…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα 2006

Η κάθε αλήθεια περνάει τρία στάδια.
Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά πολεμάται.
Και τελικά γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη
Shopenhouer

Σύμφωνα με τους επιστημολόγους της ιατρικής, η συμβατική ιατρική βρίσκεται σε αδιέξοδο. Οι ερευνητές στην ιατρική και τη βιολογία βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της σχεδόν απόλυτης απουσίας ελευθερίας στη σκέψη, την έρευνα και την έκφραση.

Παρά την εξάλειψη πολλών ασθενειών τον προηγούμενο αιώνα, αρκετών κυρίως λόγω των καλύτερων συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης, τα τελευταία τριάντα χρόνια υπάρχει μια έκρηξη νέων χρόνιων ασθενειών του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος, κυρίως σε παιδιά.
Παρά τις ιατρικές έρευνες και την τεράστια εξέλιξη στις τεχνολογίες διάγνωσης και θεραπείας, ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο και τα αίτια του παραμένουν άγνωστα. Παράλληλα έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στις Η.Π.Α. το 2002 αποκάλυψε ότι τα ιατρικά λάθη και οι παρενέργειες των φαρμάκων αποτελούν τον τρίτο λόγο θανάτου μετά από τον καρκίνο και τα καρδιακά νοσήματα. Οι αλλεργίες έχουν κυριολεκτικά εκτοξευθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια και τα περισσότερα αντιβιοτικά είναι πλέον
αναποτελεσματικά, καθώς η αντίσταση των προσαρμοσμένων πια βακτηριδίων αυξάνεται.

Τα εμβόλια αμφισβητούνται όλο και περισσότερο, όχι μόνο εξαιτίας των παρενεργειών τους, άλλα κυρίως του ότι αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο (από τις στατιστικές που δυστυχώς αποκρύπτονται από τα μάτια του ευρύτερου κοινού), ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι μόνο υποθετική.

Παρά την καθαρή αύξηση των δαπανών για την υγεία, η ποιότητα της ζωής και της υγείας του ανθρώπου στις χώρες της δύσης έχει επιδεινωθεί. Όσο η ιατρική επιστήμη και έρευνα υπόκειται στον έλεγχο των φαρμακευτικών εταιριών, ζητήματα υγείας που δεν υποστηρίζουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, δεν εξετάζονται ποτέ.

Σύμφωνα με το National Vaccine Information Center των ΗΠΑ, οι γονείς πριν από κάθε εμβολιασμό πρέπει να θέσουν στον εαυτό τους τις εξής ερωτήσεις:

1. Είναι αυτή τη στιγμή το παιδί μου άρρωστο εξαιτίας κάποιας ασθένειας;
2. Είχε κάποια σοβαρή αντίδραση σε προηγούμενο εμβόλιο;
3. Έχει ιστορικό το ίδιο – ή άλλο μέλος της οικογένειάς μου – αντίδρασης σε εμβόλια, σπασμούς ή νευρολογικές διαταραχές του ανοσολογικού συστήματος;
4. Έχω ενημερωθεί εάν το παιδί μου ανήκει σε κάποια κατηγορία υψηλού κινδύνου για να παρουσιάσει κάποια αντίδραση στο εμβόλιο;
5. Έχω ενημερωθεί πλήρως για τις πιθανές αντιδράσεις του εμβολίου που πρόκειται να κάνει;
6. Ξέρω να αναγνωρίζω μια αντίδραση στο εμβόλιο;
7. Ξέρω πώς και που πρέπει να την αναφέρω;
8. Γνωρίζω τον κατασκευαστή και τον αριθμό της παρτίδας του εμβολίου που πρόκειται να γίνει στο παιδί μου;

Είναι πιθανό, στην περίπτωση που κάποιος γονιός θα προσπαθήσει να συζητήσει όλα αυτά τα στοιχεία με τον παιδίατρο, να εισπράξει άρνηση για συζήτηση, σαρκασμό ή και κοροϊδία για την αγωνία του όσον αφορά την ασφάλεια του παιδιού του.
Είναι φανερό ότι με την παραπάνω στάση εγκαινιάζετε μια νέα νοοτροπία στη χώρα μας. Μια νοοτροπία εξαιρετικά απαραίτητη, που κάποιος πρέπει να ξεκινήσει.






















Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου.
Δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ γιατρό που δεν είναι χορτοφάγος.


Περισσότερες πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υποστήριξης Της Υγείας στο τηλέφωνο 6949 137 478

Δεν υπάρχουν σχόλια: