…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Πείνα και Ωμοφαγία.

Για αυτούς που θέλουν πραγματικά να ασχοληθούν με την υγεία τους και να αυξήσουν κατακόρυφα τις φυσικές, διανοητικές και πνευματικές τους αποδόσεις συνιστούμε να βρουν στο διαδίκτυο το βιβλίο του

Paul Chappius Bragg (1895-1976) “The Miracle of Fasting”.
http://joedubs.com/wp-content/uploads/2016/06/Bragg-The-Miracle-of-Fasting.pdf

Είναι το κορυφαίο βιβλίο για τις ευεργετικές επιπτώσεις της πείνας και της ωμοφαγίας στην υγεία και στο πνεύμα.


Μερικές ιστοσελίδες ωμοφαγίας:
Πηγή: polemosgenel

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Γείωση-Earthing: Για δωρεάν.... θεραπεία!


Ομάδα ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Facebook
Γράφει: Μουράτης Ελευθέριος, Οστεοπαθητικός - Φυσιοπαθολόγος

Αν πάσχετε από φλεγμονές και χρόνιους πόνους. Βγείτε έξω και πατήστε ξυπόλητοι πάνω στη γη (χώμα, χόρτο) μόλις για μία ώρα. Αρχικά νιώστε την ενέργεια που αρχίζει να κυκλοφορεί από τη γή στο σώμα σας μέσα από τα πόδια. Μετά από μόλις μια ώρα θα αρχίσετε να αισθάνεστε σημαντική μείωση στους πόνους στο σώμα σας. Μπορεί να εκπλαγείτε!!!
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η απάντηση σε πολλούς απο τους χρόνιους πόνους της σημερινής εποχής, είναι το ξυπόλητο περπάτημα και η επαφή με τη γη.
Η γείωση-earthing είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη που αναδεικνύει την ανάγκη της επαφής με τη γή για εξασφάλιση καλής υγείας.
Τα καταγεγραμενα οφέλη της γείωσης είναι:
  • Ανακούφιση από τον πόνο και την χρόνια φλεγμονή
  • Απαλλαγή από το άγχος και την ένταση των μυών
  • Βελτίωση του ύπνου και χαλαρωση
  • Βελτίωση της κυκλοφορίας
  • Βελτιωμένη αθλητική απόδοση
  • Βελτιωμένη συναισθηματική και πνευματική ισορροπία
  • Αποκατάσταση των φυσιολογικών βιολογικών ρυθμών
Η ξυπόλητη επαφή με τη γη μας φέρνει σε επαφή με μια απεριόριστη πηγή ηλεκτρονίων. Αυτά τα ηλεκτρόνια δρουν ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, που είναι η αιτία του πόνου και της χρόνιας φλεγμονής. Η γη παρέχει ζωτικής σημασίας προστασία από χρόνιο πόνο και τη φλεγμονή.
Η ξυπόλητη επαφή με τη γη συνδέει το σώμα με τους ρυθμικούς κύκλους του ενεργειακού πεδίου της γης. Οι κύκλοι αυτοί έχουν τεράστια σημασία, στη ρύθμιση των βιολογικών μας ρολογιών, των ορμονικών κύκλων και των φυσιολογικών ρυθμών. Η γείωση μας βοηθάει να διατηρούμε ψυχολογική και φυσιολογική ισορροπία.

Ελάτε σε επαφή με τη γη για να μειώσετε τη φλεγμονή και τον πόνο

Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες κατανοούν ότι οι περισσότερες σύχρονες παθήσεις έχουν ένα κοινό παρονομαστή: τη χρόνια φλεγμονή. Ξαφνικά, η φλεγμονή έγινε μια από τις κύριες περιοχές της ιατρικής έρευνας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα προκύπτουν έρευνες για νέες βλάβες που προκαλεί η χρόνια φλεγμονή στο σώμα. Αποσταθεροποιεί τα αποθεματα χολεστερόλης στις στεφανιαίες αρτηρίες, προκαλώντας καρδιοπάθιες και πιθανά εγκεφαλικά. Καταστρέφει εγκεφαλικά κύτταρα των ασθενών με Alzheimer's. Κάποιοι ακόμα υποστηρίζουν ότι επιταχύνει τον πολαπλασιασμό των ανώμαλων κυττάρων και μετατροπή τους σε καρκινικά κύτταρα. Με λίγα λόγια, η χρόνια φλεγμονή ίσως αποτελεί την «κινητήριο δύναμη» πίσω απο τις κυριότερες ασθένιες της μέσης και μεγάλης ηλικίας.
Αυτό που δεν είχαν καταλάβει οι επιστήμονες είναι ο ρόλος που παίζει η γη στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής.
Ποτέ ξανά στην ανθρώπινη ιστορία, δεν υπήρχαν τόσες φλεγμονώδεις παθήσεις, όσες σήμερα. Ο αριθμός των ανθρώπων στις ηλικίες των 30 και 40 που πάσχουν από ασυνήθιστες για την ηλικία παθήσεις, συνεχώς αυξάνεται: υπέρταση, καρδιοπάθειες, διαβήτης, σκλήρυνση κατά πλάκας, πεπτικές διαταραχές, ηπατικές διαταραχες, νεφροπάθειες, παθήσεις του παχέος εντέρου, αρθρίτιδα, χρόνια κόπωση, οστεοπόρωση, ορμονική ανισσοροπία κ.α
Όλες οι έρευνες επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ όλων των σύγχρονων εκφυλιστικών παθήσεων και της χρόνιας φλεγμονής. Πού όμως οφείλεται αυτή η ραγδαία αύξηση; Από τη δεκαετία του 60 και με την είσοδο του πλαστικού στη ζωή μας, άρχισε η σταδιακή αποσύνδεσή μας από τον κυριότερο αντι-φλεγμονώδη παράγοντα-τη γη. Οι Συνθετικές σόλες παπουτσιών, τα χαλιά και τα μοντέρνα οικοδομικά υλικά, απομονώνουν τα σώματά μας από την άμεση επαφή με τη γη.

Γειωθείτε για καλύτερο ύπνο

Η επαφή με τη γη βελτιώνει πολλές παραμέτρους του ύπνου. Αρχικά προκαλεί σχεδόν άμεση χαλάρωση των μυών, βαθύτερες αναπνοές, και μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης. Έρευνες για τον ύπνο δείχνουν ότι η υψηλή ποιότητα ύπνου: αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου, μειώνει το χρόνο αφύπνησης και βελτιώνει την κατάσταση ύπνου REM. Η σημασία του καλού ύπνου είναι τεράστια.
Ο βαθύς ύπνος που ξεκουράζει, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη μνήμη, αυξάνει τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα. Έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου, έχει ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές ανάλογες της γήρανσης. Με άλλα λόγια, αν δεν κάνουμε καλό ύπνο, καμιά διατροφή και καμία γυμναστική δε μπορεί να μας κάνει υγιείς.
Είναι πιθανό η αποσύνδεσή μας από τη γη να βλάπτει την υγεία.
Στη σημερινή εποχή, η επανασύνδεσή μας με τη γη ίσως ειναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε! Βγείτε έξω και περπατήστε ξυπόλητοι ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ μπορείτε! Ειναι πολύ δύσκολο με τους σημερινούς ρυθμούς να βγαίνουμε έξω κάθε μέρα για μια ώρα, πόσο μάλλον να κοιμηθούμε σε επαφή με τη γή, ωστόσο ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ την κάθε ευκαιρία. Τα οφέλη είναι πραγματικά τεράστια.

Μουράτης Ελευθέριος
Οστεοπαθητικός - Φυσιοπαθολόγος


dromostherapeia.gr 


Σχόλιο: Να προσθέσω, ότι κάλο είναι να μην κόβουμε μαλλιά - βλ. Σαμψών, όλοι οι άνθρωποι στη γη που ζούσαν μέχρι τον 17 - 20ο αιώνα, όλοι στρατιώτες του κόσμου, όπως και εργάτες που έχτισαν πυραμίδες στην Αίγυπτο, το Κολοσσαίο στη Ρώμη. Καλό θα ήταν αν δεν κόβαμε τα νύχια (τα νύχια με το καιρό σπάνε). 
Έλεγε ένας ινδιάνος στον υιό του να μην κόψει ποτέ τα μαλλιά του, γιατί θα χάσει την μνήμη των προγόνων τους. Τα μαλλιά και τα νύχια βελτιώνουν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, δίνουν δύναμη, ενέργεια, βελτιώνουν όραση
Καλό είναι να φοράμε ρούχα από βαμβάκι, λινό κλπ, όχι συνθετικά. Δεν πρέπει να φοράμε ρούχα μαύρου χρώματος - το χειρότερο χρώμα για την υγεία μας, όπως και ρούχα μπλε χρώματος που είναι κρύο.  

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Από που προέρχεται "κρέας", γάλα, αυγά και υποπροϊόντα της Burger King

Να από που προέρχονται.. 
Τα προϊόντα ("κρέας", γάλα, αυγά και υποπροϊόντα) της Burger King:  (κάντε κλικ για να δείτε το βίντεο ->)    Burger King Cruelty

Προειδοποίηση: Οι εικόνες είναι τουλάχιστον σκληρές!
Όποια/-ος δεν τις αντέχει, ας σταματήσει να στηρίζει την εν λόγω αλυσίδα κι ακόμη καλύτερα όλες τις βιομηχανικές μονάδες εκμετάλλευσης των μη ανθρώπινων ζώων - αν δεν το έχει κάνει ήδη.
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ να προωθήσετε το βίντεο.

"If slaughterhouses had glass walls, everyone would be vegetarian."
"Αν τα σφαγεία είχαν τζάμια αντί για τοίχους, όλοι θα ήταν χορτοφάγοι."
Paul McCartney


Το μήνυμα ήρθε μέσω e-mail από την vegan φίλη μου 

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Η Αλκαλική Διατροφή

Αγαπητοί φίλοι,

έχω επανειλημμένως αναφερθεί στην απόλυτη ανάγκη ολιστικής προσέγγισης όταν θέλει κανείς να κάνει πρόοδο στη ζωή του και ιδιαίτερα όταν επιθυμεί πρόοδο στο πνευματικό μονοπάτι. Δεν μπορείτε να προοδεύσετε πραγματικά εφόσον δε λάβετε υπ’ όψη το φυσικό σας φορέα και δεν του συμπεριφερθείτε με την απαιτούμενη προσοχή και αγάπη. Εννοείται πως θα πρέπει να υπερβείτε και απομακρύνετε από τη ζωή σας βασικά όλες τις βλαβερές ουσίες και υλικές «αμαρτίες», εφόσον ανήκετε στην ομάδα των αναζητητών, μαθητών ή Δασκάλων, κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, που στις περισσότερες περιπτώσεις όμως δεν είναι! Στην ολιστική αυτή προσέγγιση μια ισορροπημένη και υγιής δίαιτα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται μέγιστη προσοχή.

Αλλά ΤΙ σημαίνει σωστή ή υγιεινή διατροφή;

Ποια είναι και ποια δεν είναι τα καλά τρόφιμα για τον άνθρωπο;


Μέσα σε μια πυκνή ζούγκλα απόψεων και φιλοσοφιών στον τομέα αυτό, το να βρείτε τη «σωστή» για εσάς διατροφή είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πρόθεσή μου δεν είναι εδώ να ακυρώσω κάποιες θεωρίες και να πρεσβεύσω άλλες, αλλά να σας δώσω μερικά απλά στοιχεία γεγονότα σχετικά με τον ανθρώπινο οργανισμό που μπορεί να σας δώσουν μια έστω και μικρή ιδέα και ενδεχομένως καθοδήγηση για το τι ίσως είναι και τι δεν είναι καλό για εσάς. Πριν μπούμε σε αυτό θέλω να θυμάστε πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και πως δεν ταιριάζουν όλες οι διάφορες φιλοσοφίες και οδηγίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε όλους τους ανθρώπους! Ωστόσο καλό είναι να σημειώσετε πως υπάρχουν ομάδες ανθρώπων με διαφορετικό σωματότυπο και έτσι σε άλλες ταιριάζει η άλφα φιλοσοφία και σε άλλους πάλι η βήτα ή γάμμα κλπ. Επίσης δε θα αναφερθούμε εδώ σε ακραίες περιπτώσεις όπως την αποκλειστική τροφή με πράνα ή ζωτική ενέργεια διότι αυτές αφορούν μόνο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων παγκοσμίως και όσο να ακούγονται υπέροχες, δεν ταιριάζουν στην πλειοψηφία και δεν πρέπει να τις ακολουθήσουν οι μάζες (ακόμα) επειδή θα τους έκαναν περισσότερο κακό απ’ ό, τι καλό!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μερικά στοιχεία που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας και τα οποία μπορούν να δώσουν μια κατεύθυνση για το ωφέλιμο και μή στη διατροφή του ανθρώπου:

Σύμφωνα με τη ιατρική επιστήμη το pH του ανθρώπινου σώματος είναι 7.35-7.45 που σημαίνει πως είναι ελαφρά αλκαλικό. Τα τρόφιμα από τη άλλη έχουν επίσης το δικό τους pH το οποίο επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό. Γνωρίζουμε πως πολλά από τα φρούτα για παράδειγμα έχουν όξινο pH όπως τα εσπεριδοειδή, άλλα τρόφιμα πάλι είναι ουδέτερα και άλλα αλκαλικά. Το παράδοξο σε πρώτη ανάγνωση για πολλούς ανθρώπους είναι ωστόσο ότι όξινα φρούτα όπως το λεμόνι έχουν αλκαλική επίδραση στο σώμα.

Γιατί;

Δεν αρκεί λοιπόν να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα και ουσίες είναι στην υλική τους μορφή αλκαλικά ή όξινα, πράγμα σχετικά εύκολο με λίγη κοινή νοημοσύνη, αλλά θα πρέπει να δούμε το pH τους μετά την καύση, δηλαδή το pH της ωφέλιμης στάχτης που απομένει μετά την καύση του τροφίμου. Εδώ λοιπόν θα διαπιστώσουμε πως πολλά τρόφιμα και ουσίες που στην υλική τους μορφή έχουν όξινο pH ύστερα από την καύση έχουν αλκαλικό. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα για άλλες τροφές.

Γιατί όμως μας απασχολεί η οξύτητα ή αλκαλικότητα  μετά την καύση και όχι η αρχική;

Το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί τα τρόφιμα για να «τροφοδοτήσει» τον οργανισμό με ενέργεια και τα απαιτούμενα στοιχεία. Η διαδικασία αυτή που ονομάζεται μεταβολισμός, καίει τις τροφές όπως η φωτιά την υλική ουσία με τη χρήση του οξυγόνου και επομένως μεταβολίζει το τρόφιμο τελικά σε ωφέλιμη «στάχτη» η οποία στη συνέχεια αξιοποιείται και επιδρά ανάλογα με το pH της. Προφανώς παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο διότι υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις όπου η στάχτη είναι για παράδειγμα αλκαλική αλλά η επίδραση στο σώμα εν τέλει όξινη! Αλλά ας μην εστιάσουμε στις σπάνιες αυτές εξαιρέσεις και ας δούμε τι μπορούμε να αποκτήσουμε για εμάς σα γνώση από αυτό.

Αναφέραμε αρχικά πως το pH του ανθρώπινου σώματος είναι περίπου 7.4, και εφόσον αυτό ισχύει, δε θα εξαρτάται μάλλον η ομαλή και ισορροπημένη λειτουργία του σώματος από τη διατήρηση αυτού του pH; Το pH όμως επηρεάζεται άμεσα από τις τροφές και ουσίες που εισέρχονται μέσα στο φυσικό σώμα του ανθρώπου καθώς και επίσης από εσωτερικές πηγές που επηρεάζουν όπως στρες και άγχος, αρνητικές σκέψεις/αισθήματα και συναισθήματα κ.λπ. Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητο να προσέχουμε ο συνδυασμός τροφίμων και ουσιών που καταναλώνουμε σε υλικό επίπεδο να είναι τέτοιος έτσι ώστε το ελαφρά αλκαλικό περιβάλλον του σώματός μας να παραμένει στη δική του ισορροπία. Για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειάζεται λίγη γνώση σχετικά με την επίδραση των τροφών στο σύστημά μας και έτσι μια προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες του σωματότυπού μας επιλογή τροφών.

Γιατί όμως το όξινο περιβάλλον είναι βλαβερό για εμάς;

Ένα όξινο περιβάλλον μέσα στο ανθρώπινο σώμα επιβραδύνει το μεταβολισμό και απορροφά ενέργεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιρρεπείς στις ασθένειες και να αποθηκεύονται λίπη χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη για αυτό. Τα λίπη στη συνέχεια φέρνουν δευτερεύοντα προβλήματα όπως μεγαλύτερη ανάγκη ενέργειας για να γίνουν οι απλές καθημερινές λειτουργίες του σώματος ξεκινώντας από περισσότερους κτύπους καρδιάς, χαμηλότερη και πιο γρήγορη αναπνοή, λιγότερη αντοχή σε σωματικές, συνήθως και σε νοητικές λειτουργίες κ.λπ. 

Ένα όξινο περιβάλλον δεν συντηρεί και υποστηρίζει τη ζωή και καλή λειτουργία των ωφέλιμων για τον άνθρωπο οργανισμών μέσα στο σώμα του, αλλά οδηγεί στο θάνατο τους καταστρέφοντας ταυτόχρονα και σωματοκύτταρα. Το τέλειο, σοφό και αποτελεσματικό αυτό σύστημα συνεργασίας βγαίνει έτσι εκτός ισορροπίας και προσελκύει βλαβερούς για τον άνθρωπο οργανισμούς όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς κ.ά. Αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί αντί να παράγουν ωφέλιμες ουσίες αφήνουν απόβλητα, τα οποία είναι όξινα και ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα οξύτητα και ανισορροπία.

Όταν ακολουθούμε μια δίαιτα με υγιεινές τροφές συντηρούμε (ή, εφόσον είχε βγει εκτός ισορροπίας, συνδημιουργούμε) μια καλή εντερική χλωρίδα που χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη πολλών ζωντανών οργανισμών με ωφέλιμους να υπερισχύουν. Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της κακής χλωρίδας του εντέρου και στην ανάπτυξη καλής χλωρίδας.

Για να κρατήσουμε την ισορροπία μας και το pH σε ελαφρά αλκαλικά επίπεδα η διατροφή μας θα πρέπει να εμπεριέχει περισσότερα αλκαλικά απ’ ό, τι, όξινα, κάτι που θα είναι και πολύ ευνοϊκό στη διατήρηση ή την απόκτηση ορθού σωματικού βάρους. Ο συνδυασμός θα πρέπει να είναι 70-80% αλκαλικές τροφές και 20-30% όξινες. Η κατανάλωση αποκλειστικά αλκαλικών τροφών επίσης δε συνιστάται μια και τότε το pH θα ανέβει σε επίπεδα πολύ αλκαλικά με τις επακόλουθες συνέπειες.

Στα όξινα τρόφιμα ανήκουν οι εξής κατηγορίες/τρόφιμα:
-όλα τα γλυκά, άσχετα εάν είναι με λευκή ή μαύρη ζάχαρη ή άλλα φυσικά προϊόντα γλύκανσης (τα χειρότερα απ’ όλα είναι οι συνθετικές γλυκαντικές ουσίες που είναι επιπλέον και άκρος τοξικές!),
-τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και ακόρεστα λιπαρά,
-το κρέας,
-τα γαλακτοκομικά που είναι κίτρινα και μερικά από τα λευκά,
-όσπρια
-μερικά από τα φρούτα
-κάποια λίγα λαχανικά
-η μαγιά,
-τα αεριούχα ποτά,
-τα πατατάκια, σοκολάτες, γλυκά & αλμυρά snacks, και γενικότερα όλα τα fast food,
-το αλκοόλ, καφές, κακάο κ.ά.

Στα αλκαλικά τρόφιμα ανήκουν οι εξής κατηγορίες/τρόφιμα:
-σχεδόν όλες οι πρασινάδες όπως
*σαλάτες
*λαχανικά
*βότανα
-αμύγδαλα
-τα περισσότερα φρούτα (όλα τα εσπεριδοειδή)
-λευκά γαλακτοκομικά κ.ά.

Αγαπητοί φίλοι, δε σας συνιστώ να βασιστείτε στις διάφορες λίστες που κυκλοφορούν ‘απλόχερα’ από καλοπροαίρετους ανθρώπους (ή απλά χειριστές διαδικτυακών τόπων που χωρίς βιωματική γνώση και ικανότητα μέτρησης κάνουν απλώς copy paste στοιχεία που έχουν μαζέψει από εδώ και από εκεί!). Στην έρευνα που έχω κάνει έμεινα πραγματικά κατάπληκτος με τις δεκάδες τελείως αντίθετες πληροφορίες που μόνο φως δε ρίχνουν στην υπόθεση αυτή!

Εφόσον σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα και να βάλετε σε μια υγιή τάξη τη διατροφή σας, συνιστώ μια συνεδρία για την ανίχνευση των για ΕΣΑΣ κατάλληλων τροφίμων, χωρισμένα στις κατηγορίες όξινο/αλκαλικό για να μπορέσετε να επιλέγετε είδος και ποσότητα κατάλληλη για τον οργανισμό σας.

Σας ευχόμαστε όλους καλή υγεία με σωστές επιλογές για τέλεια ισορροπία ΚΑΙ στο φυσικό επίπεδο!

με

Αγάπη & Φως

αλέξανδρος pfaff

flower-bowl

house-of-light.gr

 

Σε περισσότερα συμφωνώ.  Δεν θα συνιστούσα ποτέ να πίνουμε δηλητήριο που λέγεται γάλα. Είναι εντελώς αφύσικο να πίνει γάλα ένας μεγάλος άνθρωπος, ένα παιδί μετά την περίοδο της απογαλάκτισης, και μάλιστα άλλων όντων. Το γάλα είναι φόνος, πόνος όντων που δεν ανήκουν στον ανθρώπινο γένος και είναι και κλεψιά.

Το γάλα και τα γαλακτοκομία (τα γαλακτοκομικά, λόγο περισσότερης ποσότητας του γάλακτος προκαλούν περισσότερη ζημιά) βουλώνουν τις αρτηρίες, προκαλούν άμμο και πέτρες στα νεφρά, στο συκώτι, στη ουροδόχο και χοληδόχο κίστη, προκαλούν καρκίνο, έμφραγμα, αρτηριοσκλήρυνση - νέκρωση του οργανισμού, προκαλεί οστεοπόρωση, φλεγμονές, απώλεια μνήμης, Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ και όλες οι άλλες ασθένειες που υπάρχουν, Το γάλα και τα γαλακτοκομικά είναι μολυσμένα, έχουν 111 πρόσθετα, αλλεργιογόνα, μικροβιοκτόνα, βακτηριοκτόνα, αυξητικές ορμόνες.

Διαβάστε πολύ καλό βιβλίο γιατρού, ολικά χορτοφάγου Κωνσταντίνο Μουρούτη "Όλη η αλήθεια για το γάλα". Επισκεφτείτε σελίδα Not Milk.