…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ζώα δεν έχουν ψυχή - Δήλωση Παπά της περιοχής μας.

Τι μου είπε ένας παπάς από την Επανομή για τα ζώα. 

Το καλοκαίρι έκανα μπάνια στην Επανομή. Γιόρτασε τότε η εκκλησία της περιοχής, η Αγία Παρασκευή. Έβλεπα πάρα πολύ κόσμο που πήγαν στην εκκλησία, όπως και σε όλες τις γιορτές. Λέω στον εαυτό μου, πάνε όλοι γιατί έχουν προβλήματα, δεν έχουν υγεία, είναι αδύνατοι από αυτά που τρώνε, έχουν προβλήματα στην οικογένεια, με τους γύρο τους. Ο παπάς τι τους λέει; Κάτι ακαταλαβίστικα. Δεν δίνει ΠΟΤΕ γνώσεις. Ο ίδιος ζει στον ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Εκτός από τους ανθρώπους, τρώει τα πάντα. 

Λέω να πάω στον παπά να του δώσω το βιβλίο μου ''Ουμανιστική Χορτοφαγία'', να δει τι λένε οι διάσημοι χορτοφάγοι, ο Χριστός Εσσαίος. Πάω στον παπά και λέω ότι οι Ρώσοι μοναχοί τον δωδέκατο, δέκατο τρίτο αιώνα έτρεχαν στην Δύση για να σωθούν από τις ορδές του Τσενγκίς Χάνα και πήραν μαζί τους εικόνες και ιερά βιβλία και ότι οι μοναχοί ήταν χορτοφάγοι, ζωόφιλοι και ωμοφάγοι όπως και ο Χριστός και οι Εσσαίοι βλ. εδώ). Και τι μου είπε ο παπάς; Τα ζώα δεν έχουν ψυχή. 

Με σκότωσε αυτός ο παπάς. Από τότε που σταμάτησα να πιστεύω στους Θεούς πήγαινα στην εκκλησία μία, δυο φορές το χρόνο όταν στην εκκλησία δεν είχε κόσμο και έκανα το σταυρό. Τώρα δεν θα πάω στην εκκλησία. τέρμα. τέρμα στους φασίστες. τέρμα στους εγκληματίες, φονιάδες, ανάποδους, ανώμαλους. Μετά τι να ζητάμε από απλό κόσμο. Αφού οι Πατέρες τους είναι ανάποδοι, φονιάδες, φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: