…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Η σεφ που είναι 51 ετών και μοιάζει 30 -Τι τρώει και δεν έχει ούτε μια ρυτίδα [εικόνες]

Μαλλιά  πλούσια και λαμπερά, πρόσωπο αψεγάδιαστο. Χωρίς ρυτίδες, χωρίς σημάδια. Η σεφ Anjula Devi είναι 51 ετών, αλλά μοιάζει τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερη. Κατά την ίδια αυτό οφείλεται, πέρα από τα καλά της γονίδια, και στη διατροφή που κάνει.
Παρότι η Anjula Devi έχει δυο παιδιά, φροντίζει την αυτιστική αδελφή της και ακολουθεί και τη δική της καριέρα, σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει ότι έχει πατήσει (και ξεπεράσει) τα 51.



Η 51χρονη σεφ της ινδικής κουζίνας, αποκαλύπτοντας τα δικά της μυστικά ομορφιάς, υποστηρίζει ότι αυτά δεν είναι άλλα από τη διατροφή της και το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει λάβει κάποια φαρμακευτική αγωγή.



«Μου αρέσουν τα φρέσκα λαχανικά και τα χόρτα και είμαι ιδιαίτερα προσεκτική όσον αφορά τη χρήση τεχνητών χρωμάτων και συντηρητικών», τονίζει η ίδια και προσθέτει ότι επτά βότανα που συνδέονται αναπόσπαστα με την ινδική κουζίνα βοηθούν στη... νιότη της και συστήνει σε όλους να τα καταναλώνουν για να αλλάξουν τη ζωή τους!
Πρόκειται για τα εξής μπαχαρικά:
  • Κύμινο 
Βοηθά στην αντιμετώπιση των πεπτικών προβλημάτων και των φουσκωμάτων και  ενισχύει το ανοσοποιητικό.

  • Κόλιανδρο 
Εχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και είναι ισχυρό αντίδοτο για το αλλεργικό συνάχι.
  • Σπόροι καφέ μουστάρδας 
Επιβραδύνουν τη γήρανση και βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
  • Καυτερό τσίλι 
Τα καυτερά τσίλι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά και αντιοξειδωτικά, τα οποία χαρίζουν εκπληκτικά λαμπερό δέρμα.
  • Κουρκουμάς
Καταπολεμά την αρθρίτιδα, τους πόνους στο στομάχι, το αίσθημα καούρας και τον πονόλαιμο.
  • Φλοιός Cassia 
Βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων του ζαχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα.
  • Πράσινο κάρδαμο 
Βοηθά στα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας και ρίχνει την πίεση.


Πηγή: iefimerida.gr