Despina Theo, Ομάδα ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | . |
Πως θα φτειάξουμε γάλα απο ξηρούς καρπούς:
Μουλιάζουμε τον ξηρό καρπό για 12 ώρες σε μπόλικο νερό ώστε όταν φουσκώσει να ειναι μέσα στο νερό. Χρησιμοποιούμε αμύγδαλα, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, , μπραζίλ, σισάμι,μακαντέμια,κουκουνάρια κ.λπ.Ένα φλυτζάνι ξηροί καρποί θα μας δώσουν 2 ποτήρια γάλα.
Τα αμύγδαλα αν θέλουμε τα καθαρίζουμε απο το τσόφλι τους αφού μουλιάσουν για να έχουμε ένα πιο λευκό γάλα. Τα ρίχνουμε στο blender με 2 ποτήρια νερό και λίγο μέλι, ή 2 μπανάνες, ή χουρμάδες, ή στέβια, ή maple syrup, ή ότι γλυκαντικό θέλουμε , τα ανακατεύουμε καλά και τα σουρώνουμε με τουλπάνι
τουλπάνι
Μπορούμε να σερβίρουμε το γάλα με λίγη τριμμένη κανέλα απο πάνω, ή τριμμένο φασόλι βανίλιας και έχουμε ένα πεντανόστιμο ( και με πολύ περισσότερο ασβέστιο) γάλα!