Στράτος Μελίτης, Facebook
14 Μαΐου 2018
14 Μαΐου 2018
Απο την αρχή της ζωής μας, μας έμαθαν πως το ιδανικό πρωινό, αποτελείται από γάλα και δημητριακά.
Είναι εύκολο, γρήγορο και αρκετά θρεπτικό, χώρια ότι έχει αρκετή πρωτείνη και φυσικά..ασβέστιο!
Και κάπου εδώ, τελειώνει το παραμύθι.
Στην μάχη της πληροφόρησης, κάθε παγκόσμιο Trust, επενδύει εκατομμύρια διαφημίζοντας φάρμακα και τρόφιμα με μοναδικό σκοπό το κέρδος, την πώληση.
Αυτοί οι Κολοσσοί, κερδίζουν δισεκατομμύρια δολλάρια κάθε χρόνο. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ο παγκόσμιος κλάδος των φαρμάκων κερδίζει περίπου 800.000.000.000 δολλάρια το χρόνο (800 δις)!
Και φυσικά με τόσα χρήματα, επενδύουν σε....μελέτες όπου πληρώνουν τεράστια ποσά για να διεξαχθούν έρευνες, για το πόσο καλό κάνει το προϊόν τους στην υγεία του ανθρώπου.
Ευτυχώς υπάρχουν και επιστήμονες, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι, και διεξάγουν με τεράστιο προσωπικό κόστος έρευνες, χωρίς να λάβουν χρήματα από μεγάλες εταιρίες.
Σε μία απο αυτές τις έρευνες, καταλήγουμε πως κάθε ποτήρι γάλα, θεωρείτε ασφαλές, ακόμα κι αν περιέχει 1 σταγόνα πύον!
Ναι, καλά ακούσατε πύον!
Τι είναι το πύον;
Το σώμα μας διαθέτει τάγματα πολεμιστών, έναν αληθινό στρατό ειδικών δυνάμεων, που περιπολούν ασταμάτητα για πιθανούς εχθρούς (βακτήρια, μύκητες κλπ).
Ένας απο αυτούς τους στρατούς, είναι τα ουδετερόφυλλα. Τα ουδετερόφυλλα μαζί με τα κύτταρα φυσικούς φονιάδες (ΝΚ cells) δεν περιμένουν να λάβουν εντολή. Επιτίθονται ακαριαία!
Έτσι λοιπόν, έχουν την δυνατότητα να καταπιούν και να σκοτώσουν μέχρι και 20 βακτήρια πρωτού πεθάνουν.
(φαγοκυττάρωση)
Το πύον λοιπόν, περιέχει νεκρά ουδετερόφυλλα, που "έπεσαν" στην μάχη για να μας προστατέψουν, μαζί με χαλασμένο ιστό στο σημείο που έγινε η μάχη, και νεκρά βακτήρια.
Δηλαδή, κάθε φορά που πίνεται 1 ποτήρι γάλα, πίνεται στοιχεία απο νεκρά βακτήρια, νεκρά ουδετερόφυλλα και χαλασμένα υπολείμματα ιστού.
Κι αυτό, είναι μόνο η αρχή.
Το Πανεπιστήμιο Cornell (ΗΠΑ) το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Αγγλία) , και το Υπουργείο Υγείας του Πεκίνου, διεξήγαγαν απο κοινού, την μεγαλύτερη Παγκόσμια Έρευνα για την ζωική πρωτείνη.
(The China Study)
Τα αποτελέσματα, εντυπωσιακά:
Η καζείνη, που αποτελεί το 87% της συνολικής πρωτείνης του γάλακτος, αποτελεί την ισχυρότερη μεσολαβητική ουσία καρκινογένεσης. Έτσι υποστηρίζει αυτή η τεράστια Παγκόσμια Έρευνα, η οποία σοκάρει στην κυριολεξία με τα ευρήματά της.
Χαρακτηριστικά μας λέει, πως, παρόλο που χρησιμοποίησαν πανίσχυρα καρκινογόνα όπως η αφλατοξίνη (μούχλα μυκητών), δεν δημιουργήθηκε καμμία καρκινογένεση, όταν η ζωική πρωτείνη της διατροφής δεν ξεπερνούσε το 3%.
Όταν όμως η ζωική πρωτείνη και δη η καζείνη, ξεπερνούσε το 5%, τότε σχεδόν αυτόματα ξεκινούσε τάση καρκινογένεσης.
Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ η κορυφαία αυτή έρευνα, μας λέει, πως το φυτίλι για να ξεκινήσει η καρκινογένεση, είναι οι ζωικές πρωτείνες.
Τέλος, μία απο τις ισχυρότερες αλλεργικές ουσίες στον κόσμο, είναι η Λακτόζη, τα σάκχαρα του γάλακτος, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα, όπως άσθμα, αλλά και εντερικές αντιδράσεις, ειδικά στα παιδιά.
Τι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για πρωινό;
Φρούτα, αλλά και εξαιρετικά δημητριακά γεμάτα φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα όπως το κριθάρι.
Ειδικά ο συνδιασμός δημητριακών με καλά λίπη όπως το βιολογικό ελαιόλαδο με την τεράστια δόση αντιοξειδωτικών, αλλά και το ταχίνι είναι κορυφαίες επιλογές.
Η Γνώση είναι δύναμη όταν εφαρμόζεται
Σκέψου Έξυπνα
Σκέψου Λογικά
Σκέψου Λογικά
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Lactose intolerance and cow's milk protein allergy
Cow’s milk allergy: From allergens to new forms of diagnosis, therapy and prevention. Heidrun Hochwallner,a,⁎ Ulrike Schulmeister,b Ines Swoboda,a,1 Susanne Spitzauer,b and Rudolf Valentaa. 2014 Mar 1;
Cow’s milk allergy: From allergens to new forms of diagnosis, therapy and prevention. Heidrun Hochwallner,a,⁎ Ulrike Schulmeister,b Ines Swoboda,a,1 Susanne Spitzauer,b and Rudolf Valentaa. 2014 Mar 1;
Cow’s Milk Protein Allergy from Diagnosis to Management: A Very Different Journey for General Practitioners and Parents
Adriana C. Lozinsky 1, Rosan Meyer 1, Katherine Anagnostou 2, Robert Dziubak 1, Kate Reeve 1, Heather Godwin 1, Adam T. Fox 2 and Neil Shah 1,*
Adriana C. Lozinsky 1, Rosan Meyer 1, Katherine Anagnostou 2, Robert Dziubak 1, Kate Reeve 1, Heather Godwin 1, Adam T. Fox 2 and Neil Shah 1,*
1 Department of Paediatric Gastroenterology, Great Ormond Street Children’s Hospital, London WC1N 3JH, UK
2 Department of Paediatric Allergy, Guy’s and St Thomas’ Hospitals NHS Foundation Trust, Westminster Bridge Road, London SE1 7EH, UK
Lactose intolerance
Lactose intolerance
Shinjini Bhatnagar, pediatric gastroenterologist and senior research scientist
Am J Rhinol Allergy. 2011 Nov-Dec;BMJ. 2007 Jun 30;
Milk allergy is frequent in patients with chronic sinusitis and nasal polyposis.
Lill C1, Loader B, Seemann R, Zumtobel M, Brunner M, Heiduschka G, Thurnher D.
Am J Rhinol Allergy. 2011 Nov-Dec;BMJ. 2007 Jun 30;
Milk allergy is frequent in patients with chronic sinusitis and nasal polyposis.
Lill C1, Loader B, Seemann R, Zumtobel M, Brunner M, Heiduschka G, Thurnher D.
A Milk Protein, Casein, as a Proliferation Promoting Factor in Prostate Cancer Cells. World J Mens Health. Published online 2014 Aug 26.
Reduced cancer risk in vegetarians: an analysis of recent reports. Published online 2010 Dec 20.
Τhe China Study. Dr Colin Campbell et al.
Dairy products intake and cancer mortality risk: a meta-analysis of 11 population-based cohort studies. Nutrition Journal
Wei Lu†, Hanwen Chen†, Yuequn Niu, Han Wu, Dajing XiaEmail author and Yihua WuEmail author †Contributed equally
Wei Lu†, Hanwen Chen†, Yuequn Niu, Han Wu, Dajing XiaEmail author and Yihua WuEmail author †Contributed equally
Differential effects of dietary whey, casein and soya on colonic DNA damage and large bowel SCFA in rats fed diets low and high in resistant starch
Access Volume 97, Issue 3 March 2007 , pp. 535-543
Shusuke Toden (a1) (a2), Anthony R. Bird (a1), David L. Topping (a1) and Michael A. Conlon (a1)
Access Volume 97, Issue 3 March 2007 , pp. 535-543
Shusuke Toden (a1) (a2), Anthony R. Bird (a1), David L. Topping (a1) and Michael A. Conlon (a1)
The interplay between HPIP and casein kinase 1α promotes renal cell carcinoma growth and metastasis via activation of mTOR pathway
H Mai, X Xu, G Mei, T Hong, J Huang, T Wang, Z Yan, Y Li, Y Liang, L Li, S Jin, W You, Y Ma, L Chen & Q Ye. Oncogenesis volume 5, page e260 (2016)
H Mai, X Xu, G Mei, T Hong, J Huang, T Wang, Z Yan, Y Li, Y Liang, L Li, S Jin, W You, Y Ma, L Chen & Q Ye. Oncogenesis volume 5, page e260 (2016)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου