…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Λι Τσινγκ Γιούν - Κινέζος υπεραιωνόβιος (256);


Μετάφραση σελίδας http://ru.wikipedia.org/wiki/Ли_Цинъюнь
Βικιπαιδεία – ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια 

Li Qing Yuen (Κινέζ. 李清雲, Lǐ Qīngyún, Λι Τσινγκ Γιούν), (1677—1933)
Κινέζος υπεραιωνόβιος.

Li chingYuen.jpeg

Ονοματεπώνυμο:
Li Qing Yuen (李清雲)
Ημερομηνία Γέννησης:
Μάιος 1677, ή 1680
Τόπος Γέννησης:
Περιοχή Szechuan, Κίνα
Ημερομηνία θανάτου:
6 Μαΐου του1933
Τόπος θανάτου:
Περιοχή Szechuan, Κίνα
Υπηκοότητα :
Κινέζικη
Επάγγελμα:
Καθηγητής
Σταδιοδρομία:
Δίδαξε από το 1927 έως το 1932





































Περιεχόμενα  

1 Ζωή και θάνατος του Λι Τσινγκ Γιούν •
2 Το μυστικό της μακροζωίας •
3 Ηλικία • 
4 Παραπομπές

Ζωή και θάνατος του Λι

Πιστεύεται ότι ο Li Qing Yuen γεννήθηκε το 1677 στην Tsitszyansyane, επαρχίας Σιτσουάν. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του πέρασε στα βουνά του Σιτσουάν μαζέυοντας βότανα και ερευνώντας τα μυστικά της μακροζωίας. Το 1748, όταν ο Lee Tsinyunyu ήταν 71, μετακόμισε στη πόλη Kaysyan, για να ενταχθεί στο κινεζικό στρατό ως δάσκαλος των πολεμικών τεχνών και στρατιωτικός σύμβουλος.



Το 1927, ο Lee κλήθηκε στην Vansyan στο Γενικό Κυβερνήτη, στρατηγό Ιαν Σέννου περιοχής Σιτσουάν. Ο στρατηγός  ήταν κατενθουσιασμένος  από την νεανικότητα, δύναμη και επιδεξιότητα του Λι, σε  με μια απίστευτη ηλικία.. Κατά την επίσκεψη αυτή έγινε η διάσημη φωτογράφηση του υπεραιωνόβιου. Μετά από αυτή τη συνάντηση, ο Λι επέστρεψε στα μέρη του και 6 χρόνια αργότερα, πέθανε. Ο θρύλος λέει ότι πριν πεθάνει είχε πει στους φίλους του - «έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω σε αυτόν τον κόσμο. Τώρα πάω σπίτι μου» και στη συνέχεια πέθανε.



Μετά το θάνατο του Λι ο στρατηγός Yang Sen ήθελε να μάθει την αλήθεια για τη ζωή και την ηλικία του. Αυτός έκανε κάποιες σημειώσεις, οι οποίες αργότερα δημοσιεύθηκαν. Το 1933 άνθρωποι πήραν συνέντευξη από συγγενείς και τα παιδιά του Lee. Κάποιοι είπαν ότι αυτός ήταν γέρος πάντα, άλλοι ανέφεραν ότι ήταν φίλος με τους παππούδες τους.



Το μυστικό της μακροζωίας μάλλον δεν θα λυθεί ποτέ. Μπορεί κάποιοι ιστορικοί και να υποστηρίξουν ότι ένα τέτοιο πρόσωπο υπήρχε, τα περισσότερα στοιχεία όμως οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένας μύθος. Μια πιθανή εξήγηση της προέλευσης των θρύλων για τον Li Tsinyune - κάποια συνάντηση βιογράφων με διάφορους υπεραιωνόβιους, που ενδεχομένως, έζησαν μέχρι κάποια ηλικία εντός λογικών ορίων

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι η παραμόρφωση των πραγματικών περιστατικών κατά τη φάση της συλλογής διαφορετικών  πληροφοριών.

Το μυστικό της μακροζωίας

Σύμφωνα με φήμες ο Λι είχε 200 γυναίκες και 24 παιδιά, 23 από τις οποίες επέζησε, και η 24 έγινα η χήρα του. Και είναι πολύ πιθανό, αν πραγματικά αυτός έζησε 256 χρόνια.
Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της μακροζωίας, εκείνος απάντησε:

Κράτα την καρδιά σε χαμηλούς τόνους
να κάθεσαι όπως η χελώνα
να περπατάς ζωηρά, όπως το περιστέρι
και να κοιμάστε, όπως κοιμάται ο σκύλος.

Αρκετά δύσκολο να καταλάβουμε τι εννοούσε αυτός. Γνωρίζουμε μόνο ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του αυτός έκανε ειδικές ασκήσεις αναπνοής και έπινε το έγχυμα των βοτάνων, η συνταγή της οποίας έχει χαθεί ή είναι άγνωστη.


Ηλικία

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το πόσο μεγάλη ήταν η ηλικίας του Lee, θα δώσουμε μερικά στοιχεία:


  • • Αν ο Lee έζησε πραγματικά 256 χρόνια, τότε είναι άνευ όρων ρεκόρ για τη μακροζωία των ανθρώπων.
  • • Ο Lee θα μπορούσε να επιβιώσει όλη την αυτοκρατορία των Ρομανόφ από τον Πέτρο Α (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, γεννήθηκε μόλις πέντε χρόνια πριν του Lee) και τελειώνει με τον Νικόλαος Β, και τον πρώτο σοβιετικός ηγέτη Βλαντιμίρ Λένιν.
  • Αν ο Lee γεννήθηκε το 1764, τότε στην χρονιά της έναρξης του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο Λι θα ήταν 150 ετών, δεν θα ήταν δύσκολο να είναι ζωντανός τώρα και να ζούσε τουλάχιστον μέχρι το 2020.
  • Ο Lee έζησε για 88 χρόνια περισσότερα από Shirali Muslimov (επίσημα ο γηραιότερος άνθρωπος στη Σοβιετική Ένωση και ανεπίσημα στην ιστορία), ο οποίος ήταν 168 χρόνών, 89 χρόνια περισσότερα από 167 χρόνών ανεπίσημο παγκόσμιο πρωταθλητή Ram Avtar Saha Kanu και για 112 χρόνια περισσότερα από τις επίσημο παγκόσμιο πρωταθλητή Omar Abas, ο οποίος έζησε 144 χρόνια.
  • • Lee, αν πραγματικά έζησε τόσο πολύ, θα μπορούσε να ήταν ο μοναδικός άνθρωπος, που είδε τα παιδιά του, τα εγγόνια του, τα δισέγγονά του, τα δισδισέγγονά, δισδισδισέγγονά, και πιθανώς και πιο μακρινούς απογόνους
  • • Σε ρώσικες πηγές, έτος γέννησης του Lee είναι το 1680, αλλά στις αγγλικές - 1677. Επίσης, σε μερικές πηγές αναφέρουν από Runet, το έτος θανάτου του είναι το 1934. Κατά το έτος γέννησης στη πορτογαλική Βικιπαιδεία γράφουν το 1678. Αν πιστέψουμε στις κινεζικές πηγές, ο Λι έζησε 256 χρόνια (1677-1933).

Παραπομπές



Μυστήριο με τον άνθρωπο που έζησε 256 χρόνια
Ποιος ο κινέζος, που σύμφωνα με μάρτυρες κατάφερε να ζήσει 256 χρόνια; Πώς εξήγησε ο ίδιος το φαινόμενο της μακροζωίας του;

Ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ενα μικρό χωριό της Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πηγε σχολείο. Τοτε ηταν υπεραρκετό. Μετα ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς οπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά.
Σύμφωνα με τους New York Times μετά απο αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο ειναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».
Οι άνθρωποι τότε απορούσαν που ο Λι Τσινγκ Γιαν δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολύ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν απο την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους που δεν ζούσε πια.
Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.
Λέτε ο Λι να είχε ξεχάσει τα γενέθλια του; Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο άνθρωπος που εχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια ειναι ένας γάλλος (122 χρόνια και 164 μέρες). Γιατί οι κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Λι. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;
Η υπόθεση είναι υπό έρευνα αλλά οπως και να” χει, είναι μια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον.


Βλέπε Επίσης:
Li_Ching-Yuen, Wikipedia 
Λι Τσινγκ Γιούν Kινέζος ετών... 256;
Λι Τσινγκ Γιουέν