…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

60 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΗΓΙΕΙΣ

Φωτογραφία του Costas Blionis.

1)Να σταματησουν τα φαρμακα ολα.
2)Καθε πρωι οταν ξυπνησουμε πινουμε 2 ποτηρια ζεστο καθαρο νερο, απαραιτητα παμε τουαλετα .. αν οχι κανουμε κλυσμα.
3)Καθε βραδι προ του υπνου κανουμε αερολουτρο εντελως γυμνοι οχι ξαπλωμενοι,αλλα καθομαστε σε καθισμα η περπατουμε σε καλα αερισμενο δωματιο.
4)Βαθειες ρυθμικες αναπνοες 3 φορες την μερα 25-30 καθε φορα εξω στον καθαρο αερα.
5)Υπνο με ανοιχτα παντα παραθυρα το βραδυ.
6)Χαλαρωμα το πρωι μολις ξυπνησουμε στο κρεβατι
7)Ολων των ιδων εντριβες και λουτρα να γινωνται σε θερμασμενο κατα καποιο τροπο δωματιο.
8)Αποφευγετε καθε μεταλλικο σκευος για μαγειρεμα και αποθεση τροφων η νερου. Χρησιμοποιειτε γυαλινα-ξυλινα-πηλινα σκευοι.
9)Αποφευγε να χρησιμοποιεις καλλυντικα, πασης φυσεως κρεμες, πουδρες, λαδια μαλλιων, σαπουνια, κρεμες που περιεχουν δηλητηριωδεις χημικες ουσιες. Χρησιμοποιησε στην θεση τους καλλυντικα 100% απο οργανιικες ουσιες.
10) Να τρως την τρωφη σου ζωντανη η στον ατμο χωρις ουτε σταγονα νερου.
11)Μια μερα την εβδομαδα , ας πουμε καθε Παρασκευη, κανε νηστεια απολυτη, πινοντας μονο οταν διψας.
12)Μιση ωρα πριν απο καθε φαγητο, πινε μισο με ενα ποτηρι νερο ερκετα ζεστο.
13)Προσπαθησε να βρεις, αν ειναι ανθρωπινως δυνατον τροφες που να εχουν καλλιεργηθει χωρις χημικα λιπασματα.
14)Αποφευγε να μιλας χωρις σοβαρο λογο, οσο ειναι ανθρωπινως δυνατον. Καθε κουβεντα σημαινει ξοδεμα ενεργειας.
15)Αποφευγε χωρους με ακαθαρτη ατμοσφαιρα, τσιγαρα, σκονες η εξατμισεις αυτικινητων. Να ζης στην υπαιθρο.
16)Αποφευγε οσο μπορεις τη βρωμικη ατμοσφαιρα καφενειων, θεατρων, κινηματογραφων, ταβερνων, εαν δεν εχουν εξαερισμο.
17)Κανε ενα περιπατο με τα ποδια η με το ποδηλατο καθε πρωι στο υπαιθρο,πανω σε χωμα και οχι σε ασφαλτο, και οχι σε δρομους της πολεως, για μια ωρα.
18)Οχι παπουτσια με σολες απο λαστιχο αλλα απο πετσι η φελλο. (σχόλιο: μακριά από ζωικά)
19)Μην κρατας μεσα σου στεναχωρια. Βρες ενα καλο φιλο σου που να σε νοιωθει και ανοιξε του την ψυχη σου. Αν οχι πανε στον πνευματικο σου. (σχόλιο: μακριά από τους "πνευματικούς" και τους ρασοφόρους γενικά)
20)Αποφευγε να μιλας διαρκως για την κακη σου υγεια και παρακαλεσε και τους ανθρωπους του περιβαλλοντος σου να μη σε ρωτουν πια για την υγεια σου.
21)Δυο με τρια μπανια καθαριοτητος καθε εβδομαδα με σαπουνι . Να τελειωνει με κρυο ντους, η περασμα του σωματος με πετσετα βρεγμενη σε κρυο νερο.
22)Δεν θα φας αν δεν εχεις γερη πεινα καλυτερα να παραλειψεις ενα η και περισσοτερα φαγητα, ωσπου να πεινασεις ξανα.
23)Δεν θα φας ποτε κουρασμενος,συνχισμενος, νευριασμενος, λυπημενος. Θα ηρεμησεις πρωτα και μετα θα φας.
24)δεν θα φας τιποτε μεταξυ των φαγητων. Και τα δυο φαγητα σου να απεχουν τουλαχιστον 5-6 ωρες μεταξυ τους.
25)Το φαγητο σου να μην διαρκη 10 λεπτα, πραγμα που σημαινει πως στελνεις αμασητη την τροφη σου στο στομαχι (που δεν εχει εκει δοντια για να την μασησει), αλλα ουτε και μια ωρα οποτε αρχιζει η ζυμωση. Τα 30 με 40 λεπτα ειναι ενας καλος χρονος.
26)Μασηση τελεια του φαγητου με καλη σιελωση ωσπου να γινη αλοιφη η τροφη μας.
27)Οχι νερο η αλλο πιοτο την ωρα του φαγητου μονο πριν και οταν διψας.
28)Αποφευγε ανθρωπους στο περιβαλλον που γκρινιαζουν η κουτσομπολευουν η εχουν συνηθεια και ταση να κατηγορουν διαρκως και να μιλουν μονο για τα κακα κατα την γνωμη τους σφαλματα των αλλων. Η που μιλουν διαρκως για συμφορες,εγκληματα,δυστυχηματα,αρρωστιες και κακομοιριες.
29)Οχι πρωινο φαγητο ειναι αφυσικο. Το πρωι ειναι πολυ καλο 2 ποτηρια ζεστο νερο και μετα απο μια ωρα ενα καλο φρεσκο χυμο φρουτου η λαχανικων.
30)Αποφευγε να τρως αργα το βραδυ. Οχι μετα απο 7-8 το βραδυ.
31)Οχι τσιγαρισμενα, γιαχνισμενα, τηγανισμενα. Οχι κονσερβες. Οχι συντηρημενα, διατηρημενα, ασπρισμενα, ραφιναρισμενα τροφιμα, αλλα οσο το δυνατον φρεσκα και λαχταριστα.
32)Οχι καφεδες, οχι τσαι ευρωπαικο, οχι σοκολατα, οχι κακαο, οχι κεικ και ζαχαρωτα καλουδια. Οχι ασπρο ψωμι και προιοντα ασπρου αλευριου. Οχι ασπρη ζαχαρη. Το ασπρο αλευρη και η ασπρη ζαχαρη <<ειναι καταρα στο τραπεζι του πολιτισμενου ανθρωπου. (σχόλιο: συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι το κακάο, σοκολάτα και λίγο καφέ ελληνικό, η γαλλικό κάνουν καλό στην υγεία.
33)Το σωμα σου αποτελειτε απο την τροφη που τρως, απο τον αερα που αναπνεεις, απο το νερο που πινεις και απο το ηλιακο φως που τραβας.
34)Να τρως φρεσκα πρασινα λαχανικα, ντοματες, αγγουρια, ζουμερα φρουτα κ.α. που ειναι αλκαλικες τροφες.
35) Να αποφευγεις οσο ειναι περισσοτερο ολα τα ζωικα προιοντα.
36)Αποφευγε να χρησιμοποιεις για ποσιμο και μαγειρεμα νερο που απολυμαινουν με χλωριο, φθοριο και αλλα χημικα. Ενα καλο φιλτρο η το βροχινο, η πηγης, ειναι οτι πρεπει.
37)Αποφευγε οσο ειναι δυνατον καθε εμβολιο. Αποφευγε καθε φαρμακο, ακομα και την ασπιρινη. Οχι ενεσεις και φαρμακα τοξικα. Οχι οροι. Οχι υποθετα.
38)Οχι ασκοπες εγχειρησεις.Απεφευγε οσο ειναι δυνατον, αφαιρεση οποιουδηποτε οργανου του σωματος. Ειναι πολυ ευκολο να το βγαλουμε αλλα δεν ξαναμπαινει ξανα στην θεση του.
38)Αποφευγε τυρια,βουτυρα, και τροφιμα περιτυλιγμενα μα λεπτα μεταλλινα φυλλα ειτε απο αλουμινιο ειτε απο αλλο ειδος, γιατι περνουν στην τροφη.
39)Μην παρατρως να σηκωνεσαι απο το τραπεζι σχεδον νηστεικος, το 1/3 του στομαχου να ειναι αδειο και να ανεπνεεις ελευθερα.
40)Ειναι προτιμοτερο να χωρισης την ωμη τροφη σου απο την μαγειρεμενη η ατμοβρασμενη. Η χρηση και των δυο, στο ιδιο φαγητο δεν ειναι καλος συνδυασμος και προκαλη ανωμαλη ζυμωση και ασκοπη σπαταλη ενεργειας.
41)Αποφευγε να χρησιμοποιεις μαγειρικη σοδα στο μαγειρεμα γιατι καταστρεφει τις βιταμινες του φαγητου σου.
42)Τρωγε το πεπονι π.χ. σαν ιδιαιτερο χωριστο φαγητο μονο του. Μην ανακατευεις σταφυλια και καρπουζι μαζι στο ιδιο φαγητο.
43)Μην χρησιμοποιεις ξυνο η γλυκοξυνο φρουτο η σαλατικο στο ιδιο φαγητο με αμυλουχο τροφη.
44)Αποφευγε να τρως γαλα και κρεας η ψαρι στο ιδιο φαγητο, γιατι ειναι ο χειροτερος συνδυασμος, ο διαχωρισμος εχει επιβληθει και απο τον Μωυση ακομη.
45)Το τρεξιμο καθε πρωι η ορειβασια το ποδηλατο το κολυμπι και το περπατημα στην φυση ειναι οτι το καλυτερο για την υγεια.
46) Το καλοκαιρι να κανεις παντα μια σταφυλοθεραπεια.
47)Οταν πεσουμε το βραδυ για υπνο σβηνουμε τα φωτα. Προσανατολισμος του κρεβατιου παντα απο ανατολη προς δυση (το κεφαλι στην ανατολη).
48)Μην αναπνεεις ποτε απο τον στομα. Εισπνοη και εκπνοη μονο απο την μυτη. Αν εχεις κρεατακια στην μυτη, φροντισε να τα αφαιρεσεις. Ο καλυτερος και φυσικωτερος τροπος ειναι μια παρατεταμενη νηστεια που συντελει στην διαλυση τους απ τον οργανισμο, γιατι αν ειναι εκει σημαινει αρρωστια.
49)Να κοιμασαι σε δωματιο ανατολικομεσημβρινο, η τουλαχιστον μα το βλεπει ο ηλιος μερικες ωρες την ημερα.
50)Να ντυνεσαι οσο μπορεις πιο ελαφρα αλλα χωρις ομως και να κρυωνεις.
51)Να φορας εσωρουχα και ρουχα με χρωματα ανοικτα και οχι μαυρα η σκουρα, και να ειναι λινα η απο φυτικη η φυσικη μεταξι (το καλυτερο), η βαμβακερα, οχι μαλλινα.
52)Να κοιμασαι σε χωριστο κρεβατι απο τον συντροφο σου. Να αποφευγεις την σεξουαλικη διεγερση και τον σεξουαλικο ερεθισμο οταν δεν προκειτε να ακολουθηση η σεξουαλικη πραξη.
53)Καλλιεργησε σημαντικα το πνευμα του θαυμασμου προς τον ανωτερο ανθρωπο και προσωπικοτητα.
54)Φροντισε να εισαι παντα χρησιμος στους αλλους και την κοινωνια και να τους προσφερεις παντα περισσοτερο απο οτι αυτοι σου προσφερουν.
55)Κανε οτι πρεπει να κανεις στην ζωη σου, οτι θεωρεις ορθο , λογικο, και δικαιο και αδιαφορει για το τι λεν οι αλλοι για αυτο που κανεις, ετσι κι αλοιος οι 9 στους 10 δεν θα σε καταλαβουν.
56)Κρατησε μακρια απο το δωματιο του οπου μενει ο ασθενεις αν ειναι δυνατον, συγγενεις,φιλους,επισκεπτες,νοσοκομους κλπ. που δεν πιστευουν στην αναρρωση του ασθενους γιατι εχουν φοβο, στεναχωρια, δυνατη λυπη, οργη, μισος, ζηλοτυπια η αποσκοπουν στο κερδος.
57) Ποτε μην ξεχνας να χρησιμοποιείς, ηλιολουτρο, ελαιολουτρο (μασαζ) ατμολουτρο,υδρολουτρο, διαλογισμο.
58)Κανουμε συχνα κλυσματα η καλυτερα υδροκαθαρση παχεους εντερου.
59)Αποφευγετε σεξουαλικη πραξη και σεξουαλικη διεγερση κατα την διαρκεια της αρρωστιας και θεραπεια σας.
60)Τελος αν σε γκρινιαζουν στο σπιτι για αυτα που εσυ κανεις αλαξε για λιγο διαμονη. Αλλως αποφευγε μαλλωματα και αντεγκλησεις. Κανε οτι χρειαζεται χωρις προκλησεις και συζητησεις

Κωστας Μπλιωνης
Φυσικοπαθητικη-Ayurveda-Βιοσυντονισμος