…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Κοτόπουλα, Αυγά: Στη φύση τα κοτόπουλα, όπως όλα τα πουλιά, γεννούν μόνο κατά την αναπαραγωγική περίοδο έναν αριθμό αυγών για τη φωλιά τους και έπειτα θα σταματήσουν να παράγουν περισσότερα αυγά μέχρι τα κοτοπουλάκια να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.






Στη φύση τα κοτόπουλα, όπως όλα τα πουλιά, γεννούν μόνο κατά την αναπαραγωγική περίοδο έναν αριθμό αυγών για τη φωλιά τους και έπειτα θα σταματήσουν να παράγουν περισσότερα αυγά μέχρι τα κοτοπουλάκια να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Όταν παίρνει κανείς τα αυγά σε τακτική βάση, η κότα θα συνεχίσει να γεννάει, σε μία μάταιη προσπάθεια να ακολουθήσει το ένστικτό της και να έχει μία επιτυχή εκκόλαψη αυγών. Το ένστικτo της κότας είναι τόσο ισχυρό που θα συνεχίσει να προσπαθεί να φτιάξει οικογένεια ακόμη και αν δεν υπάρχει κόκκορας ώστε να γονιμοποιηθούν τα αυγά.
Στην πραγματικότητα, η διαδικασία δημιουργίας και προώθησης ενός αυγού απαιτεί τόση πολλή ενέργεια και προσπάθεια που στη φύση, οι άγριες κότες γεννούν μόνο 10 με 15 αυγά το χρόνο.

Στην πραγματικότητα, η διαδικασία δημιουργίας και προώθησης ενός αυγού απαιτεί τόση πολλή ενέργεια και προσπάθεια που στη φύση, οι άγριες κότες γεννούν μόνο 10 με 15 αυγά το χρόνο.

Οι εντατικοί ρυθμοί παραγωγής που εξαναγκάζονται να υπομένουν οι κότες, τις στερεύουν σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και ευθύνονται για πολυάριθμες δυσλειτουργίες στο σώμα τους. Η οστεοπόρωση και τα εύθραυστα οστά από τους αφύσικους ρυθμούς γεννών, επιδεινώνονται καθώς περνούν ολόκληρη τη ζωή τους περιορισμένες σε κλουβιά τόσο μικρά που δεν μπορούν ούτε να εκτείνουν τα φτερά τους. Όταν οι κότες φτάνουν στο σφαγείο στα 1,5 με 2 χρόνια ζωής τους, τα φτερά και τα πόδια τους είναι κατατσακισμένα με επίπονα σπασίματα.
Οι κότες υποφέρουν συχνά από θανατηφόρες ασθένειες του αναπαραγωγικού συστήματος: όγκοι της σάλπιγγας, περιτονίτιδα, κόλλημα των αυγών, πρόπτωση της μήτρας. Όπως το κόλλημα των αυγών (μεγάλα αυγά σφηνώνουν ή περνούν αργά προκαλώντας πολύ πόνο για να περάσουν), η πρόπτωση είναι συχνό αποτέλεσμα στα μικρά πουλιά που έχουν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να γεννούν σε αφύσικα υψηλούς ρυθμούς, αφύσικα μεγάλα αυγά. Η περιτονίτιδα από ασπράδι αυγού είναι αποτέλεσμα του σπασίματος των αυγών μέσα στην κοιλιά και τη σάλπιγγα, που οδηγεί σε σχηματισμό υλικού από σαπισμένα αυγά, προκαλώντας επίπονο οίδημα και συχνά θανατηφόρο βακτηριακή μόλυνση. Τα αυγά με λεπτά κελύφη είναι συνηθισμένα στις παραγωγικές κότες γιατί τα πουλιά δεν έχουν επαρκή αποθέματα ασβεστίου για να παράγουν κελύφη σε τόσο μεγάλο ρυθμό.
‘Oλα τα αυγά, ακόμα και αυτά από τα κοτόπουλα που έχουν διασωθεί, είναι προϊόντα αδικίας. 

Εφόσον οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βιολογική ανάγκη να καταναλώνουν αυγά, μπορούμε να αποσύρουμε την υποστήριξή μας από αυτή τη βιομηχανία εκμετάλλευσης επιλέγοντας φυτικής προέλευσης εναλλακτικές του αυγού για το ψήσιμο και το μαγείρεμα. Αυτοί που σώζουν κότες μπορούν να ταϊζουν τα αυγά τους στα πουλιά, που σίγουρα θα τα φάνε με μεγάλο ενθουσιασμό, και να τρίβουν τα κελύφη στην τροφή τους για να αναπληρώσουν αρκετό από το απαιτούμενο ασβέστιο.

Η Σχέση Της Κότας Με Τα Αυγά Της
https://veganforlifegreece.wordpress.com/2017/04/22/η-σχέση-της-κότας-με-τα-αυγά-της/?fbclid=IwAR1mXFTuDpoczG4FD8PKskQoygpk-d3BW0rFya2M6zXOIeLe-q65KNsIw1A


Αυγά: Τι Πραγματικά Τρώτε; Γιατί Οι Κότες Γεννούν Αγονιμοποίητα Αυγά; 
https://veganforlifegreece.wordpress.com/2014/10/01/αυγά-τι-πραγματικά-τρώτε/?fbclid=IwAR3zgUoXNReus6zZOKErZ4wPz1aqKuCuQgY1W_PT222-zzuvdSBHQJj8igI


16 Στοιχεία Για Τα Κοτόπουλα Που Η Βιομηχανία Δε Θέλει Να Γνωρίζεται 
https://veganforlifegreece.wordpress.com/2016/03/31/16-στοιχεία-για-τα-κοτόπουλα-που-η-βιομη/?fbclid=IwAR14_5oJ3ae4ubHLSBy9PzvipEJkbb_DZw5gJLWHhGETUJK7jCbVif4yJ3Q

The GREAT EGG CONSPIRACY: Lies, Corruption & Kevin Bacon
https://www.youtube.com/watch?v=IsgDwSvkJdM

Γιατί τα αυγά είναι αηδιαστικά!!! [ Ένα βίντεο για παιδία!]
https://www.youtube.com/watch?v=JRpgSvzZNcI


Can Vegans Eat Eggs From Backyard Chickens? VEGGANS?! 




<< Αν είμαστε υπέρ της κατανάλωσης αυγών ακόμα και από κότες που δε θα σκοτώσουμε, επικροτούμε την εξημέρωση της κότας (εδώ προτιμώ τον όρο domestication) για ανθρώπινα συμφέροντα καθώς η κότα σήμερα, έφτασε να γεννάει 25 φορές παραπάνω αυγά. Είναι γεγονός πως αυτό είναι ΣΥΝΕΠΕΙΑ της ανθρώπινης παρέμβασης επάνω στην κότα.
Δεν γίνεται να αυτοαποκαλούμαστε vegan και να επικροτούμε τη θεσμοθετημένη εκμετάλλευση της κότας και κάθε domesticated ζώου.
Λυπάμαι βαθιά αλλά έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε τάχα πιο "ανθρώπινους" τρόπους για να συνεχίζουμε την ίδια σπισιστική αντίληψη που είχαν καλώς η κακώς οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.
Λυπάμαι βαθιά που ακόμα και άνθρωποι με καλή πρόθεση δυσκολεύονται να κάνουν το κλικ. ΑΛΛΑ ξέρω ότι πολλοί/ες επηρεάζονται και αν κάποιοι/ες διαβάζουν αυτά που γράφουμε, θα αναθεωρήσουν κάποιες παγιωμένες απόψεις και θα αλλάξουν. Γιατί ακόμα πιστεύω στους ανθρώπους. Ακόμα πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και πως ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε!"
.
..Όσο λέμε ναι ακόμα και στη "χαρούμενη" εκμετάλλευση (γάλα/αυγά/μέλι από το χωριό) των ζώων, επικροτούμε τη θεσμοθετημένη εκμετάλλευσή τους. Δεν έχει να κάνει με εμάς αλλά με την αντικειμενοποίηση των ζώων! >> 
Dimitra Ophelia​



Περισσότερα στις ιστοσελίδες μου

1. Vegan Ουμανιστική Χορτοφαγία: φυσική διατροφή, ψυχική και σωματική υγεία, ηθική παιδεία, πολιτισμός, μη βία, οικολογία, δικαιώματα των ζώων, συνύπαρξη, κατεστημένη ιατρική, εναλλακτική ολιστική θεραπευτική, αυτοθεραπεία, χορτοφαγία (veganism), ωμοφαγία (raw veganism), φρουτοφαγία (fruitarianism): http://humanisticecology.blogspot.com/

2. Φρουτοφαγία: Διατροφή, υγεία, ηθική, οικολογία, τρόπος ζωής-γνώσεις που οδηγούν στην τελειότητα: http://www.fruitariangoldendiet.blogspot.com/

3. Ωμοφαγία και Ωμομονοφαγία: www.omofagos.blogspot.com

4. Υγρή αφαγία: https://ygriafagia.blogspot.com/

5. Ηλιοφαγία – Breatharianism: Αφαγία, Αυτοτροφία, Αναπνοϊσμος, Πρανοφαγία, Ηλιοθέαση: http://iliofagia.blogspot.gr/

στις ομάδες στο facebook, στο google, στο youtube

Breatharian Βασίλης Καφαταρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: