…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα και η ζάχαρη - Οι 4 λευκοί δολοφόνοι του ανθρώπου



Αντί για ζάχαρη - όλα τα γλυκά φρούτα, γλυκά μήλα, αχλάδια, καρπούζι, πεπόνι, χουρμάδες, μανταρίνια, γλυκά σταφύλια, σταφίδες, σύκα.

Αντί για αλεύρι μπορούμε να φάμε δημητριακά μουλιασμένα για 10 - 12 ώρες σε νερό με ελαιόλαδο (σιτάρι, βρώμη, κεχρί, κριθάρι, κους-κους και άλλα), φύτρες δημητριακών, ωμό 100% φυτικό τραχανά μουλιασμένο σε νερό για 3-10 λεπτά με ελαιόλαδο, σουσάμι μουλιασμένο σε νερό για 5 - 6 ώρες με ελαιόλαδο.

Επίσης μπορούμε να φάμε μουλιασμένα ρεβίθια ή φύτρες από ρεβίθια με ελαιόλαδο, μαϊντανό, κρεμμύδι και χυμό λεμονιού, καροτοσαλάτες, παντζαροσαλάτες με σκόρδο ή κρεμμύδι, λάδι και λεμόνι. Μπορούμε να φάμε μπανάνες, αβοκάντο, ταχίνι από 100% ωμό σουσάμι.

Πολλοί επιστήμονες λένε ότι η χειρότερη ανακάλυψη που έκανε ποτέ ο άνθρωπος είναι το ψωμί. Το ψωμί και γενικά αρτοσκευάσματα ψήνονται σε θερμοκρασίες από 170 μέχρι και 270 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και τα μόρια του νερού αλλάζουν τη δομή τους. Το ψωμί και αρτοσκευάσματα είναι ωρολογιακή βόμβα αργής ανάφλεξης κατά της υγείας μέσα στον οργανισμό μας.

Η λευκή ζάχαρη σε σκοτώνει. Είναι ένας από τους λευκούς δολοφόνους



Από terrapapers.com

Είναι ένας από τους “λευκούς δολοφόνους” που σε σκοτώνουν μεθοδικά με σχέδιο και σκοπό. Ε δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις, ότι το λευκό αλεύρι, το γάλα, η ζάχαρη και το αλάτι σε σκοτώνουν σωματικά και νοητικά. Είναι πλέον καταγεγραμμένο και επιστημονικά αποδεδειγμένο, αλλά ΕΣΥ εξακολουθείς να το βάζεις στο σώμα σου και να ταΐζεις με αυτούς τους “λευκούς δολοφόνους” τα παιδιά σου που μετά λες πως τα αγαπάς !
Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται ζάχαρη για να δώσει στο εγκέφαλο του τροφή, μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει με μέλι, stevia, και ανάλογα γλυκαντικά. Μην ξεχνάμε πως όλα τα φρούτα και οι καρποί έχουν ζάχαρη και δεν χρειαζόμαστε επιπλέον στον οργανισμό μας. Τα ίδια και χειρότερα κάνει και το άσπρο αλεύρι, θα αναφερθώ σε προσεχές άρθρο.
Ο άνθρωπος ως κατεξοχήν φρουτοφάγος έχει έμφυτη τάση να καταναλώνει γλυκές τροφές, μετά από εκατομμύρια χρόνια διατροφής με ώριμα φρούτα. Ο οργανισμός μας έχει μεγάλες ενεργειακές ανάγκες σημαντικά αυξημένες λόγω του ενεργοβόρου εγκέφαλού μας, και τα ζάχαρα των φρούτων είναι η πιο απλή και γρήγορα μεταβολίσιμη ενεργειακή πηγή.
Την ανάγκη αυτή δυστυχώς σήμερα, εκπαιδεύτηκε ο άνθρωπος της πόλης, να την καλύπτει, με την χημικά επεξεργασμένη και λευκασμένη άσπρη ζάχαρη. Χημικά η ζάχαρη που καταναλώνεις σήμερα είναι καθαρή σουκρόζη (ή σακχαρόζη), ένας διζακχαρίτης αποτελούμενος από ένα μόριο γλυκόζης και ένα μόριο φρουκτόζης. Παράγεται είτε από ζαχαροκάλαμα είτε από ζαχαρότευτλα.
Το ότι η λευκή ζάχαρη είναι καταστροφική για τον οργανισμό, είναι πλέον ευρύτατα γνωστό και επαρκέστατα τεκμηριωμένο. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα βιομηχανοποιημένο τρόφιμο που να μην την περιέχει και η υπερκατανάλωσή της συνυπολογίζοντας τις τεράστιες συγκεντρώσεις της στα αναψυκτικά.
Με μαθηματική ακρίβεια, οδηγεί τον σύγχρονο πολιτισμό στην παρακμή μέσα από την παχυσαρκία και τις ασθένειες, αλλά και στην ενεργειακή αποδυνάμωση ούτως ώστε να μην καταφέρει ποτέ να αντιληφθεί τι γίνεται γύρω του, πάνω από το κεφάλι του και προπάντων τι γίνεται μέσα στην ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ. Σκεφτείτε πως ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει περίπου 11% ζάχαρη, δηλαδή 35 γραμμάρια ή 7 κουταλάκια! Είναι το διοξείδιο του άνθρακα που ξεγελά και καλύπτει την ενοχλητική γλυκύτητα. Περισσότερα