με μια μικρή προετοιμασία, να τις διατηρήσουμε για όλο το χειμώνα φτιάχνοντας από λιαστές ντομάτες, κέτσαπ, τουρσί ή ακόμη και να τις διατηρήσουμε στην κατάψυξη πολτοποιημένες, αποθηκεύοντας τις σε σακουλάκια!
Επιλέξτε καλύτερα ντομάτες τύπου πομοντόρο, οι οποίες δεν έχουν πολλά σποράκια
και υγρά, εναλλακτικά επιλέξτε κλασικές ντομάτες, μετρίου μεγέθους, σφιχτές.
Επίσης θα χρειαστείτε χοντρό αλάτι, τούλι και αποστειρωμένα βάζα για την αποθήκευση!
Κόβετε τις ντομάτες στην μέση αφαιρώντας τα κοτσάνια τους, απλώστε τις σε δίσκους ξύλινους ή πλαστικούς δίσκους, σχάρες ή αν έχετε
δίσκους που είναι σαν τρυπητό ακόμη καλύτερα, γιατί έτσι θα στεγνώσουν τέλεια!
Σκεπάστε τις ντομάτες με τούλι, ώστε να μείνουν μακριά οι «ανεπιθύμητοι επισκέπτες».
Αφήνετε τις ντομάτες σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος, όσο πιο πολλές ώρες είναι εφικτό και μακριά από υγρασίες.
Αφήνετε τις ντομάτες 1 εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο ηλιόλουστο είναι το σημείο που θα τις αφήσετε, οι ντομάτες θα πρέπει να μην έχουν ίχνος υγρασίας, ώστε να μην μουχλιάσουν στην συνέχεια.
περίπου 3-4 ώρες ή όσο χρειαστεί.
Αφήνετε τις ντομάτες 12 ώρες, διατηρώντας τα μακρυά απο υγρασία, πριν τις αποθηκεύσετε.
Συλλέγετε τις στεγνές ντομάτες, τις αποθηκεύετε στα αποστειρωμένα βάζα και τις φυλάτε σε στεγνό, σκοτεινό ντουλάπι.
Απολαύστε τις σαν μεζεδάκι αλλά και στις σαλάτες
http://enallaktikidrasi.com/2015/09/pws-na-ftiaxete-liastes-ntomates/
Λιαστές ντομάτες