότητα σε λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες ορισμένων τροφών

Ταχίνι: Εύγευστο και θρεπτικό

Ο παντζαροχυμός βελτιώνει την αντοχή

Η ωμοφαγία είναι τέλεια

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ: Πλήρης οδηγός για την υγεία των ανθρώπων που κρύβουν επιμελώς οι Θρησκευτικοί Ηγέτες

Το πρωινό των "Πρωταθλητών" και το ψωμί των Εσσαίων

Τα Πράσινα Smoothies

Η Πιο Συγκλονιστική Ομιλία Που Θα Ακούσετε Ποτέ, G Yourofsky



Δεν υπάρχουν σχόλια: