…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Όταν κάνετε το κακό στον εαυτό σας, το κάνετε ήδη σε κάποιο βαθμό και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα

''Όταν κάνετε το κακό στον εαυτό σας, το κάνετε ήδη σε κάποιο βαθμό και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα γιατί το κακό διαχέεται γύρω. Κι όταν κάνετε αληθινά το καλό στον εαυτό σας, ταυτόχρονα το κάνετε σ΄ολόκληρη την ανθρωπότητα και σ΄ολόκληρο το Σύμπαν, γιατί και το καλό επίσης διαχέεται γύρω σας και διαδίδεται.


...Εξ' αιτίας του απαίσιου τρόπου που ζούνε, πολλοί άνθρωποι είναι εχθροί της ανθρωπότητας, καταστροφείς της. Ασφαλώς, είναι οι τελευταίοι που θα αντιληφθούν κάτι τέτοιο και αν το ακούσουν θα πουν: "Μα εγώ δεν βλάπτω παρά τον εαυτό μου και μόνο". Και συνεχίζουν να αισθάνονται αθώοι, άμεμπτοι. Αγνοούν ποια είναι η πραγματικότητα και πως, όταν περπατούν κι έρχονται σε επαφή με τους γνωστούς τους, το περιβάλλον τους, αφήνουν πάντα μέσα τους μία μορφή ταραχής, ενόχλησης, βλάβης ... Ναι! Γιατί για το κακό όπως και για το καλό, δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ του ανθρώπου και των άλλων.''
Omraam Mikhael Aivanhov
Hrani Yoga

Δεν υπάρχουν σχόλια: