…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Τα οφέλη της χορτοφαγικής ωμοφαγίας

Τα οφέλη της χορτοφαγικής ωμοφαγίας
Από τον Στράτο Ιωακείμ 

Μια εναλλακτική πρόταση διατροφής έχει μπει στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Πρόκειται για τη χορτοφαγική ωμοφαγία, που κερδίζει όλο και περισσότερους Έλληνες. Κύρια τροφή τα φρούτα, τα λαχανικά αλλά και σπόροι και ξηροί καρποί, που εντάσσονται στην καθημερινή διατροφή των ωμοφαγικών και προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία τους.
Στο πέρασμα των χρόνων υπήρξαν πολλοί διάσημοι χορτοφάγοι, ενώ το «κίνημα της χορτοφαγίας» είναι ζωντανό και προσελκύει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Μεταξύ των διασημότερων χορτοφάγων υπήρξαν οι Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Λέων Τολστόι, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Μαχάτμα Γκάντι, Μπέρναρ Σω και Μάρκ Τουέιν. Επίσης, διάσημοι καλλιτέχνες και αθλητές εν ζωή, ασπάζονται τη συγκεκριμένη διατροφική συνήθεια, όπως ο Μπράντ Πιτ, η Τζόαν Μπαέζ και ο Καρλ Λιούις.

Με σεβασμό στο περιβάλλον 
Η χορτοφαγία ελαττώνει τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Μια διατροφή που στηρίζεται κυρίως σε λαχανικά και φρούτα (βιολογικών και καλλιεργήσιμων τοπικών ποικιλιών) σημαίνει λιγότερη κατανάλωση νερού, λιγότερη έκλυση υδρογονανθράκων, καθώς και περιορισμό της μόλυνσης του αέρα και των τοξικών χημικών στον υδροφόρο ορίζοντα.

«Καταστροφικό» το μαγείρεμα 
Η «Αττική free press» συνομίλησε με τη Μαρία Καρπέτα, άριστη γνώστης της χορτοφαγικής ωμοφαγίας. Η κα Καρπέτα εδώ και πολλά χρόνια έχει αποκηρύξει τις συμβατικές διατροφικές συνήθειες και μας αποκαλύπτει τα οφέλη της ωμοφαγίας: «Η χορτοφαγική ωμοφαγία είναι μια διατροφή, η οποία αποτελείται από ωμές, ακατέργαστες τροφές. Το μαγείρεμα καταστρέφει τα ένζυμα των τροφών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή χώνεψη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως μεγαλώνοντας, νιώθουν βάρος και φούσκωμα μετά το φαγητό. Επίσης, με το μαγείρεμα χάνεται ένα μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών των τροφών. Με τις ωμές τροφές μπορούμε να πάρουμε τα ίδια θρεπτικά συστατικά, τρώγοντας πολύ μικρότερες ποσότητες φαγητού. Επίσης, το μαγείρεμα αλλάζει τη χημική σύσταση των τροφών, δημιουργώντας έτσι διάφορα προβλήματα, καθώς και εθισμό στις μαγειρεμένες τροφές».

Άπειρα τα οφέλη στον οργανισμό 
Οι κανόνες που η ίδια η φύση θέτει, δείχνουν τον δρόμο. «Τα ζώα στη φύση που τρέφονται με ωμές ακατέργαστες τροφές, δεν αρρωσταίνουν από τις κοινές αρρώστιες που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα στις μέρες μας. Αντίθετα τα κατοικίδια ζώα, που ζουν κοντά στον άνθρωπο και τρώνε επεξεργασμένες τροφές, υποφέρουν απ’ τις ίδιες παθήσεις. Η τροφή από ζωντανές, ακατέργαστες τροφές έχει άπειρα οφέλη για τον οργανισμό. Κάποια απ’ αυτά είναι: αυξημένη ενέργεια, εξισορρόπηση βάρους, καλύτερη διάθεση, απαλλαγή από ασθένειες, όπως κατάθλιψη, παχυσαρκία, υπέρταση και πολλά άλλα. Τρώγοντας ζωντανές τροφές, δίνουμε τη δύναμη στο σώμα μας να απαλλαγεί από προβλήματα υγείας και αρρώστιες», αναφέρει η κα Καρπέτα.

Όλες οι τροφές έχουν πρωτεΐνη, ακόμα και τα φρούτα 
Η αμφισβήτηση γύρω από τη ωμοφαγία είναι διαρκής και από αρκετό μέρος του πληθυσμού της Γης. Αποτελεί αντικείμενο ερευνών από επιστήμονες, ενώ συχνό είναι το ερώτημα για τη συμβολή του κρέατος στις διατροφικές μας συνήθειες. Επ’ αυτού η κα Καρπέτα μας ανέφερε τα εξής: «Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι με την ωμοφαγία δε θα μπορούν να λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη. Όλες οι τροφές έχουν πρωτεΐνη, ακόμα και τα φρούτα. Με την ωμοφαγική διατροφή, μπορεί ο καθένας να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες με μεγάλη ευκολία. Ο κατάλληλος συνδυασμός τροφών μπορεί να μας παρέχει και τα 8 βασικά αμινοξέα που χρειαζόμαστε για να συνθέσουμε πρωτεΐνη. Πολλή πρωτεΐνη έχουν τα φρούτα, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί και κυρίως τα φύτρα. Τα φύτρα είναι μια πλήρης τροφή, καθώς έχουν όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα. Επίσης έχουν και πάρα πολλή πρωτεΐνη. Υπάρχουν πολλοί ωμοφάγοι αθλητές στον κόσμο, ακόμα και body builders, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε πρωτεΐνη».

Ωμοφαγία δε σημαίνει μόνο φρούτα και σαλάτες 
 «Ωμοφαγία δε σημαίνει ότι τρώμε μόνο φρούτα και σαλάτες. Είναι μια διατροφή με μεγάλη ποικιλία, ώστε να μη βαρεθούμε ποτέ. Υπάρχουν συνταγές για γλυκά, τούρτες, μπισκότα, κράκερ, ντιπς, ακόμα και πίτσα ή κρέπες. Υπάρχουν πλέον στον κόσμο πάρα πολλά ωμοφαγικά εστιατόρια που σερβίρουν νοστιμότατες λιχουδιές», σημειώνει η κα Καρπέτα για να συνεχίσει: «Αυτό που μου αρέσει προσωπικά στην ωμοφαγική διατροφή είναι τα άπειρα φρούτα που απολαμβάνω. Τα φρούτα θα έπρεπε να είναι η κύρια τροφή του ανθρώπου, μια που η γλυκόζη είναι το καύσιμο του ανθρώπινου οργανισμού. Τρώγοντας μαγειρεμένες τροφές, δε μένει πολύς χώρος για φρούτα. Περνάει η εποχή του κάθε φρούτου χωρίς να προλάβουμε να το χορτάσουμε. Είναι ωραίο να μπορείς να φας ένα τεράστιο μπολ φράουλες ή σταφύλι ή το μισό από ένα δροσερό και γλυκύτατο καρπούζι! Πραγματικά για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο γεύμα από ένα τεράστιο πιάτο με φρούτα εποχής».

attikipress.gr

Σχετικά με το θέμα:

Facebook, Ομάδα ¨Χορτοφαγική Ωμοφαγία - Raw Vegan Food

Facebook, Ομάδα "Χορτοφαγία - Υγεία - Περιβάλλον - Οικολογία"

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Ανανάς η σούπερ τροφή, όσοι περισσότεροι τόσον το καλύτερο..

Despina Theo
Φωτογραφία
Βρωμελαϊνη:

Φυσικό ένζυμο που απαντάται στον ανανά και υπάρχουν ισχυρά επιστημ
ονικά δεδομένα, όσον αφορά την χρήση της στις φλεγμονώδεις καταστάσεις.
Χρησιμοποιούμενα μέρη:
-Βρίσκεται στον ανανά
Δράση:
-Κατά της φλεγμονής (!)
-Κατά της ιγμορίτιδας (!)
-κατά του καρκίνου
-κατά της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας
-κατά της ανεπάρκειας πεπτικών ενζύμων / παγκρέατος
-κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας
-κατά των μολύνσεων του ουροποιητικού συστήματος
-συμπλήρωμα διατροφής
Δοσολογία:
Η βρωμελαΐνη μπορεί να προτυποποιηθεί σε μονάδες πήγματος γάλακτος (milk clotting units, MCU), μονάδες πεπτόμενης ζελατίνης (gelatin digesting units, GDU), μονάδες FIP ή μονάδες Rorer (RU) ανά γραμμάριο. Κάποιες πηγές συνιστούν ένα εύρος από 1200-2000 MCU ανά γραμμάριο.
-Δισκία - 120-240 mg από δισκία συμπυκνωμένης βρωμελαΐνης την ημέρα (Traumanase ή Ananase 2500 RU/ mg) σε τρεις ή τέσσερι,ς δόσεις μέχρι μία εβδομάδα για τη θεραπεία φλεγμονών, ή 80-320 mg (200-800 μονά-δες FIP) δύο με τρεις φορές την ημέρα, ή 500-1000 mg βρωμελαΐνης τρεις φορές την ημέρα (πολλοί κατασκευαστές διαθέτουν προϊόντα προτυποποιημένα στα 2000 GDU σε δισκία των 500 mg).
-Αλοιφή - Αλοιφή που περιέχει 35% βρωμελαίνη διαλυμένη σε έλαιο έχει χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό τραυμάτων.
Πιθανές παρενέργειες:
-στομαχική διαταραχή, πρήξιμο στον λαιμό, δύσπνοια, διάρροια, ναυτία, εμετός, ερεθισμός βλεννογόνων, υπνηλία, καταστολή
~ Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία υπέρ της χρήσης της ~

http://4gym-xanth.xan.sch.gr/herbs-therapy.htm

Διευκρινίζω, οι παρενέργειες που αναφέρονται, αφορούν την κατάχρηση των βοτάνων!
Το ορθό είναι, ότι και αν χρησιμοποιούμε, να το χρησιμοποιούμε με διαλείμματα.
Γενικές Οδηγίες για την παρασκευή φαρμακευτικών βοτάνων: - Επιλέγουμε πάντα τα μέρη από νεαρά και εύρωστα φυτά. - Εάν καλλιεργούμε κάποια βότανα στο σπίτι μας (στον κήπο ή σε γλάστρες) δεν θα πρέπει ποτέ να προσθέτουμε χημικά λιπάσματα. - Είναι καλό να έχουμε ενημερωθεί από βιβλία βοτανολογίας για το πότε είναι η κα
τάλληλη περίοδος συγκομιδής μερών του φυτού για το κάθε φυτό. - Όταν πρόκειται φαρμακευτικές παρασκευές από φρέσκα μέρη φυτού, το ιδανικό είναι να τα κόβουμε εκείνη τη στιγμή. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε δεν θα πρέπει να προσέχουμε να έχουν συλλεχθεί όχι παραπάνω από 2-3 μέρες πριν και να έχουν φυλαχτεί σε αεροστεγές και στεγνό δοχείο στο ψυγείο. - Πάντα πετάμε το αφέψημα, κατάπλασμα κλπ. που περίσσεψε και ποτέ δεν το φυλάμε για μελλοντική χρήση. Αποξήρανση Η αποξήρανση των βοτάνων είναι μια πολύ απλή διαδικασία: Σε ένα κομμάτι τούλι, βάζουμε τα μέρη του φυτού που θέλουμε να αποξηράνουμε. Δένουμε το τούλι με ένα σπάγκο και κρεμάμε κάπου όπου να το χτυπά ο ήλιος (π.χ. ένα ανατολικό παράθυρο). Που και που κουνάμε το «πουγκάκι» ώστε να ανακατεύεται και να αερίζονται όλα τα μέρη. Σε 1-2 μέρες έχει αποξηρανθεί. Φύλαξη Το ιδανικό μέρος για φυλάξουμε τα αποξηραμένα βότανα είναι να τα βάλουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και να τα φυλάξουμε σε μέρος σκοτεινό, δροσερό και στεγνό. Βράσιμο Όταν απαιτείται το βράσιμο των βοτάνων, πρέπει να αποφεύγουμε τα μεταλλικά σκεύη και να χρησιμοποιούμε πήλινα. Επίσης, βράζουμε πάντα σε σιγανή φωτιά και ΔΕΝ αφήνουμε ποτέ να βράσει καλά! Πίνουμε όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αφού πρώτα σουρώσουμε καλά. Όταν η συνταγή δεν απαιτεί βράσιμο, ρίχνουμε το βότανο σε νερό θερμοκρασίας δωματίου και αφήνουμε για 1-2 ώρες. Είναι καλό να το έχουμε καλά κλεισμένο σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο μέχρι να αποβάλει τα θεραπευτικά του συστατικά στο νερό. Πίνουμε αφού πρώτα σουρώσουμε καλά. Πολτός Ο καλλίτερος τρόπος για την παρασκευή πολτού από φρέσκα βότανα είναι με το παραδοσιακό ξύλινο γουδοχέριhttp://4gym-xanth.xan.sch.gr/herbs-therapy.htm

Φυτικό γάλα από ξηρούς καρπούς

Για να φτιάξουμε φυτικό τυρί εδώ πρώτα ο...
Despina Theo, Ομάδα ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ .
Για να φτιάξουμε φυτικό τυρί εδώ πρώτα ο τρόπος για φυτικό γάλα....Αν γνωρίζει κανείς περισσότερες συνταγές φυτικού τυριού ευπρόσδεκτες..

Πως θα φτειάξουμε γάλα απο ξηρούς καρπούς:

Μουλιάζουμε τον ξηρό καρπό για 12 ώρες σε μπόλικο νερό ώστε όταν φουσκώσει να ειναι μέσα στο νερό. Χρησιμοποιούμε αμύγδαλα, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, , μπραζίλ, σισάμι,μακαντέμια,κουκουνάρια κ.λπ.Ένα φλυτζάνι ξηροί καρποί θα μας δώσουν 2 ποτήρια γάλα.

Τα αμύγδαλα αν θέλουμε τα καθαρίζουμε απο το τσόφλι τους αφού μουλιάσουν για να έχουμε ένα πιο λευκό γάλα. Τα ρίχνουμε στο blender με 2 ποτήρια νερό και λίγο μέλι, ή 2 μπανάνες, ή χουρμάδες, ή στέβια, ή maple syrup, ή ότι γλυκαντικό θέλουμε , τα ανακατεύουμε καλά και τα σουρώνουμε με τουλπάνι

τουλπάνι

Μπορούμε να σερβίρουμε το γάλα με λίγη τριμμένη κανέλα απο πάνω, ή τριμμένο φασόλι βανίλιας και έχουμε ένα πεντανόστιμο ( και με πολύ περισσότερο ασβέστιο) γάλα!

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Δεν τρώω τους φίλους μου…

 



Σκίτσο της Λήδας Βαρβαρούση
Ορκισμένος φυτοφάγος ο Μπέρναρντ Σώ, όταν τον ρώτησαν κάποτε γιατί δεν τρώει κρέας, απάντησε:
«Τα ζώα είναι φίλοι μου και δεν τρώω τους φίλους μου. Η ζωή μου προσφέρθηκε υπό την προϋπόθεση να τρώω μπιφτέκια, αλλά ο θάνατος είναι καλύτερος από τον κανιβαλισμό. Ένας άνθρωπος με τη δική μου πνευματική δύναμη δεν τρώει πτώματα»
Ο Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας και κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1925 έγινε χορτοφάγος το 1881 κι έτσι παρέμεινε ως τα βαθιά του γεράματα. Ασπάστηκε τη χορτοφαγία αρχικά για να καταπολεμήσει τις ημικρανίες του, αλλά στη συνέχεια έγινε φανατικός οπαδός αυτής της διατροφής για τρεις λόγους. Ο πρώτος ήταν η αγάπη του προς τα ζώα. Τα θεωρούσε και αυτά πλάσματα της φύσης που έχουν το δικαίωμα να ζουν ελεύθερα και εξασφαλισμένα. Ο δεύτερος ήταν κοινωνικός, καθώς πίστευε ότι οι ανάγκες της κρεατοφαγίας υποδουλώνουν τον άνθρωπο, αφού απασχολούν ζωέμπορους, κτηνοτρόφους, κρεοπώλες, βοσκούς, οι οποίοι θα ήταν πιο χρήσιμοι στην παραγωγή και τη διακίνηση άλλων αγαθών εξίσου απαραίτητων για τη ζωή. Και ο τρίτος ήταν για να προφυλάξει την υγεία του. Μάλιστα έγραψε: «Σώστε τη ζωή σας και πάψτε να τρώτε κρέας. Σκεφτείτε πως ο ταύρος, που είναι το δυνατότερο ζώο, είναι χορτοφάγος! Νομίζω πως αυτό είναι ακαταμάχητο επιχείρημα για τους χορτοφάγους». Golden Magazine

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Πληρης Οδηγος Φαρμακευτικων Βοτανων

Ένας υπερπλήρης οδηγός για όλους όσους θέλουν
να χρησιμοποιήσουν φυτά για φαρμακευτικούς - θεραπευτικούς σκοπούς...



Πληρης Οδηγος Φαρμακευτικων Βοτανων


Το είδα εδώ: katohika.gr

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

7 ισχυρά παυσίπονα που έχουμε ...στην κουζίνα μας

Η φύση έχει προνοήσει, πολύ πριν τη φαρμακευτική, να δημιουργήσει παυσίπονα, τα οποία ευτυχώς βρίσκονται σε αφθονία και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην κουζίνα σας.


Ξύδι για την καούρα
Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει η γνωστή παροιμία, έτσι και το ξύδι από μηλίτη είναι η καλύτερη και φυσικότερη ίαση για την καούρα. Βάλτε ένα κουταλάκι της σούπας ξύδι μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το σιγά σιγά. Το ξύδι από μηλίτη περιέχει αλκαλοποιητές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τον άνθρωπο, ειδικά λόγω των οξέων που περιέχει η σύγχρονη διατροφή.


Σκόρδο για την αρθρίτιδα
Από την αρχαιότητα, το σκόρδο έπαιζε σημαντικό ρόλο στον τομέα των …παυσίπονων. Έτσι και σήμερα, ακολουθώντας την πανάρχαια τακτική, ψιλοκόψτε μία σκελίδα σκόρδο και μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ζεστάνετέ το. Απλώστε το στις αρθρώσεις που πονούν και θα αισθανθείτε μία τρομερή ανακούφιση. Επιπλέον, το σκόρδο ενδείκνυται και για τον πονόδοντο: τρεις σκελίδες σκόρδο και μία πρέζα αλάτι, χτυπημένα μαζί, είναι ιδανικά όταν τα απλώσετε στο δόντι σας που πονάει.


Μούρα για την κύστη
Έρευνες έχουν δείξει ότι μία μερίδα μούρα μπορούν να μειώσουν έως και 60% τον πόνο από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το μυστικό όπλο είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία «σκοτώνουν» τις ελεύθερες ρίζες που ερεθίζουν το βλεννογόνο του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση μούρων είναι μοναδική σπιτική θεραπεία και για το πεπτικό έλκος, τη δυσπεψία και τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.


Σταφύλια για τη μέση
Μελέτη του Πανεπιστήμιου του Οχάιο έδειξε ότι εάν καταναλώνετε μία μερίδα σταφύλια καθημερινά απαλλάσσεστε από τους πόνους της πλάτης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σταφύλια περιέχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στην περιοχή της μέσης, και αυτό με τη σειρά του ανακουφίζει από τον πόνο.


Ανανάς για τις φλεγμονές
Η βρομελίνη που βρίσκεται στον ανανά είναι εκείνη που μπορεί να σας απαλλάξει από το φούσκωμα και το βάρος που νιώθετε στο στομάχι. Επιπλέον, η κατανάλωση ανανά βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, σταματώντας τις κράμπες και τις φλεγμονές. Μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην απελευθέρωση των φλεγμονωδών ενώσεων, που συμβάλλουν στην αρθρίτιδα.


Βρόμη για τους πόνους περιόδου
Η βρόμη θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στις κράμπες τις περιόδου και ανακουφίζουν από την ενδομητρίωση. Ο λόγος είναι ότι η βρόμη είναι πλούσια σε μαγνήσιο και μία από τις καλύτερες πηγές διατροφικού ψευδαργύρου για τις γυναίκες εκείνες, που υποφέρουν από πόνους περιόδου.


Γαρύφαλλο για τον πονόδοντο
Το γαρύφαλλο (το μπαχαρικό όχι το λουλούδι) είναι ένας δοκιμασμένος σύμμαχος κατά του πονόδοντου. Εξάλλου και διάφορες οδοντόκρεμες, που κυκλοφορούν έχουν γαρύφαλλο, κάτι που τις κάνει ακόμη πιο ευεργετικές για τη στοματική υγιεινή. Μπορείτε απλά να ταμπονάρετε με λίγο λάδι από γαρύφαλλο το δόντι που σας πονάει και να ανακουφιστείτε πραγματικά.

clickatlife.gr

Διαβάστε επίσης

κουρκούμι το χρυσό μπαχαρικό που "σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα"

το μπαχαρικό που "σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα"

















Μέντα και αν κάποιος κατονομάσει όλες τις ιδιότητές της,τότε ξέρει και πόσα ψάρια κολυμπούν στον Ινδικό.





Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΦΙΣΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΚΑΒΟΥΡΙΑ

Φωτογραφία

Τα καβούρια σύμφωνα με έρευνες εχουν πλήρη αίσθηση του πόνου πράγμα που θέτει εν
α νομοθετικό ζήτημα προστασίας τους.

Αισθάνονται τα πάντα και όμως οι ανθρωποι, ενω βλέπουν οτι αyτά αντιδρούν και προσπαθουν απεγνωσμένα να ξεφύγουν, τους δενουν τις δαγκάνες για να μην τους δαγκώνουν και τα καταψύχουν, τα βράζουν ζωντανά ή τα κόβουν πρώτα τα πόδια ενα ενα και ύστερα τα χωρίζουν στα δύο, ενω αυτα εχουν πλήρη αισθηση και συνειδηση.

Παρακαλούμε μην συντελείτε σε αυτό το εγκλημα κατα δισσεκατομυρίων καβουριών που μετφέρονται φυλακίζονται το ενα διπλα στο αλλο ασφυκτικά και τελος θανατώνονται βάναυσα απλα για μια γουρμέ γευστική ευχαρίστηση καποιων που δεν γνωριζουν η δεν ενδιαφλερονται για το ποσο βασανίστηκε αυτό που τρώνε.

Γίνετε χορτοφάγος η τουλάχιστον τωρα που ξέρετε μην τα τρώτε πια, αντίθετα οπου τα βρείτε ζωντανα αγοραστε τα για να τα απελευθερώσετε και να τα σώσετε και ενημερωστε τους γυρω σας για τον πόνο τους.

Ομάδα για τα δικαιώματα αυτών των ζώων και ενημέρωση:
https://www.facebook.com/groups/262477370541734/

Lobsters and Crabs Feel Pain, Study Shows
http://dsc.discovery.com/news/2009/03/27/crab-lobster-pain.html

ΒΙντεο πως τα κομματιάζουν ζωντανα ενω εχουν τις αισθήσεις τους εδω
http://www.youtube.com/watch?v=yPtpPQDZ98E&feature=related

εδω τα καταψύχουν ζωντανα
http://www.youtube.com/watch?v=AmDorauP5Ag